|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  616 617 [618] 619 620   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
14.2.2010 20:33:19   
de_de
leona i meni je patronazna rekla da Keni pocnem davati frisko iscjedjen sok od jabuke i mrkve sa napunjenih mjesec dana. I to da krenem sa jednom kasicicom i svaki dan povecavam kolicinu, al ja nisam htjela. Kaze ona da se tako beba navikava na cvrstu hranu.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 15426
14.2.2010 20:40:42   
leona81
meni je patronazna koja mi je privatno dolazila da mi pomogne oko dojenja (mimo one sto je morala i koja mi btw nista nije nikad ni rekla) rekla da samo dojim do 6 mj...ako bas vidim da joj nije dosta da oko 5 mjeseca pocnem s dohranom, a pedijatrica mi je rekla najranije sa 4,5 mj...?al posto ja imam dosta mlijeka i beba super napreduje, ako nastavi ovako da ne uvodim do 6 mj...?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 15427
14.2.2010 20:48:27   
de_de
Leona moja prijateljica malom nije do 6 mjeseca nista davala osim svog mlijeka i bilo mu je dovoljno, a prilicno je krupna beba. Ja cu Keni poceti davati hapice oko 4 mjeseca, jer se moram rano vratiti na posao, pa pored izdojenog mlijeka, koje sam vec pocela zamrzavati pocet cu mu davati i hapice.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 15428
14.2.2010 20:59:30   
leona81
ma ok mi je to ma mene smorise svi govoreci da trebam vec poceti, mojoj bebi su u srijedu 3 mj, a ja ne zelim a i ne smatram da trebam...

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 15429
14.2.2010 21:05:15   
Anoniman
leona,ja sam A davala sa 3,5 mjes.iscjedjen sok i to samo jednom dala od mrkve i strpila se sacekala 4mjes.i tad sam krenila sa dohranom kasicama naravno.mi nedojimo na flasi smo,pa smo poceli prije s 4mjes.jer treba nam friski vitam.user posted image
A kod nas.pedijat.nepreporucuje,sa dohranom ako se doji nije potrebno.
bambi,eMIN PORANIO SA hapicamauser posted image user posted image al malo se okusio hajd hehe

(odgovor članu leona81)
  Neposredna veza do poruke: 15430
14.2.2010 21:06:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: leona81

ma ok mi je to ma mene smorise svi govoreci da trebam vec poceti, mojoj bebi su u srijedu 3 mj, a ja ne zelim a i ne smatram da trebam...
nemoj davati,nista prije 4mjes.moj savjet ti opet kako hosuser posted image

(odgovor članu leona81)
  Neposredna veza do poruke: 15431
14.2.2010 21:20:14   
Hanady RR
Dobra večer dame moje...

Sretno valentinovo onima koje ga obilješavaju na neki od posebnih načina...ja svoj način večeras preskačem jer mi je mm noćna.user posted image user posted image user posted image

Škorpija seka moja jeste radila na Alfi sad je na BHT1. Kako je svijet maliuser posted image

Leona ti najbolje osjećaš šta je za tvoju bebu dobro, ako bebač dobro napreduje na dojenju...nema potrebe da uvodiš krutu hranu prije 4 mjeseca. u slučaju uzimanja bočice odnosno AD mlijeka pedijatri preporučuju da se beba od 4 mjeseca počne i sokom i voddom i hapicama hranit. Dojenim bebama koje fino napreduju to je nepotrebno. Ja nisma do 6 mjeseca ništa malenoj daval....nekad sa 5 mjeseci probale smo malo mrkve skuhane i malo iscjheđenog sokla od jabuke ali to je bilo samo navikavanje. Ako beba ne napreduje više kao u početku, posavjetuj se sa pedijatricom dali da uvedeš možda jedan obrok dohrane u noćnim satima mada i to nije potrebno može se uspostaviti stabilan ritam dojenja koje će omogućiti bebi stabilan napredak. Ono što ti drugi pričaju...ostavi po strani...i odmah u startu daj im do znanja da tebi njihovo mišljenje o istom bez pedijatra i vidnijeg adekvatnog iskustav ništa ne znači. samo te zbunjuju i doveće te u situaciju da posegneš za bočicom ili krutom hranom što je definitivno rano za bebu od 3 mjeseca. Sretno!

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15432
14.2.2010 21:29:27   
leona81
ma naravno, ja i ne namjeravam da joj dajem nesto, i hvala Bogu da sam ja kuci stalno sa njom pa joj ni moja mama a ni svekrva ne mogu dati nista a i sumnjam da bi dale nesto bez mog dopustenja, i naravno mm...sto se tice dojenja napreduje super, dva zadnja mjeseca dobila je izmedju 1300/1500 tako da necu davati ad a nisam mislila s dohranom poceti prije 5 mj al naravno vidjet cu i sa pedijatricom, ona je divna;)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 15433
14.2.2010 22:49:02   
Niina
dobro vece drage moje...

"malo" sam zabrinuta pa vas molim da mi udijelite koji savjet iz iskustva sta da radim
Naime, imam bebicu od skoro 2 mjeseca i dojim je, u pocetku sam je dojila i mlijeko je iz duge dojke lilo medjutim sada ona jako kratko jede svega nekih 3min i onda nece vise, ja joj ponudim i drugu dojku ona to samo malo uzme i ostalo se igra vise. ali pord svega sam primjetila da mi mlijeko vise ne lije kao ranije i neizmjerno me to rastuzilouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . a beba je za 20ak dana dobila samo 500g user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sa da ne znam sta da radim , kako da je primoram da doji i kako da ne izgubim mlijeko....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sta god mi posavjetujete meni ce dobro doci

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 15434
14.2.2010 22:53:24   
sheri
Niina, prvo i osnovno opusti se. tako ces zadrzati mlijeko. i meni se to desavlo, i znam da te panika hvata, ista sam bila, ali mislim da je i to nesto normalno. i moja beba je nkad manje jela, nekada vise. a mlijeko i sada nakon skoro 8 mjeseci dojenja, zna poteci na jednoj siki odk ona doji drugu. sve ce to biti ok, samo se opusti.
a to sto ej beba dobila "samo" 500 gr, sve je dobero dok ne izgubi toliko. ne daj da te to plasi. meni je doktorica rekla da mi je dijete neuhranjeno, a ona sad sva cvrsta, skoro buckasta beba user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 15435
14.2.2010 22:54:11   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Niina

dobro vece drage moje...

"malo" sam zabrinuta pa vas molim da mi udijelite koji savjet iz iskustva sta da radim
Naime, imam bebicu od skoro 2 mjeseca i dojim je, u pocetku sam je dojila i mlijeko je iz duge dojke lilo medjutim sada ona jako kratko jede svega nekih 3min i onda nece vise, ja joj ponudim i drugu dojku ona to samo malo uzme i ostalo se igra vise. ali pord svega sam primjetila da mi mlijeko vise ne lije kao ranije i neizmjerno me to rastuzilouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . a beba je za 20ak dana dobila samo 500g user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sa da ne znam sta da radim , kako da je primoram da doji i kako da ne izgubim mlijeko....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sta god mi posavjetujete meni ce dobro doci

ja mislim da joj ne trebas nuditi drugu dojku nego forsirati da prvo malo duze doji tu jednu dojku, jer ako samo doji 3 minute pa joj ponudis drugu dojku onda ona pokupi samo onog prvog nemasnog mlijeka, jer sto se vise doji to je mlijeko masnije i kaloricnije. zato ti nije dobila puno na kilazi vjerovatno.

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 15436
14.2.2010 22:55:50   
Anoniman
Niina, imas i ovdje temu...znam da ima par forumasica koje su experti u dojenju pa da se mozda s njima posavjetujes  http://www.ringeraja.ba/forum/moralna-podrska-dojiljama-sa-problemima/m_480189/mpage_4/tm.htm#506873

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 15437
14.2.2010 22:56:54   
teacher75
a isto tako je normalno da mlijeko ne lije stalno, regulise se ponuda i potraznja, sto beba vise vuce to mlijeko vise ide. kad bebi nakon nekog perioda napredovanja zatreba vise mlijeka, ona vise trazi, vise vuce i opet dolazi do vece kolicine mllijeka, tako da ne brines. od kad sam rodila smjenjuju se ti periodi, kad mlijeko lije pa se budim okupana i kad normalno tece

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 15438
14.2.2010 22:59:47   
frenkoza
mozda da se pokusas izdajati da ti malo vise nadodje mlijeko, jer mozda kad ga bude vise, i ona ce vise da jede...

moj maji je isto tako radio, onda sam morala 15 dana da prekinem dojenje ali sam se stalno izdajala i sacuvala mu mlijeko.... sad doji puno vise nego prije.... imam osjecaja da je izdajanjem nadoslo vise i da je to uticalo i na njega da duze siki.... nekad imam osjecaja da sam izdajanjem postigla da mlijeko jace izlazi (ne znam jel to uopste moguce, to je samo moje nagadjanje) pa on ne mora toliko da tegli i vuce pa mu je draze....

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

Neposredna veza do poruke: 15439
14.2.2010 23:01:03   
malena_t
Draga Niina to što ti mlijeko više ne lije je sasvim normalno. Jednostavno uspostavio se režim ponude i potražnje. To što je beba za 20-ak dana dobila 500 grama je čini mi se takođe ok. Koliko se sjećam kod dojenih beba 600 grama je minimum za mjesec dana. Ne mogu sve bebe biti debeljuce. Ako te baš brine kilaža obrati se pedijatru, ali ako je beba vesela, ako lijepo piški i kaki ne sekiraj se. Moj sin je dok je samo dojio dobijao u prosjeku 800 grama mjesečno. A to što jede kratko ne znam šta bi moglo biti. Možda je mala ljenjivicauser posted image
Eto nadam se da sam bar malo pomogla.  

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 15440
14.2.2010 23:01:30   
Niina
sheri...malo si me ohrabrila jer lakse mi je kad cujem da je neko imao slican problem mom a da je na kraju bilo dobro

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15441
14.2.2010 23:02:59   
iv@ncica
ća0 mame!!!
sretan vam dan ljubavi user posted image user posted image , mm ne radi vikend pa smo napokon mi u turneji posvuda.
ja i moja dva momka samo jucer isli u shopinguser posted image , močan je pravo - kupili andreju kostim pingvina za mačkare, nasetali se sunce sjalo malo, pa onda svi zajedno na rucak u restoran..mama castila momke..ehhehe pa onda uvecer opet u goste..pa danas isto.. meni dosla user posted image , pa smo ipak valentinovo proslavili zajedno sa sinom i u hodanciji...i sad ce mo pogledati za kraj ovog vikenda Avatar i gustat u toploj cokoladi, i fino nam ;)))
Andrej je super beba za vani hahah..svi ga hvale kako je dobar, poslusan, zanimljiv...naravno u kad nije dugo bio vani pa mu sve u zelju..ali cim kuci..oho..samo hodanje i puzanje i vec imamo 3 kvgice na glavi...kad bebac navali..pa promasi..hehhehe..ali sve je to dio ucenja, sta ce mo ko fol poceo bolje spavati malo po noci..budi se 2-3 puta..i ja se nadam samo da se ne vrati na ono staro stalno buđenje..uh uhvati me jeza...

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 15442
14.2.2010 23:03:50   
Ella_H
Poz mame i bebice kako ste mi?
Mi smo dobro Ammar je dobio zubic dan prije nego sto smo
otisli na planinu bas sam bila sretna, ali zato citavo vrijeme
na odmoru svaku noc plac bas mi ga bilo zao pravo ga muce zubici = (...
Puno ljubimo sve bebice

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 15443
14.2.2010 23:06:35   
frenkoza
IZVORNA PORUKA: leona81

pusti price... ako beba napreduje... ako je zadovoljna i sretna, nije nervozna, kenjkava, gladna... NE DAJI joj nista.... moja prijateljica je malog dojila do 6 mj. i nije mu nikad nista davala... on je tako lijepo napredovao kad ga je odnijela doktoru on joj reko nemoj mu do 9. mj. nista davati jer mu tvoje mlijeko savrseno godi i tako je i uradila....

prepusti se svom osjecaju i pusti price hajd ovo hajd ono.... moj princ je 10. napunio 3 mjeseca, pa su mi poceli sa vise strana govoriti eto pocni ga sa 3 mjeseca i 3 dana stavljati u hodalicu user posted image user posted image user posted image user posted image nidje veze... ja sam samo rekla hvala na savjetu ali on je suvise mali za to.... ne smatram da mu je to potrebno....

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 15444
14.2.2010 23:07:44   
malena_t
IZVORNA PORUKA: teacher75

ja mislim da joj ne trebas nuditi drugu dojku nego forsirati da prvo malo duze doji tu jednu dojku, jer ako samo doji 3 minute pa joj ponudis drugu dojku onda ona pokupi samo onog prvog nemasnog mlijeka, jer sto se vise doji to je mlijeko masnije i kaloricnije. zato ti nije dobila puno na kilazi vjerovatno.

Ovo svakako, jer vrlo je važno da isprazni siku, i za tebe i za nju. I što reče sheri opusti se. Ja se nikada, ali nikada nisam opterećivala time imam li dovoljno mlijeka i kakvo je. Kad sam ostala trudna rekla sam sebi ja to mogu, ja to hoću i evo 10 i po mjeseci sikimo li sikimo.

Neposredna veza do poruke: 15445
14.2.2010 23:07:50   
nikita
hej mamice da li koristitei da li su vasa djeca mirna u onim ljuljackama sto vise igracke s njih, nesto poput ovog
http://www.njuskalo.hr/image-w450/oprema-bebe-ostalo/lezaljka-ljuljacka-viper-bebe-slika-1808247.jpg

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 15446
14.2.2010 23:12:50   
frenkoza
IZVORNA PORUKA: nikita

hej mamice da li koristitei da li su vasa djeca mirna u onim ljuljackama sto vise igracke s njih, nesto poput ovog
http://www.njuskalo.hr/image-w450/oprema-bebe-ostalo/lezaljka-ljuljacka-viper-bebe-slika-1808247.jpg

moja niki... evo nas opet na istoj temi he he heuser posted image user posted image user posted image

ja sam kupila malom one igrackice sto vise iznad krevetica.... navijem mu one sviraju i vrte se.... on je odusevljen.... smije im se guce... gleda ih... ja se ziva naradim dok on uziva gledajuci u igrackice....

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 15447
14.2.2010 23:14:06   
nikita
leona nemoj mu davati nista, koliko sam ja negdje procitala super ti je napredovao tako da...

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 15448
14.2.2010 23:14:13   
sheri
hej mamite, pa da vam se pohvalim ja sam veceras prvi put izasla vanka otkako sam se porodilauser posted image . doduse, kratko sam bila jer se jaranica prepala i plakala, morala sam b+rzo vratiti se kuci, ali svejedno bila sam vaniuser posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 15449
14.2.2010 23:14:36   
malena_t
IZVORNA PORUKA: frenkoza

moj princ je 10. napunio 3 mjeseca, pa su mi poceli sa vise strana govoriti eto pocni ga sa 3 mjeseca i 3 dana stavljati u hodalicu user posted image user posted image user posted image user posted image nidje veze... ja sam samo rekla hvala na savjetu ali on je suvise mali za to.... ne smatram da mu je to potrebno....

Joooooooooooj ja bih ove ovakve sve da prostite usranom motkom po glavi udarala!!!!! Svi se razumiju u dojenje (pa i oni koji nikada dana dojili nisu), dohranu i u hodalice. Ne daj Bože da im kažeš neću. To se uvrijedi do neba. Al zato kad imaš pravi problem, kad ti treba pomoć, onda nigdje nikoga. Osjetila na svojoj koži. Uffffffffff....Izvinite odoh off, ali toliko me to nervira

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 15450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  616 617 [618] 619 620   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  616 617 [618] 619 620   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Mislite li da je istina da što duže žena doji, to je imunitet djeteta bolji?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *