|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Čulo dodira veoma je dobro razvijeno već pri rođenju, te je stoga veoma važno vašoj bebi. Njen vid još je nerazvijen, a mnogi zvukovi za nju tek trebaju dobiti smisla
Ključne riječi:

image
/11


Prema tome, većinu stimulacije beba dobije upravo putem dodira, a osim toga, dodir je i smiruje. Koristite svaku priliku za dodir “koža na kožu” – prilikom kupanja, u krevetu ili prilikom grljenja na sofi u toploj sobi. Da biste joj ove trenutke učinili što senzibilnijim, zašto rukom ne biste pokušali izmasirati svoju bebicu. 

Ljudska koža jedan je od najosjetljivijih organa. Svaki centimetar naše kože prepun je nervnih završetaka koji mozgu šalju važne informacije o okolini, dodiru i temperaturi. Ovo je vašoj bebi veoma važno, jer joj vid i sluh nisu još izoštreni. Čulo dodira veoma je moćno sredstvo koje joj pomaže da nauči o svijetu oko sebe. U ranim mjesecima, vaša će beba stoga veoma cijeniti grljenje u vašem naručju gdje će osjećati bliskost i sigurnost. Brojne studije pokazale su da je dodir “koža na kožu” između roditelja i bebe nešto što doprinosi jačem vezivanju. Upravo zbog toga, trebali biste iskoristiti svaku priliku da mazite svoju bebu, te pomognete razvoju njenog čula dodira. 

Koža ima preko pet miliona osjetilnih ćelija te reaguje na podražaj. Upravo zbog toga je Pampers Premium Care otkrio uzbudljivu inovaciju, predstavivši najmekše Pampersove pelene ikad, a koje se ističu svilenkasto mekanim materijalima te jedinstvenom magičnom podlogom. Novi Pampers Premium Care Skin Protection sa 5 zvjezdica savršen je za svakog malenog poznavaoca mekoće. Za više informacija posjetite: https://www.facebook.com/PampersBIH/ 

Savjeti za pozitivna iskustva dodira vas i vaše bebe

  • Bebe imaju pronicljiv osjećaj za dodir, što znači da su pravi tempo i nježnost jako važni. Bebe vole srednji tempo milovanja – ni prebrzo, ni presporo!
  • Dječija masaža je stvarno dobra ideja. Koristite malo čvršći, umjesto nježnog dodira. Štaviše, kada masirate dijete samo rukama, eksperimentišite sa teksturama mekih tkanina kao što su somot ili saten.
  • Umirujuće dejstvo dodira na bebe pojačava se kada je kombinovano sa vašim toplim pogledom, pjevušenjem i ljuljanjem! Ovo možda objašnjava zašto bebe manje plaču kada su u naručju roditelja u pokretu, a ne u mirujućem stanju.
  • Nakon nekog vremena, vi ćete posve razumjeti bebine reakcije i signale. Pretjerana stimulacija može imati i suprotan efekt na smanjenje stresa kod bebe, stoga kada bebe izgube interes ili počnu odvraćati pogled, vi smanjite stimulaciju sve dok vam beba očima ne signalizira da je spremna za više.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Da li je Meghan Markle držala pravilno svo...
Juče smo pisali o baby handlingu, a sjetimo se oštrih kritika prošle godine, upućenih vojvotkinji od Sussexa Meghan Mark...
4
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
4
Kako promjeniti pelenu?
Kako promjeniti pelenu maloj bebici? (video - e-kako portal)
3
Muzičke vrteške su važne za bebin razvoj
Iako bebe do tri mjeseca ne mogu da drže nešto u rukama, one moraju da imaju odgovarajuc´e igračke koje c´e da podstaknu...
3






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *