|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Specijalne ideje za bebin prvi rođendan

Pampers.ba, 17.4.2016
Vaša beba slavi prvi rođendan samo jednom! Učinite nešto za pamćenje, nešto što će vaše maleno pamtiti cijeloga života.

image
/11


Prva godina života vaše bebe prepuna je “prvi put” trenutaka: prvi osmjeh, prvo sjedenje, prvi zalogaj hrane, prva riječ – a Pampers je uvijek tu da podrži svaki taj prvi trenutak u bebinom i životu roditelja. 

Jedan od veoma važnih momenata je i bebin prvi rođendan! Bez sumnje ćete željeti napraviti zabavu i slaviti, ali zabave traju samo nekoliko sati. Probajte neku od ovih ideja obilježavanja ovog važnog dana na način koji će biti trajan. 

1. Posadite drvo 
Kao i vaša beba, i drvo će rasti svake godine, puštajući korijenje i šireći grane u svijet. Tokom godina – a naročito svakog rođendana – možete slikati svoje dijete kraj njegovog posebnog drveta. 

Ne samo da je ovo prekrasan način da obilježite život svom malenom, već će ono, kako bude starije shvatiti povezanost koju svi imamo sa svojom okolinom. 

2. Napravite prekrivač 
Malo je stvari slađih od bebine odjeće, ali bebe tako brzo rastu da se ponekad čini da su jedva i obukle neku odjeću – a već su je prerasle. Prekrivač za prvi rođendan simpatičan je način da sačuvate nešto od tih preslatkih stvarčica te od njih napravite ovakvo nešto. 

I ne zaboravite posteljinu iz prve godine: dekice, prekrivače, čaršafe i peškiriće sa neodoljivim motivima. Prikupite ih, isjecite na kvadrate i pretvorite u prekrasan prekrivač koji ćete čuvati još godinama te ga na kraju pokloniti svom djetetu kada poraste. 

3. Napravite priču o svojoj bebi 
Izaberite vama najdraže fotografije u zadnjih 12 mjeseci, koje ćete staviti u knjigu o svojoj bebi. Napravite od njih album i napišite priču, naglašavajući te posebne trenutke i faze u razvoju vaše bebe u prvoj godini.

Niste neki pisac? Stavite fotografije u slideshow i dodajte muziku iz najdražeg crtića vaše bebe. Čitanje priče ili gledanje slideshow-a zajedno perfektan je dodatak rutini vaše bebe pred spavanje, koji će je podsjetiti koliko je posebna i koliko je volite. 

4. Napravite otisak u vremenu 
Upotrijebite glinu u koju ćete utisnuti ručicu ili nogicu svog djeteta. Stavite je u dupli okvir sa otiskom na jednoj, i slikom vaše bebe sa prvog rođendana na drugoj strain. Kako vaše dijete bude raslo, gledat ćete u taj sićušni otisak i prisjećati se kako je mala bila vaša beba. 

5. Napravite vremensku kapsulu 
Skupite predmete koji će zajedno sačiniti bit prve godine života vaše bebe: fotografiju doma, uzorak sa bebine najdraže dekice, zvečku koju je obožavala, snimak njene najdraže pjesme itd. Stavite sve to u kutiju koju ćete otvoriti za djetetov 18. rođendan – to je nešto što ćete svi voljeti i čuvati do kraja života.

 

 

**** Na Ringeraji ****

  • Još mnogo zanimljivih tekstova o vašoj dječici pročitajte ovdje >>>KLIK<<<
  • Da bi ste pratili razvoj vaše bebice možete ako se prijavite i svakog ponedjeljka primate mailing kalendara razvoja djeteta
  • Ako želite diskutovati sa mamama dječice možete ovdje >>>KLIK<<<

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
7
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2
Priprema na život sa bebom
Dolazak bebe će zasigurno unijeti i nešto nemira u vaš život. Na dolazak djeteta se pripremite već prije poroda.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *