|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  410 411 [412] 413 414   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
4.4.2011 10:30:04   
mama75
Lady nemoj se nista sekirati, kile nisu pokazatelj da je dijete zdravo i slicno. Moja mala je rodjena 3 sedmice ranije, bila je teska 3250g. A sada sa 20 mjeseci ima 9,1kg. Visoka 83cm. A jede relativno dobro, ne mogu se zaliti. Nekada malo pegla, ali sve u svemu nije lose. O tome koliko je aktivna ne moram vama ni pricati, svi imate u kuci generaciju 2009. user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 10276
4.4.2011 10:33:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26

Mala, Lana je rodjena sa 3,100, iz bolnice izasla sa 3030...Sa 9 mjeseci imala 8,400 i sad sa 16mjeseci svega 10,200kg....
Da naglasim da je jaaaaaaaako aktivna, predje u toku dana kilometara i kilometara user posted image ...to me tjesi....
Jutros ce mm biti s njom valjda ce joj uspjeti dati odrucak user posted image user posted image

ama nije ti premrsava...zdrava je...nije apaticna...aktivna je...nemas razloga da se brines...pa ne mogu sva djeca izgledati isto...nismo ni mi svi isti...ja sam opet jako mrsava....mm je jako debeo...A. je jace konstitucije...ja ne bih nikako voljela da bude kao mm...od toga me  jeza hvata...on je i kao dijete bio pretio, a nikakva garancija ti to nije da ce biti zdraviji...mm je kao mali konstantno vukao bronhitis i upale pluca...a evo sada ima visok pritisak...ja cu vjerovatno morati s A. ratove voditi u pubertetu....sto opet ne mora znaciti...al eto...kako sad stvari stoje...daj boze da ne bude tako

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 10277
4.4.2011 10:34:09   
megi
pozdravcic
prvo Hannice user posted image user posted image user posted image  cestitke, mogu misliti i soka, ali bice to abd sve u redu

vidim svasta se izdesavalo,
Lady ni moja cura jucer nije htjela da jede, neto joj nije pasalo, ja opet sumnjan na zube jer je popila caja i sokica i mlijeka
a sto se tice hrane necu ni da spominjem, a ona kad nece samo ispljune tako da od sile nista nemamo
a nismo ni neke tezine, vidjela si nas prava mrva
i nesto se nocas budila i budila i jedva opet zaspala

tako da sam ja danas bezzzz
ali smo zato vikend skitale, hodale, bas smo se nauzivale
Felix nadam se da ce nalazi biti ok
pozzz

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 10278
4.4.2011 10:41:44   
Lady26
Ma joj ubijaju me u pojam....kako je sitna, mrsava itd....
Mama mi je najgora, pa sveki....Ja poznajem svoje dijete, nema sanse da non stop nesto jede (mislim na obroke), moja mama bi da ja njoj svaki sat dam obrok, a ona ni na standardna 3h nekad nece da jede, ne bude gladna....
Ali uvijek zvace hljeb, keks, malo voca, pije dosta tecnosti (cak i previse mislim)...
Kome god kazem da jede svaka 3h, ovo je reakcija user posted image user posted image user posted image ...to joj je malo?!
Svadjam se sa svima ne dam im za pravo ali poslije me to stigne pa kad je gledam tuga me uhvati, ne znam...Voljela bih da je maaaaaalcice deblja ali Boze moj, nek mi ziva i zdrava....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 10279
4.4.2011 10:49:03   
tekja
jutro...

Mi smo super odspavali, cak do 8user posted image ..evo ga zaigrao se sa kaisom MM, njemu samo igracke nisu zanimljiveuser posted image ...slusa mamu, moj divni djecakuser posted image

Ja sam odnedavno poravnila sto se V. visine i tezine tice, on jeste sitan, mali se brate i rodio, ali njegova tezina i visina od rodjenja idu na gore, dakle razvija se normalno, hB jede sve, nisu to neke kolicine aman zaman, ali ne bira user posted image ...Lady, meni je tvoja Lana sasvim ok, ne znam jesi li primjetila ali visa je od V. a on od nje stariji skoro 5 mjeseciuser posted image ...vitka jeste, ali vjeruj mi kad vidim debelu djecu, tromu, ma joj mene tuga uhvatiuser posted image ...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 10280
4.4.2011 10:53:11   
Lady26
Tekja user posted image , maleni je meden, nije sto je Vedo user posted image ali zaista jeste, ovdje na avataru je dosta mladji pa me malo zbunio user posted image ...
Vidjela si, nije stala ni minutu da odmori, ne moze ni biti deblja user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 10281
4.4.2011 10:53:23   
tekja
joj draga ma pusti i mamu i sveki...meni je moja mama savjetovala da ne dojim dijete, kao ma sta se mucis, vidis da nemas mlijeka (4. dan od poroda)user posted image user posted image user posted image ...tad sam se prvi put s njom posvadjala na mrtvo imeuser posted image ...svaka 3 sata je sasvim ok...mi otprilike jedemo na svaka 3,5-4 sata...V. ima 3 glavna obroka i 2 uzine...on ne jede hljeb, slatkise, grickalice, pa nema od cega ni da se napuse...

hvala mila, mrvica mojauser posted image ...zbog ljepotica poput L. meni hormoni podivljaju, odmah zaboravim 18 mjeseci nespavanjauser posted image  

< Poruku je uredio tekja -- 4.4.2011 10:56:20 >

Jul 20th

...just because it burns

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 10282
4.4.2011 10:58:30   
chuci
jutro svima
moja je oko 85-86 visoka, mislim
nisam je odavno mjerila
ima 18 mjeseci i oko 11 kg

a mene boli briga što još nije utrostručila porođajnu težinu (3900 se rodila). većinom zdrava, vesela uvijek mašAllah, jede redovno, sve što je na ponudi mašAllah, a ako nije gladna neće ništa pa ni čokoladu.

nama je novo što smo bacili pipu jučer.
mi je nagovorili da baci pipu kroz prozor u park (mi na 3 spratu) kao bacila je maci. i jučer je uz 300 objašnjavanja zaspala dva puta u toku dana i navečer bez nje. hB nije plakala, samo je pital agdje je i onda ponavljala za mnom objašnjenje sjećaš se da si bacila pipu u park maloj maci. ti si velika tebi ne treba pipa, maca je mala njoj treba i tako po nekoliko puta. Recite mašAllah neurekla se, duša mamina

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 10283
4.4.2011 11:01:22   
mama75
IZVORNA PORUKA: chuci

jutro svima
nisam je odavno mjerila

a mene boli briga što još nije utrostručila porođajnu težinu (3900 se rodila). većinom zdrava, vesela uvijek mašAllah, jede redovno, sve što je na ponudi mašAllah, a ako nije gladna neće ništa pa ni čokoladu.

mi je nagovorili da baci pipu kroz prozor u park (mi na 3 spratu) kao bacila je maci. i jučer je uz 300 objašnjavanja zaspala dva puta u toku dana i navečer bez nje. hB nije plakala, samo je pital agdje je i onda ponavljala za mnom objašnjenje sjećaš se da si bacila pipu u park maloj maci. ti si velika tebi ne treba pipa, maca je mala njoj treba i tako po nekoliko puta. Recite mašAllah neurekla se, duša mamina

user posted image Meni se cini da ce moja prije pelene skinuti nego pipu halaliti user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10284
4.4.2011 11:06:20   
Lady26
Moja ce dati mene i mm al cuclu ni slucajno user posted image user posted image user posted image , neka je jos, mala je....bar do 2god...mozda....zavisi od situacije user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 10285
4.4.2011 11:07:09   
chuci
mi pelene ko pomalo pokušavamo
nekad zareda pa je dobra, u gaćicama po par sati hoda, a nekad upiški dvoje gaćice za sat vremena.

ja vidim da još ne konta, stane npr gola ili u gaćicama i upiški se, a kad je pitam šta si uradila, gleda pa kad joj pokažem što se upiškila, i ona slaže face, ko čudi se i govori auuuuu ajša kakila, ne ne to tazi tutu (sama sebe ruži i govori da je trebala tražiti tutu) ali vidim da nema osjećaja kad treba piškiti.
a kad hoće kakiti stane u polučučanj i kaže kakim. kad je nagovaram da ne kaki u pelenu nego u tutu, i donesem, neće prekine, kaže nete tutu ajša i slično
a i ujutro ustane mokre pelene pa neka je još malo. kažu da je jedan od pokazatelja spremnosti za gaćice kada ustaje ujutro suha.

ako ćemo je pustiti golu onda nije problem malo posjedi na tuti, nekad piški, nekad ne, onda ustaje provjerava pa kaže nema nita, nije ajša pikila.

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 10286
4.4.2011 11:08:35   
Malenaoduvijek
većinom zdrava, vesela uvijek mašAllah, jede redovno

najbitnije

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10287
4.4.2011 11:09:02   
Anoniman

Mama mi je najgora, pa sveki....Ja poznajem svoje dijete, nema sanse da non stop nesto jede (mislim na obroke), moja mama bi da ja njoj svaki sat dam obrok, a ona ni na standardna 3h nekad nece da jede, ne bude gladna....
Ali uvijek zvace hljeb, keks, malo voca, pije dosta tecnosti (cak i previse mislim)...
Kome god kazem da jede svaka 3h, ovo je reakcija user posted image user posted image user posted image ...to joj je malo?!
Svadjam se sa svima ne dam im za pravo ali poslije me to stigne pa kad je gledam tuga me uhvati, ne znam...Voljela bih da je maaaaaalcice deblja ali Boze moj, nek mi ziva i zdrava....

pa ni dojencad ne jedu svaki sat...kako ce dijete od godinu...pusti ba price...one su pola toga zaboravile...i vise od pola...znam ja po mojoj mamiuser posted image ...ne sjecaju ti se one niceguser posted image a glume da se sjecaju...meni je moja uzasnuta bila kad je vidjela babyvac...kao...ti dijete mucis...mi to nismo imali pa sta (a zato smo svaki mjesec bili na inekcijama) to je neprirodno...bla...bla...sve dok joj njena dr. nije rekla da je to super stvar....i da samo nastavim...od tad sutiuser posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 10288
4.4.2011 11:10:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama75

IZVORNA PORUKA: chuci

jutro svima
nisam je odavno mjerila

user posted image Meni se cini da ce moja prije pelene skinuti nego pipu halaliti user posted image

isto ovako, MM je dudu nosio do 4 god a ja do 5 god. jedva se rastala s njom. A. sve diraj al dudu ni slucajno user posted image neka ga nisam uplanu ga jos odvikavati.
I ovako slabo spava jos da dude nema nebi nas nidje bilo.
Evo zaspo i ja jedva gledam morat cu malo lec
Lady, pa i nel je mrsavica Bogami Mog pa kad ga nosim  na boce sva djeca su rambe prema njimuser posted image user posted image tj krupni i visociji sta cu ja takav je kakav je .
Cak, nas mesaju user posted image user posted image user posted image neki dan seka bila snama a njoj ce prijatlj. ej kao vidjela sam ja tebe neki dan u boln. ti cuvas malu curicu user posted image slatku. Kaze seka ma ne pomjesala si me ma nisam kaze objasni gdje je vidjela u koliko sati kad ce seka pa nije cura vec je musko user posted image user posted image user posted image user posted image eto kus viseuser posted image user posted image user posted image
Sto kazes neobazirem se dok mi sveki ne kaze,ima naviku ono kad je bolestan rec joj jest mi nesto usitniouser posted image smrso....Vidi nemoj mu nositi te helankice jos vise izgleda mrsaviji, ...Eh, tad pizuser posted image i zabrinem se.

< Poruku je uredio felix -- 4.4.2011 11:14:15 >

(odgovor članu mama75)
  Neposredna veza do poruke: 10289
4.4.2011 11:13:00   
chuci
meni najviše šuhva bilo šta kad u po noći u snu traži pipu.
ali nije tražila hB

ma i mi smo neplanirano, hajd da probamo. vidjećemo koliko će je držati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10290
4.4.2011 11:14:31   
Malenaoduvijek

ja ne zarezujem nikoga ni tri posto kada komentarisu koliko koje dijete jede.
svi govorili za Igora masala koliki je i kako dobro jede.
ja sam im rekla pobicu vas sve ako prestane koliko ga gledate, kad igo jedno vrijeme nije htio jesti tad sam ih naruzila i niko ne smije rijeci da kaze vise.

a da ih hranim svaki sat, mojoj svekrvi je pojam kad dijete pojede bananu, a Luka muku muci sa stolicom i ne smije je stalno jesti, a ona kad sta treba hoces mu dati bananu.
onda ja kazem necu ne moze stalno banana, onda se ona usuti kao ja, ja dobro si.user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 10291
4.4.2011 11:16:28   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: dadada

pa ni dojencad ne jedu svaki sat...kako ce dijete od godinu...pusti ba price...one su pola toga zaboravile...i vise od pola...znam ja po mojoj mamiuser posted image ...ne sjecaju ti se one niceguser posted image a glume da se sjecaju...meni je moja uzasnuta bila kad je vidjela babyvac...kao...ti dijete mucis...mi to nismo imali pa sta (a zato smo svaki mjesec bili na inekcijama) to je neprirodno...bla...bla...sve dok joj njena dr. nije rekla da je to super stvar....i da samo nastavim...od tad sutiuser posted image

ovo mi je glavni komentar, a ja onda kazem vi niste a ja jesam i radim.onda oni samo gledaju user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10292
4.4.2011 11:17:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tekja

joj draga ma pusti i mamu i sveki...meni je moja mama savjetovala da ne dojim dijete, kao ma sta se mucis, vidis da nemas mlijeka (4. dan od poroda)user posted image user posted image user posted image ...tad sam se prvi put s njom posvadjala na mrtvo imeuser posted image ...svaka 3 sata je sasvim ok...mi otprilike jedemo na svaka 3,5-4 sata..ga.V. ima 3 glavna obroka i 2 uzine...on ne jede hljeb, slatkise, grickalice, pa nema od ce ni da se napuse...

hvala mila, mrvica mojauser posted image ...zbog ljepotica poput L. meni hormoni podivljaju, odmah zaboravim 18 mjeseci nespavanjauser posted image  
sto ne voli ili ti mu ne das ?
Naprotiv anel jede sve al ama bas sve cokolade, keks, hljeb , jos dajem mlijeko sa plazom mljevenom. i opet smo slangici user posted image user posted image user posted image jos ga bas , hranim i sto zasicuje i deblja al kad je takav kakav je user posted image na mene pa mu se slabo sta prima.
Al da je makar zdrav ako je mrsav hem mrsav hem bolestan .user posted image skoro pa stalno.

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 10293
4.4.2011 11:19:29   
Anoniman

Tekja user posted image , maleni je meden, nije sto je Vedo user posted image ali zaista jeste, ovdje na avataru je dosta mladji pa me malo zbunio user posted image ...
Vidjela si, nije stala ni minutu da odmori, ne moze ni biti deblja user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image anel samo miruje kad spava  , isti je L. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 10294
4.4.2011 11:22:05   
megi
vidim svi mucimo istu muku
odnosno sa mamama, tetkama i ostalim poznavaocima svega i svacega
tako adna juce nece da jede hoce smoki reko ne moze nema, kaze mi zaopva pa daj joj,
reko ne moze nece da ruce ne moze ni smoki
Lady pa ni mi ne jedemo nista cesce
adna jede npr oko 12 pa popije mlijeko oko 2 pred spavanje i nece da ruca prije pola 6 jednostavno nece
i ja se ne brinem  prije jesam ali sada jok
i mi do spavanja koje je kaaaasno jedemo jos jednom

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 10295
4.4.2011 11:22:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: felix

joj draga ma pusti i mamu i sveki...meni je moja mama savjetovala da ne dojim dijete, kao ma sta se mucis, vidis da nemas mlijeka (4. dan od poroda)user posted image user posted image user posted image ...tad sam se prvi put s njom posvadjala na mrtvo imeuser posted image ...svaka 3 sata je sasvim ok...mi otprilike jedemo na svaka 3,5-4 sata..ga.V. ima 3 glavna obroka i 2 uzine...on ne jede hljeb, slatkise, grickalice, pa nema od ce ni da se napuse...

Naprotiv anel jede sve al ama bas sve cokolade, keks, hljeb , jos dajem mlijeko sa plazom mljevenom. i opet smo slangici user posted image user posted image user posted image jos ga bas , hranim i sto zasicuje i deblja al kad je takav kakav je user posted image na mene pa mu se slabo sta prima.
Al da je makar zdrav ako je mrsav hem mrsav hem bolestan .user posted image skoro pa stalno.

felix...ne sjecam se ko ti je savjetovao...al ti je dobro savjetovao...vi biste trebali svi izvaditi bris...i ti, i tm i svekar i svekrva...jer je vjerovatno neko kliconosa a da on normala zivi s tim...tj. ima dobru otpornost...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10296
4.4.2011 11:26:17   
Anoniman
dadada, pa videcu sad abd . kad bude nal. anelov gotov ako bude los ja cu odma da vadim bris , ako bude o.k necu .
Al ako je iko kliconosa onda sam to ja user posted image mislim jer ja imam krajnike isto mucim se sa upalama isto...
Hvala na savjetu i mislila sam ovaj put tako uraditi, al se nadam da je makar urin o.k ako opet bude baja user posted image al valjda nece nemoze se vratiti za mjesec dana valjda.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10297
4.4.2011 11:28:08   
Anoniman
vidim nesto pricate oko te neke udvostrucene tezine posto ja ne kontam to mozel nam tko izracunat jesmoli mi dosli do toga tezineuser posted image user posted image rodio se sa 2240gr. sada ima 21.mjes i 11. 500gr.

(odgovor članu mama75)
  Neposredna veza do poruke: 10298
4.4.2011 11:29:33   
Anoniman

dadada, pa videcu sad abd . kad bude nal. anelov gotov ako bude los ja cu odma da vadim bris , ako bude o.k necu .
Al ako je iko kliconosa onda sam to ja user posted image mislim jer ja imam krajnike isto mucim se sa upalama isto...
Hvala na savjetu i mislila sam ovaj put tako uraditi, al se nadam da je makar urin o.k ako opet bude baja user posted image al valjda nece nemoze se vratiti za mjesec dana valjda.

ama nemaju veze krajnici...moze bilo ko biti kliconosa...odmah uzi i svoj i tm...da zavrsite familijarno...a ako ste vi ok...onda idi po svekrvin i svekrva...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10299
4.4.2011 11:34:59   
tekja

pa ne dajem mu...hljeb mi je suvisan, kad jede supice ne drobim mu hljeb, kontam, sta ce muuser posted image ... kod glavnih obroka uvijek jede rizu, tjesteninu, krompir pa mi je hljeb opet suvisan...grickalice mu ne dam, ponekad, kad je medju djecom ili vani pojede par komada smokija ili pola kifle, a od slatkisa isto, ponekad, prutic kinder cokolade...nekidan je prvi put lizao lizalouser posted image , a zove ga jizajuuser posted image

Jul 20th

...just because it burns

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  410 411 [412] 413 414   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  410 411 [412] 413 414   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Jeste li zagovornik kupovine mobilnih telefona za djecu od 2, 3, 4 godine...?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *