|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Znate li šta vam sve kafa može učiniti?

DEPO portal, 9.6.2013
Navika ispijanja kafe za mnoge je užitak koji se ne može uporediti s ničim sličnim. No kafa ima svoje čarobne prednosti, ali i opasne nedostatke koji zavise o količini kafe koju konzumiramo na dnevnoj bazi
Ključne riječi:

image
/11


Saznajte kako broj šoljica kafe na dan može uticati na tijelo, zdravlje i raspoloženje, prenosi Zadovoljna.hr.

1 ŠOLjICA DNEVNO

Prednosti: Šoljica kafe na dan reguliše visinu krvnog pritiska i pozitivno utiče na krvne žile. Kafa je odličan antioksidans te podstiče moždane aktivnosti.

Nedostaci: Šoljica kafe je dovoljna da vam poremeti san i drži vas budnima tokom noći jer je potrebno čak 8 sati da kofein potpuno nestane iz tijela. Izbjegavajte kasno večernju kafu i uživajte u jutarnjem ritualu.

2 ŠOLjICE DNEVNO

Prednosti: Ovakva količina kafe na dnevnoj bazi je odlična prevencija protiv Alzheimerove bolesti odnosno od tolike doze kofeina raste količina proteina u mozgu koja utiče na gubitak pamćenja. Ispijanje 2 šoljice kafe 30 minuta prije naporne aktivnosti pružit će vašem tijelu veliku dozu energije.

Nedostaci: Dvije šoljice kafe u trudnoći prevelika su doza kofeina jer on utiče na proizvodnju hormona kortizola i adrenalina što može uzrokovati spontani pobačaj.

3 ŠOLjICE DNEVNO

Prednosti: Tri šoljice kafe dnevno sprečavaju nastajanje raka jajnika kod žena. Ova količina crnog napitka pozitivno utiče i na muškarce jer sprečava nastajanje žučnog kamenca.
Nedostaci: Ova doza kafe na dnevnoj bazi zbog velike količine kofeina povećava rizik od srčanog udara.

4 ŠOLjICE DNEVNO

Prednosti: Četiri šoljice kafe sadrži oko 400 miligrama kofeina što je vrlo snažan antioksidans koji 'čisti' organizam i pomaže u borbi protiv različitih oblika tumora, raka prostate i dijabetesa tipa 2.

Nedostaci: Velika količina kafe dnevno može dovesti do reumatskog artritisa te izazvati nervozu i tjeskobnost.

(DEPO, BLIN/av)

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ojačajte mozak uz sedam dobrih navika
Ovo vrijedi za većinu organa, ali za mozak je posebno važno - što ga više koristite to će bolje raditi.
2
Vježbajte u skladu sa horoskopom
Svaki horoskopski znak "upravlja" određenim dijelom tijela.
2
Tri namirnice koje zamjenjuju četkicu za zube
Zube trebamo prati nakon svakog jela, to smo naučili još kao djeca kada su nas i roditelji i stomatolozi učili da ih mor...
2
10 stvari koje možda niste znali o zubima
Donosimo vam 10 stvari koje možda niste znali o zubima. Odrasle osobe u prosjeku imaju 28 do 32 zuba, ovisno o tome jesu...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *