Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ne znam....i ja lani nekad kuham sto ja ili mm ne bi pojeli, npr tikvice (ja ne volim) mm ne voli kafriol, brokule... jos joj nisam dala tjesteninu, nemam predstavu kako da joj serviram cijele, izrezane, miksane ( ) Ma hajde, skontat cu ja nesto pametna sam
davala sam joj makarone ili spagete sa fasiranim i malo izblendam a moram lani kuhati posebno kad mi ne jedemo ni tikvice ni karfiol, ja mogu brokule a mm ni to ne voli pa onda rijetko pravim...ne volim ni luk ni prasu a lani ubacim uz meso i kuham
Ja sam skoro pravila makarone sa sirom i naravno moja poguzija bi da proba. Toliko su mu se svidjele da ih je opet sutradan trazio.I tako naucismo i jos jednu novu rijec :maka none A on ih je jeo cijele i to prsticima
Mozda glupo pitanje, ali me fakat intersuje, koliko znas da mu je dovoljno?! Mislim da se najeo i da mu je to rucak? Ja imam problem, vjeujem samo kad kasikom pojede/tj varivo a da nabode koji makaroncic i pojede... ne znam, de me razuvjeri
Ja sam skoro pravila makarone sa sirom i naravno moja poguzija bi da proba. Toliko su mu se svidjele da ih je opet sutradan trazio.I tako naucismo i jos jednu novu rijec :maka none A on ih je jeo cijele i to prsticima
Mozda glupo pitanje, ali me fakat intersuje, koliko znas da mu je dovoljno?! Mislim da se najeo i da mu je to rucak? Ja imam problem, vjeujem samo kad kasikom pojede/tj varivo a da nabode koji makaroncic i pojede... ne znam, de me razuvjeri
pa valjda izvadis u njegov tanjir odgovarajucu porciju i vidis koliko ce pojesti
anel zaspo hb sad cu i ja inace cu da se srusim. Riani sretan rodjendan puno,puno je ljube anel i mama zdrava i ziva nam bila 100 godina . Lady, i ja A. znam skuhat makaronice stavim u tanjur i on nabada neuzme sad dva tri pa dosta jede koliko moze nisam brojala mozda desetak a mozda i manje ili vise neznam al znam da se najo jer kad nece ostavi i naravno posle svakog jela podrigne ko veliki kad se zasiti. Ja cesto mu kuham makaronice, njemu zabavno voli nabadat a ja rahet nehranim ga . Sjedne za stol gleda tv i nabada. skoro je ruckio piru fino je pojeo hb
Bas tako.Izvadim u njegov tanjur,smjestim ga u hranilicu ,tanjurispred i on to sve fino pojede. Ako se desi i da ne pojede sve,ne forsiram ga da mora pojesti bas sve sto je u tanjuru.Znam ja da ce se on vrtaiti po jos A konkretno tu vecer je pojeo sve sto sam mu u tanjur stavila i trazio jos... Svidjele mu se pravo...
pa valjda izvadis u njegov tanjir odgovarajucu porciju i vidis koliko ce pojesti
ja svojoj nekad za večeru napravim makarone i samo ubacim kašiku pavlake ili abc sira (živio abc sir )
kad su joj za ručak onda joj skuham meso, na sitno isjeckam i napravim sos od povrća (npr brokula i mrkva). to je jedino kad joj blendam povrće i meso, i time prelijem makarone. voli sama da ih jede, a ja ubacujem usput. stanu joj 4 ona mala odjednom u usta . ona najmanja savijena makarona
količinski pojede jednu zdjelicu makarona otprilike. suhih makarona su to možda dvije šake. mogu izmjeriti ako je interesantno koliko ml vode stan u tu zdjelicu.
ja njoj često donesem dvije viljuške i dok ona sa jedne jede ja na drugu nabodem 4 komada. a nekad ne da pa ona sama nabode 1 i pojede, onda joj ja ubacim još koji, pa opet sama ili maaaama kako ona kaže.
Bas tako.Izvadim u njegov tanjur,smjestim ga u hranilicu ,tanjurispred i on to sve fino pojede. Ako se desi i da ne pojede sve,ne forsiram ga da mora pojesti bas sve sto je u tanjuru.Znam ja da ce se on vrtaiti po jos A konkretno tu vecer je pojeo sve sto sam mu u tanjur stavila i trazio jos... Svidjele mu se pravo...
Poguzija mali hB.... Ja sam juce hranila i Tomicu na tv-u, i medu i Lanu ...pojela je puru sa sirom
Mi jedemo svasta ponesto, ali standarno neka njena kolicina..doduse kad vidim evo da je i ostalima mjera jedan palacinak, pa onda je ok, i moja N moze pojesti jedan palacinak ...sto se tjestenine tice,ja njoj kuham uglavnom pilav, i to za dorucak..spagete proba malo s nama kad mi jedemo povremeno, ali vise se zabavlja nego sto pojede.. Iako jede i s nama, uglavnom joj jos uvijek kuham posebno, evo i danas sam dotrcala s posla na pauzi da napravim rucak za nju (trenutno spava), a nama cu nesto brzinski po povratku ma kao i svi ostali, uglavnom... e pocele smo i redovno uzimati b.aktiv jogurt, da se malo dopuni nakon rucka, a posto voli slatko, pijemo samo vocni i jucer je lizala sladoled, ledo kornet, hhehehe, ovo ne smijem reci nikome u porodici nisam joj mogl uzeti poslije, bukvalno je vristala i pravila scene svaki put kad sam krenula prema njoj, svidio se dijetu sladoled, ma rekoh pojedi, pa sta bude!??!!
Sto se tice makarona ja ih ani isto dajem, nekad samo kuhane sa mladim sirom ili pavlakom, pa znam ih i jogurtom preliti, ja nedam da nabada sama, jer to traje u nedogled,a pojede dva, tri malarona i nece vise, a 23 makarona na podu...ovako ja ako su skroz sitni malo viljuskom izgnjecim, ako nisu malo blenderom samo ili u sjecko onaj, pa samo ih isitnim ne izblendam skroz, zatim znam joj ih kao corbicu dati, npr prodinstam meso sa lukom, mrkvicom i onda dodam vode i u to par makarona i skuvam kao na zitko kao corbicu. Ne dajem joj ih cesto jer voli krompir, voli hljeb pa da joj ne bude previse tjestenine i onako je dunda.
Mene od nocas bubreg desni rastura, za poluditi, ne mogu nanoge stati, sad da li je beba prikljestila neki zivac, mada ne vjerujem prije da je od povecanih leukocita u urinu... Ljubimo vas sve, a ovu Lady posebno
Probam danas odmah, ne moze skoditi ionako nece da jede ....
Sad sam zvala tetu, kaze nije bas fino jela...pa dokle....
pa lady mozda i nu zubi muce ja sam kontala da nije od grla da nas nije proslo jos uvjek kad nije rece nam od zubi slabo jede nocu place budi se, ma oka sklopila nisam i jos usto u pola 7. Probaj skuhaj makarone pa daj joj, ako ne pojede puno ja sklonim pa mu opet posle podgrijem Ti si navikla po svom haman napraviti i odrediti koliko kolicinski da pojede , nece oni bas uvjek da pojedu koliko mi to zelimo
pa lady mozda i nu zubi muce ja sam kontala da nije od grla da nas nije proslo jos uvjek kad nije rece nam od zubi slabo jede nocu place budi se, ma oka sklopila nisam i jos usto u pola 7. Probaj skuhaj makarone pa daj joj, ako ne pojede puno ja sklonim pa mu opet posle podgrijem Ti si navikla po svom haman napraviti i odrediti koliko kolicinski da pojede , nece oni bas uvjek da pojedu koliko mi to zelimo
100% istina i znam da mi ovo ne valja ali sta da radim....hrana mi je bolna tacka, kad je sita sve je lakse...dusa me moja boli da na one njene kilice ona odbija hranu...ali probam sve.... Najgore sto mene nema do njene "vecere" a teta nema srca da je tjera
IZVORNA PORUKA: felix nemoj me zahebavat mislis na ove meni su coollllll
E, carica si majke mi...
A od srca ti želim da druga beba bude curica pa da u potpunosti zadovoljiš tu svoju želju...i to što prije inače će nam Anelko do 18-te biti u rozom
a hebiga kad ima puno ljepsi stvari za curice nisam ja kriva Sreca pa anel jos nista nezna pa koristim guzvu ha ha ha . Imam jos fore bar do 4te god. da ga oblacim kako ja zelim a posle sigurno necu . Sta cu ja , kad sam imala 2.seke jednu sam odhranila nisam imala brata pa tesko sa muskim baratam
Ja sam nemilosrdna sto se tice hrane skroz...gora sam i od tebe Lady ...ja kuvam posebno Ani vecinom, mada kad mi jedemo pojede i sa nama po malo onoga sto mi jedemo. Kuvam posebno jer ja nisam ljubitelj povrca, a mm voli, tacnije obozava povrce ali dosta, dosta zacinjeno. Posto sam kuci nije mi problem praviti posebno, na jedno kolo jedna serpica, na drugo druga . Mm kod mene nece nista sa kasikom nema sanse, on i pasulj dinstani jede. Ja sto zacrtam ona mora pojesti pa na glavu da se popnem i ona i ja , zato sto sam skontala da je to neka njena mjera otprilike i ako ne pojede, onda za sat vremena kmeci da je gladna, a ja ne planiram cijeli dan provesti u hranjenju, tako da kad se ruca sve se mora pojesti. Ona stisne usta i nema sanse da ih otvori, ali ja joj zacepim nos ili stisnem obraze i ubacim, ona vristi ali ja to en fermam...bas sam nemajka
100% istina i znam da mi ovo ne valja ali sta da radim....hrana mi je bolna tacka, kad je sita sve je lakse...dusa me moja boli da na one njene kilice ona odbija hranu...ali probam sve.... Najgore sto mene nema do njene "vecere" a teta nema srca da je tjera
vjeruj da bi se isto ovak osjecala jer nezna niko sa anelom izac na kraj sa jelom hranjenjem , . Imala bi dosta problema . Kupi joj Pikovit 7km je , neki sirup da poboljsa apetit . Ja samo Molim Bog da zub vise nikne do kraja da dahnem dusom. I mene nervira jako kad nece da jede ,. To mi je uvjek bila bolna tacka vise od bolesti.
ja jučer baš moju mjerila visoka je 84,5 cm ima jedva 11 kg
Uh meni je ovo bolna tacka: 20 mjeseci, 9kg, 83cm Makarone: napravim makarone, sos sa fasiranim mesom npr i onda sve to pomijesam. Stavim u tanjir nama i djeci i po tome vidim koliko bi trebale pojesti. E ona doalzi na red zlatni blender Dodam u njenu porciju malo prokuhane vode i ispasiram. Vratim u tanjir, eventualno prelijem jogurtom i eto! Sama jede samo kex i cokoladu tj ono sto mi je bitno da pojede sto manje
lady...ne znam sta da ti kazem...kod nas je s nejelom pocelo prije pola godine...mislim da ces samo kontraefekat silenjem dobiti...ko ja...a opet...ni to ne znam da li je tacno...navodno, oni znaju koliko im treba...i navodno, nikad sebe ne bi izgladnjavali...i navodno, uzimaju samo ono sto im je potrebno organizmu...ovo sam sve stavila pod navodnike...jer su to informacije koje sam ja dobila iscitavajuci razne tekstove...e haj ti sad budi pametan...a isto tako mogu to silenje i forsiranje shvatiti kao igru nadmudrivanja...pa tako misliti da oni pobjede kada istjeraju svoje...ne treba od hranjenja praviti predstavu...i ne treba tome pridavati nikakav znacaj...jer onda u neka doba postanes njihova "bitch"...oni su ti veliki manipulatori...zapamti to...ako se mozes postaviti kao da ti je svejdno...mislim da to najbolje pali
Ja sam nemilosrdna sto se tice hrane skroz...gora sam i od tebe Lady ...ja kuvam posebno Ani vecinom, mada kad mi jedemo pojede i sa nama po malo onoga sto mi jedemo. Kuvam posebno jer ja nisam ljubitelj povrca, a mm voli, tacnije obozava povrce ali dosta, dosta zacinjeno. Posto sam kuci nije mi problem praviti posebno, na jedno kolo jedna serpica, na drugo druga . Mm kod mene nece nista sa kasikom nema sanse, on i pasulj dinstani jede. Ja sto zacrtam ona mora pojesti pa na glavu da se popnem i ona i ja , zato sto sam skontala da je to neka njena mjera otprilike i ako ne pojede, onda za sat vremena kmeci da je gladna, a ja ne planiram cijeli dan provesti u hranjenju, tako da kad se ruca sve se mora pojesti. Ona stisne usta i nema sanse da ih otvori, ali ja joj zacepim nos ili stisnem obraze i ubacim, ona vristi ali ja to en fermam...bas sam nemajka
desilo mi se ovo par puta ja sam znala cak ga na lavabo staviti da sjedi da jede sve sobe izvozam, na prozor na sudoper pustim vodu vrucu malo da se igra dok jede, stavim da dira zelozine ma milion nacina Sad trenutno ruca na sudoperu nece nigdje drugdje nece hranilice nece nigdje vec tu odvrnem cesmu brcka ruke i tako JEDINO SVE POJEDE . jedva cekam da zub izbije do kraja da jede ko cojk slomi me nad sudoperom Ozbiljno.