Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
mala86 evo copy-paste post od noe zdjelica suhih smokava(kod nje su bile neke velike pa su 4 stale u zdjelu) zdjelica šecera sve preliti vodom da prekrije i to kuhati dok postane sirupasto nije ograniceno koliko se moze piti.
suha ne znam kako se pravi. da li se šta dodaje. možda šećer i ne znam u šta se ono uvalja da bude bjelkasto, da li je to brašno. možda da opereš lupam ne znam šta je ono okolo i kako se suše smokve
suha ne znam kako se pravi. da li se šta dodaje. možda šećer i ne znam u šta se ono uvalja da bude bjelkasto, da li je to brašno. možda da opereš lupam ne znam šta je ono okolo i kako se suše smokve
moja pokojna nona je kuhala suhu smokvu u moru tj morskoj vodi...tako ih je konzervirala...ja sam vazda mislila da su zato bijele ...a one se ne secere...slatke su same od sebe
Suha smokva sama pobijeli susenjem, ne uvaljuje se ni u sta . Ja sam obicne davala od nekih 7-8mjeseci, a cim je nestalo obicnih presla sam na suve i Ana ih obozava.
Felix bas mi je zao Anelka, drzi se draga i zelimo brzo ozdravljenje
sad glupansko pitanje dadada kako u morskoj vodi? zar neće biti slane
kratko se ubace da bi se ubile sve bajkice i konzervirale...one su toliko slatke da se ta sol ni ne osjeti...i vazda sam mislila da su od te soli bijele izvana...ono, kao brasno...da je to sol ...a sad ne znam ni sama...jer se pitam kako ih u hercegovini suse tj. konzerviraju...mislim gdje nema mora...i zasto su i tamo bijele ...a nona mi nije ziva da je pitam
Suha smokva sama pobijeli susenjem, ne uvaljuje se ni u sta . Ja sam obicne davala od nekih 7-8mjeseci, a cim je nestalo obicnih presla sam na suve i Ana ih obozava.
a kako ubiju crve koji su haman u svakoj smokvi kada se susi i ostale bajkice...smokva se mora susiti na suncu...a normalna pojava su muhe i etc....jedino da ih prskaju
ja svojima nisam davala smokvu jos nikad nesto me bilo strah kontam prejaka
Ja Lani nisam davala nista od tog suhog voca ....trebala bih poceti jel de? Joj jesam, ja k'o sa marsa da sam pala....nigdje izvan okvira, nista novo da probam, sve vrtim jedno te isto....
Ja Lani nisam davala nista od tog suhog voca ....trebala bih poceti jel de? Joj jesam, ja k'o sa marsa da sam pala....nigdje izvan okvira, nista novo da probam, sve vrtim jedno te isto....
moj favorit su suhe kajsije, njih moji vec dugo klopaju ( a pune su i zeljeza i betakarotena) kazu da imaju vise zeljeza od spinata. a jeli su i suhe sljive i grozdjice u kompotu.
moj favorit su suhe kajsije, njih moji vec dugo klopaju ( a pune su i zeljeza i betakarotena) kazu da imaju vise zeljeza od spinata. a jeli su i suhe sljive i grozdjice u kompotu.
Danas fakat idem u kupovinu...skuham kompotic, ima i sokic a i obrok...
dajem ja A. sljive, marelice, smokve, grozdjice i ono...kako se zove...sto se daje umjesto uvinog caja...sada hit zaboravih
Brusnica, ne spominji odmah mi nije dobro...koliko sam je popila u trudnoci...
Moram jos malo ofirati mm , ja ga skoro poslala da kupi jednu kasicu od kajsije da pomijesam kuci sa bananama i jabukom, zove om mene iz mercatora i nabraja sta sve ima....bla bla bla, marelica, bla bla bla, kaze nema ti te kajsije moze li nesto drugo, ja Voljem ja svog muzeka