|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  507 508 [509] 510 511   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
22.1.2010 10:19:33   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: marinčii

i da čestitamo malenom Ajdinu 9 mjeseciuser posted image user posted image user posted image ,ah kako dobro pamćenje imamo pa se sjetimo i prije nego nam se pohvalite da ste sad već velikiuser posted image

A cura da se ne sjeti....već se uobrazila, treba to malo dovesti u red user posted image

Čestitamo i mi i šaljemo punoooo slatkih pusica za te medene obraze user posted image

Tajra, hvalaaaa user posted image ...to nam jedino fali...

Anidla, mislimo na vas i želimo da sve to bude super user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 12701
22.1.2010 10:20:39   
Hanady RR
Dobro juto drage moje...evo nas
noćas sam do 2 bila na netu...i vas noć sam se  snu smijala...svašta i mene.

Uglavnom, nama nos još curi ali nema drugih problema...tako da se nadamo da ćemo ovaj put izbjeći brohitis. Joj ja sa brohnitisom koda je kakv teška bolest...al šta ću kad se plašim.

E sad Aida moja starija djevojčica nikada nije puzala ona je to počela da radi malo oko prvog rođendana i to unazad i onda je sa 13 mjeseci prohidla...a ova mlađa puže od 5 mjeseca ko vojnik nemožeš je stić po kući. Znači sve je to individualno, uopšte nije pravilo da dijete mora puzati a uglavnom se puzanje kod djece javlja oko 6-7 mjeseca. I puzanje nije nikakv orijentir za prohodavanje bebe. Doduše ja sam sa strijom bila nekako pažljivija, nisma je spuštala na pod, u vrtić (box) nikada nije htjela i stavim je rano u hodalicu ( kad sam blesava sve kontam ove moje kone znaju nešto pametno),  aovu malu sam sa 4 mjeseca pustila na pod u baby gam da se igra i šta je drugo mogla nego puzat za mnom nisma baš imala vremena da joj posvetim kao starijoj pa valjda nisma zato nad njom ni bdjela non stop. možda i to ima veze, napravi djetetu kutak na podu i fino spusti, polako će se navikavati da se okrene i samo spusti....nekako mi se čini da tada prije ojačaju.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12702
22.1.2010 10:21:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Meri29

Dobro jutro user posted image
Nadam se da su vase bebice dobro i da su raspolozene da prenesete malo tog raspolozenja i do nas user posted image Mi stalno placemo i placemo i placemo... grcevi nas izludise... jedva cekamo da pocne plakati bar zbog zubica, grceve vise nikako ne volimouser posted image user posted image
A i danas smo htjeli da se provozamo u novim kolicima kad ono preko noci pao snijeguser posted image user posted image user posted image user posted image Nista nam ne ide od rukeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

stavi skije na tockoveuser posted image

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 12703
22.1.2010 10:23:50   
Meri29
Imamo u planu user posted image user posted image user posted image user posted image
ma kako mi se lijepo smiri od ovog vozanja zamijenicu kolica i krevetac user posted image user posted image user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12704
22.1.2010 10:24:18   
Hanady RR
Mei29 nije tako veliki snijeg...moja sva kolica i preko snijega piče...samo bebača utopliš i eto ga.
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12705
22.1.2010 10:29:43   
Hanady RR

Imamo u planu user posted image user posted image user posted image user posted image
ma kako mi se lijepo smiri od ovog vozanja zamijenicu kolica i krevetac user posted image user posted image user posted image user posted image

vjeruj da je moja do 4 mjeseca u kolicima spavala...imala je grčeve a njih smiruje ljuljuškanje...sve me kao kudili navići će se na kolica, ja je podojim i stavim u kolica čim ona zakmeči ja nabijem kolica na nogu i ljuljuškam i smirom sjedim ili u noći tako...pa nebi izdržala grčeve nema šanse. sve sam kontala e bolje na kolica da se navikne već na moje ruke. I nije se navikla, voli kolica a sad regularno spava u krevetiću

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 12706
22.1.2010 10:31:42   
mnn
jutro, kako ste slatki na slici.user posted image  alex jedva zaspao ja več mislila da lu izludjeti..jer je djete budo od 7h...viče urla..galami...jojjjj..po noči opet kaos..dva puta se budio...jojjj i tako svaki drugi dan..jedan dan se probudi jednom durgi dva puta...a ja izgledam kao zombi...a vani neko ludo vrijeme...a mene čeka peglanje.....

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 12707
22.1.2010 10:32:38   
Mya_81 RR

Mi stalno placemo i placemo i placemo... grcevi nas izludise... jedva cekamo da pocne plakati bar zbog zubica, grceve vise nikako ne volimouser posted image user posted image

Ovako sam i ja identično govorila...

Sad ne volimo ni zubiće user posted image

Ne volimo ni što je počela loše spavati user posted image

Uglavnom, mislim da će uvijek biti nešto ...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 12708
22.1.2010 10:33:26   
Anoniman
bas se brinem jer tek kad napuni 6mj idemo opet u savjetovaliste,a ne znam on je bas vesela beba i kad ga gledas izgleda zadovoljno,ne znam tko me pitao al samo ga dojim i dosad je super napredovao, skoro ce mu 4mj i ima 7600 g.

Neposredna veza do poruke: 12709
22.1.2010 10:39:19   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: marijanna

bas se brinem jer tek kad napuni 6mj idemo opet u savjetovaliste,a ne znam on je bas vesela beba i kad ga gledas izgleda zadovoljno,ne znam tko me pitao al samo ga dojim i dosad je super napredovao, skoro ce mu 4mj i ima 7600 g.

nemoj brinuti...ja sam svoju djevojčicu vodila doktoru radi tog bljucanja...kod nas su to bili tzv. ''nijagarini vodopadi'' samo sam je dojila do 56 mjeseca al ona je sve do tada bljucala u slapovima. Doktori kaži sve dok napreduje nema potrebe za brigom i zaista je tako...ona je napredovala i bljucala...pa ja sam toliko prala da me više bilo stid štrika na tarasi. Tri štika nikad prazni ja mislim da su me kone komentarisale kako zaboravim veš pokupit a ono stalno novi. Čak sam kupila 3 trenerke na pijaci kad nam gosti na babine dođu da ih fino presvučemo...ko god je ume ona ga bljucen...hajd što je prvljavo već što smrdi na kiselo katastrofa. Ona je prvi mjesec dobila 950 gr sigurno bi dobila više da nije bljucala a ostale mjesece isto nešto manje i manje sad se dobro nesjećam al znam da nisma posegnula za AD mlijekom uz poršku foruma...i sad imam veliku cujicu čije je bljucanje samo pominjanje uz zezanciju.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12710
22.1.2010 10:40:08   
marinčii
IZVORNA PORUKA: marijanna

ne brini se draga već ti ja reče nama 6 ipo mjeseci i imamo 7 250gr i naš doktor kže da je ok,pa šta bi bilo da dobiju svaki mjesec po kilo bili bi uf predebeliuser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12711
22.1.2010 10:41:43   
R&T@
Žašto se uvijek unerede u suhu pelenu??????????????
Ja je jedva uhvatila da je presvučem i sad opet!!!!!!!!!!

Hanady, divna slika, a djeca pihhhhhuser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12712
22.1.2010 10:47:37   
Hanady RR
marijana evo ti dobra tema o napredovanju...ja sma bila često na njoj
http://www.ringeraja.ba/forum/m_98114/mpage_1/key_/tm.htm

dobro se sjećam da me škorpijin post ohrabrio da neuzmem AD mlijeko

a evo malo o bljuckanju
http://www.ringeraja.ba/forum/m_232045/tm.htm
http://www.ringeraja.ba/forum/m_188317/mpage_1/key_/tm.htm#495058

neka ti nebude mrsko iščitaj ove postove zaista ima super savjeta i iskustava istih tvome...tvoja daljnja briga može samo dovesti do tvog psiho efekta da nema dovoljno mlijeka za bebu i onda...tu je kraj, a bilo bi šteta zar ne

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 12713
22.1.2010 11:02:37   
marinčii
hanady curice su preslatke,hrabra si ti kad ih izvodiš na snijeg,,ja jeli imalo hladnije ne mrdam nigdi baš sam pre plašljiva što se tiče ti prehlada,iako mislim da možda napravim još gore ako ga previše štitimuser posted image  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 12714
22.1.2010 11:03:24   
marinčii
Marinci ljubni mateja
oću draga,ljubni i ti prijatelja Antonia

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 12715
22.1.2010 11:03:53   
Anoniman
Ko o cemu ja o srauser posted image ...Andrej mi ima proljev...je li moguce da je od zuba (da se spremaju) ili da se pocnem brinutiuser posted image Inace je normalan...igra se, skici, vristi ...i tako to

Neposredna veza do poruke: 12716
22.1.2010 11:04:39   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: dadada

Darfi, i Andrej skici i vristi u AS kada ne spavauser posted image ...ja se naoruzam s predmetima...pa kada pocne, samo iz tasne vadim igracke, maramice, case, flase a onda obicno dodjemo vec do cilja...jedino put na more je biouser posted image

Aida-sto se puzanja tice...Andrej je tek s nekih 8 mjeseci propuzao...ja sam mislila da nece nikad, jer nam je i pedijatrica rekla da ima beba koje nikada ne propuzu vec odmah prohodaju...a ti slobodno stavljaj nju vec na pod da se "kobelja"

jutro  mame!!!
Andrej- jao  ovih  nasih zloca..isto  ti je  tako  i  u  nas  u AS,  on  nigdje ne  voli  spavati...eto  kad  sva  djeca  zaspu  u  As  on  nema  sanse..pa  tako  i  ja  ponesem  suskavu  kesu   punu  igracaka,  casa boca i  gluposti  i  zabavljam   ko  luda..user posted image user posted image user posted image
po  noci    mrak-od  kad  se  rodio  je  mrak-nema  lampe, savjetujem  ono  malo svjetlo    za  uticnicu  ima  u  dm-u  kupiti ,  malo  svijetli  i  lagano,  samo  da  se  mozes  snaci  kroz    noci ...
aida- i  moj  ti  je  an.  jako  ziv  i  zlocko  .  poceo  se  okretati    u  oba  smjera  sa  3,5  mjeseca  i gmizat sa  5, i  sve  ostalo..ja  mislila  da  ce  sa 6 propuzat..stalno  je  na  podu..ali  njemu  se  ne  puze,  vec  se  otkotura  ili  ode  u  rikverc  do  cilja, on  se  okrece  i  cuci, dize  sam i  svasta  nesto..ali  naprijed  nikako..ali  bi  hodao i  stalno  hoce  za  rukice  i  super  se  drzi..imam osjecaj  da  ce  prije  prohodati...inace  i  pedijatrica  mi  to  rece.  da  je  moguce  da  ce  na  noge  prije..ali  sta  ces..i  taj  pokusaj  ghodanja  sinoc  je  zavrsio  ranicom  na  usnama,  ali  HB  nije  prvi  ni  zadnji  heheheh
marijanče-ne  brini..sad  ce  poceti  sve  manje  dobivati  na  kilazi,  a  i  malo  ga  muci  bljuckanje..bitno  je  da  ne  gubi  i   da  u  roku  iduca 2 tjedna  on  sve  moze  nadoknaditi  ne  brini  se..u  ostalom  cim  vidis  da  nije  raspolozen,  da  nije  ko  inace,  ne  smije  se  ne  spava, da  je  nervozan i  da  ne  jede..onda    ga  vodi  negdje..a  ovako  su  sve  to  faze  vjeruj  mi ;)))
mnn-suti  ne  buni  se..da  ti  ja  dam  mog  andreja velikog  kojmi  se  jos  budi  po 100 puta  i  nikako  ne  spava..ja  molim  boga  da  svede  na  bar  2 puta user posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12717
22.1.2010 11:05:52   
Anoniman
Hanady puno ti hvalauser posted image

Neposredna veza do poruke: 12718
22.1.2010 11:09:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

Ko o cemu ja o srauser posted image ...Andrej mi ima proljev...je li moguce da je od zuba (da se spremaju) ili da se pocnem brinutiuser posted image Inace je normalan...igra se, skici, vristi ...i tako to

Da, da vrlo moguće user posted image user posted image  i moj B se prosere user posted image  kad ide novi zubić.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 12719
22.1.2010 11:21:05   
R&T@
Koja nam beba2009 slijedeca slavi rođendan?
Ima li neka u januaru?
Ili je prva Farah(Hanady)?
Ima li još neka u februaru?

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12720
22.1.2010 11:26:18   
Hanady RR

hanady curice su preslatke,hrabra si ti kad ih izvodiš na snijeg,,ja jeli imalo hladnije ne mrdam nigdi baš sam pre plašljiva što se tiče ti prehlada,iako mislim da možda napravim još gore ako ga previše štitimuser posted image  

ti plašljiva...ja sam gora...pa ja kad čujem da neko u zimbabve ima brohitis počnem da se tresem od trshga...al sam skontala da je bolje da je izvedem vani kad je hladno i snijeg ...svi se bakcili razbježe a i ona se bolje čeliči...evo čist primjer već tri dana slini a nema brohitis...znači mamina guzara ojačala velika beba.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 12721
22.1.2010 11:27:40   
Anoniman
cestitamo,Ajdinu rodjendanuser posted image user posted image
Mery,zao mi je zbog grceva proce abd.
Mya,kako nam je Minjica vidim i sad imas problema s njenim nespavanjem sto,kazes uvijek nesto!
Handy,djecica su preslatkauser posted image
mnn.nije ni tebi lako Aleks samo zezi,dok svi zubici izniknu bit ce belaja al neka nam je veseljko mali ,zdrav .
tajra,pozzzuser posted image ah,ta djeca vole se kakit u sehe pelene znaju oni sta je dobro za njihove guzeuser posted image
Enisa,ljubi nam benju.
Marinci,kako nam je Matej user posted image jel izvirio skroz vani bjeli zubic.

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 12722
22.1.2010 11:27:55   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: tajra

Koja nam beba2009 slijedeca slavi rođendan?
Ima li neka u januaru?
Ili je prva Farah(Hanady)?
Ima li još neka u februaru?

vidi enise vrjednice ja sad skontala

http://www.ringeraja.ba/forum/bebe-rodjene-u-2009-god/m_196580/mpage_5/tm.htm#504677
evo link sve bebe na jednom mjestu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Hanady -- 22.1.2010 11:31:43 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 12723
22.1.2010 11:29:49   
marinčii
IZVORNA PORUKA: Hanady

ti plašljiva...ja sam gora...pa ja kad čujem da neko u zimbabve ima brohitis počnem da se tresem od trshga...al sam skontala da je bolje da je izvedem vani kad je hladno i snijeg ...svi se bakcili razbježe a i ona se bolje čeliči...evo čist primjer već tri dana slini a nema brohitis...znači mamina guzara ojačala velika beba.

mq kod nas nema snijegauser posted image nego ova užasna bura pa baš nije pametno da idemo vani,iako je ovih dana bilo baš fino vrijeme pa smo izlazili pomalo,i meni svi govore bolje ga izvodi da se čeliči a ja ko kakva stara ženauser posted image ta znam da se od hladnoće neće prehladiti nego od virusa i bakcila al opet ja po svome 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 12724
22.1.2010 11:31:23   
marinčii
Marinci,kako nam je Matej jel izvirio skroz vani bjeli zubic.
evo ga u vrtiću legi i igra se,nije još skroz izašao baš se pitam koliko to traje da skroz iziđeuser posted image ,kako je Anel ,jel čunica zarasla?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 12725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  507 508 [509] 510 511   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  507 508 [509] 510 511   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *