Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ja sam nemilosrdna sto se tice hrane skroz...gora sam i od tebe Lady ...ja kuvam posebno Ani vecinom, mada kad mi jedemo pojede i sa nama po malo onoga sto mi jedemo. Kuvam posebno jer ja nisam ljubitelj povrca, a mm voli, tacnije obozava povrce ali dosta, dosta zacinjeno. Posto sam kuci nije mi problem praviti posebno, na jedno kolo jedna serpica, na drugo druga . Mm kod mene nece nista sa kasikom nema sanse, on i pasulj dinstani jede. Ja sto zacrtam ona mora pojesti pa na glavu da se popnem i ona i ja , zato sto sam skontala da je to neka njena mjera otprilike i ako ne pojede, onda za sat vremena kmeci da je gladna, a ja ne planiram cijeli dan provesti u hranjenju, tako da kad se ruca sve se mora pojesti. Ona stisne usta i nema sanse da ih otvori, ali ja joj zacepim nos ili stisnem obraze i ubacim, ona vristi ali ja to en fermam...bas sam nemajka
Sestroooo , mora da smo sta u rodu.... I ja sam nemajka.... A ovo podvuceno, ja joj stisnem nos a ona se pocne smijati smijesno joj
Ja sam nemilosrdna sto se tice hrane skroz...gora sam i od tebe Lady ...ja kuvam posebno Ani vecinom, mada kad mi jedemo pojede i sa nama po malo onoga sto mi jedemo. Kuvam posebno jer ja nisam ljubitelj povrca, a mm voli, tacnije obozava povrce ali dosta, dosta zacinjeno. Posto sam kuci nije mi problem praviti posebno, na jedno kolo jedna serpica, na drugo druga . Mm kod mene nece nista sa kasikom nema sanse, on i pasulj dinstani jede. Ja sto zacrtam ona mora pojesti pa na glavu da se popnem i ona i ja , zato sto sam skontala da je to neka njena mjera otprilike i ako ne pojede, onda za sat vremena kmeci da je gladna, a ja ne planiram cijeli dan provesti u hranjenju, tako da kad se ruca sve se mora pojesti. Ona stisne usta i nema sanse da ih otvori, ali ja joj zacepim nos ili stisnem obraze i ubacim, ona vristi ali ja to en fermam...bas sam nemajka
Koristimo iste metode. Znaci ima nas 2 nemajke S tom razlikom sto moja nikada ne trazi da jede!
Lady vidim opet problemi sa hranom, ni mi bas ne jedemo ovih dana jucer rucku ja joj napravim makarone jer ih voli kao i vecina djece, ali ona je to nesto mrljala nece kad u neka doba ma reko daj da vidim zube jer su odavno trojke krenule kad vidim jedna sasvim malo probila, znaci da je bole desni, tako da je i ne tjeram kasnije je sam trazila krisku, ja joj namazala abc sir, usput i ona malo jela sira samog kasikom, kasnije je dobila i puding mislim nista to nije onoliko koliko ona moze i zna da pojede, ali zubi su uzasni
i evo od juce opet joj malo guza crvena znaci zubi, i kad god hoce kakiti pocne plakti i trazi da je nosam, nesto kontam mozda je i stomak muci, od jutros je na cajevima
pozzzz
Ja sam skoro pravila makarone sa sirom i naravno moja poguzija bi da proba. Toliko su mu se svidjele da ih je opet sutradan trazio.I tako naucismo i jos jednu novu rijec :maka none A on ih je jeo cijele i to prsticima
Mozda glupo pitanje, ali me fakat intersuje, koliko znas da mu je dovoljno?! Mislim da se najeo i da mu je to rucak? Ja imam problem, vjeujem samo kad kasikom pojede/tj varivo a da nabode koji makaroncic i pojede... ne znam, de me razuvjeri
pa valjda izvadis u njegov tanjir odgovarajucu porciju i vidis koliko ce pojesti
I sta, pojede 5 komada i dosta joj?! Ma hajde....
Ja sam svojoj izblendala bas pozamasnu kolicinu spageta sa fiasiranim i ja joj davala kasikom i sve je pojela
ma nije to malo uopšte, pogotovo za aktivno dijete. moja vazda tanca okolo. ja se ne sikiram oko hrane. kad neće da jede ne mora, onda poslije pojede više. ne opterećujem se s tim. a kad je dojila na početku brojala sam minute i vraćala je jer joj je ''malo'', a ona neće najede se heeej kako se čovjek mijenja. još je moja starija od lane par mjeseci. njoj je sad 18,5 mjeseci ne sikiraj se.
BLENDAS ali ja ne blendam, gnjecim viljuskom povrce....u tome je poenta.... Ja Lani izblendam nekad bananu+jabuku+narandzu i dodam zitarice a hajd da to pojede bez blendanja?!! MA nema sanse...ne mogu ni ja...
Ja imam 2 djece i na zalost nemam vremena da glumim klovna da bi se pojeo rucak. A obje su pegle kada je jelo u pitanju
ja imam jedno a kao da imam dvoje toliko me nervira kad nece da jede da pojede , cak sam jedno vrijeme krila caj samo vice kajku, kajku kajku, nema reko nes jest nes ni caja . On se dere place kajku naspem na dnu mrvu boziju samo cug nema vise opet se dere kajku kajku nema reko nemoj da dodje baba roga dobro je . Usuti ak je tvrdoglav uzas, da me tko vidi da stojim pored sudopera a djete sjedi i jede rekao bi ova je luda al sta cu kad moram kad god zub ili grlo upitanju mi smo na sudoperu
Ja sam mozda za vas nemajka al nikad djecu netjeram da jedu.ja samo zovnem da sjede za sto,u vecini slucajeva je stavim da sjedne jer joj je mrsko doci ako nece da jede samo joj fino kazem da ustane s stolica i da proseta tako je uvjek bilo.znala je danima jesti mizerne kolicine hrane i onda pocne jesti normalno.mislim da se tjeranjem mogu stvorit i traume u vezi hrane.tako je i s Alenom.ako se desi da za dorucak pojede bas malo ja odustanem od hranjena,ako on hranu odbija al nema mu jest do rucka,osim donjenja naravno.
BLENDAS ali ja ne blendam, gnjecim viljuskom povrce....u tome je poenta.... Ja Lani izblendam nekad bananu+jabuku+narandzu i dodam zitarice a hajd da to pojede bez blendanja?!! MA nema sanse...ne mogu ni ja...
ja isto Blendam , rizu sa povrcem , krompir s meso meso pogotovo spagete s umoakom mesom . samo makarone ne blendam i bananu . Ovo sve skoro blendam
Ja sam mozda za vas nemajka al nikad djecu netjeram da jedu.ja samo zovnem da sjede za sto,u vecini slucajeva je stavim da sjedne jer joj je mrsko doci ako nece da jede samo joj fino kazem da ustane s stolica i da proseta tako je uvjek bilo.znala je danima jesti mizerne kolicine hrane i onda pocne jesti normalno.mislim da se tjeranjem mogu stvorit i traume u vezi hrane.tako je i s Alenom.ako se desi da za dorucak pojede bas malo ja odustanem od hranjena,ako on hranu odbija al nema mu jest do rucka,osim donjenja naravno.
e ovo mislim da je najispravnije...i jedva cekam da A. bude toliko odrastao da razumije sta znaci da mu nema nista do vecere...pa ce, ja sam sigurna, nako 4 dana sve jesti sto mu se servira
Na zalost ova metoda kod mene nije upalila. Moje dijete (starije) jednostavno nema potrebu da jede. Ni slatko ni slano. Ona jede samo zato sto mora A obrok se oduzi po sat vremena. Pokusala ja tako, sklonim tanjir, kontam ogladnice, ali nista
meni je dosta pomoglo sto ona punooo voli slatko.ima svoju ladicu s slatkisima i ako pocne zezat s jelom mrak odnese slatkise.i nedam joj ni mrvicu slatka dok ne ruca jer zna da slatka bez rucka nema
moja pojede bananu, narandzu i jabuku u komadu, izrezem na male komadice i vremenom sve pojede, jedno po jedno, ne u isto vrijeme
ma nije to malo uopšte, pogotovo za aktivno dijete. moja vazda tanca okolo. ja se ne sikiram oko hrane. kad neće da jede ne mora, onda poslije pojede više. ne opterećujem se s tim. a kad je dojila na početku brojala sam minute i vraćala je jer joj je ''malo'', a ona neće najede se heeej kako se čovjek mijenja. još je moja starija od lane par mjeseci. njoj je sad 18,5 mjeseci ne sikiraj se.
Svaka na neki nacin imate pravo... Ja chuci kazem ako hoces jedi ako neces ne moras i pustim je....i to me drzi 1h onda bih sjela i plakala... Ali morat cu mlo poravniti, evo 2 dana ni ja skoro ne jedem, juce doruckovala na poslu neku salatu, i jutros kocku pite...jednostavno nemam volje...tuga me hvata, svako malo problem sa jelom.... A popila bi Boziju kisu....
meni je dosta pomoglo sto ona punooo voli slatko.ima svoju ladicu s slatkisima i ako pocne zezat s jelom mrak odnese slatkise.i nedam joj ni mrvicu slatka dok ne ruca jer zna da slatka bez rucka nema
Ja svoju petogodisnju kcerku i dan danas molim da pojede cokoladu. cak ni sltkise ne voli. Samo pita i pizza, to je ono sto ona voli, ali to za mene nije rucak, nego moze za neki medjuobrok
Na zalost ova metoda kod mene nije upalila. Moje dijete (starije) jednostavno nema potrebu da jede. Ni slatko ni slano. Ona jede samo zato sto mora A obrok se oduzi po sat vremena. Pokusala ja tako, sklonim tanjir, kontam ogladnice, ali nista
znas kako su to nase dede i babe radile...tj. njihovi starci...na spavanje s praznim stomakom...pa vidis kako je...pa nema vise zaje...znas li ikog iz onog doba da je izvoljevao hoce ovo...nece ono...ne znas...nije ni cudo...jer ljudi znaju sta je glad
moja pojede bananu, narandzu i jabuku u komadu, izrezem na male komadice i vremenom sve pojede, jedno po jedno, ne u isto vrijeme
Ovo je mojoj nekad dorucak...i sve do posljednjeg zrna pojede....Ali samo zato sto je blendano...ne bi drugacije mogla ovoliko pojesti, zato sam pitala npr za makarone koliko bi joj bilo dosta...ne racunam blendanu hranu tako ce uvijek vise pojesti nego neblendanu....