|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.1.2013 11:31:05
|
|
|
|
mamaibabo
|
IZVORNA PORUKA: kaktuscic Hurmice znam bebe koje plazmu jedu od 3. mjeseca, ali mislim da je plazma bespotrebna ako beba jede voce, povrce, zitarice, supice... Ja sam sa strijim jedva cekala da napuni koji mjesec vise da mu dam cokolino, da vidim hoce li takve stvari jesti, pa opet nije jeo. Ovaj mali ne bira, ni hranu ni vrijeme, pa mu ne dajem plazmu, keksolino i te proizvode kad mi fino jede voce, povrce, zitarice, supice. Bili smo prosle sedmice kod pedijatra, rekla nam je da mozemo poceti po malo sa mesom (imamo 7,5 mjeseci) pa sacekat cu jos koji dan pa malo uvoditi i meso. Ja skuham koljenicu i odvojim 3, 4 porcije. Dvije stavim u frizider obicni, u staklene case, a dvije u led u plasticne case, i onda samo iduci dan skuham povrce na toj vodi, dodam malo i obicne vode da ne bude premasno, za dva dana opet tako skuham od druge case koju nisam ledila. 2 porcije zaledim i onda nakon 5-6-7 dana izvadim jednu, pa opet nekad drugu, jer izmedju imamo i pilece supice i purece. Tao da otplike svakih 10-15 dana kuham koljenicu. Stariji nije odusevljen nesto supicama, mm jede ih preko volje, i onda se ni ja ne silim Tako da mi je ovo super na ovaj nacin, da bar ovaj koji hoce ima kad treba. draga pa ovo je super i ja cu sad ovako al me zanima ove case sto stavis u led jel ih necim poklopis jesam dosadna...... i mene ovo za cveklu zanima jako je drava u kombinaciji s mrkvom i jabukom pa imali ko da zna smijel se ona davati od 9 mjeseca ona je isto rorijenasto povrce il voce nisam sigurna u koju kategoriju spada....
|