Nunichi
|
Zao mi je skorpija, dusa mala, ali sto se mora, mora se... Bice sve to ok, mi cemo drzati fige nasem drugu. Ako hoces posalji mi na pp sta te sve zanima oko tih hormona, pa cu ja to provjeriti na UKC-u i javiti ti. Mada ja nesto ne volim igranje sa hormonima, nekako mi operacija dodje kao bolja varijanta. Ne znam ni sama... A sto se vrtica tice...mi vam nju odvedemo oko 8:30h, ona pruzi ruke teti i ode sva sretna. Trenutno ih je 6 u grupi. Dvoje hodaju, a ostali puzu... Teta preuzme ruksak (sokic, dupli body, dupla trenerka, pelene, krema, maramice, pape), tvoje je da skines jaknu i mimice i to je to. Odmah u 8h je dorucak, na koji mi kasnimo, ali teta njoj ostavi njeno hise. To je kriska sa necim i caj, nakon toga imaju uzinu, neku vocnu hapicu, a oko 12h je rucak(povrce samo ili povrce i meso, riza i meso...to je bilo za ova 3 dana) i onda spavanje. Zara prvi dan nije spavala, ali ova dva zadnja zaspe sama bez problema. Prvi dan je bila 2h, a sad vec ostaje do 12h. Vaspitacica je prezadovljna njenim ponasanjem... Ja odmah kad dodjem kuci provjerim koliko je pelena potroslila , ja stavim 4, a ona njoj 3 promijeni, tako da sam zadovoljna sto se toga tice. Fino spava i kad dodje kuci, izgleda se umori, a i ranije ide na spavanje navece. Sinoc je zaspala u 20:30h, sto je prije bilo naucna fantastika. Ispusta neke nove zvukove, vjerovatno kupi od drugih beba. I sto je najsmijesnije, juce mi dosli po nju, obukli je i izlazimo kad idu neke 2 vaspitacice i jedna kuharica i one oko Zare kao da joj je 5 godina. Cao Zara, papa, vidimo se sutra, a to je Zara ne mogu da je prepoznam s kapicom... Mm i ja ostali u cudu... Kontamo sta to ona radi pa su je tete zapamtile treci dan, izgleda cirkus pravi kao i kod kuce. Eh to je to, svasta ja napisa, a tek nam je cetvrti dan. Sta ce biti nakon godinu tek...
|