|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
2.1.2009 9:36:58   
bebbe RR
Prije svega, drage moje, sretna vam Nova...
A sada moj "problemčić". Nadam se da cete mi i ovaj put moci pomoci, do sada uvijek vam je uspjelo:) Moja Ema ima 5 sedmica i tri dana. Kako je rodjena veoma sicusna, odmah su joj u bolnici, u Damasku, davali mlijeko na flasicu poslije podoja, da, kao, ne bi smrsala vise i zaglavila u inkubatoru. Pedijatar je i meni savjetovao da je dojim i poslije podoja uvijek ponudim polovincnu od preporucene doze adaptiranog mlijeka. Tamo, u Siriji, bilo je to mlijeko NAN Pre, neko Nestleovo, nemam pojma ni da li ga ima kod nas. Ema super napreduje, i ja ne odustajem od dojenja. Zanima me samo da li mogu sada kada je u prvom mjesecu dobila 1 300 grama, konacno poceti da je samo dojim i polako iskljucujem dodavanje?! Sta vi mislite?! Ona ne pravi problem - svejedno da li joj dam siku ili flasu, jer sam na pocetku zbog mastitisa uglavnom izmuzala... Inace, veliki sam pobornik dojenja, iako, moram priznati, jos uvijek ne uzivam posebno. Lijeva dojka mi je sada hB OK, normalno je mogu dojiti i cak mi odgovara, no desna me jos uvijek muci... Boli toliko da svaki put kada povuce meni krenu suze, neraspolozena sam, kako imam velike dojke, cak i kada se tusiram mi smeta i stalno je povrijedjujem, a najvise od svega me muci sto grudnjak nisam skinula mjesecima nocu, cak ni u zadnja tri mjeseca trudnoce... Svi su mi govorili proci ce u prve dvije sedmice, ali, eto, nije... Nadam se da fakat hoce i da ce ta bol uskoro biti zaboravljena... Nemojte, please, pomisliti da sam kmeza, jer fakat nisam, ni tri sedmice poslije carskog sam putovala s jednog ontinenta na drugi, ali bradavica, sada samo desna, mi je stalno ispucala, stvaraju se plikovi, sva jadna. Do pocetka ove sedmice je i desna dojka svaki put bila puna cvorova i bolna kada nadodje mlijeko, bez obzira i na sisanje i na pumpanje, ali sada je puno bolje, barem to... Eto, raspisah vam se ja... Ali, fakat mi treba potpora, zelim ustrajati u dojenju, a moja mama, MM i starija kcerka mi ne pomazu savjetima da se prestanem muciti.
"


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
2.1.2009 11:42:32   
Visnja RR
draga sigurno ces ovdje dobiti mnogo savjeta od iskusnih mama kad je dojenje u pitanju samo dok se razbude ... user posted image
iscitaj sve teme koje imas na ovom pdf vec je dosta toga napisano...
pusa tebi i tvojoj bebici

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
2.1.2009 12:07:05   
Anoniman
i moja je beba rodjena vrlo malena (2580 g)... al joj nikad isam davala nadohranu, samo sam je dojila ( i jos uvijek je dojim) i prvih mjeseci je dobijala po 1400 ili 1300 g... znam da je tesko ako su bradavice ostecene, i moje su bile, al sam se borila... negdje sam pisala da sam ih mazala non stop Chicco vlaznim maramicama za bradavice i da mi je to pomoglo... imala sam i ragade, par puta malu upalu, al sve se saniralo... moras biti uporna, ne slusaj sta drugi govore... ako vec imas mlijeka, budi sretna da mozes da dojis svoju bebicu, mnogo majki bi se mjenjalo s tobom... stoga ne posustaj... proci ce i rane i sve, a ostace ti onda lijep ugodjaj dojenja svoje bebice :)
doji je cesce puta, ne daji flasicu... ako joj dajes nekoliko puta dnevno flasicu, samnjuj te oborke, a povecavaj broj podoja
proces oporavka je kod sviju razlicit, nekom prije prodje i normalno doji bebu bez problema, dok nekome proces obnove bradavica traje sporije... ne odustaj kako god, bolje je i za tebe i za tvoju bebicu :)
sretno user posted image

i jos nesto, te bebice malene brze napreduju od ovih malo "krupnije" rodjenih :)... njima je doduse potrebno da duze doje, jer su male i nemaju snage kao vece bebe - pogotovo kad ti nadodje mlijeko, pomislit ces da se gusi... al ne brini, vidjeces aBd kako se one bore i napreduju :)

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
2.1.2009 15:55:07   
aazra
Bas kao sto se Visnja rece, samo cekaj da se "razbudimo"user posted image

Ja dojim tek dva i po mjeseca toliko mi je stara i beba, i jedino sto ti mogu reci NE ODUSTAJ!
ja sam imala problema jer je moj maleni bio raspolozen da doji 24 sata dnevno, pa su mi govorili da eto nije dovoljno moje mlijeko, a ustvari to mu je bilo i utociste i sigurnost - jos uvijek to jeste, ali kako stice interes za okolinu ti razmaci su duzi i sada stvarno uzivam!

Kazes da ti ne iuzivas ali jesi li ikada uhvatila njen pogled dok je dojis?
Sto se tice ispucalih bradavica, imas mast koja se NE MORA skidati prije dojenja, a imas i izdajalice.

Voljela bi da ti se jave malo "iskusnije" mame sto se dojenja tice, ili one koje su imale slicnih problema.
I nemoj odustati - izdrzi nekoliko mjeseci dok joj ne pocnes davati cvrstu hranu, onda ces i ti rjedje dojiti. kad si vec dotle dogurala..

zelim ti puno sreceuser posted image

< Poruku je uredio aazra -- 2.1.2009 15:56:28 >


_____________________________








(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
2.1.2009 18:36:43   
boogy woogy
Evo sta ti ja mogu reci iz iskustva (dojim vec godinu dana, takodjer sam rodila na carski rez i imala sam upale i ragade). Sto se kvrzica tice, moj ti je savjet da se ne izmuzas vec da njezno masiras grudi pod toplim tusem prije dojenja. To bi trebalo da omeksa kvrzice da beba lakse povuce. Takodjer, stavljaj STALNO listove kupusa na grudi ali NE NA BRADAVICE i cesto ih mjenjaj. Neke zene ce ti reci da listove kupusa tucas, kuhas itd. ali nema potrebe....ja nista od toga nisam radila. Kad skines gornje listove sa glavice kupusa (one prljave) oni njezni svjetlo zeleni listovi ispod su cisti i mekani pa mozes odmah njih staviti na grudi u grudnjak za dojilje. Mjenjaj ih cesto!! Ja sam u pocetku znala i dvije glavice kupusa DNEVNO iskoristiti za obloge!
Stavljaj bebu STALNO da doji. Ja mislim, da mozes odmah prestati sa dohranom dok god dajes bebari da doji cim ona to zatrazi. Mjenjaj polozaj dojenja....malo lezeci, malo sjedeci....jer negdje sam procitala da bebina brada dok doji masira grudi i mlijecne kanale ako je tako pozicioniras gdje ti je ta kvrga. Ja sam to probala i uspjelo je.
Kakav grudnjak imas? Kazes da ga mjesecima nisi skinula ni nocu! Moj ti je savjet za ranjenje bradavice da ih zracis sto vise! Skini grudnjak i raskopcaj bluzu i pusti da ih zrak susi. To ti je najbolje lijek za ranjene bradavice. I ne samo to....ako ti grudnjak nije odgovarajuci, cak i on moze biti razlog upala i zacepljenja mlijecnih kanala, ako te stisce. Kad se tusiras nemoj nikakvim sapunima ni gelovima prati bradavice. To ce ti samo pogorsati stvar. Njih je najbolje poslije podoja namazati svojim mlijekom i pustiti na zraku da se suse. Takodjer, mozes i malo putera staviti na njih ako su ti bas raskrvavljene.
Koliko cesto dajes bebi da doji?

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
2.1.2009 21:00:03   
Aminad
E i ja sam s bradavicama imala problema i evo šta mi je pomoglo:

-pravilno stavljanje bebe da doji-

Ako bebi samo malo staviš bradavicu u usta ona će ti je "izgristi" svojom vilicom, potrebno je što dublje bradavicu staviti bebi u usta. Poslije ispucalih bradavica mene je bilo strah kad treba beba da doji jer sam znala koliki bol me očekuje ali kad sam se prvih par puta potrudila da beba što više bradavice uzme u usta bol je bio minimalan i nikad mi se to više nije desilo. Kako su bebe male teško je sve to "potrefiti". Ja sam puštala da beba plače 1 min. i kad je baš ljuta i najviše otvori usta onda ja krećem u napaduser posted image
Već poslije kratkog vremena beba je počela sama jako otvarati usta i više nije bilo problema.

Sretno.user posted image



_____________________________

Merjema 02.08.2002.
Imran 11.11.2005.
Burhan 27.11.2007.

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
2.1.2009 22:12:31   
Amrino
Da se ne ponavljamo, neke forumasice su ti vec dale super savjete. user posted image
Samo da ti napisem nesto u vezi izbacivanja nadohrane...Nemoj prestajati naglo. Dnevno smanjuj kolicinu adaptiranog mlijeka za 15 ml a bebu stavljaj malo cesce da doji.
Znam da boli dusice- ali proci ce ubrzo! Zraci sto vise sike i svaki put poslije podoja namazi bradavice svojim mlijekom i pusti da se osuse a nakon toga mozes mazati nekom kremom namjenjenom za to.
Takodje bih dodala jos jedan savjet- probaj povremeno zamjeniti stranu na kojoj spavas...jer nekada u snu nesvjesno mozemo pritisnuti dojku pa da se zbog toga stvaraju kvrge...Ja sam sebi npr. kupila dosta onih potkosulja koje imaju gumu ispod grudi...znas na koje mislim? Pa mozes u njih staviti tufer i skinuti grudnjak- bar kada spavas.
Sretno i javi ako sta bude trebalo! user posted image


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Aminad)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
2.1.2009 23:23:04   
bebbe RR
Hvala vam puno, drage moje, na svim vasim savjetima. Naoruzale ste me novom energijom, boricu se sada i dalje, nadam se da ce mi uspjeti, jer sam odlucila da ja pobjedim:) i dojenje za moju bebacu, a ne adaptirano mlijeko, i javicu vam kako nam ide vec sutra. Probacu ovo sa smanjivanjem nadohrane za 15 mililitara. Moja kcerka je rodjenja sa 2 550 grama. Brzo napreduje, dobila je 1 500 grama i zato mislim da bi nam sada vec moglo uspjeti da predjemo samo na siku. Hvala vam beskonacno na podpori, mile moje! 

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
3.1.2009 0:09:10   
juni
Ja ti ne mogu ponuditi dobar savjet jer nemam iskustva, ali ti zelim reci "sretno" user posted image

_____________________________

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
3.1.2009 0:38:08   
MELLI
Ja sam već jednu poruku napisala,ali mi nije prošlauser posted image  pa evo da pokušam ponovo.Sve ovo što su ti napisale druge forumašice potpisat ću u potpunosti.Dodala bih da pokušaš tople obloge stavljati na bolna mjesta i što češće bebu stavljati na grudi.
Znam kako boli,i ja sam drečala dok sam se tuširala,a kad bebu savim na grudi gnječila sam rukama sve što stignem da ne bih vrištala.
Morala bi povesti više računa o tome da beba uhvati pravilno bradavicu,i obavezno je poslije podoja namaži svojim mlijekom i ostavi da se suši na zraku.Meni je to jedino pomagalo.
Ne shvatam zašto si ne dopustiš malo komocije i ne skineš grudnjak bar nekoliko noći dok bol ne prođe.
Želim ti čestitati na upornosti,jer vjejruj mi to je najbitnija stavka dojenja.Bol će proći prije ili kasnije.Treba strpljenja,ali se sve isplati.Postepeno dohranu zamjenjuj dužim podojima.Želim ti brz oporavak i javi nam se ako još imaš nedoumica.user posted image

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
3.1.2009 1:19:40   
triplemama
Ma ne znam šta bih napisala pošto su naše vrijedne mame dojilice već puno napisale user posted image   user posted image .
Slobodno skini grudnjak i ja imam velike grudi pa sam ga skidala. Kada ga nosiš nipošto ne nosi onaj sa žicama već samo pamučni.
Na tu bolnu dojku tople obloge ili tuš prije podoja i hladne poslije povremeno liske kupusa.
Sa nadohranom postepeno smanjivati i davati uvjek poslije dojenja.

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
3.1.2009 8:48:06   
bebbe RR
Dohranu i dajem uvijek iskljucivo poslije podoja. No, zelim vam se pohvaliti, jer vi ste za ovaj mali uspjeh zasluzne koliko i ja - od sinoc smo se samo dojile. Sada cu je podojiti i dati joj nadohranu, da ne prekinem naglo, ali ne mogu vam opisati koliko sam sretna! Ema izgleda zadovoljna, sto vjerovatno znaci da nije gladna. Desna sika jos uvijek boli do ludila, ali uspjele smo. Nadam se da ce mi polako uspjeti  da svedem na jedno dodavanje na dan. A, sto se tice grudnjaka, i nosim pamucne, ali ne spavam mirno, okrecem se, i onda si povrijedim bolnu bradavicu, a jos ako se i cvorovi tokom noci stvore... Jutros u pet sam istusirala dojku vrucom vodom, i onda sam nahranila svoju princezu puno lakse. Hvala vam svima za savjete i podrsku, nezamjenjive ste.
Bas je cudno koliko se je ljudska vrsta odmakla od prirode i koliko jedna savrseno prirodna stvar kao sto je dojenje svoga djeteta moze da ti zada muke...


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
3.1.2009 23:31:14   
boogy woogy
IZVORNA PORUKA: bebbe

Bas je cudno koliko se je ljudska vrsta odmakla od prirode i koliko jedna savrseno prirodna stvar kao sto je dojenje svoga djeteta moze da ti zada muke...



Bas mi je drago bebbe da ti je bolje i da bebica dojiuser posted image user posted image Ovo sto si gore napisala potpisujem 100%. Tuzno je sto je sveto znanje o dojenju postalo tako marginalizirano ali opet hB pa si ljudi (citaj zene u ovom slucaju) zele pomagati medjusobno. Ljubi bebi, za par sedmica sve ce ovo biti iza tebe i ti ces uzivati u dojenju jos dugo dugo!user posted image SRETNO

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
4.1.2009 12:01:58   
Anoniman
draga bebbe, drago mi je da je emica tu, a sad cemo sve ostalo polahko rijesavati.user posted image Svi su savjeti divni, i jedino sto mi jos naumpada, da kad je dojis prstima pridrzavas dojku, manje ce se razvlaciti bradavica i odmah manje i boliti.
Ja sam pa i prva dva i pol mjeseca imala bolove svaki put kad je stavljam i dok kazes uhuhuhhuhu ona vec povuce par puta i ono se zagrije pa boli manje, a imala sam osjecaj na kraju da se one nisu oporavile, vec da su otupile na to sve.user posted image

(odgovor članu boogy woogy)
  Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
9.1.2009 8:48:52   
bebbe RR
Evo, drage moje, uz pomoc vasih savjeta, uspjele smo se rijesiti bola. Sada mi se vise ne stvaraju cvorovi i bradavice su normalne, ne padam u nesvjest svaki put kada Ema povuce, iako mi je desna jos uvijek osjetljivija. Dohranu smo vec sveli na minimum. Dam joj je samo dva puta dnevno, po dojenju, sto je, ja mislim, dobro, jer sam joj dodavala poslije svakog dojenja. Nadam se da ce nam uspjeti i jos jednom hvala za podrsku. Draga Shee, pravo mi je zao kada cujem takvo sto, kao sto su bolovi 2, 5 mjeseca, ali, meni si olaksala, jer onda znam da nisam jedina, da cu i ja izdrzati, kao i sve druge uporne mamice. Pusa tebi i princezici.

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
10.1.2009 12:57:59   
boogy woogy
user posted image user posted image user posted image user posted image Bravo za Bebbe i njenu Emuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
1.3.2009 7:34:17   
bebbe RR
Hej, drage mame! Evo, da vam se javim gotovo dva mjeseca nakon sto sam otvorila ovu temu i da vam se pohvalim da, najvise zahvaljujuci vasim savjetima i iskustvima koja su me naoruzala voljom, Emu sada samo dojim!!!! Mislila sam vec da nema sanse, jer smo imale i usponei padove, i prihvatila sam cinjenicu da joj dodajem stalno barem dva obroka, no cudo je moje ovaj posljenji mjesec potpuno odbilo flasu, nece ni da je vidi, a ja ni ne insistiram, i tako se nas dvije po svim mukama koje smo prezivjele, sada samo dojimo! Kada to nekome kazem svi me u cudu gledaju, kao bebe radije piju iz flasice jer im je lakse i nikada ne odbijaju flasu u korist sike, vec obrnuto... Ali, kod nas je bilo tacno tako... Ne mogu vam opisati koliko sam zadovoljna. Jedino me brine ima li joj dovoljno mlijeka, ali to cu, nadam se, saznati sada 5. 3. kada, aBd, idemo na kontrolu. Nadam se da ima, izgleda kao da je zadovoljna.
Eto, jos jednom, hvala vam svima puno za savjete i podrsku i veliki pozdrav!


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
1.3.2009 7:41:49   
mamyca
Bebbe bas mi je drago,sad samo uzivaj sa svojom bebicom.user posted image user posted image

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
1.11.2010 15:03:32   
Anoniman
molim forulasice koje su imale problem ovaj da se jave
Od mm.rodica zivi u norveskoj curica se rodila 2.40gr od rodjenja nije htjela prihvatiti sisku tj.nije ju znala uhvatiti....mucili su se snjom stalno,jedno pola mjeseca cak joj je na spricu davala mlijeko samo da jede jer je plakala,nije htjela ni flasu nezna uhvatiti dudu.
Sada ima mjesec dana naucili su je teskom mukom da sisa,ali ona povraca njoj mlazovima kaze ,uvela joj nadohranu uz sisku jer joj bilo malo siske plakala stalno.
I dalje kaze mlazovima povraca poslije jela.
Mene zvala da pita sta sam ja radila jer sam imala takav slucaj ja sam rekla da anelu nije godilo obadvoje kao sto je,tako i ukinila dojenje davala ad.na rizinoj sluzi uz preporuku ped.
Ona kaze da nju doji 15.min da nadohranu i mora je at vremena drzat podignutu podrigne i drzi je drzi,samo sto je spusti sve povrati.
Dokt.joj rekli da je to neki refleks i daje neke lekove
nezna sta da radi,i cak kaze popije 150ml.djete od mjesec dana meni je to reko previse mila moja,.kaze place oce reko nedaj daj manje a cesce radije.
Sta bi vi savjetovale molim vas ako imate kakav dobar savjet dajte


< Poruku je uredio felix -- 1.11.2010 15:05:09 >

(odgovor članu bebbe RR)
  Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
1.11.2010 15:05:56   
veeseelaa
moja malena je tako u mazovima povraćala nakon nadohrane do 9 mjeseca straosti, ja nisma ništa radila, ona povrati ja dam ponovo mlijeko i tako u krug user posted image  znam da je zeznuto al pedijatar mi ništa nije savjetovao, rekao proći će samo i proslo je user posted image user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 1.11.2010 15:11:48 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
1.11.2010 15:12:52   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: felix

molim forulasice koje su imale problem ovaj da se jave
Od mm.rodica zivi u norveskoj curica se rodila 2.40gr od rodjenja nije htjela prihvatiti sisku tj.nije ju znala uhvatiti....mucili su se snjom stalno,jedno pola mjeseca cak joj je na spricu davala mlijeko samo da jede jer je plakala,nije htjela ni flasu nezna uhvatiti dudu.
Sada ima mjesec dana naucili su je teskom mukom da sisa,ali ona povraca njoj mlazovima kaze ,uvela joj nadohranu uz sisku jer joj bilo malo siske plakala stalno.
I dalje kaze mlazovima povraca poslije jela.
Mene zvala da pita sta sam ja radila jer sam imala takav slucaj ja sam rekla da anelu nije godilo obadvoje kao sto je,tako i ukinila dojenje davala ad.na rizinoj sluzi uz preporuku ped.
Ona kaze da nju doji 15.min da nadohranu i mora je at vremena drzat podignutu podrigne i drzi je drzi,samo sto je spusti sve povrati.
Dokt.joj rekli da je to neki refleks i daje neke lekove
nezna sta da radi,i cak kaze popije 150ml.djete od mjesec dana meni je to reko previse mila moja,.kaze place oce reko nedaj daj manje a cesce radije.
Sta bi vi savjetovale molim vas ako imate kakav dobar savjet dajte



ima ono ad mlijeko koje se daje djeci koja povracaju i koja su sklona grcevima, e sad koja marka ne mogu se sjetiti.ali ako je ona vani oni sigurno imaju neku ad formulu za takve probleme.ja sam svom prvom djecaku isto davala cesce a manje porcije 90ml, pa 120.

_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
1.11.2010 15:14:58   
Anoniman
joj ona se kaze toliko muci snjom uzas jedan kaze da je sat vremena drzi,podignuto poslije jela nesmije je spustiti odma sve povratiuser posted image i meni se to,desavalo isto al nama nije godilo sika i flasa zar je moguce da se i kod nje to desava???
Rekla sam joj da jedan dan proba davat samo ad.da svoje mlijeko izdava da neprekida jedan dan da vidi ocel,povracat bez siske .....
Pa probat ce i tako pa ce vidjeti.....
koliko je dovoljno bebi od mjesec dana da popije ad.
jel da da je do 120ml.kod mene anel pio 70do 90ml maksimalno

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
1.11.2010 15:16:32   
Anoniman
daje to ad.bas za povracanje kaze ubi me ako znam kako se zove zaboravihuser posted image .
Al,dzaba kaze opet isto nazalostuser posted image se desava-


(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
1.11.2010 15:16:40   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: felix

molim forulasice koje su imale problem ovaj da se jave
Od mm.rodica zivi u norveskoj curica se rodila 2.40gr od rodjenja nije htjela prihvatiti sisku tj.nije ju znala uhvatiti....mucili su se snjom stalno,jedno pola mjeseca cak joj je na spricu davala mlijeko samo da jede jer je plakala,nije htjela ni flasu nezna uhvatiti dudu.
Sada ima mjesec dana naucili su je teskom mukom da sisa,ali ona povraca njoj mlazovima kaze ,uvela joj nadohranu uz sisku jer joj bilo malo siske plakala stalno.
I dalje kaze mlazovima povraca poslije jela.
Mene zvala da pita sta sam ja radila jer sam imala takav slucaj ja sam rekla da anelu nije godilo obadvoje kao sto je,tako i ukinila dojenje davala ad.na rizinoj sluzi uz preporuku ped.
Ona kaze da nju doji 15.min da nadohranu i mora je at vremena drzat podignutu podrigne i drzi je drzi,samo sto je spusti sve povrati.
Dokt.joj rekli da je to neki refleks i daje neke lekove
nezna sta da radi,i cak kaze popije 150ml.djete od mjesec dana meni je to reko previse mila moja,.kaze place oce reko nedaj daj manje a cesce radije.
Sta bi vi savjetovale molim vas ako imate kakav dobar savjet dajte


felox draga to se zove reflux GER...
imamo temu o tome a tamo imaš i savjete kako bebi pomoći...
to u većini slučajeva porđe samo do sebe...bebi zaraste taj prsten na želudcu tzv. sfift koji je kao poklopac na želudcu...kod beba koje imaju gr on se stalno otavra i beba izabcuje.
te bebe treba hraniti po manje i lešće i držati i više u uspravnom položaju kada jedu...
ako je doktro već dao terapiju znači nije inicirao oprecaiju i smatrau po osnovu nalaz da će to proći sa starostoi bebe....
ona se mala rodila pa se to još nije formiralo kako treba ali hoće...
evo ti link ima dosta savjte akako bebi pomoći kada ima GER
osnovna razlika imešu eflixa GEr i bljuckanja ej u napredovanju bebe,...bebe sa GEr slabije napreduju ili nikako

http://www.ringeraja.ba/forum/m_232045/mpage_1/key_/tm.htm#232045


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Da li je moguce iskljuciti nadohranu?!
1.11.2010 15:18:07   
Hanady RR
možeš i u googel uabciti GER ili reflux ima jako dosta stručnih tekstova o tome koji daju super savjete...ja sam mislila da moja farah to ima jer sam blesava ''načitana'' hodala po netu...user posted image user posted image user posted image
al doktorica me smirila vaganjem bebeuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *