|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 0:39:24   
Okarica
Drage moje, čisto radi poređenja, bilo bi interesantno da podijelimo iskustva o procesu oporavka poslije porođaja.  Mene zanima koliko ste imali šavova i koliko ste se oporavljale od epiziotomije.
Ja sam imala tri unutrašnja i šest vanjskih šavova. Tek sam deseti dan mogla da sjedim. Prvih par dana poslije porođaja ne želim ni da se sjetim. Najgore mi je bilo ustati do wc-a.
Kakva su vaša iskustva?

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 0:41:23   
jasmina_mm
Ja sam rodila na CR i ne zelim ni da se sjetim kako mi je lose bilo, dvije sedmice nisam nista radila, premda mi je i nakon mjesec dana znalo pozliti od iznemoglosti. Pa mogu reci da sam cijelu cetrdeset-nicu odbolovala user posted image user posted image user posted image

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 1:35:03   
Anoniman
Ja sam već poslije sedmicu bila dobro i samostalno. Smatram da sam super prošla sa 2 unutrašnja i tri vanjska šava.user posted image Sjedenje je malo bilo frka, ali pronalazila sam odgovarajući položaj. Inače sam se od početka trudila da što više budem pokretljiva, ali zato sam razvukla vrijeme "ležanja" na dvadesetak dana. Ali i sad me žigne, vljda na promjenu vremena.user posted image

(odgovor članu jasmina_mm)
  Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 7:03:47   
mamyca
Ja sam imala tri unutrasnja i tri vanjska savova.Tek sam negdje sedmi,osmi dan mogla sjesti bez neke boli.A prvih nekoliko dana mi je odgovaralo samo hodanje i stajanje jer kad bih lezala ili sjedila nisam se mogla nikako namjestiti,morala bih biti samo na jednoj strani tijela i onda bih sva utrnula.Bila sam pokretna od prvog dana,i nisam puno lezala,i kao sto neko rece i sad me rez zaboli na promjenu vremena.

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 10:46:10   
camm
IZVORNA PORUKA: Shee

Ja sam već poslije sedmicu bila dobro i samostalno. Smatram da sam super prošla sa 2 unutrašnja i tri vanjska šava.user posted image Sjedenje je malo bilo frka, ali pronalazila sam odgovarajući položaj. Inače sam se od početka trudila da što više budem pokretljiva, Ali i sad me žigne, vljda na promjenu vremena.user posted image



bas tako i kod mene ,samo dami je ova pamet bila
nebih ustajala nikako samo bih lezala .user posted image

_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 10:49:42   
mamsi
I kod mene je bilo baš kao kod Mamyceuser posted image ,eh da mi je ova pamet bila,ali hajde valjda će drugi put biti bolje

(odgovor članu camm)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 11:53:51   
Amrino
Ja nemam pojma koliko sam savova imala- niko mi nista nije rekao (kako vi znate? rekao vam doktor ili...?)
Ugl. mogu reci da je oporavak od epiz. trajao nekih sedmicu dana...Konci ispali nakon 5. dana a tako 5- 6 dan sam sjela (nisam ni skontala- MM mi samo u jednom trenutku rekao- hej pa ti sjedis! )
Do tada mi je najveci problem bio da s nastimam...ko sto neko rece samo na jednoj strani pa se sav ukocis...Dojila sam lezeci pa su me bolile ruke a laktovi bili ko šmirgl papir  user posted image .
Ja sam imala i problem (to mi je bilo najgore) jer nisam mogla da se uspravim prvih 5- 6 dana. Kad bih se uspravila- nisam mogla da disem tako da sam hodala savijena ko upitnik. (niko mi nije dao pravo objasnjenje- nesto kao krupna beba pa se dijafragma pomjerila...).
Mi smo sebi natimali "logu" prvu sedmicu u dnevnoj sobi. Tu smo bili stalno...TV...hrana i ostalo, gostima zabranili da dolaze pa  mi je bilo ok. user posted image



_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu mamsi)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 13:13:31   
andji
ja sam sutradan odmah počela sklanjati po kući,hraniti i presvlačiti bepca,ma sve pa eto.Zaista nikakve pomoći ni od koga nisam imala i kad se sjetim tog perioda krenu mi suze na oči,imala sam samo MM ali on je morao radit i vratit se na posao odmah drugi dan,nisam imala tezak porod ali svejedno bila sam iscrpljena,malaksala,krvarila sam i ostalo.Zato se i bojim odlučit za drugo dijete,i ne znam dal će se šta promjeniti po tom pitanju,ali drugo dijete mi nije ni u bajci.Kažem da sam tek sad živnula i došla sebio i organizovala se.Nisam imala puno konaca,nisu mi rekli koliko,ispali su posle 10ak dana,ali sam zato bila upala u postporodjajnu depresiju,iz koje sam skoro izašla.I to kad sam rekla sebi da ću obratit pažnju na sebe,da ću sebi napravit da mi bude lijepo i to onako kako ja hoću i uradit koliko mogu.Kad sam se pomirila da nemam pomoći ni od koga i da se sama moram izorganizovat.

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 15:29:39   
lamka
nećete vjerovati ali kod mene je bilo bas puno savova jer su me i oni sjekli a i popucala sam od previše napona jer je bebi pupčana vrpca bila omotana oko vrata. ali sam mogla sjediti doduše ne dugo ali opet koliko toliko . Kod mene su se komplikacije pojavile nakon 7 dana jer mi doktor rab+na nije bila ušivena na svim mjestima. Ali opert kad pogledam kako se neko osjeca poslije poroda i da leži po 40 dana. uh kako mu zavidim jerdas sam bila pametna i ja bih. Svako malo me boli rana tj. na svaku promjenu vremena a o kičmi da ne pričam. Svako jutro jedva ustajem iz kreveta. Ma ne bi meni bilo krivo da sam ja morala ustati i raditi oko bebe i po kući ali imala svu pomoć i svekrva mi bila tu a i mama ali nadam se da ću biti pametnija sljedeći put.

_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 15:38:07   
najjda
e moja okarice ja sam ti se porađala 2 dana uuuuuuuuuuuuuuh kad se sjetim oporavak mi je bio najgori  sjekli su me sa obje strane nogu  na jednoj strani sam imala 7 konaca samo vanjskih a sa dr str 8 vanjskih  uzas ljudi mjesec dana nisam ustajala ludilo jer je bebu pupcanica uhvatila za nogu lijevi  haj sve je to oko  nego kad me sanjin porodi kaze e draga sada cu te uspavati da te malo ocistim  domestosom sala naravno  sta sad sanjine cistiti  kaze da mi je ostala posteljica  i da mi je maternica popucala pa da me ustopaju za drugi put  mislim ja u sebi ma nece biti drugog puta to tada sam mislila ali sada kad vidim svoju najjdu ma bice ih još pusa

_____________________________

15.06,2008 najjda dosla na svijet

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 16:02:05   
Okarica
Draga moja, ti si se baš napatila, a ja kontam da je mojih šest vanjskih šavova puno. Kad se sjetim kako mi je bilo prvih par dana, plakala bih. Međutim, kao što kažeš, kad vidim svoju Iris, sve zaboravim. Pusa!

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu najjda)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 16:29:33   
nely
ja sam nekih 10 dana bas mirovala radi sava od c.reza,a onda sve po starom,kucni poslovi,dizanje teskih stvari itd.....dok me nije rana pocela ponovo boliti,onda sam skontala da trebam usporiti tempo.
3 mjeseca me rana bolilauser posted image ...bas se neznam cuvatiuser posted image

_____________________________

...edvin...15/6/o8

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 16:52:36   
Visnja RR
drage moje zene cuvajte svoje zdravlje... jer nedo Bog da ga izgubite niko vam nece reci hvala sto ste dizale tesko i "rintale" kada ste se trebale cuvati...
Ja evo i nesto malo vise od 6 m nakon CZ  nista tesko ne radim... jedino usisavam jer mi nesto merak sa ovim Aquarovusom usisavati... user posted image  sve drugo pomazu MM i MM (mojamama) :)
Kao sto MM (moj muz) kaze prvih 9 m i drugih 9 ces imati svu njegu svjeta a onda se sama ukljucuj ... moja jedina briga je rucak (mada ne uvjek) i naravno Asja... Znam neko ce sad reci to je pretjerivanje al eto ...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu nely)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 17:04:12   
lamka
Višnja svaka čast na tako dobrom mužu
oduše ja nisam ništa teško izala ali osnovne poslove po kući sam radila


_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 17:18:38   
emina_h
Ja sam gresku napravila kad mi je komsinica dosla poslije dva dana lijepo sjela pa me poslije toga rana od ep boljela vise nego prvi dan.
Uglavnom desetak dana je trajao oporavak,onda sam se digla i prihvatila posla,najavili se gosti.Uglavnom ni od koga nisam imala pomoc osim MM.Gosti dosli na tri sedmice pa sam i njih morala sluziti.
Hajd hvala Bogu proslo,ovaj put ne zelim nikog dok se bas pravo ne oporavim.


(odgovor članu lamka)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 18:55:42   
makana
prvih 15 dana ne želim da se prisjećam, ostalo je istorija user posted image
ma čini mi se da mi je onih 40 dana konstantnog krvarenja pravo išlo na živce

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 21:01:42   
mivica
Ja sam se vrlo brzo oporavila nakon poroda. U tom periodu bolila me trticna kost i naravno rana od epiziotomije!!! Ali sudbina je bila takva da je moj Bakir imao fiziolosku zuticu pa je tri dana nakon mog poroda morao u bolnicu. Tamo je bio 4 dana, a ja sam u tom periodu svaka tri sata isla u bolnicu da ga dojim, sjedila na drvenim i vrlo neudobnim stolicama, bolilo je ko ludo, ali u tom momentu nisam razmisljala o svojoj boli, samo sam mislila na bebaca i iscekivala momenat kad ce mi reci da je bolje i da ga mogu odvesti kuci user posted image . Ne znam da li je to doprinjelo mom oporavku, ali hB nakon 7 dana sam se vec kretala normalno, sa puno manje boli!!! 

_____________________________

Bakir, 21.06.2008.

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 22:09:03   
moni
Rodila na carski i onih 5 dana što sam bila u bolnici, toliko je trajao moj oporavak. I tada sam se već super osjećala. Kad sam došla kući mama mi došla dvije noći kao da mi pomogne, ja ženu drugi dan otjerala kući da ide, sve sama radila oko bebe. Nisam nikad više ranu ni osjetila. SUPER SAM

(odgovor članu mivica)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 23:00:06   
Suzana
I ja na carski.
Kad sam izasla iz bolnice, osjecala sam se tako lose, k'o da mi je sva energija isisana iz mene bila!
Svu snagu sam cuvala kako bih mogla dojiti moje sinove.
Mama i svekrva na smjenu bile 2 mjeseca. Prodje 40 dana, a i ja kao da dodjoh sebi! user posted image

(odgovor članu moni)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 23:16:41   
mamin sin
Ja sam spontano popucala i imala 4 vanjska sava (ono sto sam mogla vidjeti) a dr mi nije htio reci koliko unutrasnjih imam. Ali ja sam samo prvi dan u bolnici bila iscrpljena, vec sutradan kad sam dosla kuci normalno sam sjedila. Rana me uopste nije bolila, vise me je boljela trticna kost i zuljali me hemeroidi. Cak sam jedan dan pitala patronaznu smijem li ja toliko opterecavati ranu direktnim sjedenjem. Ma super se osjecala! user posted image
Doduse sva  moja briga je bila user posted image  sve sam oko njega sama radila, ustajala da ga dojim i sve...A za ostalo, kucne poslove i kuhanje tu su bili MM i moja mama, pa na smjenu...Uglavnom vec 7. dan niko ne bi ni rekao da sam se tek porodila..user posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
11.10.2008 23:34:46   
lepara
ja da nisam imala ranu i da me nije boljela prva 3-4 dana ja sam mogla ustati odmah sa porodjajnog stola. stvarno sam se super osjecala. kod kuce sam sama vodila brigu oko bebe,hranila je ,presvlacila,kupala sa svekrvom...
jedino sto nisam kuhala i radila po kuci jer mi nisu dali ali iskreno mogla sam i to sama.
kada su mi konci ispali (negdje deseti dan) bila sam jos bolje.
pozdrav

_____________________________

Moja Selma je zivot moj...
11.07.2008.

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
12.10.2008 0:50:23   
bezelye
Nakon carskog reza 3 dana u bolnici sam lezala, kad sam dosla kuci lezala sam po potrebi, odmarala. Mama je bila kod mene do 40-tine. Nisam radila nista tesko ali vala nisam ni sjedila non-stop. Kad nam mama vec skuha rucak ja mogu barem postaviti sto i pospremiti nakon sto zavrsimo. Hvala Bogu osjecala sam je super pa sam se tako i ponasala.
Mama HVALA TI user posted image

(odgovor članu lepara)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
12.10.2008 11:52:47   
laracroft
Ja sam imala jako bolnu i tesku epitiotomiju,pa nisam mogla sjediti dobrih mjesec dana.Bolno mi je bilo i okrenuti se na drugu stranu.Ja sam bukvalno prelezala tih 40 dana,a mjesecima sam se oporavljala.Posljedice epiziotomije osjecam i sada.Prvih 20 dana su me mama i muz bukvalno dizali sa kreveta kada sam trebala otici na wc,a kada sam poslije dvadeset dana napravila laganu setnjicu do kuhinje osjecala sam se kao da sam u drugom stanu.Sve mi je bilo drugacije....

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu bezelye)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
13.10.2008 9:52:59   
Mrva
Obzirom da jos nisam ispricala svoju porodjajnu pricu (sto cu uciniti vrlo brzo), samo cu reci da sam nakon 7 savova prestala da brojim, nisam zeljela niti pitati dr. Puzica koliko savova imam, samo znam da sam hem popucala hem izrezana. Znam takodjer da je sivanje trajalo 35 minuta, a doktor je izgledao kao mesar kad reze one ogromne komadine mesa, a navuce onu gumenu kecelju...strasno...mada, nasmijao me u jednom trenutku kad je rekao 'znas kako cu je lijepo sasiti', a ja mu velim 'ne morate se mnogo truditi, necu biti porno glumica, samo me sklanjajte iz sale'. Uglavnom, bilo je bolno, znam da ravnih 10 dana sam samo lezala, 'sjedila' na lijevom boku i tako jela, nisam mogla hodati uspravno...ma zalosno, a tek obuci carapice ili se ne daj Boze sageti u nivou svojih koljena...nemoguce...istina je da kad pogledam svoga djecaka, bude mi mnogo lakse, ali onu patnju naprosto ne mogu zaboraviti.  
Ali sam redovno nanosila kantarionovo ulje i mogu reci da je sad sve uredu. Nemam nikakvih problema, hB.


_____________________________

Lovely

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Koliko dugo ste se oporavljale?
13.10.2008 10:40:47   
tweety
IZVORNA PORUKA: mamin sin

Ja sam spontano popucala i imala 4 vanjska sava


Tako je i kod mene bilo,nisam imala unutrašnjih šavova.Ustala sam odmah poslije poroda i istuširala se,ništa me hB nije bolilo.Uopšte nisam obraćala pažnju na to,valjda što nisam ništa osjećala.Sjedila sam normalno,hodala itd.Jedino me nakon nekoliko dana počelo svrbiti,ono valjda kako rana prolazi.Nadam se da će ako bude pucanja ovaj put isto proći kao i prošli user posted image


_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *