Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
marrijana drago mi da nema temp,to je glavno a ubrzo će on počet jesti čim počne djelovati antibiotik,a sad što ga pije na prazan stomak neće valjda škoditi neznam ni sama al šta raditi kad ga boli i ne može jesti,nadam se da će sutra se i to promjeniti
alex ima 4 godine 2.5.2009 stize nam druga beba :)
njemu vec antibiotik djeluje temperatura prolazi,trenutno nema nimalo povisenu al od jutros nista okusio nije osim caja od sipka, popio 2 boce ,nesto mu bas godi.. ne može mu nista bit za dan bez hrane nego me brine sto mi je rekla da mu dajem antibiotik poslije jela a on ne jede
draga nema otrbe da se brines, ja sam skoro imala slican roblem, samo sto moja anja nije jela 5 dana, bukvalno, samo je ila dosta tecnosti, boljelo je grlo i jednostavno nije mogla, smao je bitno da unosi tecnost .....ne brini bice sve ok
marijana,zelimo drugu brzo ozdravljenje .Bitno da nema ture hb. I kod nas je bilo,tako nije htjeo jest svaki put kad je imao upalu grla odbijao je sve sem tecnosti. Bit ce dobro,nebrini cim antibiotik pocne djelovati i upala malo prodje projest ce
hvala vam drage moje na podrsci ,divne ste legla sam ga i zaspao je,prije spavanja je pojeo malo cokolina,možda 50 ml al i to je nesto,danas je pojeo mrvicu montea al zato puno pije caja pa se tjesim da mu ne može nista bit..temperatura mu je veceras bila 38,5 al cim sam mu dala paracetamol sirup vratila se na normalnu.. a ono proteklih noci su bile muke strasne,ni najgorem neprijatelju ne bi poželila,sta god sam pokusavala temperatura samo rasla,ma strasno za poludit.. nadam se da vasa djecica slusaju,ljubim ih sve
nadam se da ce drug biti sto prije dobro i da se tura nece vracati
hvala vam drage moje na podrsci ,divne ste legla sam ga i zaspao je,prije spavanja je pojeo malo cokolina,možda 50 ml al i to je nesto,danas je pojeo mrvicu montea al zato puno pije caja pa se tjesim da mu ne može nista bit..temperatura mu je veceras bila 38,5 al cim sam mu dala paracetamol sirup vratila se na normalnu.. a ono proteklih noci su bile muke strasne,ni najgorem neprijatelju ne bi poželila,sta god sam pokusavala temperatura samo rasla,ma strasno za poludit.. nadam se da vasa djecica slusaju,ljubim ih sve
cekala sam da se javis.. moja malac je imao istu takvu temperaturu 3 dana, oko podne i navecer bi se javljala...nista nije pomagalo da se skine, jedva i cepić i paracetamol..pa sam i dalsy uvela koji ne volim bas, senf na nogice, tusiranja, a cim ga obucem-temperatura 40, 2, uzas, razumijem te, skroz je gadno, mislim da je neki virus odvratni....hvala bogu da je to iza vas pusa za tebe i Nikolu (moj kum, kog sam puno voljela, se zvao Nikola, ako sam dobro uptratila ime djecaka )
cekala sam da se javis.. moja malac je imao istu takvu temperaturu 3 dana, oko podne i navecer bi se javljala...nista nije pomagalo da se skine, jedva i cepić i paracetamol..pa sam i dalsy uvela koji ne volim bas, senf na nogice, tusiranja, a cim ga obucem-temperatura 40, 2, uzas, razumijem te, skroz je gadno, mislim da je neki virus odvratni....hvala bogu da je to iza vas pusa za tebe i Nikolu (moj kum, kog sam puno voljela, se zvao Nikola, ako sam dobro uptratila ime djecaka )
Nikoli je stalno temperatura bila izmedju 39 i 40, svi misle da pretjerujem al bas nikako je nisam mogla skinut, nema metode koju nisam pokusala,ma istusirala ga 100 puta,spala mu tek kad sam dala i sirup i cepic zajedno a to nisam smjela uradit nego u panici vise nisam znala sta cu.. propisali su mu sinoc antibiotik i evo stvarno je bolje,nadam se da nece vise rasti temperatura.. veeeelika pusa tebi i tvom djecaku
Hvala Bogu pa je bolje, te visoke temperature izludjuju covjeka (mane bar), panika me uzima..a, on se sav iscrpi.. javni kako je danas, ako stignes, bas mi je zao sto ste se namucili, ali ja mislim da je to cijena vrtica, gradjenja imuniteta
pozdrav dragi moje nije ni nas bilo par dana vidim generacija nam je nemirna, moja cura se skorz prolopovila, supavljivanje nam je opet nocna mora odnosno ovih dana samo zaspi kad je mm uspvljuje sa mnom nece nema sanse i kako je bila proslu sedmicu kod nane sad se ne odljepljuje do mene, ma ne mogu ni u wc otici malo vise kakimo, malo nam guza crvena, kad je prekuce pogleda izbili joj i dvojka i cetvroka isti dan, zato je dusa kakila svako malo bas nas ovi zubi sto rece tajra izludise
pozzzzzzzzzzz
pozdrav Noc nam je bila losa juce je samo 1.sat odspavao usto sav nikakav tako da je bio nervozan do 22.30 dok nije zaspo,nista ga nezanima samo noci cucu da mu namazem kapima za desni. Nece da se igra nije,veseo i noso bi se samo. Nije ni jutros bio bas dobar.Sinoc se samo budio pa,budi se pa sjedi pa legne zgura me s jastuka. Sigurno ide jos jedan zubic dok je takav . Sinoc sam ga na nonama ninala,inace nikad se nenina samo kad ga sta muci tako oce da zaspi.Evo i skoro sam ga isto tako,uspavala. Bas mi je ruzno,kad je ovaka nehoran i neveseo...zao mi ga dusa moja draga. Pusica velika svima
Nikola se osuo po ledjima i stomaku,neki sitni osip,crvene tockice.. ne znam dal da ga vodim sad doktoru il da cekam jutro jer svakako nam je ujutro pregled, sad mi sve prolazi kroz glavu da nije možda ovo bio trodnevni virus pa da je bezveze antibiotik popio,ma nisam vise pametna nikako apetiti mu se popravio,normalno jede kako i inace..
pozz, marijanna moguće je da je trodnevni virus a za antibiotike šta je tu je,neka je spala tura i neka on bolje ručka kod nas će ubrzo zubići ,trojke,ove do sada nismo osjetili a za trojke kažu da su baš teške megi i kod nas je naveče belaj sa uspavljivanjem,samo moja hoće kontra ,mm-a šalta da joj pjeva a kod mene brže zaspe ,lopovčići mali
poz generaciji, vidim dosta bebica muče zubići uh i mi smo danas imali čudan dan ma bio je baš nervozan i nije htio spavati cijeli dan i evo sad ga jedva uspavala ,čim nešto nije kako on zamisli plače a nikako mu ugodit,nama treba još jedna 3 izbiti i onda 5 i gotovo s tim zubićime baš su više i dosadili marrijana moguće je da je trodnevni virus,a sad za antibiotik neznam šta bi ti rekla masu puta ih daju bezveze u svakom slučaju glavno da je on bolje puse svima
vece anel je zaspo ninajuci uh,jest lijepo lagano na none ninam uz tv.i gotov za tren oka al nece uvjek tako sem kad je umoran i kad ga sta muci. Al,bit ce bolje boze moj. Idem i ja odmarati laka vam i mirna noc.
vecer mame drage marijanaaaa- drago mi je da nikolica ide na bolje...ma mozda je trodnevni..ali ipak je grlo bilo crveno i nalazi poviseni pa nek si mu dala antibiotik, mozzda se osuo i od njega ili od silnog tusiranja i ture te sirupa i cepica...ali nek on napreduje..sad ga samo kljukaj vitaminima...
vidim da svi muku mucimo s ne spavanjem i lopovlucima nasih bebara vellikih....moj A. je dosta dobar u vrticu..zna biti zloco...kod kuce bude super..ali kad dođemo s posla i nejga pokupimo..njemu svi gosti ili kad odemo negdje u vecu skupinu idu na zivce...valkda mu trebamo mi i njegov mir nakon vrtica...veceras mi je pravio scene dok smo isli u jedne goste, a tamo bilo dosta djece i ljudi..te smo na kraju otisali kuci..gdje sam ga izruzila, malo poslala u cosak i pucnula po guzi ono bezezze samo da shvati da ne smije praviti scene...ma odmah je bio super i mirio se i mazao s mamom .. ja preumorna od trke i svega...jos dodtano oko mm koji se dobro oporavlja...
savjet o spavanju pa da vam ne pricam ..ta znate kakvi su nam bili dani i noci...sve dok mi prije 7 dana nije pukao film oko tog uspavljivanja, kad i ko i na koji nacin ce ga leci....vise od umora i muke nisam mogla, jer mi se svasta nakupilo zadnjih mjesec dana... vec sam ga u jednoj od tih scena, neckanja, izvijanja, placa , bacanja cuca i boca, smirivsanja pred spavanje samo strpala u krevetac ostavila mu pored njega 2 cuce, upalila alarm i preko vrata..-malo se bunio i zvao..ali zaspao za 10 min, ja u cudu ostala. i sad nakon 7 dana pođe sam u sobu, oblaci vrecu za spavanje i bolje zaspe sam za 5 min... znaci da me je ssamo zezao u zadnje vrijeme i izvoljevao..i sad mi je vec lakse, a i po noci je vec drugaciji, manje buđenja puno..dok u vrticu jos tete zeza, p se one muce da ga uspavaju..ali fino sam im rekla da ga ne uce na nunanje, jer ja to nisam radila..vec bi samo bila šored krevetca i smirivala ga te dodavala cuce dok ne zaspe..ali znaju valjda svoj posao
iv@ncice to ja pricam zenicama cjelo vrijeme hehe. Stariji sin mi je tako do 3 godine skoro ma ni u wc nisam bez njega istraumirana jadna ne naspavana vazda podocnjaci i svi su mi govorili sama si kriva samo si ga nosala udovoljavala itd, dok A od 2.5 mjeseca sam u svom krevetcu i pajki, samo kupanje navecer malo pricica neke, ljubi mama voli najvise stavim ga u krevetac ugaseno svjetlo i djete zaspi. U zadnje vrijeme imamo nocne terore ali to je povezano sa nesigurnoscu i vrticem. Ljubimo sve bebice posebno bolesno da sto prije ozdrave.
kad je o spavanju rijec ostavila sam i ja curicu neku vece u krevecu jer vise nisam znala sta cu ali ona ustala, sjedi i dozivala jedno 15 minuta dok mm nije otisao i zaspala mu za dvije sekunde zato sad mm ima novi zadatak
moja cura skroz slabo jede ovih dana, pa tako i juce ma za rucak pojela pet sest krompirica iz pite, znaci mikroskopski malih, ali zato joj se osladilo slatko kako je bajram pa svugdje nesto probala, tako da sam pocela da uvodim restrikciju, opet me svi cudno gledaju, ali ne popustam
mya nemoj da se zalis na Minjicu,cure ona je juce zaspala na kafici,sjedeci u kolicima,samo ceskajuci obrvicu,ja ostala L.hoce zaspati,ali vozeci se u kolicima,i to kad mu prigusti
saljemo pusu svim bebacama
sta radimo, a sta ne radimo...uglavnom radimo sta hocemo, a najmanje slusamo Sad mu je najnoviji fazon pljuvanje...to me izludi...napuni usta mlijekom, vodom, cajem i onda laganini otvori usta a tekucina curi...nekad po podu...nekad po krevetu...pa se tako vise puta dnevno presvlacimo
vristi za sve sto nije po njegovom...mama je tu 24 sata samo za njega...ne smije ni u wc ako gospodin ima neke druge namjere
tv ne smijemo saltati...on ima svoj program...iako ne gleda...al valjda slusa covjek
nece da jede nista sto je iole zdravo...osim voca...svaki dan ratujemo radi toga
mama se jako naljuti...ali je onda ja jako zagrlim pa mama u sec. sve zaboravi-manipulator
Zna reci jaje, oko,uho,list,sta je to...i one standardne mama, tata, njanja...dakle, jos smo skrti na rijecima...ali nas je odlicno istrenirao s pokazivanjem...sve ga razumijemo
kada smo na nepoznatom terenu glumimo dobricu, pa svi misle da mama laze kada kaze da on nista ne slusa
Elem, moram kupiti nekakvu knjigu o odgoju jer se bojim da je on poceo nas odgajati
pozdrav aauuu,sta ovo citam pa skoro svako je djete isto,nevole spavati,jesti zdravo,i znaju se svi dobro prodati u gostima ....... Nismo ni mi daleko od vas ,al proce valjda tjesim se ono svaki dan sve gori ...... Spavanje je Velika 0!!!!!! Stvarno se pitam dokle ce on traziti flasu da jede ko mala beba kad ce jednom ustat u 8sati.da trazi flasu a ne u 3,ili 4 sata najkasnije do 5 jede....i opet je jede u 9 kad ustane .....I tad nema vise spavanja. Skoro sam ga uninala zaspo ko,pile kad ovako slatko zaspi jos sladje ustane(brzo) .......