|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  332 333 [334] 335 336   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
21.3.2011 13:41:47   
Hanady RR
Ko se na mlijeko opeče i u jogurt puše...user posted image

nemoj da vas ''rastrejam'' po temama jer o svemu temu imamao....

ja sam upoznala i porvatnika i državnih i ima svega i u jednom i drugome soju....

i ja sam sa svojim curama deverala svašta a bome i dalje deveram i nikada olako ne dajem savjet....i nikada nisma savjetovala nešto što moje dijete nije poršlo, ili što svojim očima nisma vidjela u bolnici, kod pedijatra ili primjenila na svojoj i sekinoj i zaovinoj djeci.
nekada pročitam neke stavri koje me blago rečeno šokiraju, ali ne reagujem uvijek ali o onome o čemu imama sazananja jer se o mojoj djeci radilo u tom polju imama pravo da kažem kako je, jer ja nikada na prvu ni kod doktora ne reagujem i idem od nemila do nedraga da rješenje tražim.

I da Jelena virus može trajati i do 8-10 dana...
na temi H1N1 prošle godine moja starija cura je završila na infektivnom ...
pila je Zinat a nije pomao...narqavno d anije jer bio je virus....
nije bio H1N1 hvala bogu ali to mi je bila jedna od težih noći u životu...
iskaljčila sma zinat na svoju ruku i dala djetetu Rhinostop sirup po preporuci privatnog pedijatra jer je on dobar za viruse...sutradan moja je curica bila zdrava...samo dobro iscrepljan temeparturom koja nije spadala ipod 38 punih 8 dana.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 8326
21.3.2011 14:05:52   
iv@ncica
mala, jelena-  ja  radim s   djecom  s  posebnim  potrebama..i  nagledala  sam  se  svega...osobito  me  strahili   lijecnickih  propusta tipa  ovog  sto  kod  nas  rade , sto  dovodite  bezveze  dijete  pa  nije  mu  nista....ja  na  sve  vodim  i  savjetujem  se...iako ponekad  dobro vidim  i znam  da  je  to bezazleno..ali  za  svaki  slucaj..ipak  svak  svoje  djete  zna  i  osjeti  i  vidi  kad  nesto  ne  stima...moj  andrej  je  npr. tek nedavno progovorio  ono  da prica  i  da  ga  pocinjem  razumjeti...iako  on  odavno  prica  ponesto..ali  vecinom  na  svom  jeziku  ...na  sam  spomen  pedijatru ili  ostalima - je  ono  standardno , da  nije  svako  dijete  isto..treba  ga  pustiti  jos  bla-bla  la....ali  kako  ja  u svojoj  skoli  imam  strucni  tim  defektologa  i  logopeda...  razgovarala  sam  i  savjetovala  se  s  njima  i  pratila  ga  s  njima, inace  bi  vec  prije 2  mjeseca  isao  kod  moje kolegice  logopedice ....ali  kad  sam  u  razgovorna   spomenula  i  njegov  intelektualni razvoj da  on  odavno vec  zna  sve  boje, ne  smao  osnovne  crveno-zuto-plavo,  vec  i  rozo, narancas_to, ljubicas_to islll.  i  oblike, ipak je  na  osnovu  svega  napredan  samo  smo  cekali  okidac  i  da konkrento progovori...  isto  sam  za  pomoci  savjetom  svakome...ali  ipak  postoji i  znam  dosta  mama  koje  se  ne  brini  ni  50 %  kao  ja za  svaku  sitnicu....mozda  je  to  bolje  i  lakse..ali  ja  svaki  dan  imam  ispred  sebe  djecu  s  trajnim  ostecenjima ..pa  prema  tome  sam  i previse  zabrinuta  za  sve..

tako  da  drage  mame nemojte se  ljutiti  na  ove  previs e oprezne  mame, samo  su  dobronamjerne i  oprezne...kao  sto s am i sama ;)))
inace  smo  primili  vakcinu  u  subotu..i  sve  je  ok  bilo  osim  nervoze..ali  jutzros  smo  se  ustali  i  njemu  crveno i  nateklo   oko..nisam  sigurna  d a je  konjuktivitis,  nema sluzi.,..savjetovat  cu  se  poslijepodne

< Poruku je uredio iv@ncica -- 21.3.2011 14:09:53 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 8327
21.3.2011 14:16:20   
Malenaoduvijek
tako da drage mame nemojte se ljutiti na ove previs e oprezne mame, samo su dobronamjerne i oprezne...kao sto s am i sama ;)))

ovo si tako lijepo napisala

hvala ti :-))

< Poruku je uredio MALA1994 -- 21.3.2011 14:21:54 >

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 8328
21.3.2011 14:20:12   
Anoniman
ivančice češel se po oku, konjuktivitis je neugodan, bocka ...

Neposredna veza do poruke: 8329
21.3.2011 14:27:35   
Lady26
Sta ono znaci kad je skeret iz nosa u boji user posted image , mislim zelen-zut?
Nije za bebe, za mene user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8330
21.3.2011 14:29:58   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Lady26

Sta ono znaci kad je skeret iz nosa u boji user posted image , mislim zelen-zut?

dadada je pisala nedavno negdje o tome cini mi se, ali ne mogu se sjetiti gdje

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 8331
21.3.2011 14:45:55   
Anoniman

znači da je sazreouser posted image , došlo je do bakterijske upale ...možeš uzet operil al opet se posavjetuj sa magistrom u apoteci

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 8332
21.3.2011 14:56:48   
Lady26
user posted image user posted image user posted image user posted image ama ne brukaj me user posted image user posted image user posted image user posted image vidim i ja da je sazrio....cccc...
Nego neko je negdje pisao, ako je bistar "ovo" je ili zbog "ovoga", ako je u boji user posted image "ono" je ili zbog "onoga"...a sta je ovo i ono, eh to ne znam....bakterija, virus i sl...bavim se sad istrazivanjima user posted image user posted image user posted image ....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8333
21.3.2011 15:01:55   
Lady26
"proziran sekret iz nosa je uglavnom znak virusne infekcije, dok je žuti ili zeleni znak prisustva bakterije i obično na takav sekret ide antibiotik"
Evo nadjoh...eh sipak- ne isla ja dr po antibiotik user posted image user posted image user posted image , proci ce....kao i svaki put do sada...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 8334
21.3.2011 15:02:34   
Malenaoduvijek
istraziteljko

pogledaj na prehlada zacepljen nosic mislim da se tu pisalo o tome

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 8335
21.3.2011 15:04:50   
Lady26
Hahahahaha zamisli da ja pisem u svoje ime na temi zacepljen nosIC user posted image user posted image user posted image ...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 8336
21.3.2011 15:06:20   
Anoniman

"proziran sekret iz nosa je uglavnom znak virusne infekcije, dok je žuti ili zeleni znak prisustva bakterije i obično na takav sekret ide antibiotik"
Evo nadjoh...eh sipak- ne isla ja dr po antibiotik user posted image user posted image user posted image , proci ce....kao i svaki put do sada...

pa eto šta sam ti ja rekla, i dobar je operil za to ne treba ti recept ja sam i farm.teh pored defektologauser posted image , sve znam samo još uvijek sjedim kod kućeuser posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 8337
21.3.2011 15:10:02   
Malenaoduvijek
Jesi sitnicava, imas samo par godina viska

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 8338
21.3.2011 15:12:45   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Breskva

pa eto šta sam ti ja rekla, i dobar je operil za to ne treba ti recept ja sam i farm.teh pored defektologauser posted image , sve znam samo još uvijek sjedim kod kućeuser posted image

Znam, znam, hvala hvala.... user posted image user posted image vidjela sam da si mi pisala, nisam te provjeravala ako si to pomislila, I swear user posted image , ceprkala sam prije i morala sam da vidim sta je ovo i ono, sad znam oboje user posted image user posted image user posted image
Operil imam, kupila ga Lani neki dan, doduse djeciji je i rekla mi da joj ga stavljam samo 3 dana, pa da ga spremim u frizider...mogu njega, jel mi blag djeciji, ne zezam se sad majke mi user posted image ?

< Poruku je uredio Lady26 -- 21.3.2011 15:17:32 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8339
21.3.2011 15:13:56   
Malenaoduvijek

ne, ne ja mislim da moras uzeti antibiotik iz istih stopa

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 8340
21.3.2011 15:19:26   
Anoniman
uh sto me ljuti ovaj moj djecak,nece da jede u vrticu vec danima.. kuci ga jedva nekako nahranim,skidam mu zvijezde s neba dok pojede nesto, evo sad sam ga hranila sat vremena i hajde  pojeo je malo.. 

Neposredna veza do poruke: 8341
21.3.2011 15:19:30   
Lady26
Ne bih otisla u onaj svoj DZ ni za pare...dosta mi ih je bilo za vrijeme trudnoce, za glupu uputnicu moras se naruciti i cekas po nekoliko dana user posted image user posted image  user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 8342
21.3.2011 15:21:50   
Lady26
IZVORNA PORUKA: marijanna

uh sto me ljuti ovaj moj djecak,nece da jede u vrticu vec danima.. kuci ga jedva nekako nahranim,skidam mu zvijezde s neba dok pojede nesto, evo sad sam ga hranila sat vremena i hajde  pojeo je malo.. 

Ne fali mu nista, mislim zdrav je? Da se nije prolopovio kao i ova moja spica...nekad pojede bez problema a nekad moram sve sto ima na yubetubeu user posted image (ovo se salim) pustati a ona samo vrti glavom ne ne...i tako pola sata...a kad malo povisim ton na nju  bez problema otvori usta user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8343
21.3.2011 15:21:54   
Malenaoduvijek

Ne bih otisla u onaj svoj DZ ni za pare...dosta mi ih je bilo za vrijeme trudnoce, za glupu uputnicu moras se naruciti i cekas po nekoliko dana user posted image user posted image  user posted image

salim se ja, a i kod nas isto katastrofa a mene su jos setale gin-porodicna dok se ja nisam svojoj dr rekla ja gin vise ne idem dajte mi vi uputnice

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 8344
21.3.2011 15:29:12   
Anoniman

Ne fali mu nista, mislim zdrav je? Da se nije prolopovio kao i ova moja spica...nekad pojede bez problema a nekad moram sve sto ima na yubetubeu user posted image (ovo se salim) pustati a ona samo vrti glavom ne ne...i tako pola sata...a kad malo povisim ton na nju  bez problema otvori usta user posted image

zdrav je ,dobro napreduje, ima 13 kila, ma vec odavno nam je hranjenje nocna mora,neznam kad je zadnji put normalno pojeo, treba mi najmanje sat vremena izmisljanja igrica da on pojede par kasikica..ljuti me to..a kad ga zagalamim onda bas nece nista da pojede, uhuser posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 8345
21.3.2011 15:33:51   
Lady26
IZVORNA PORUKA: MALA1994

salim se ja, a i kod nas isto katastrofa a mene su jos setale gin-porodicna dok se ja nisam svojoj dr rekla ja gin vise ne idem dajte mi vi uputnice

Zamisli mene, svaki mjesec prekidala bolovanje, uzimala 2 dana godisnji pa sve tako do porodiljskog...5 mjeseci....
Na kraju kad sam rekla dr opste prakse, iduci mjesec otvaram porodiljsko zeni laknulo user posted image user posted image user posted image ...a DZ mi preko puta kuce user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 8346
21.3.2011 15:35:23   
Malenaoduvijek

zdrav je ,dobro napreduje, ima 13 kila, ma vec odavno nam je hranjenje nocna mora,neznam kad je zadnji put normalno pojeo, treba mi najmanje sat vremena izmisljanja igrica da on pojede par kasikica..ljuti me to..a kad ga zagalamim onda bas nece nista da pojede, uhuser posted image

moj Luka ovako zeza sa jelom. neki dan ostao sa bakom i kaze ona nece da jede pahuljice sa bananom, mlijekom i jos nekim vocem.reko kako nece svako jutro meni to fino pojede.
ja sutradan on fol okrece glavu, ja ga uhvatim, zaruzim i stavim mirno i on otvori usta, ali mora listati nesto dok jede.
meni najbolje jede, drugi i nece da ga hrane ako sam ja tu jer ih zeza, dok ovaj mali jede bez problema.
to je od djeteta do djeteta izgleda

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8347
21.3.2011 15:35:35   
Lady26

Znaci lopov mali...a hoce tako...meni je prije bilo muka kad dodje vrijeme za jelo...bukvalno...znam sta me ceka....
Zasad nema vecih problema hB, a sto ne znaci da ih nece biti....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8348
21.3.2011 15:37:08   
Lady26
De user posted image mi napisi koje pahuljice jede? Ja hocu lani da kupim ali u moru pahuljica ne znam koje da kupim...slika bi mi najvise pomogla....samo vjerujem onome sto vidim user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 8349
21.3.2011 15:40:42   
Malenaoduvijek

De user posted image mi napisi koje pahuljice jede? Ja hocu lani da kupim ali u moru pahuljica ne znam koje da kupim...slika bi mi najvise pomogla....samo vjerujem onome sto vidim user posted image

ja mijenjam stalno,

u dm-u kupujem one vise vrsta

a u amku kupujem psenicne , jecmene, ovsene zuto zelena kesa  fun & fit natural integralne instant
njih ne moras kuhati a nisu nesto ni skupe marku i nesto a moji ih tamane pravo

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 8350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  332 333 [334] 335 336   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  332 333 [334] 335 336   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Jeste li zagovornik kupovine mobilnih telefona za djecu od 2, 3, 4 godine...?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *