|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Iz cega piju vase bebe?
27.9.2009 16:38:41   
Crazy little thing
ja nisam namjeravala davati joj tekućinu na bočicu, već sam kupila onaj didaktički lončić, ilitiga čašu s kljunom, silikonskim. Ona se jadna samo zagrcala, pa mislim da kašika isto nije loš izbor.



_____________________________

Malena, 31.03.2009.

you don't make up for your sins in church. You do it in the streets.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Iz cega piju vase bebe?
15.12.2009 14:28:03   
muby
Uskoro se vracam na posao i ne znam ziva sta da radim.
Plan je da se izdajam i ostavljam mlijeko mami da hrani bebu a ja cu na pauzi izlaziti s posla da ga podojim.
Ali problem je u tom hranjenju. Nece da pije iz flasice (avent sa najmanjom cuclom) i danas sam kupila aventovu casu s kljunom ali nece ni iz toga. Kako da naucim bebu na flasicu ili casu s kljunom?


_____________________________

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu Crazy little thing)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Iz cega piju vase bebe?
20.12.2009 21:44:16   
ena23
Imam isti problem...
Jucer izlazila na kaficu, bila 4 sata vani, muz pokusavao piletu na flasicu (NUK1) da mu da moje mlijeko.. nije htio cuti.
Ja planiram napraviti zalihu mlijeka pa ce mu osoba koja ce ga cuvati davati dok mene nema... ali nece da cuje za flasicu? Interesantna mu je igra se s njom i guguce joj ali cim mu stavim onu gumu u usta on pocne plakati okrece glavu od nje... user posted image

Evo nekoliko savjeta koje sam nasla na jednoj stranici:
1. Nemojte vi davati flasicu, djete ne razumije zasto mu mama ne daje siku kada je do sada davala. A beba majkin miris osjeca i do 8 m tako da je najbolje da mama izadje iz kuce skroz a neko drugi da nudi flasicu.
2. Nikada ne nuditi kada je djete pregladnilo i umorno.
3. Nuditi najvise tri puta. Znaci pokusati, malo promjeniti polozaj, opet pokusati, promjeniti polozaj, pokusati... Ako nije uspjelo ne davati odmah siku, da djete ne bi asociralo odbijanje flasice sa "nagradom"- dojenjem, znaci cekat ijedno 10tak minuta da prodje pa onda dati siku.
4. Kazu da treba razumiti da djete ne zeli nesto tvrdo hladno  u ustima kada zna da postoji bolja i ugodnija varijanta- mama user posted image Zato se naoruzati strpljenjem...
5. Vecina mama su prenijelke pozitivno iskustvo sa silikonskim (braun) cucama na flasici. (zna li neko sta je to i ima li kod nas toga kupiti?)


Eto, ovo je to sto sam ja danas saznala... E sad, terorija je jedno, a praksa cetvrto... user posted image


_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Iz cega piju vase bebe?
20.12.2009 22:49:42   
škorpija
ena ne mogu ti pomoći, ali znam sa su silikonske dude bijele, a one do lateksa su braun, te od latexa su mekše i bebe ih lakše prihvate, tako barem kažu. probaj sa nekom drugom vrstom flašice, moj je dojio i istovremeno jeo iz avent flašice i nije mu smetalo, ali koliko se sjećam oni imaju samo silikonske dude

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Iz cega piju vase bebe?
20.12.2009 22:58:35   
Hanady RR
ena budi uporna...

to ti je moj savjet

kod mene je izdajalica aventova a uz nju je došla i bočica...fino nedaj siku dok ne prihvati flašicu. Na kraju balade glad će natjerati da iz flašice jede a siku neće lako zaboravit vjeruj ja sam tako probala i uspjela. Moja nije htjela ni sko iz flašice, moje mlijeko nije htjela al ja fino bila uporna i sve joj nudila flašicu sa izdojenim mlijekom čak 3 dana dok je skontala i siku je nastavila uzmita sasvim normalno do dana današnjeg. sad ona i keksolino spuca iz NUK-ove bočice u snu, moje mlijeko samo iz aventove, sok samo na kašiku...al siku nepopušta nije je zaboravila i kako stavri stoje neće za dugo.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Iz cega piju vase bebe?
21.12.2009 18:39:19   
muby
Jutros sam morala izaci i Haris je ostao sa mojom mamom. Ostavila sam mu jednu flasicu izdojenog mlijeka za svaki slucaj. Kako sam se zadrzala malo duze nego sto sam planirala beba je ogladnila i mama je pokusala s flasicom. Nakon malo negodovanja na kraju je nerado poceo da pije iz flasice user posted image . Kad je popio nekih 20 ml ja sam usla u kucu. Samo je bacio flasicu i poceo da mi se raduje :)
Uglavnom, potrebno je da dovoljno ogladni pa ce prihvatiti flasicu.
Testiracu ovo jos koji put. A ne znam jel mi pametno da ga ja pokusavam hraniti iz flasice, plasim se da je bas ne zamrzi.


_____________________________

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Iz cega piju vase bebe?
6.1.2010 9:18:07   
muby
Evo da se javim. Pocela sam raditi ove sedmice. Bebac ostaje s mojom mamom.
Podojim ga ujutro i izlazim s posla na pauzi oko 11. Pa sam kuci opet tek oko 5.
Uglavnom to ujutro dok me nema jede pomalo. Ali ovo drugo odsustvovanje mu je duze pa ogladni i jede malo vise. Probali smo vise flasica i casa s kljunom i na kraju je ko najbolje prihvatio babylove flasicu sa dudom od kaucuka (to smo uzeli na preporuku prijateljice, iskusne mame) valjda mu ta najmeksa.
Ispocetka nece ni nju ali kad ogladni hoce mada nespretno ne zna bas najbolje da doji iz flasice. Al malo po malo popije ukupno nekih 100 ml. Nadam se da ce se vremenom popraviti :)

_____________________________

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Iz cega piju vase bebe?
6.1.2010 9:40:13   
aazra
Kod mene je stvarno bio problem jer Bilal skoro NIKAD NIJE PIO IZ FLASICE.
Dok je samo dojio nije bio problem , nije mu ni trebalo ali kada je navrsio pola godine i poceo jesti hapice stvarno smo muku mucili da mu damo malo tecnosti.
Uglavnom smo mu davali vodu i sokice iz kasikice.
Imali smo aventovu casu s kljunom (koja je kostala oko 20KM), ali nije mu odgovarala, onda smo uzeli da siprobamo Nukovu sa kljunom od lateksa (mislim da je lateks zbog smedjkaste boje ali nisam sigurna - moguce da je i silikon)  i ta mu odgovara, voli piti i iz nje samo da jos nauci da je sam drzi, navikao se na nju pravo. Nasli smo u dm- u to su neke nove case, nisu kao one prijasnje sto su imali - eto jeftinije od aventa, a pokazalo se bolje jer dok nismo nasli odgovarajucu casu nije htio piti bukvalno ni iz cega osim iz tiseuser posted image  user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 6.1.2010 9:45:10 >


_____________________________








(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Iz cega piju vase bebe?
6.1.2010 9:50:20   
Skvo RR
Uma pije iz flasice, zna i iz soljice, ali kako hoce sama, onda se sva isproljeva, tako da joj dam da sama pije prije presvlacenja (cisto, da usavrsi tehniku), pije iz Aventove case (to joj je samo za voduuser posted image ) i voli iz case sa kljunom koju smo uzeli u DM-u (to nam je kada smo vanka)...Sve u svemu raznolika je curica!!!user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 34
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *