|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  412 413 [414] 415 416   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
4.4.2011 12:21:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: emi7908

e ne bih da ti kažem sad nešto u šta nisam sigurna ... pa ako je bolestan možda ga to malo nervira, pa je keknkav jer mom emanu tako zna biti kad je bolestan... baš ono kenka po cijeli dan i noć, a kožica se i njemu guli oko prstića ali na rukicama i pedijatrica kaže nedostatak vitamina ali meni nije jasno kako kad djete nećete vjrovati pojede tanjur pun salate svježe sa maslinovim uljem i limunom( zelena salata,paradajz,krastvac, masline obožava, mrkvica itd...)... pa jede i ostalo povrće bez problema... istina nekad je manje motivisan ali neću se žaliti, eh sa voćem  baš nije bajno ali narandže voli pa eto nekako i ubacim i koju jabukicu, uz domaći med ne znam više šta bi mu... pa mu se opet ta kožica guli..user posted image  meso malo slabije jer izgleda bacio se na mene i mm... nismo ljubitelji mesa pa tako ni on nešto neće. preferiramo ribu pa i on hoće ponekad ..
e nemam pojmauser posted image ...a da ih kod dermatologa odvedete

(odgovor članu emi7908)
  Neposredna veza do poruke: 10326
4.4.2011 12:22:09   
emi7908
pa ja se polomi živa cijelu noć dežurajući iznad njega....user posted image  nešto mi ne da zaspati kad znam da je on otkriven... a što kaže dadada "ti znaš najbolje"... nekad mu dodoirem nogice a one led...user posted image  probala sam i vreću ali bože sačuvaj.... kao da sam ga svezala "ćkini mama, ćkini hoću pidžamu..."user posted image  ne mogu više ..user posted image

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 10327
4.4.2011 12:28:32   
Anoniman

pa ja se polomi živa cijelu noć dežurajući iznad njega....user posted image  nešto mi ne da zaspati kad znam da je on otkriven... a što kaže dadada "ti znaš najbolje"... nekad mu dodoirem nogice a one led...user posted image  probala sam i vreću ali bože sačuvaj.... kao da sam ga svezala "ćkini mama, ćkini hoću pidžamu..."user posted image  ne mogu više ..user posted image
ovako i moj...srklet ga hvata u vreci...ma nema sanse...ja ga sad pustim da se smrzne, pa ga oko 4-5 pokrijem...pa se on opet otkrijeuser posted image ocigledno mu tako prijauser posted image

(odgovor članu emi7908)
  Neposredna veza do poruke: 10328
4.4.2011 12:30:18   
Anoniman
pozeljela sam  gdje izaci user posted image iz kuce . Pa sam planirala ovi dana mm kaze sacekaj da izreda boce dok ozdravi a tako mi se oduljilo nesto.
Trebam mu kupiti ljetne robice jaknice nemamo , mm opet nece s nama da ide user posted image user posted image kaze da smo jako dosadni a tesko mu anela cuvati pa ce doc seka ici samnom jos bolje imal mi ista mrze kad odem sa mm a on me zuri ajde sta gledas toliko,jesil zavrsila anel ode trci za njimuser posted image user posted image na kraju bude nikad vise s vama ne idem -
A i meni je smrt ici snjim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emi7908)
  Neposredna veza do poruke: 10329
4.4.2011 12:32:22   
Anoniman
anel se puno znoji stvarno ga ne toplim mislim ima potkosulj bodi kratki i pidzama dugi tanka i dole gace pidzama tanki.
I opet sinoc ga pipkam pod bodi sav mokar glava mokra inace tako, kad god spava probudi se kao da sam mu kosu oprala .
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10330
4.4.2011 12:35:16   
emi7908
dadada pa meni k'o da đavo sjedi na ramenu i govori  user posted image  "kakva si ti majka?pokrila si svoju g..... a dijete ti otkriveno" eto to zapravo budi... a stvarno nema šanse da prespava pokriven...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10331
4.4.2011 12:38:01   
Anoniman

dadada pa meni k'o da đavo sjedi na ramenu i govori  user posted image  "kakva si ti majka?pokrila si svoju g..... a dijete ti otkriveno" eto to zapravo budi... a stvarno nema šanse da prespava pokriven...
isto ovako user posted image user posted image Bogami kod mene , kad se trznem on otkriven ja se do vrata pokrila kontam e boze koja sam tuka ja se usukala a vidi njega leden .
Taj se nikad nece probuditi da bi se pokrio trazio.

(odgovor članu emi7908)
  Neposredna veza do poruke: 10332
4.4.2011 12:38:54   
emi7908
felix meni je to previše.moj e... samo nosi potkošulju ili bodi bez rukava naravno i pamučnu pidžamicu... možda ti se zato znoji jer dečići ne podnose vrućinu za razliku od curica tako mi bar patronažna rekla ali ja lično nikad nisam toplila djete i kad je hladno bez kapice je vani  a u kući ni kao beba nikad mu nisam stavljala one male kapice mada me je mama davila s tim...

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 10333
4.4.2011 12:40:31   
emi7908
user posted image user posted image

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 10334
4.4.2011 12:41:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: felix

anel se puno znoji stvarno ga ne toplim mislim ima potkosulj bodi kratki i pidzama dugi tanka i dole gace pidzama tanki.
I opet sinoc ga pipkam pod bodi sav mokar glava mokra inace tako, kad god spava probudi se kao da sam mu kosu oprala .
user posted image

to moze biti od nedostatka vitamina D...ti njemu dajes sinteticki vitamin ali on bez svjetlosti tj sunca "ne fercera"...fali mi rijeci na nasemuser posted image user posted image ...ne radi mi mozak...nek ovo neko fino napiseuser posted image ...sta sam ja zeljela reciuser posted image

kako ti je bio cesto bolestan...vjerovatno si ga rijetko vodila vani...znaci...ako fulas ujutro s D3 kapima...nema potrebe da ih dajes poslijepodne...jer ne ferceraju vise...njih svjetlost aktivira...sto ce ti reci...vodi Anelka sto vise vaniuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10335
4.4.2011 12:41:51   
Anoniman
neznam user posted image tako inace uvjek . Nisam ni ja kao bebu mu nikad kapice stavljala nikakve i mene je mama za to ruzila mozak mi popila. Van kad je vjetar samo stavim traku na usi .inace ne voli toplinu nije na mene meni uvjek zima dok on ne podnosi vrucine user posted image a ja mislim da mu nije zima ha ha

(odgovor članu emi7908)
  Neposredna veza do poruke: 10336
4.4.2011 12:43:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

user posted image

to moze biti od nedostatka vitamina D...ti njemu dajes sinteticki vitamin ali on bez svjetlosti tj sunca "ne fercera"...fali mi rijeci na nasemuser posted image user posted image ...ne radi mi mozak...nek ovo neko fino napiseuser posted image ...sta sam ja zeljela reciuser posted image

kako ti je bio cesto bolestan...vjerovatno si ga rijetko vodila vani...znaci...ako fulas ujutro s D3 kapima...nema potrebe da ih dajes poslijepodne...jer ne ferceraju vise...njih svjetlost aktivira...sto ce ti reci...vodi Anelka sto vise vaniuser posted image

ja ne dajem po dani kapi dajem uvecer jer zaboravim nisam znala za to user posted image dje si prije bila da mi kazesuser posted image odo mu dat sad.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10337
4.4.2011 12:43:45   
Anoniman

isto ovako user posted image user posted image Bogami kod mene , kad se trznem on otkriven ja se do vrata pokrila kontam e boze koja sam tuka ja se usukala a vidi njega leden .
Taj se nikad nece probuditi da bi se pokrio trazio.

e ja sam nemajkauser posted image user posted image user posted image ...ja zaspem ko top...griza savijest me davnoprestala gristi...vidim u neka doba da se on budi ako ga pokrivam...a ni ja ne spavam...pa kontam...ko je ovdje luduser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10338
4.4.2011 12:52:31   
emi7908
dadada nemoj me zaj.......ma nisam tako mislila, user posted image user posted image  nego meni šejtan šapuće user posted image user posted image user posted image  a vala što kažeš trebala bi promjeniti ploču.... eh zaboravih reći sinoć je u snu vikao poki,mama poki... da ga pokrijem ali ne zato što mu je hladno nego je sanjao nešto pa kao da se sakrije... jer jutros kad je ustao oči k'o fildžani i pokazuje na prozori govori vuk pam,pam.... kao istuće vuka user posted image user posted image   rekla bi da su se borbe vodile cijelu noć....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10339
4.4.2011 12:52:43   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: dadada

user posted image

ja ne dajem po dani kapi dajem uvecer jer zaboravim nisam znala za to user posted image dje si prije bila da mi kazesuser posted image odo mu dat sad.

a pa to je isto ko da mu nisi davala...ovo je meni rekla prijateljica koja studira farmaciju...a prije toga je hemiju...pa kontam da ona to mora znati i da je tacno...a i pedijatri napisu da se ujutro daju

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10340
4.4.2011 12:56:07   
Anoniman

dadada nemoj me zaj.......ma nisam tako mislila, user posted image user posted image  nego meni šejtan šapuće user posted image user posted image user posted image  a vala što kažeš trebala bi promjeniti ploču.... eh zaboravih reći sinoć je u snu vikao poki,mama poki... da ga pokrijem ali ne zato što mu je hladno nego je sanjao nešto pa kao da se sakrije... jer jutros kad je ustao oči k'o fildžani i pokazuje na prozori govori vuk pam,pam.... kao istuće vuka user posted image user posted image   rekla bi da su se borbe vodile cijelu noć....user posted image
ama nisi ti mislila...ja sam mislilauser posted image user posted image user posted image ...ja to za sebe vazda kazemuser posted image user posted image user posted image ...hranim ga pomfritom, ne pokrivam ga vise nocu, pustim ga vani da se valja po zemlji...ko zna sta i pojede...mazi skevrijeuser posted image ...ne utopljavam ga..."mucim" ga s babyvacom kad je prehladjen...i tako touser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emi7908)
  Neposredna veza do poruke: 10341
4.4.2011 12:58:31   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: tekja

IZVORNA PORUKA: tekja

joj draga ma pusti i mamu i sveki...meni je moja mama savjetovala da ne dojim dijete, kao ma sta se mucis, vidis da nemas mlijeka (4. dan od poroda)user posted image user posted image user posted image ...tad sam se prvi put s njom posvadjala na mrtvo imeuser posted image ...svaka 3 sata je sasvim ok...mi otprilike jedemo na svaka 3,5-4 sata..ga.V. ima 3 glavna obroka i 2 uzine...on ne jede hljeb, slatkise, grickalice, pa nema od ce ni da se napuse...

hvala mila, mrvica mojauser posted image ...zbog ljepotica poput L. meni hormoni podivljaju, odmah zaboravim 18 mjeseci nespavanjauser posted image  
sto ne voli ili ti mu ne das ?
Naprotiv anel jede sve al ama bas sve cokolade, keks, hljeb , jos dajem mlijeko sa plazom mljevenom. i opet smo slangici user posted image user posted image user posted image jos ga bas , hranim i sto zasicuje i deblja al kad je takav kakav je user posted image na mene pa mu se slabo sta prima.
Al da je makar zdrav ako je mrsav hem mrsav hem bolestan .user posted image skoro pa stalno.

pa ne dajem mu...hljeb mi je suvisan, kad jede supice ne drobim mu hljeb, kontam, sta ce muuser posted image ... kod glavnih obroka uvijek jede rizu, tjesteninu, krompir pa mi je hljeb opet suvisan...grickalice mu ne dam, ponekad, kad je medju djecom ili vani pojede par komada smokija ili pola kifle, a od slatkisa isto, ponekad, prutic kinder cokolade...nekidan je prvi put lizao lizalouser posted image , a zove ga jizajuuser posted image

identicno, nista od ovoga ni ja ne dajem

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 10342
4.4.2011 13:01:51   
koka i po
da se umjesa jedna "starija" zena user posted image ..
dadada..meni se cini da si susta suprotnost ovoga o cemu pisesuser posted image ..a da se igramo malo corabake haaaaauser posted image ..
ja sam problem sa pokrivanjem po noci rjesila na jednostavan nacin...u vrecu ni slucajno ...aliiiiiiii.....ako se sjecate malih dekica za bebe ...one kofol kao vrece za spavanje...eh....zakopcam ga u nju do ispod pazuha a noge su slobodne tako da se moze nogatati do mile volje ...mirna ja a on pokriven user posted image ..
feliks...vitamin D ujutro i trk napolje...bitno je da ga dajes redovnouser posted image

i ja....zaboravi po obicaju...vidim niko me nije pozelioooo...eeee zato cu ja sama da se nametnem sta me briga user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio koka i po -- 4.4.2011 13:02:59 >

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10343
4.4.2011 13:10:08   
ivanasa
IZVORNA PORUKA: Lady26

Ma joj ubijaju me u pojam....kako je sitna, mrsava itd....
Mama mi je najgora, pa sveki....Ja poznajem svoje dijete, nema sanse da non stop nesto jede (mislim na obroke), moja mama bi da ja njoj svaki sat dam obrok, a ona ni na standardna 3h nekad nece da jede, ne bude gladna....
Ali uvijek zvace hljeb, keks, malo voca, pije dosta tecnosti (cak i previse mislim)...
Kome god kazem da jede svaka 3h, ovo je reakcija user posted image user posted image user posted image ...to joj je malo?!
Svadjam se sa svima ne dam im za pravo ali poslije me to stigne pa kad je gledam tuga me uhvati, ne znam...Voljela bih da je maaaaaalcice deblja ali Boze moj, nek mi ziva i zdrava....

ja ko padobranac uletim i nesto kazemuser posted image ..nemam kad..od jutros prozore perem,cistim fuj..sunce kako u kucu udari sve se vidi nema vise kamufliranjauser posted image user posted image ..cekam da se maleni probudi i odoh negdje na kafu s njim dosta kuce...jos mi dragi ode sutra i vraca se tek u nedjelju ma...poludit cu..al eto..
lady zbog tebe sam sjela da ti napisem..lana ti uopste nije mrsava malena je aktivna draga moja koliko sam ja mogla vidjeti dijete nije stalo sekundu jednu!!! pusti sta pricaju i ne mozes dijete kljukati svakih sat vremena pobogu pa ni ti ni ja ne mozemo svaki sat jesti a kamoli bebe sa malenim stomacicem.. moj filip je rodjen sa 3700 i dug 53 cm..sada ce mu 15 mj i ima 14.500 kg i dug je 90 cm..ja mislim da je on malkice i bucmast previse,krofnica jos ima i obrascica al dijete kad je gladno jede..ima 3 glavna obroka,2 uzine (znas se desiti nekad da je samo jedna),doduse doji jos uvijek ali hocu ti reci svako dijete je drugacije prema tome, no sikiriki glavno da je zdrava a to koliko kila ima i nije toliko vazno

Moj andjeo maleni Filip Noa rodio se 13.01.2010

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 10344
4.4.2011 13:19:26   
Apotekarka
A jeste se raspisale zene...Evo ja na posluz a ovo me sunce mami vani...
Jos se borim s prokletim ftama jos se par novih pojavilo ali mrvicu mi je bolje od sljeza i pantenola...
Antonio je poceo jesti hb,a nesto je jutros malo nerovozan....
Sto se tice voca jede sve narance,kruske,banane,kivi a jabuke najvise obozava....jeo je i mandarine dok je bilo njihovo doba a o naru ili ti ga sipku da ne prica on mu je glavni bio zimus...e sd cemo vdjeti za ovo ljetno voce kako ce biti mislim jagode,breskve,tresnje i borovnice,lubnice mada mislim da ce htjeti....zadnji put je imao 16 kg zadovoljna sam kako je slabo slano jeo sad je otpoceo dajem mu Dr.Tajsov multivitamol i zadovoljna sam jede 3 slana obroka i 3 boce mlijeka i uz to voce,i sokice

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10345
4.4.2011 13:28:06   
Lady26
Ok, ok....necu vise user posted image user posted image user posted image
Ne zalim se vise na jelo (do sljedece prilike ili neprilike user posted image user posted image )...
Lana uz rucak jede hljeb obavezno, kad ga ne osjeti povraca joj se...e sad jel navika ili ga bas voli ne znam, mislim da ga jako voli user posted image ....ali i pored obroka obavezno trazi beba da zvace i tako usput pojede bar pola kriske (samo koricu)....i pije jaaaaaako puno tecnosti a i to je zasiti ali kako da joj ne dam kad trazi i to bas tuzno...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 10346
4.4.2011 13:38:03   
marinčii
POZZ ženice uh jeste se ispisale,mi bili na selu za vikend pa se nismo javljali,
felix nadam se da je Anelko bolje?
Mya kako namje Minjica?
Lady ma ne brini za kilice evo nama 21 mujesec pa jedva nagurali 11kg,a visoki smo 87cm
Ostalima pusice

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 10347
4.4.2011 13:53:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: koka i po

da se umjesa jedna "starija" zena user posted image ..
dadada..meni se cini da si susta suprotnost ovoga o cemu pisesuser posted image ..a da se igramo malo corabake haaaaauser posted image ..
ja sam problem sa pokrivanjem po noci rjesila na jednostavan nacin...u vrecu ni slucajno ...aliiiiiiii.....ako se sjecate malih dekica za bebe ...one kofol kao vrece za spavanje...eh....zakopcam ga u nju do ispod pazuha a noge su slobodne tako da se moze nogatati do mile volje ...mirna ja a on pokriven user posted image ..
feliks...vitamin D ujutro i trk napolje...bitno je da ga dajes redovnouser posted image

i ja....zaboravi po obicaju...vidim niko me nije pozelioooo...eeee zato cu ja sama da se nametnem sta me briga user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
neeeeee kontamuser posted image

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 10348
4.4.2011 13:55:30   
Anoniman
jel se mene iko sjetio danasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pih koje prijateljiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image koji je datumuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10349
4.4.2011 13:56:47   
koka i po
ja i ti smo pale u zaborav user posted image user posted image user posted image ..
samo sto neko s vremena na vrijeme s nas opuse prasinu user posted image ..zezam se...il ne zezam user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  412 413 [414] 415 416   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  412 413 [414] 415 416   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Jeste li zagovornik kupovine mobilnih telefona za djecu od 2, 3, 4 godine...?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *