Lavicca
|
DRAGE MOJE MAME, nova sam na ovom forumu, pa mi je bilo vrlo interesantno čitati vaše komentare, probleme, nedoumice, a najveći problem je izabrati pravog pedijatra, ljekara kojem će te povjeriti najdragocjenije biće u vašem životu. Koliko vidim najveći problem je sa pedijatrima DZ STARI GRAD. Ja pripadam grupi majki čija su djeca nažalost uzrastom prošla ove ljekare i sada kod školskih ljekara (ali nikad se ne zna, možda bude još djece). Do sada sam dakle prošla sve pedijatre našeg DZ STARI GRAD i za njih samo imam riječi pohvale. Moj mlađi sin je bio jako bolešljivo dijete, tako da sam dole bila više nego redovna, a nikad mi se nisu desile situacije kao vama. Uvijek sam bila primljena sa osmjehom na licu, sve nedoumice su mi riješili i što je najvažnije govore razmljivim bosanskim jezikom, a ne koriste stručnu medicinsku terminologiju što bi u potpunosti mogle. Pročitala sam kompletan forum a nisam našla nijednu riječ pohvale za ta 4 ljekara, a pojma nemate u kako dobrim rukama su vam djeca. Imata tri stara pedijatra sa preko 20 godina specijalističkog staža i dr Lejlu koja već ima poprilično iskustva. Dr Amra i dr Saida su sigurno jedne od pet najboljih i najjačih pedijatara u gradu, a o njihovim kvalitetama ste se trebale raspitati kod njihovih kolega, a ne raspravljati na mahalski način ko je kome šta rekao i kako je ko koga pogledao i da li je neko okrenuo glavu dok je vaše dijete kašljalo. I vi sigurno sklonite svoje starije dijete od mlađeg kad je bolesno, a šta bi ti ljekari trebali pustiti da im svako dijete kiše i bali u lice. Pa ko bi ih onda liječio drage moje???? Uostalom ako ste imale tako loš tretman zašto se niste obratile nadležnim ili u krajnjoj liniji novinarima, ja bih tako postupila ako bih smatrala da sam oštećena. Zahvaljujući ovim doktoricama ja sada imam jakog, velikog i što je najvažnije zdravog dječaka, koji se nije šopao antibioticima kašikom (jer je to mamama najbitnije), već je uz njihovu pomoć ojačao svoj organizam iako je sa 40 dana bio na operaciji. Ja im mogu reći samo jedno veliko HVALA I ŽAO MI JE ŠTO GA I SADA NE LIJEČE. A VI BI TREBALE IZABRATI JEDNOG LJEKARA KOJEM ĆE TE BEZREZERVNO VJEROVATI, IPAK SU SE TI LJUDI DUGO ŠKOLOVALI DA BUDU TO ŠTO JESU. ILI IZABERITE PRIVATNIKA, PA NEK VAM ZA DOBAR DAN UZME 20 KM, MOŽDA ĆE TE TADA BITI ZADOVOLJNIJE. POZDRAV
|