Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
U merkatoru, tamo gdje su sve ribe. Mozda fakat nije som. Piše nešto na latinskom phagsius ili tako nekako, ali na deklaraciji piše file soma
ja nisam nikada dole kupovala, mm kupi kod trznice u onoj ribarnici lubina je posljednji put kupio, a ja lososa kupim isto file ledin iako ima i njega u ribarnici.
ja samo da pozdravim.moji spavaju pa odo i ja.sva sam nesto slomljena.kisa po hiljadu put zapada,Alen mi slomi sa uspavljivanjem(citaj nosaljem do besvjesti dok ne zaspi)njegovi 10kg ce izgleda ovi moji 45kg jos smanjit a danas bila kod prijateljice,muzu joj prije mjesec otkrili rak.u bolnici,neznaju ni sta ni kako dalje.mladi,ona ima 24 on 26 godina,imaju curice od 4 i 1 godinu.pa me to nesto skroz potreslo.a da nepisem o tome koliko im e finansijkska strana losa ,ona neradi,ni njegovi roditelji
Mala i meni je brancin na moru najbolji, mada u onom restoranu vinarija imaju pravo dobar. Kupim ja i kuci spremam, ali nije to to kao kad talasi pirkaju A iz tilave i mi jedemo ribu, a cesto idemo i tamo na rucak, mada u poslednje vrijeme mm kad ide za mostar donese sa Jablanickog i budu pravo dobre pastrmke.
a sto joj ne nudis, probaj nesto malo drugacije napraviti nego inace pa probaj, daj joj npr tikvu nju nije jela, probaj je prvo sa slatkim u kombinaciji pa onda sa krompirom.
moras biti uporna nece ti nikao htjeti slano ako je pustis.
pa nudila sam joj danima al nije hjtela, a tikvu je jela prije, pa kad je pocel odbijati nije vise, sad necen ista da proba, kad mi rucamo ni ne gleda, ili baca na pod, a da joj opet izblendam isto nece, cim vidi kako izgleda govori: nece i mlatara rukama
_____________________________
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
Kako vi spremate ribu? Ja je przim u tavi, prije toga uvaljam u brasno, ali htjela bi neku zdraviju varijantu isprobati
Prije sam znala kuvati sa povrcem, ali dug posao. Sad najcesce mariniram ribu par sati ranije ili cak i vece prije da odstoji i samo stavim u kese za pecenje i u rernu. Bez masnoce, bez przenja, bez prljanja sporeta, a pravo ukusna bude
Kako vi spremate ribu? Ja je przim u tavi, prije toga uvaljam u brasno, ali htjela bi neku zdraviju varijantu isprobati
i ja ovako, probala sam u rerni zamotanu folijom al nije mi to to, volim nezdravo mi kupujemo uvijek samo lubin ili oradu, losos mi se nekako zgadio, puno mi je masan, a pastrmuku nekad jedemo kad se vracamo s mora pa uzmemo tamo iz vribnjaka usput
_____________________________
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
mozes je staviti u foliju u rernu, npr.lososa namazes puterom i pospes sokom od narandze ili stavis u foliju i nasijeces raznog povrca okolo i stavis tako da se pece lagano.
ja djeci u tavi namazem file puterom i stavim umalo vode da se dinsta ili u spinaodnosno blitvu stavim da se krca isto.
Da i file, ali samo pazi file se krace pece inace se isusi. Ako je do maksimuma zagrijana rerna dovoljno je 10-15 minuta za file, osim ako nije som, njemu treba i inace malo duze . Meni povrce poprimi miris ribe ako zajedno stavim, zato ja u jednu kesu ribu, u drugu povrce i jednu kesu pored druge na pleh i u rernu.