|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  422 423 [424] 425 426   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
16.12.2009 12:06:23   
Anoniman
mi sada rijetko bljucamo,jer zaspimo cim jedemo nebudimo se sat,pola sata i tako da fino odlezi i smiri zeludac kad ustane bljucne al skroz malo.
HB.nemam vise stim problemauser posted image

(odgovor članu danis)
  Neposredna veza do poruke: 10576
16.12.2009 12:06:26   
sweet BaBy
Jutro danis. Drago mi je da je user posted image bolje. Nadam se da ce uskoro potpun ozdraviti.
Nemoj se ti nista brinuti za bebino prevrtanje. Mislim da oni sve rade kako mogu i zele. Moj zvrk se vec 10tak dana okrece na stomak, ali i kod nje je oobavezno zavrtanje glavice. I iako sam pored nje ona "zavrne" glavicu da bi me gledala i stalno se vrti u krug.

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu danis)
Neposredna veza do poruke: 10577
16.12.2009 12:13:26   
škorpija
hehehe anidla sorry, čitala sam na temi "žene iz krajine" al sma pobrkala. i ja živim u sarajevu, al smo sad bebi i ja došli malo kod majke i dide na odmoruser posted image .

sahara ja svog bebija svaki dan izvodim, stavim ga na sanke i vozamo se nekoliko krugova, a bogami u bihaću je izgleda hladnije nego u sa, on poslije toga spava ko bebauser posted image . nego kaži mi jesi mei tai uzela od mamine cure, koliko si platila i je li ti teško nositi ajnu u njemu, kako leđa. ja ga planiram kupiti jer bebi više ne može u kengur,a li ima reko 10 kg pa se bojim za svoja leđicauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu sweet BaBy)
Neposredna veza do poruke: 10578
16.12.2009 12:35:29   
anidla
IZVORNA PORUKA: sweet BaBy

Ma vazno je da beice napreduju, a kad pocnu puzati i hodati polahko ce te kileuser posted image spadati.

Joj zene drage ne znam sta da radim. Sutra bebi puni 4 mjeseca, i trebala bi ici na kontrolu i vakcinu, ali mm i ja zaista ne smijemo da je vodimo zbog gripeuser posted image user posted image i prosli mjesec kad smo otisli sve bila bolesna djeca s temperaturama  i  mi odmah se pokupili i kuci.

mi danas bili....ususkala ga, prekrila glavu sa pelenicom....izasli na vrata gdje samo doktori i zdrava djeca ulaze....po meni je bolje da ides jer sutra je moguce da ce proglasit pandemiju pa ti nece dati do daljnjeg vakcinu....tako je meni danas dok rekla...

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu sweet BaBy)
Neposredna veza do poruke: 10579
16.12.2009 12:36:42   
anidla
škorpija...sta bih ja sve dala samo malo krajinu da vidim....ali nema nas do februara user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 10580
16.12.2009 14:51:49   
Anoniman
Bile smo napolju, kratko ali slatko, da smo duze ostale Ajna bi i zaspala, opio je zrak, namazala sam je Niveinom kremom protiv vjetra i nije bilo crvenila poslijeuser posted image
škorpija, poslala sam ti ppuser posted image

(odgovor članu anidla)
  Neposredna veza do poruke: 10581
16.12.2009 15:02:29   
škorpija
dobila pp, thnxuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10582
16.12.2009 15:19:22   
chicco mama
mi smo probali nivea i chicco obe su dobre

mamina ljubav ubrzo slavi 1.rođendan:)))))05.01.2010.g.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 10583
16.12.2009 15:56:51   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

sahara ja svog bebija svaki dan izvodim, stavim ga na sanke i vozamo se nekoliko krugova, a bogami u bihaću je izgleda hladnije nego u sa, on poslije toga spava ko bebauser posted image .

Uh, jedva čekam da i mi baš baš ozdravimo pa da malo izadjemo na snijeg user posted image ... doduše, sanjke ćemo čekati do iduće zime, ali bar malo da budemo na zraku jer bogami ni ovo što smo stalno zatvoreni nije dobro...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 10584
16.12.2009 16:04:22   
mojbebac
mi smo danas bile napolju, na snijegu, nismo stavile nikakvu kremu, obrazi se zacrvenili, smrzli ali nije bilo nikakvog osipa..... da me vi niste napomenuli za kremu ja je ne bih ni kupila vjerovatno .... ne znam sta bi bez vas ..... user posted image user posted image user posted image

ja sam odlucila anji izbaciti jedan podoj, i to onaj prije popodnevnog spavanja i mislim da nece biti problema, danas ih nije bilo pa cemo vidjeti, sikila je u osam,  pa je jela jabuku i sir sa babom, pila kompot ( uspjela kakiti user posted image user posted image user posted image  ), popila malo pred spavanje i spavala do dva, i onda je sikila..... moram tako jer cu za dva tri mjeseca morati poceti raditi puno radno vrijeme .....user posted image  .... kako brzo prolazi vrijeme ....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 10585
16.12.2009 16:05:41   
belmac
i mi smo danas mislili malo na snjegić, ali smo imali goste, pa nismo stigli. sada bebi spava , a već je i kasno.nadam se da ćemo sutra malo izlaziti da probamo malo sankice i opipamo snjegić.user posted image user posted image
inaće,moja bebica se već dva jutra budi oko 4 sata i sva sretna, druži se i igra. tek noćas je fino spavala, pa se mama konačno naspavala. jutros u 7 smo se probudili čili i veseli.user posted image

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

Neposredna veza do poruke: 10586
16.12.2009 16:11:35   
škorpija
mi nemamo naslona na sankicama pa bebi leži potrbuške, ali mu nimalo ne smeta. čak mi je prilikom naglog zaokretanja nekoliko puta pao u snijeg al on ništa, šuti i čeka da ga pokupimuser posted image .

eh da nam je minjica bliže i da nije mala bolesnica ugrijala bi nju ajdinova ljubav na na sankamauser posted image user posted image

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 10587
16.12.2009 16:39:18   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

mi nemamo naslona na sankicama pa bebi leži potrbuške, ali mu nimalo ne smeta. čak mi je prilikom naglog zaokretanja nekoliko puta pao u snijeg al on ništa, šuti i čeka da ga pokupimuser posted image .

eh da nam je minjica bliže i da nije mala bolesnica ugrijala bi nju ajdinova ljubav na na sankamauser posted image user posted image

Joj, duša draga, mogu misliti kako je smiješan kad padne user posted image ...pa, vi baš uživate i super se zabavljate...eh, da smo bližeeeeeeeeee user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 10588
16.12.2009 17:42:44   
mojbebac
mi jos nemamo sanke ....user posted image  ..... i ne znam ni gdje ih ima, moramo ici da ih potrazimo da ih kupimo ..... a sutra idemo na planinu, da setamo, i da se smrznemo, jer mama ne radi .....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

Neposredna veza do poruke: 10589
16.12.2009 18:40:00   
pocahontas
evo i nas nakon nekoliko dana..mislili smo da nemamo internet ali smo ga imali svo vrijemeuser posted image user posted image user posted image user posted image

bili smo danas na vakcini i sad smo mirni do prve godine user posted image user posted image vristao je kao nikada do sada..prvo se prepao dr., pa onda vage, pa mjerenja u duzinu a tek kada mu je teta zabila onu vakcinu u ruku, pa u nogu..jao mili Boze..nikad mi tako nije plakao od kada se rodio....dusa dragauser posted image user posted image user posted image user posted image

joj sto to sve nesto ruzno napada Minjicu  - prvo grcevi, pa bolnica, pa inekcije....user posted image

Škorpija
draga, sta to radis djetetu-jadnicak jos kada ga udundas u skafander ne moze se mrdati i jos kada ti ispadne u snijeg sa sanki nema mrdanja user posted image user posted image user posted image

kada ste spomenuli bljuckanje, moj Cici kada se vrti po podu na stomaku uvijek neposredno poslije jela bljucne, valjda pritisne stomacic...i primjetila sam da se isto desava kada ga stavim u sjedeci polozaj..samo isprazni sadrzaj iz zeluca user posted image desava li se to jos kome?

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 10590
16.12.2009 19:08:22   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: pocahontas

evo i nas nakon nekoliko dana..mislili smo da nemamo internet ali smo ga imali svo vrijemeuser posted image user posted image user posted image user posted image

kada ste spomenuli bljuckanje, moj Cici kada se vrti po podu na stomaku uvijek neposredno poslije jela bljucne, valjda pritisne stomacic...i primjetila sam da se isto desava kada ga stavim u sjedeci polozaj..samo isprazni sadrzaj iz zeluca user posted image desava li se to jos kome?

Nevjerovatno...prije 5 minuta si mi pala napamet...rek'o gdje ste nam user posted image

Bljucanje user posted image ...Minja najviše voli biti na stomaku tako da nam to još više pogoršava situaciju, a nisam primijetila to za sjedenje jer je ne stavljam puno da sjedi, samo po nekad na krilu....ali sam čitala da se bljuckanje smiruje kad beba počne samostalno sjediti user posted image

Valcinu neću ni komentirati user posted image ...toliko smo u zaostatku da je to koma živa, ali šta da radim kad smo stalno nešto bolesni...uf...

Neka ste nam se vratili user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 10591
16.12.2009 19:09:09   
Anoniman
mi smo danas povratili sto nepamtim kad se to desilo.Nahranila ga oko 3.sata i budio se user posted image stavila ga da lezi jer uvijek tako uradim zbog vracanja viska,da nebude puno.On jedva docekao da bude sam,vrtio se rukice odma u usta trpao,i to svu ugura zakasljo se ,zgadilo mu se  samo sto sam ga uspjela dici sve iz njega ko iz kabla izadjeuser posted image user posted image ...dok nije se ispraznio nije mirovao....
Dugo,nam se to nije desilo,,ili kad jede a budan je ja moram pored njega biti lezat bar pola sata da mu nedajem rukice da trpa u usta ili sta vec nadje pored sebe pelenicu,gazu.....

(odgovor članu pocahontas)
  Neposredna veza do poruke: 10592
16.12.2009 19:10:52   
Anoniman
ali sam čitala da se bljuckanje smiruje kad beba počne samostalno sjediti user posted image
ima da se nacekamo,mya moja ......

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10593
16.12.2009 19:24:21   
marinčii
moj matej je sinoć posle one kašice zaspo i mm ga otišo provjerit kad ima šta vidit sve oko njega mokro a on pajki duša moja,sve povratio tako d ćemo dva,tri dana pauzirati sa kašicama

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10594
16.12.2009 21:58:52   
Ella_H
poz zenice i bebice...
mya od seke mi mala isto bljucala bas ono puno
i doktorica joj ovdje preporucila da stavi u flasicu
malo rizne bebi hapice i to joj je puno pomoglouser posted image
vjerovatno da malo zgusne AD mlijeko u zeludcu
izvini ako je dojis nemogu se uvijek svega sjetiti
ja kad sam bila beba bila sam u svim velikim
bolnicama ex-yu stalno povracala nisam htjeli ni dojiti
niti bilo kakvo AD mlijeko sto nase sto inostrano hehe
i mama vise poludila ja povracala, proljev gubila na kilazi
ma u kostur se pretvorila i u Beogradu joj neka stara bakica
kaze da razblazi kozje mlijeko i u to stavi malo uprzenog brasna
tako da sam od tog prezivjela nedaj Boze nikome
pa sve kontam da ta rizna hapica mala kolicina vjerovatno u AD mlijeko ima slican efekatuser posted image
Danas je Ammar pio sokic od jabuke svjez i malo rizne hapice s AD mlijekom i bananice
cisto da proba pa cemo tako svasta pomalo nekad s hapicom nekad samo
povrce i voce itd ali izgleda da voli papati bebeli hehe

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10595
16.12.2009 22:17:23   
Mya_81 RR
Mi smo na AD mlijeku...i ponekad joj stavim jednu malu kašikicu pahuljica, ali ne svaki put...sve me strah da se ne bi slučajno navikla piti mlijeko isključivo s tim rižinim...ali nastavili bljucati ovoliko mogla bih probati pa šta bude...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 10596
16.12.2009 22:18:51   
dafri
Ella_H super ako voli papatiuser posted image

pocahontas,moja Una od rođenja nikada nije bljucnula ,ama ni kapi.Kad se počela okretati,prevrtati neposredno poslije obroka bljucne nekada sasvim malo,i kada je dignemo isto tako,mi je još ne stavljamo u sjedeći položaj .

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 10597
16.12.2009 22:38:17   
Super dada
mi je još ne stavljamo u sjedeći položaj .

15.06.2009-mamina smijalica

A zasto dijete ne sjedi vec? Kako vidim ima punih 6 mjeseci.

Car mamin je stigao 13.8.2009.

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 10598
16.12.2009 22:44:17   
dafri
malo je krupnija bebica,72 cm je duga a, 8.800 teška i dr nam je preporučila da je skroz pomalo stavljamo,juče je napunila 6 pa još nismo krenuliuser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Super dada)
Neposredna veza do poruke: 10599
16.12.2009 22:57:44   
Apotekarka
Vecer...Moram pohvaliti bebija danas je bio pravo dobar...cak sam uspjela veceras sat i pol peglati a on gledao cjelo vrijeme snjiru od pegle iz sjedalice i pricao joj...Mislim da ga pupo zeza tj.tvrrda stolica bas se jadnik nateze a ono sve pomalo izlazi sutra cu mu skuhati kruskice...Bas m ga zao gledati kako se pati...Evo zaspao je...Skontala sam ako mi prije nego mu je vrijeme odspava nakratko nece spavati...Danas sam se igraka s njim nema sta mu nisam radila da ne zaspe prije vremena jer ima obicaj 10 min pa onda jos gori ustane i danas mi u komadu odspavao 2 sata,svekrvi nisam dala da ga veceras uspava jer on ima obicaj kmeza ona ga uz sebe prisloni da dudicu on odspava 20 min pa kasnije nece...Zato mi je sad u roku 5 min zaspao bez problema...Danas sam ga kupala malo ranije kako ove hladnoce...
dafri to za sjedenje mi nitko nije rekao i moj ima 9 kg
mya kad cete ponovo nalaze vaditi jeli princeza bolje?
I moj mali cesto bljucka pomalo svaki dan bar jednom...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  422 423 [424] 425 426   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  422 423 [424] 425 426   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Mislite li da je istina da što duže žena doji, to je imunitet djeteta bolji?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *