Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
sta vi mislite zbog cega se moj A. budi nocuu sjedi place tako 4 puta budi se sjedi place nece caja nece nista moram ga ninat u neka doba noci , komesa se vruce nije u sobi, cak uzadnje vrijeme mu carape skidam valjda mu nece nista biti neda carapa . Ima jos 3.boce dobiti da ga boce ne bole nisam pametna .
tekja , kod nas nije tako sve i da ja nedajem svekrva bi mu davala bez mene al ne bunim se . Neka jede samo nedam kad je vrijeme rucku da mu se sta trpa u usta .
vidim nesto pricate oko te neke udvostrucene tezine posto ja ne kontam to mozel nam tko izracunat jesmoli mi dosli do toga tezine rodio se sa 2240gr. sada ima 21.mjes i 11. 500gr.
Sa godinu je trebao utrostruciti porodjajnu tezinu, dakle trebao je imati 6720 gr, a ja vjerujem da je Anelko bio tezi ...mi smo trebali imati 9kg za 1. rodjendan a imali smo 10,200 gr
joj draga ma pusti i mamu i sveki...meni je moja mama savjetovala da ne dojim dijete, kao ma sta se mucis, vidis da nemas mlijeka (4. dan od poroda) ...tad sam se prvi put s njom posvadjala na mrtvo ime ...svaka 3 sata je sasvim ok...mi otprilike jedemo na svaka 3,5-4 sata..ga.V. ima 3 glavna obroka i 2 uzine...on ne jede hljeb, slatkise, grickalice, pa nema od ce ni da se napuse...
hvala mila, mrvica moja ...zbog ljepotica poput L. meni hormoni podivljaju, odmah zaboravim 18 mjeseci nespavanja
sto ne voli ili ti mu ne das ? Naprotiv anel jede sve al ama bas sve cokolade, keks, hljeb , jos dajem mlijeko sa plazom mljevenom. i opet smo slangici jos ga bas , hranim i sto zasicuje i deblja al kad je takav kakav je na mene pa mu se slabo sta prima. Al da je makar zdrav ako je mrsav hem mrsav hem bolestan . skoro pa stalno.
pa ne dajem mu...hljeb mi je suvisan, kad jede supice ne drobim mu hljeb, kontam, sta ce mu ... kod glavnih obroka uvijek jede rizu, tjesteninu, krompir pa mi je hljeb opet suvisan...grickalice mu ne dam, ponekad, kad je medju djecom ili vani pojede par komada smokija ili pola kifle, a od slatkisa isto, ponekad, prutic kinder cokolade...nekidan je prvi put lizao lizalo , a zove ga jizaju
a dzem...daj djetetu dzema ...nek zvace koricu..samo nek zvacu...ja inace kupujem TMK hljeb (tikva, mrkva, krompir) imamo dobru pekaru...izvrstan je hljeb...ne kupujem bijeli...ovaj standardni jer ga smatram "supljim" i da nema nista u njemu vrijedno
sta vi mislite zbog cega se moj A. budi nocuu sjedi place tako 4 puta budi se sjedi place nece caja nece nista moram ga ninat u neka doba noci , komesa se vruce nije u sobi, cak uzadnje vrijeme mu carape skidam valjda mu nece nista biti neda carapa . Ima jos 3.boce dobiti da ga boce ne bole nisam pametna .
sta ce mu carape kad spava...ubi djetetu cirkulaciju
pa otkrijeva se , nekad mu none budu ledene eto sinoc nisu ne voli carape uzadnje vrijeme skrkleti ga hvataju cak i podani kad bi mogao bos bi bio. I ja dajem kiflu da zvace juce bas jeo malo potvrda , on se muci otkida mm ce kao uzmi mu nemoze on gristi tesko mu zilava neka , reko neka ga neka se bori . Dzem ne voli a eurokrem voli mada to ne dajem jednom dala samo al on bi to lizo kasikom. Dadada, mislim da mu se kozica na prticima ljusti od manjka vitam,. ??
pa otkrijeva se , nekad mu none budu ledene eto sinoc nisu ne voli carape uzadnje vrijeme skrkleti ga hvataju cak i podani kad bi mogao bos bi bio. I ja dajem kiflu da zvace juce bas jeo malo potvrda , on se muci otkida mm ce kao uzmi mu nemoze on gristi tesko mu zilava neka , reko neka ga neka se bori . Dzem ne voli a eurokrem voli mada to ne dajem jednom dala samo al on bi to lizo kasikom. Dadada, mislim da mu se kozica na prticima ljusti od manjka vitam,. ??
ma A. je non stop otkriven...ja ga pokrijem on pocne kukati i otkrije se...nastavi mirno spavati...kontam..."ti najbolje znas" toplokrvan...za razliku od mene...ja se i zimi pokrivam dekom
a ovo za kozicu ne kontam da nisi fulala nik ...mom se nista ne guli
pogresno sam napisala sorry zadrijema sam htjela sam rec jel mislis da mu se guli od manjka vitamina anelu ne A, .
pojma ti nemam...moguce...od kad mu se guli?
od juce oko prstica kozica , kruzic mali .... Emy ima 21.mjes .ne toplim ga sad kazem dadadi da i carape skinem nebil zaspo , al ovo nam se desava kako se razbolio .
felix moja D ne voli da je utoplim, ona najbolje spava kad je u pidjamici (bez stopala) pokrivena dekom, jorgancic ne koristimo dijete se po cijelu noc budi i otkriva....carapice ne koristimo nocu, a to guljenje kozice moze biti od streptokoka, a moze biti i od virusnih infekcija ako su ceste, a u najgorem slucaju mpoze da bude od poremecaja rada zlijezda znojnica
felix, to moze biti i zanoktica, doduse tebi A. ne voli nesto voce je l'' da?
Daje li iko svojoj djeci perlice, riblje ulje i sl. fazoni?
Ja V. ne pokrivam, ne ustajem po noci, ne provjeravam, obucem mu pidzamu, ispod ima bodi dugih rukava i to je to...on ne podnosi nista na sebi i uglavnom spava na jorganu, kojim ga pokrijem kad ga spustim u krevetac...
< Poruku je uredio tekja -- 4.4.2011 12:11:53 >
felix...stvarno ne znam...evo ti je i mama napisala od cega sve moze biti...kako god...ne moze mu skoditi da mu pojacas unos vitamina...ja sam protiv vjestackih...probaj s friskim vocem...pravi mu vocu salatu....narezi mu svega, pa nek u hodu jede...nemoj ga proganjati...nego nek stoji pa dok se igra da zvanja
felix...stvarno ne znam...evo ti je i mama napisala od cega sve moze biti...kako god...ne moze mu skoditi da mu pojacas unos vitamina...ja sam protiv vjestackih...probaj s friskim vocem...pravi mu vocu salatu....narezi mu svega, pa nek u hodu jede...nemoj ga proganjati...nego nek stoji pa dok se igra da zvanja
mislis da nisam probala jesam sve sam pokusala sve , al ako uzme jabuke to je max jedan mali reznic mali . Bananu hoce neku noc mm svu pojeo. Ovo ostalo nema sanse. sok cjedim dobro zasladim posecerim nebil htjeo shvati nece i ja bi voljela al ne stavi u usta i ispljune . Nista recu da nam da neki sirup kad nece voce
felix, to moze biti i zanoktica, doduse tebi A. ne voli nesto voce je l'' da?
Daje li iko svojoj djeci perlice, riblje ulje i sl. fazoni?
Ja V. ne pokrivam, ne ustajem po noci, ne provjeravam, obucem mu pidzamu, ispod ima bodi dugih rukava i to je to...on ne podnosi nista na sebi i uglavnom spava na jorganu, kojim ga pokrijem kad ga spustim u krevetac...
mislis da nisam probala jesam sve sam pokusala sve , al ako uzme jabuke to je max jedan mali reznic mali . Bananu hoce neku noc mm svu pojeo. Ovo ostalo nema sanse. sok cjedim dobro zasladim posecerim nebil htjeo shvati nece i ja bi voljela al ne stavi u usta i ispljune . Nista recu da nam da neki sirup kad nece voce
e ne bih da ti kažem sad nešto u šta nisam sigurna ... pa ako je bolestan možda ga to malo nervira, pa je keknkav jer mom emanu tako zna biti kad je bolestan... baš ono kenka po cijeli dan i noć, a kožica se i njemu guli oko prstića ali na rukicama i pedijatrica kaže nedostatak vitamina ali meni nije jasno kako kad djete nećete vjrovati pojede tanjur pun salate svježe sa maslinovim uljem i limunom( zelena salata,paradajz,krastvac, masline obožava, mrkvica itd...)... pa jede i ostalo povrće bez problema... istina nekad je manje motivisan ali neću se žaliti, eh sa voćem baš nije bajno ali narandže voli pa eto nekako i ubacim i koju jabukicu, uz domaći med ne znam više šta bi mu... pa mu se opet ta kožica guli.. meso malo slabije jer izgleda bacio se na mene i mm... nismo ljubitelji mesa pa tako ni on nešto neće. preferiramo ribu pa i on hoće ponekad ..
e ne bih da ti kažem sad nešto u šta nisam sigurna ... pa ako je bolestan možda ga to malo nervira, pa je keknkav jer mom emanu tako zna biti kad je bolestan... baš ono kenka po cijeli dan i noć, a kožica se i njemu guli oko prstića ali na rukicama i pedijatrica kaže nedostatak vitamina ali meni nije jasno kako kad djete nećete vjrovati pojede tanjur pun salate svježe sa maslinovim uljem i limunom( zelena salata,paradajz,krastvac, masline obožava, mrkvica itd...)... pa jede i ostalo povrće bez problema... istina nekad je manje motivisan ali neću se žaliti, eh sa voćem baš nije bajno ali narandže voli pa eto nekako i ubacim i koju jabukicu, uz domaći med ne znam više šta bi mu... pa mu se opet ta kožica guli.. meso malo slabije jer izgleda bacio se na mene i mm... nismo ljubitelji mesa pa tako ni on nešto neće. preferiramo ribu pa i on hoće ponekad ..
E bas tako anel svo povrce jede, meso, luk bjeli svaki dan, med , limun koju kap u caj da ne primjeti voce eto slabo i opet hafifan Caj mu uvjek dajem mlak , bude na radijatoru nikad hladno studeno ne pije , rekla sam dodje mu da mu dam leda .... da pije ebote sto vise veremim sve mi gore .