|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Trzanje bebe u snu i budjenje
1.10.2012 14:25:40   
Daliyah92
Trazila sam ovaku temu ali nema je ovdje, imaju samo neke koje su malo slicne.

Dakle, moja beba ima 3 i po mjeseca i u toku dana jako nemirno spava. Po noci prilicno dobro spava, samo sto se budi svaka 2 do 3 sata. I svaki put kad hoce spavati ja mu moram zateguti ruke i noge jer drugacije ne moze zaspati. Je li to u redu za njegovu dob? U danu kad zaspe, ako ga ne zamotam jako cesto se trza i budi se. A ako ga i zamotam cesto savija nogice prema stomaku i vrti se, te se za par sekundi probudi. Je li to mozda zbog grceva ili...? Inace nikad ne zaspe sam, i dok je u mojim rukama lijepo spava, a dok ga spustim probudi se. Tako da ja ponekad presjedim sat do sat i po drzeci njega da odspava malo, a ponekad i legnem sa njim. Eto, bitno mu je samo da sam mu ja blizu da ga malo umirim kad se pocne vrtiti.

Takodjer, gdje ga ostavim da spava tu i ostane dok se ne probudi. Zar nebi on vec trebao da obidje cijeli krevetic dok spava? Je li to zato sto je zamotan? Trebam li ga navikavati da spava slobodnih ruku i nogu, i kako? Mada on i u toku dana tako ostane na mjestu gdje ga ostavim iako je odmotan i budan.user posted image

I jos jedno pitanje. Ja njega nikad ne stavljam na stmaku da lezi ili da spava. Da li bih ga trebala navikavati, ili ce on to sam s vremenom poceti?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
1.10.2012 14:26:57   
Skvo RR
Nije valjda da motas dijete?

Zasto to radis?

A trzanje je normalno.....

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
1.10.2012 14:29:36   
palachinken
Beba se sasvim normalno ponaša. Oni sve nove informacije "preradjuju" u snu i zato često nemirno spavaju, pogotovo kad im je dan bio ispunjen podražajima.
A spavanje na stomaku se ne preporučuje, dok se sami ne počnu obrtati, navodno zbog SIDS-a, ali dok je budan trebala bi ga, uz nadzor, stavljati na stomak, da diže glavicu i jača vratne mišiće.

A što će tiče spavanja i budjenja, tu ti ja ništa nemam reći, jer imam kjipana od 14 mjeseci koji se budi češće nego tvoja bebica. I ne, u toj dobi nije oblijetao čitav krevetić u snu, zato mu sad 2x2metra bračnog nisu dovoljna.

< Poruku je uredio palachinken -- 1.10.2012 14:31:05 >


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
1.10.2012 14:39:23   
Daliyah92
Pa zamotavam ga da mirnije spava. On se toliko cesto trza i budi se da ja ne znam kako bi on ikako spavao u danu kad bi bio odmotan. Ne znam koliko grijesim s tim, ali isto tako ne znam kako bi on spavao. Budio bi se svako malo i samo se unervozio. Ne znam...ja tako mislim.user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
1.10.2012 14:50:08   
palachinken
Dalia, ja sam negdje vidjela da se novorođenčad povija da bi bili mirniji. I to je samo faza i proći će. Sjecam se kad je moj M otkrio ruke user posted image toliko bi se udarao njima u snu da bi ga to probudilo.
Poslije te faze dolazi neka druga..i tako...user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
1.10.2012 14:54:23   
reallove
I ja sam povijala svoje dijete,mirnije je spavao kada ga povijem...

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
1.10.2012 15:26:00   
raja_ringe
ne spavaju sve bebe preko dana. Moja beba do cini mi se cetvrtog mjeseca nije spavala. Tj. Zaspe ona dok je dojim i probudi se za par minuta. Sada nekad spava po tri sata u komadu, nekad nikako. Probaj bebu preko dana malo vise vani drzati, moju zrak uspavljuje. Trza se i moja, ali kao sto ti palacinka veli to je od podrazaja, a ja opet kontam i da sanjaju nesto. Uglavnom sve je to normano :). Sto se tice okretanja po kreveticu, to pocne kada se pocnu okretati sa ledja na stomak i obratno, dakle sa otprilike 4 mjeseca (neka prije neka kasnije). Ali ni to ne mora svaka beba. Pa i mi svi razlicito spavamo. Neko se vrti, neko ne. Neko se otkriva neko ne.. Nemoj porediti svoju bebu sa drugima. Svi smo mi induvidue za sebe. Evo recimo moja beba ima pet mjeseci i 11 dana i jos se nije sa stomaka na ledja okrenula, a imamo drugara koji je mladji od nas pa se ko cevapcic okrece uveliko :).

_____________________________

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
1.10.2012 16:38:12   
almondray
Joj kad se sjetimuser posted image
Zaboravila sam kako se zove sva odjeća koja se oblači bebi , al' kako god, ja ujutro kad ustanem on gol golcat!!!Čak i pampers uspio odlijepit i skinut.
A kako , samo Bog zna...
Posle sam ga stavljala u vrećicu za spavanje , da bar malo bude zaštićen.
A to sve od vrckanja u snu , jer je bio premali da bi sam skidao odjeću...na žalost ni dan danas ne spava bolje...
Znači , sve je kod beba normalno , i trzanje , vrckanje , plač u snu , smijeh....

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
1.10.2012 18:53:06   
Daliyah92
Ne znam kako bih ga vani uspavljivala jer ovdje gdje ja zivim (u Saudijskoj Arabiji) je prevruce u danu, najniza temp. 35 stepeni user posted image A isto ne voli kolica jer sam ih tek skoro kupila pa se nije naviknuo. I to mi je dodatni problem pa ne mogu nigdje izaci s njim, cak ni navece poslije 8 h. Smijesno mi kad odem u shoping, u jednoj ruci drzim dijete a u drugoj vozam kolica user posted image (ako muz nije samnom) pa mi govore: A mogla si ga staviti u kolica!user posted image Al to sam 2-3 puta uradila i necu vise, nemoram ja cesto izlaziti dok je on mali.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
23.10.2012 21:26:36   
zainterosovana
draga dalia , ja imam istu takvu bebu ,3 i pol mjeseca staru,spava samo u rukama duze inace najvise 20min sama ,nece na stomak nikako i ne okrece se ,i nocu se vrti puno dok spava pa mi je dr. savjetovala da je povijam da bi bila mirnija i preporucila da radim vjezbe za jacanje misica vrata i ruku ,u kolica nece od treceg mjeseca i ja sam par puta isla vani u jednoj ruci beba a drugom guram kolica ,sad nemogu pretezak mi za jedne ruke, unosiljci klokanici isto nece,a s grcicima i dalje problemi

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
27.10.2012 20:44:53   
Maglicica
Draga Dalia,
moj je evo sad na lijevom ramenu, dok ja kucam. Tu spava kao top, ja kuckam, radi napa, radi tv, nista mu ne smeta, a u momentu kad ga spustim, kako god pazljivo, pocinje kenjkanje i plac. Ima 38 dana, a ja se sve nadam da je to novorodjenacka faza, koja ce proci. Nesto mi se ne svidja ideja da ima 4 mjeseca i da je stanje i tad isto, jer ja sa njegova 4 mjeseca moram krenuti na posao, pa bih voljela da savlada spavanje u krevecu. Ali jedno je sta bih ja voljela.. ;)) Pada mi na pamet da mu kupim termofor, da mu ugrije krevetic dobro i da ga onda spustim :)

A i kad spava, onda proizvodi 500 zvukova, rezi, cijuce, mljacka, mlati rukama, nogama, krivi lice, i to jako intenzivno i bez prestanka ali sve kao spava. Rade li vasi to?

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
27.10.2012 21:25:10   
ajla86
maglica i moja curica isto voli ja kazem toplinu tijela....bilo cijeg nebitno...
samo nek je neko drzi..dira...
ja sam skontala stavvim je u krevetic zavucem ruku ispod glavice i malo je ninam i ona zaspe ja izvucem ruku...vec u kreveticu nema nosanja i budzenja ma ljepota....probaj kod mene je palilo...
a o tom spavanju...uzas....
ja nocima sam skakala sve kontqam budi se...a ona mlati li mlati rukama nogama rezi stenje....
pa ja otkrij-pokrij..gledaj je se ukakila...pa sta joj je bas sam se bila prepala...
a da nepricam da sam znala noci provesti pored krevetica jer taman sto legnem ona neki zvuk proizvede....
evo mjesec joj je u dobar cas i dalje je veselo kad spava ali sam se navikla...nekako razlikujem zvukove kad nesto trazi,ispala cuca ili nesto ili kad stenje bezveze...
naviknut ces draga i sretno

(odgovor članu Maglicica)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
10.11.2012 10:56:12   
Lalali
moja bebara se bas trza kad tek zaspi a kad se budi puno se proteze, u principu je jako nemirna, neku vece kad sam se probudila nasla sam je na vrh krevetica sa skinutom trenerkicom i lezi na ledjima iako joj je tek 25 dana

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
10.11.2012 11:22:17   
Mya_81 RR
Moja curica je jako trzala rukicama, što je rezultiralo da se često budi u plaču. Ja sam nju povijala onako u platnenu pelenu da joj nekako rukice budu uz tijelo.

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
14.11.2012 11:54:19   
Volim Te!
I moj zvrk isto to radi mlati rukama,cese se po licu,stavi prst u oko itd user posted image spava cesto preko dana po 15-30 min.Kad se rodila dosli smo iz bolnice i nisam je umotavala,3 noci probudi se rukicama posle nervozna itd od tad je nocu umotavam i prespava od 21 do 6h user posted image umotavanje im odgovara bude im tijesno u maminom stomaku user posted image

_____________________________

Prije nego sto si se rodila nosila sam te ispod svog srca...Od trenutka kada si dosla na ovaj svijet,do trenutka kad ja odem sa njega,zauvijek cu te nositi u srcu...

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
14.11.2012 12:50:40   
Daliyah92
Sad moja beba nece da spava zamotana. Kad navece ga uspavam zamotanog, on spava sat vremena otprilike i onda se vrti,okrece, budi se.. i ja jednom pokusala da ga odmotam da vidim kako ce spavati i fino je spavao, nije se trzao. Sad obavezno moram ga odmotati navece. Al nece zaspati odmotan, nego ga obavezno moram zamotati da ga uspavam pa tek kasnije odmotam ga.

A i dalje se ne prevrce. Kad ga stavim na potrbuske kratko drzi glavu dignutu i onda samo se zabuca u pod. A inace drzi dobro glavu kad ga nosam u uspravnom polozaju. Mozda ce on preskociti puzanje user posted image kao sto je preskocio gukanje.

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Volim Te!)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Trzanje bebe u snu i budjenje
14.11.2012 13:29:32   
Volim Te!
Ja sam pokusala da je ostavim onako da spava ali se budi svaki cas e kad je umotana spava ko jagnje,kad vidim da nece vise pusticu je odmotanu sad za sad se ni ne opire dok je umotavam,odgovara joj user posted image

_____________________________

Prije nego sto si se rodila nosila sam te ispod svog srca...Od trenutka kada si dosla na ovaj svijet,do trenutka kad ja odem sa njega,zauvijek cu te nositi u srcu...

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 17
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *