|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  532 533 [534] 535 536   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
26.1.2010 14:56:20   
delly

IZVORNA PORUKA: Super dada

IZVORNA PORUKA: delilah

pa te rizine pahuljice ma kako to ba izgledauser posted image ovdje nemam nasih naziva produkata pa iskreno neznam ,tj mislim da znam a nesigurna sam user posted image
oprostite na ulijetanju

Hipp Baby Rice - Organic ceraal-pap. U obliku praha je, groznog, bljutkog okusa, a priprema se AD i voda u omjeru 1:1. Vidim da mnoge mame na forumu znaju dodati u kašice ovaj prah riznih pahuljca da dobiju na gustini kašice.

uh neznam ja to :( kako cu sa ad mlijekom kad je samo dojim ??

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu Super dada)
Neposredna veza do poruke: 13326
26.1.2010 14:56:21   
Lady26
IZVORNA PORUKA: teacher75

ne brini regulisace se to. ja lanu samo dojim a tek sam joj pocela davati pomalo kamilice. prvi mjesec je imala stolicu nakon svakog dojenja, pa 2. mjesec svaka 3-4 dana, pa se u trecem mjesecu stabilizovalo i od tada ima svaki dan po jednom, nekad i 2-3 puta a nekad preskoci jedan dan

Hehehee poljubac za LANU user posted image .... znaci normalno je da poslije prvog mjeseca cak i kad doji rjedje ima stolicu?!

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 13327
26.1.2010 14:58:28   
scarlett
sweet baby, pa gdje si ti, kako je user posted image
Nismo se dugo čule user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 13328
26.1.2010 14:58:39   
Lady26

Od te prve vakcine nakon bolnice ne moze dobiti temperaturu, temperatura se veze tek za onu 2. nakon bolnice pa nadalje

Prvu smo dobili u nogicu a sad idemo na tu drugu, u ruku....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 13329
26.1.2010 14:59:25   
delly
ja vas mame pozdravljam ljubite bebice svoje evo i moja ustala pa si stavlja deku preko glave i vice BA user posted image idem se malo poigrati a sad ce mi i muz sa posla pa idem u potragu za tom kamilicom nadam se da cu je naci ovdje jer caj za grceve sam iz hrvatske narucivala i znate sta su uradili na carini sve izvadili i preturali i u kese istresli user posted image a ovdje ovo njihovo sve lijevo nesto icu pogledati danas

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 13330
26.1.2010 15:01:02   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lady26

Od te prve vakcine nakon bolnice ne moze dobiti temperaturu, temperatura se veze tek za onu 2. nakon bolnice pa nadalje

Prvu smo dobili u nogicu a sad idemo na tu drugu, u ruku....

mi smo tu dobili tek nakon 2. mjeseca, zajedno i u ruku i u nogicu (trojna vakcina),a nakon prvog mjeseca samo dobili samo u nogicu

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 13331
26.1.2010 15:01:54   
sweet BaBy
Pozdrav za sve mamice i user posted image
Masallah nas drug Aman bas fino napreduje, cestitamo (schecherlemice imas poruku na FB).
user posted image i za ostale napredne bebice i da vakcine prodju sto bezbolnije i bez ture.
Mi smo prosle sedmice primili vakcinu i hB sve je proslo bez problema i ture, ali
sam joj odmah dala paracetamol kad smo dosli kuci i stavljala obloge.
Ljubimo vas.

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu Schecherlemica)
Neposredna veza do poruke: 13332
26.1.2010 15:04:09   
teacher75
mi sutra akogbogda idemo na vakcinu, nadam se da ce je podnijeti kao prosli put, bez temperature sa malo kenjkanja

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu sweet BaBy)
Neposredna veza do poruke: 13333
26.1.2010 15:04:44   
sweet BaBy
IZVORNA PORUKA: scarlett

sweet baby, pa gdje si ti, kako je user posted image
Nismo se dugo čule user posted image

heheh evo i mene, napokonuser posted image ma ja svaki dan pratim (uglavnom) sta se desava na RR, ali rijetko kad se javim. Jer dok user posted image spava ja nesto drugo radim i tako mi se provuce danuser posted image
user posted image je masallah dobro, fino napreduje, svaki dan pokazuje nove vragolije...user posted image
Kako je tvoja user posted image

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 13334
26.1.2010 15:07:06   
Lady26
Idemo 01.02., tad su nas narucili a aBd 04.02. nam je puna 2 mjeseca...valjda je to to...
A nesto nam je dr govorila kao da joj se nije "primila" ona vakcina iz bolnice?!?! Gledala joj rucicu i na osnovu toga zakljucila...
Inace je hB mirna bebica, ne place, samo ako je gladna pa ne moze da doceka...i ka dje primila bocu u nogu prosli put samo je par sekundi plakala i smirila se, ja joj dala prst da mi cuva i smirila se brzo...
Ma Lanice su user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 13335
26.1.2010 15:09:53   
scarlett

IZVORNA PORUKA: sweet BaBy

Kako je tvoja user posted image

Ma draga, dobro je hvala Bogu, malo zubići muče, al valja nam i kroz to proći. Napreduje fino, ima već preko 9 kg, a kako je imao grčeve na početku, navikao se na ruke, pa voli da ga nosamo, a kako vidiš iz priloženog to našim leđima jaaaako prijauser posted image uh...

Vidjela sam da smo rodile na isti dan, ja sam mislila da će kod tebe bit prije mene, ali eto...

šaljemo vam user posted image user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

Neposredna veza do poruke: 13336
26.1.2010 15:13:29   
reallove
Da se i mi javimo za danasuser posted image ...kod nas se nista ne mijenja,jos uvijek smo nestasni..i trazimo curu,ali nam se niko ne javljauser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 13337
26.1.2010 15:17:33   
sweet BaBy
hehhe sve znam. Iako hB moja user posted image se nije naucila na ruke. Ona najvise voli igranje na bracnom krevetu, okrece se, guguce, baca igracke...user posted image i kod nas ce izgleda uskoro zubici..

Masallah i tvoj djecak bas fino napreduje. Nek ti je ziv i zdrav.
Moja user posted image ima 7930gr i 68cmuser posted image user posted image user posted image masallah.
hehe kako je bila lijena , mislila sam da ce proci i 20. augustuser posted image user posted image user posted image

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 13338
26.1.2010 15:18:00   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: Lady26

Idemo 01.02., tad su nas narucili a aBd 04.02. nam je puna 2 mjeseca...valjda je to to...
A nesto nam je dr govorila kao da joj se nije "primila" ona vakcina iz bolnice?!?! Gledala joj rucicu i na osnovu toga zakljucila...
Inace je hB mirna bebica, ne place, samo ako je gladna pa ne moze da doceka...i ka dje primila bocu u nogu prosli put samo je par sekundi plakala i smirila se, ja joj dala prst da mi cuva i smirila se brzo...
Ma Lanice su user posted image user posted image user posted image

evo da ja nesto napisem mada ne pripadam na ovu temu, ali slucajno vidjeh :)
vakcina se "primi" kad se ubod zagnoji, i to se desava izmedju 1 i 2 ili nakon 2 vakcine u domu zdravlja. Bude ranica i ugnojeno i malo nateceno, prodje za par dana. E tada oni smatraju da je vakcina prosla, a ako se to ne desi valjda mora ponovo primiti tu iz bonice.

eto izvinite na upadu :)

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 13339
26.1.2010 15:20:40   
Lady26
Thanks...Lani se cak ni ne vidi "ubod".....a vidjet cemo nakon ove sad 

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 13340
26.1.2010 15:26:04   
Nellica
Da se i mi danas javimo,

Juče smo imali burno popodne sa grčićima, a i mali nosić je još uvijek pomalo začepljen ( hvala mamama na savjetima ), pa se borimo.
Danas nam je miran dan bebač pajki, javi se samo kad je gladna.

A vakcina u rukicu???  kod moje djevojčice se još uvijek na mjestu uboda može napipati kao mala kvržica???
doduše na zadnjoj vakcini joj je to pregledala pedijatrice i nije ništa rekla.

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 13341
26.1.2010 15:35:31   
scarlett

IZVORNA PORUKA: sweet BaBy

hehe kako je bila lijena , mislila sam da ce proci i 20. augustuser posted image user posted image user posted image

Draga sweet baby, pa mi smo prešli termin pet dana i onda nam na zadnjem pregledu dr. rekla da poroda nema ni na vidiku user posted image user posted image user posted image

Imali nam gdje Saraye ?

vidim ženice se sikiraju što user posted image nemaju stolicu, 3,4 dana, kod nas je nema evo 9ti dan, a jučer sam na nekoj temi čitala da jedna user posted image nije imala 18 dana i da to nije nikakav problem kod dojenih. Srećom mog user posted image to kašnjenje ne muči puno - više je do zubićauser posted image

Neposredna veza do poruke: 13342
26.1.2010 15:36:24   
Anoniman
ej žene evo da se i ja javim.. danas je pravo hladno cak je snijeg lagano leprsao jutros,pa nemožemo vani, a naucili smo izlazit svaki danuser posted image  nisam vidjela jel se javljala iv@ncica jel andrej ozdravio?

(odgovor članu Nellica)
  Neposredna veza do poruke: 13343
26.1.2010 15:41:13   
sweet BaBy
IZVORNA PORUKA: scarlett

Imali nam gdje Saraye ?

vidim ženice se sikiraju što user posted image nemaju stolicu, 3,4 dana, kod nas je nema evo 9ti dan, a jučer sam na nekoj temi čitala da jedna user posted image nije imala 18 dana i da to nije nikakav problem kod dojenih. Srećom mog user posted image to kašnjenje ne muči puno - više je do zubićauser posted image

Nisam se odavno cula sa Sarayom. _Valjda je sve ok.
Mi hB nemamo problema sa stolicom, jos kako sam joj pocela davati voce, ima stolicu 2-3puta dnevno. Ne doji. Prestala je prije 15tak dana. Ali od 2 mjeseca je dojila+AD.
Ma ne znam nesto mi to puno da toliko nem astolicu. Meni je pedijatrica rekla da je normalno do 7 dana kod beba koje samo dojeuser posted image user posted image

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 13344
26.1.2010 16:22:30   
Ella_H
poz mame i bebe kako ste mi?
Ja sam sinoc imala dernek s malim isli na jaciju poslije toga
u prodavnicu poslije toga svekrvi i mali dosao kuci nema spavanja
hahah pishti vrishti hoce da jede te nece jedva nekako u 1 zaspao
evo ga sad prevrce se po podu gura nogice u usta i sve ostalo sto vidi
enisa_sara ima prijateljica koje to samo tako kazu
nebudite rospijice budite fine heheehe
Moj mm je probao grah vec sa mjesec dana i to mu je dala glavna med
sestra u Travniku tad bila tj njegova tetka hehe
Ja sam stala i blehnula samo ali to je bila zeza neka vjerovatno
Ja Ammaru i sad dajem na prst sve okuse da proba iako se trudim
sto zdravije da ga hranim a sa sedam mjeseci mislim da sam Harunu ogulila
grah poslije skuhan i sa supicom malo u blender nije bilo nista strasno
i uvijek bi tako neke stvari umjesala u te rizne hapice itd sta ja znam
ja pratim neku modifikovanu tabelu a tvoj B jako fino napreduje
i nista neka te neljuti znaci dobro ga hranis, a i ja svog Ammara
iako mali stvarno slano slabo ferma povrce ko onaj marincin hehe
Marinci mali ti je ko secer bas je slatkica
Realllove mani cura bona ima vremena necemo se moci otarasiti
ja se stvarno bojim kakvo ce njihovo vrijeme biti kad je nase ovako
ludo
Sahara naucila si me nesto to za hladnu kamiicu da stvara kontraefekat
I Ammar stvarno slabo hoce kamilicu i vodu ali ja mu opet dajem koliko
toliko voli decko sokic od jabuke lopuza i ne secerim mu jedino ako probam
pa ono bas kiselo da malo ublazi
Dadadaaaa tvoj A je bas mali seronja otkrio je i cunicu znaci
kad se sjetim starijeg i tako nekih stvari o cuni nesmijem ni pricati
ja nazvala mamu reko jeli to normalno ihhihihi kaze ona sve je duso
normalno sad je dobro kaze vidjet ces experimente sa kakom bljaaak
Pusa za sve bebe malene i velike

Neposredna veza do poruke: 13345
26.1.2010 16:25:50   
škorpija
Ella_h tvoji postovi, ili bolje rečeno pisma su mi uvijek šega i volim ih čitati, nabacaš ti tu svega i za svakogauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 13346
26.1.2010 16:40:49   
ena23
Dnas nam je tacno 6 dana bez kake, veceras u 8 nastaje sedmi dan :(

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 13347
26.1.2010 16:49:21   
škorpija
ena jel samo dojite ili ste već počeli jesti nešto od kašica?

ako već jedete voćke ja ti predlažem da skuhaš 4 suhe šljive da dobro nabubre, da ih ispasiraš i daš user posted image , ako ti je previše rijetko možeš pomješati sa rižinim pahuljicama. ako poslije toga ne bude istovar do sutra ujutro, poješću pelenuuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 13348
26.1.2010 17:15:37   
Hanady RR
Uh samo da vas malo virnem i da vam kažem da sam ljuta ljuta ko ris...user posted image

zamisli danas mi djete ima tvrdu stolicu...iz nje jadne ping pong loptice uzalze..plače od bola...ja kontam šta je u pitanju da nisma šta joj pogrešno dala il ja pojela pa joj kroz siku poremetila stolicu...kad mene moja draga mama obavjesti kako joj je preksinoć dala pola palačnika sa eurokremom dok sam ja nešto seki u kuhinji pomagala...zamisli ej palačinak sa eurokremom bebi koja će napuniti godinu. kad je nisam u 100 p... materina poslala neću nikad. Svašta. Ja stavrno nisma manijak tih tablica kad se šta djetetu daje al ipak pazim sve kontam da joj šta teško na stomak ne padne da ne osjeti bespotrebnu bol, pa ja ne jedem palačinke sa nutelom da nebi njoj kroz siku zatvor izazvala...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mislim pazim joj na ihranu i pazim na način šta joj kad uvodim, recimo kad pogledam te kalendare nadohrane ja sam samo malo ranije krenula sa tjesteninom u supi nego je to planirano kalendarom...al sam zato sa žumancetom malo kasnila. ma nije ni bitno...milim poenta je da nemože neko moje djete više od mene voljeti pa iz silne ljubavi palačinak joj dati da jede. E neće više imat prilike garant niko...uh bjesna sam zar ne..a i vidi se...izašla sam na forum samo da se malo ispušem.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 13349
26.1.2010 17:19:52   
noaa
dusa draga,vala Hanady ni nama nije lako kad je tvrda stolica a kamo li njimauser posted image mogu mislit kako si bjesna al moram se nasmijati tvojoj mami ona je meni nekako legendauser posted image user posted image user posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 13350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  532 533 [534] 535 536   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  532 533 [534] 535 536   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *