|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  411 412 [413] 414 415   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
4.4.2011 11:35:49   
Anoniman
sta vi mislite zbog cega se moj A. budi nocuu sjedi place user posted image tako 4 puta budi se sjedi place nece caja nece nista moram ga ninat u neka doba noci , komesa se vruce nije u sobi, cak uzadnje vrijeme mu carape skidam valjda mu nece nista bitiuser posted image neda carapa .
Ima jos 3.boce dobiti da ga boce ne bole nisam pametna .

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10301
4.4.2011 11:37:12   
Anoniman
tekja , kod nas nije tako sve i da ja nedajem svekrva bi mu davala bez meneuser posted image al ne bunim se .
Neka jede samo nedam kad je vrijeme rucku da mu se sta trpa u usta .

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 10302
4.4.2011 11:38:22   
tekja
IZVORNA PORUKA: felix

vidim nesto pricate oko te neke udvostrucene tezine posto ja ne kontam to mozel nam tko izracunat jesmoli mi dosli do toga tezineuser posted image user posted image rodio se sa 2240gr. sada ima 21.mjes i 11. 500gr.

Sa godinu je trebao utrostruciti porodjajnu tezinu, dakle trebao je imati 6720 gr, a ja vjerujem da je Anelko bio teziuser posted image ...mi smo trebali imati 9kg za 1. rodjendan a imali smo 10,200 gruser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10303
4.4.2011 11:39:23   
Anoniman
sa godinom je imao oko 8 i nesto grama   mislim ne vise 

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 10304
4.4.2011 11:41:26   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tekja

joj draga ma pusti i mamu i sveki...meni je moja mama savjetovala da ne dojim dijete, kao ma sta se mucis, vidis da nemas mlijeka (4. dan od poroda)user posted image user posted image user posted image ...tad sam se prvi put s njom posvadjala na mrtvo imeuser posted image ...svaka 3 sata je sasvim ok...mi otprilike jedemo na svaka 3,5-4 sata..ga.V. ima 3 glavna obroka i 2 uzine...on ne jede hljeb, slatkise, grickalice, pa nema od ce ni da se napuse...

hvala mila, mrvica mojauser posted image ...zbog ljepotica poput L. meni hormoni podivljaju, odmah zaboravim 18 mjeseci nespavanjauser posted image  
sto ne voli ili ti mu ne das ?
Naprotiv anel jede sve al ama bas sve cokolade, keks, hljeb , jos dajem mlijeko sa plazom mljevenom. i opet smo slangici user posted image user posted image user posted image jos ga bas , hranim i sto zasicuje i deblja al kad je takav kakav je user posted image na mene pa mu se slabo sta prima.
Al da je makar zdrav ako je mrsav hem mrsav hem bolestan .user posted image skoro pa stalno.

pa ne dajem mu...hljeb mi je suvisan, kad jede supice ne drobim mu hljeb, kontam, sta ce muuser posted image ... kod glavnih obroka uvijek jede rizu, tjesteninu, krompir pa mi je hljeb opet suvisan...grickalice mu ne dam, ponekad, kad je medju djecom ili vani pojede par komada smokija ili pola kifle, a od slatkisa isto, ponekad, prutic kinder cokolade...nekidan je prvi put lizao lizalouser posted image , a zove ga jizajuuser posted image
a dzem...daj djetetu dzemauser posted image ...nek zvace koricu..samo nek zvacu...ja inace kupujem TMK hljeb (tikva, mrkva, krompir) imamo dobru pekaru...izvrstan je hljeb...ne kupujem bijeli...ovaj standardni jer ga smatram "supljim" i da nema nista u njemu vrijedno

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 10305
4.4.2011 11:42:28   
Anoniman

sta vi mislite zbog cega se moj A. budi nocuu sjedi place user posted image tako 4 puta budi se sjedi place nece caja nece nista moram ga ninat u neka doba noci , komesa se vruce nije u sobi, cak uzadnje vrijeme mu carape skidam valjda mu nece nista bitiuser posted image neda carapa .

sta ce mu carape kad spava...ubi djetetu cirkulaciju

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10306
4.4.2011 11:46:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

pa otkrijeva se , nekad mu none budu ledene eto sinoc nisu ne voli carape uzadnje vrijeme skrkleti ga hvataju user posted image cak i podani kad bi mogao bos bi bio.
I ja dajem kiflu da zvace juce bas jeo malo potvrda , on se muci otkida mm ce kao uzmi mu nemoze on gristi tesko mu zilava neka , reko neka ga neka se boriuser posted image .
Dzem ne voli a eurokrem voli mada to ne dajem jednom dala samo al on bi to lizouser posted image kasikom.
Dadada,  mislim da mu se kozica na prticima ljusti od manjka vitam,. ??

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10307
4.4.2011 11:51:16   
Anoniman

pa otkrijeva se , nekad mu none budu ledene eto sinoc nisu ne voli carape uzadnje vrijeme skrkleti ga hvataju user posted image cak i podani kad bi mogao bos bi bio.
I ja dajem kiflu da zvace juce bas jeo malo potvrda , on se muci otkida mm ce kao uzmi mu nemoze on gristi tesko mu zilava neka , reko neka ga neka se boriuser posted image .
Dzem ne voli a eurokrem voli mada to ne dajem jednom dala samo al on bi to lizouser posted image kasikom.
Dadada,  mislim da mu se kozica na prticima ljusti od manjka vitam,. ??

ma A. je non stop otkriven...ja ga pokrijem on pocne kukati i otkrije se...nastavi mirno spavati...kontam..."ti najbolje znas"user posted image user posted image toplokrvan...za razliku od mene...ja se i zimi pokrivam dekomuser posted image

a ovo za kozicu ne kontamuser posted image da nisi fulala nikuser posted image ...mom se nista ne guliuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10308
4.4.2011 11:56:34   
Anoniman
pogresno sam napisala sorry zadrijema sam user posted image user posted image user posted image htjela sam rec jel mislis da mu se guli od manjka vitamina anelu ne A, user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10309
4.4.2011 11:57:36   
Anoniman

pogresno sam napisala sorry zadrijema sam user posted image user posted image user posted image htjela sam rec jel mislis da mu se guli od manjka vitamina anelu ne A, user posted image user posted image user posted image
pojma ti nemam...moguce...od kad mu se guli?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10310
4.4.2011 11:57:57   
emi7908
felix pa koliko je tvom malenom? možda sanja,a možda ga previše utopliš???

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10311
4.4.2011 12:00:40   
Anoniman

pojma ti nemam...moguce...od kad mu se guli?

od juce oko prstica kozica , kruzic mali .... user posted image
Emy ima 21.mjes .ne toplim ga sad kazem dadadi da i carape skinem nebil zaspo , al ovo nam se desava kako se razbolio .

< Poruku je uredio felix -- 4.4.2011 12:02:31 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10312
4.4.2011 12:05:31   
mama2009
felix moja D ne voli da je utoplim, ona najbolje spava kad je u pidjamici (bez stopala) pokrivena dekom, jorgancic ne koristimo dijete se po cijelu noc budi i otkriva....carapice ne koristimo nocu, a to guljenje kozice moze biti od streptokoka, a moze biti i od virusnih infekcija ako su ceste, a u najgorem slucaju mpoze da bude od poremecaja rada zlijezda znojnica

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 10313
4.4.2011 12:09:31   
tekja
...evo vam krivulje rasta WHO za dojenu djecu, po njoj moj V. idealan i visinom i tezinom...kao da nije i inaceuser posted image user posted image user posted image

www.who.int/childgrowth/standards/chts_boys_p.pdf

felix, to moze biti i zanoktica, doduse tebi A. ne voli nesto voce je l'' da?

Daje li iko svojoj djeci perlice, riblje ulje i sl. fazoni?

Ja V. ne pokrivam, ne ustajem po noci, ne provjeravam, obucem mu pidzamu, ispod ima bodi dugih rukava i to je to...on ne podnosi nista na sebi i uglavnom spava na jorganu, kojim ga pokrijem kad ga spustim u krevetac...user posted image

< Poruku je uredio tekja -- 4.4.2011 12:11:53 >

Jul 20th

...just because it burns

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10314
4.4.2011 12:11:43   
Anoniman
ma kakav tekja zanokticauser posted image ma ovo je na sredini prstica kozica se oljustila mali kruzic.
A. ne voli voce nikako !

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 10315
4.4.2011 12:11:45   
Anoniman
felix...stvarno ne znam...evo ti je i mama napisala od cega sve moze biti...kako god...ne moze mu skoditi da mu pojacas unos vitamina...ja sam protiv vjestackih...probaj s friskim vocem...pravi mu vocu salatu....narezi mu svega, pa nek u hodu jede...nemoj ga proganjati...nego nek stoji pa dok se igra da zvanja 

(odgovor članu mama2009)
  Neposredna veza do poruke: 10316
4.4.2011 12:13:28   
Anoniman

felix...stvarno ne znam...evo ti je i mama napisala od cega sve moze biti...kako god...ne moze mu skoditi da mu pojacas unos vitamina...ja sam protiv vjestackih...probaj s friskim vocem...pravi mu vocu salatu....narezi mu svega, pa nek u hodu jede...nemoj ga proganjati...nego nek stoji pa dok se igra da zvanja 
mislis da nisam probala jesam sve sam pokusala sve , al ako uzme jabuke to je max jedan mali reznic mali . Bananu hoce neku noc mm svu pojeo.
Ovo ostalo nema sanse. sok cjedim dobro zasladim posecerim nebil htjeo shvati nece i ja bi voljela al ne stavi u usta i ispljune .
Nista recu da nam da neki sirup kad nece voce

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10317
4.4.2011 12:14:32   
Anoniman

...evo vam krivulje rasta WHO za dojenu djecu, po njoj moj V. idealan i visinom i tezinom...kao da nije i inaceuser posted image user posted image user posted image

felix, to moze biti i zanoktica, doduse tebi A. ne voli nesto voce je l'' da?

Daje li iko svojoj djeci perlice, riblje ulje i sl. fazoni?

Ja V. ne pokrivam, ne ustajem po noci, ne provjeravam, obucem mu pidzamu, ispod ima bodi dugih rukava i to je to...on ne podnosi nista na sebi i uglavnom spava na jorganu, kojim ga pokrijem kad ga spustim u krevetac...user posted image
dajem D3 sto ti je isto

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 10318
4.4.2011 12:15:11   
Anoniman
ja D3 kao dadada

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10319
4.4.2011 12:15:27   
Anoniman

mislis da nisam probala jesam sve sam pokusala sve , al ako uzme jabuke to je max jedan mali reznic mali . Bananu hoce neku noc mm svu pojeo.
Ovo ostalo nema sanse. sok cjedim dobro zasladim posecerim nebil htjeo shvati nece i ja bi voljela al ne stavi u usta i ispljune .
Nista recu da nam da neki sirup kad nece voce

a onda sirup

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10320
4.4.2011 12:18:05   
emi7908
e ne bih da ti kažem sad nešto u šta nisam sigurna ... pa ako je bolestan možda ga to malo nervira, pa je keknkav jer mom emanu tako zna biti kad je bolestan... baš ono kenka po cijeli dan i noć, a kožica se i njemu guli oko prstića ali na rukicama i pedijatrica kaže nedostatak vitamina ali meni nije jasno kako kad djete nećete vjrovati pojede tanjur pun salate svježe sa maslinovim uljem i limunom( zelena salata,paradajz,krastvac, masline obožava, mrkvica itd...)... pa jede i ostalo povrće bez problema... istina nekad je manje motivisan ali neću se žaliti, eh sa voćem  baš nije bajno ali narandže voli pa eto nekako i ubacim i koju jabukicu, uz domaći med ne znam više šta bi mu... pa mu se opet ta kožica guli..user posted image  meso malo slabije jer izgleda bacio se na mene i mm... nismo ljubitelji mesa pa tako ni on nešto neće. preferiramo ribu pa i on hoće ponekad ..

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 10321
4.4.2011 12:18:10   
tekja

ja D3 kao dadada

i ja...al' nesto mi sveki cesto spomene te perlice pa rekoh da mi nije nesto u medjuvremenu promaklouser posted image user posted image user posted image

Jul 20th

...just because it burns

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10322
4.4.2011 12:18:38   
Anoniman
pa evo bas feroglobin ispio sta li ce mu sad dati vidjecemo. U tom fer. imaju svi vitamini .

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 10323
4.4.2011 12:20:20   
Anoniman

ja D3 kao dadada

i ja...al' nesto mi sveki cesto spomene te perlice pa rekoh da mi nije nesto u medjuvremenu promaklouser posted image user posted image user posted image
to su D3 kapi naseg vremenauser posted image ...kasnije kad bude stariji mu mozes to davati...ja sam ih obozavala...a vecina ljudi dobije nagon na povracanjeuser posted image

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 10324
4.4.2011 12:21:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: emi7908

e ne bih da ti kažem sad nešto u šta nisam sigurna ... pa ako je bolestan možda ga to malo nervira, pa je keknkav jer mom emanu tako zna biti kad je bolestan... baš ono kenka po cijeli dan i noć, a kožica se i njemu guli oko prstića ali na rukicama i pedijatrica kaže nedostatak vitamina ali meni nije jasno kako kad djete nećete vjrovati pojede tanjur pun salate svježe sa maslinovim uljem i limunom( zelena salata,paradajz,krastvac, masline obožava, mrkvica itd...)... pa jede i ostalo povrće bez problema... istina nekad je manje motivisan ali neću se žaliti, eh sa voćem  baš nije bajno ali narandže voli pa eto nekako i ubacim i koju jabukicu, uz domaći med ne znam više šta bi mu... pa mu se opet ta kožica guli..user posted image  meso malo slabije jer izgleda bacio se na mene i mm... nismo ljubitelji mesa pa tako ni on nešto neće. preferiramo ribu pa i on hoće ponekad ..
E bas tako anel svo povrce jede, meso, luk bjeli svaki dan, med , limun koju kap u caj da ne primjeti voce eto slabo i opet hafifan user posted image user posted image
Caj mu uvjek dajem mlak , bude na radijatoru  nikad hladno studeno ne pije , rekla sam dodje mu da mu dam leda .... da pije ebote sto vise veremim sve mi gore .

(odgovor članu emi7908)
  Neposredna veza do poruke: 10325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  411 412 [413] 414 415   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  411 412 [413] 414 415   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Jeste li zagovornik kupovine mobilnih telefona za djecu od 2, 3, 4 godine...?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *