|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko često vaše bebe doje?
12.11.2008 13:04:29   
sanja.sa
Mom malenom su danas dva i po mjesecauser posted image  i dojio je otprilike na 2,5 - 3 sata.
zadnjih sedam dana mu se ritam malo poremetio, non stop je na sikama i vecinom se igra, povuce dva gutljaja pa pusti siku, pa me gleda, smjeska se, guguce, pa opet zgrabi siku i tako u krug. sve to ne bi bio problem da me bradavice ne boleuser posted image , bas ih maltretira. nadam se da ce ga uskoro proci ova fazauser posted image

_____________________________

Mark - mamin zivot
29.08.2008.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: koliko često vaše bebe doje?
12.11.2008 13:20:00   
lejlaze
buduca mama i kod mene je ista stvar, Darisu je 2 mjeseca i 5 dana. izgleda da je to normalno. srecom ja nemam problema sa bredavicama. i ja se iskreno nadam da je prolazna faza user posted image

(odgovor članu sanja.sa)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: koliko često vaše bebe doje?
12.11.2008 13:47:37   
Suzana
Moji djecaci kojima je 5,5 mjeseci doje ujutro oko 9, oko 11 imaju vocni obrok, doje oko 13 h pa smo ovih dana uveli "slani" obrok oko 15 h, pa doje oko 16-17 h, pa oko 20-20:30 h pred spavanje, a onda se bude u toku noci po dva puta, obicno oko 1-2 h i oko 4-5-6 h ujutro.
 
Moji djecaci poslije dojenja znaju mnogo viska izbacivati naredna 2 h, pa me zanima mame koje doje svoje bebe cesce (a starije su, ne mislim na skroz male bebe), da li im se slicno desava?
 
I da, moji sinovi doje u prosjeku po 10 min.
Mak ide na 8 min. jer jace vuce, a Edi bi i vise jeo jer je jako vezan za siku, i pustim ga duze malo od 10 min. ali cim malo presisa, kljuceve mlijeka izbacuje po parketu i po kuci...
 
Tako da me zanima ovo "dojenje na zahtjev" - moj Edi bi bilo non-stop na sisi, ali ne zbog gladi nego eto, zato sto voli svoju mamu.
 
Uglavnom, mi imamo ovaj neki ritam koji njima odgovara i koji su oni sami sebi uspostavili...

_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: koliko često vaše bebe doje?
12.11.2008 20:18:48   
juni
I mom bebacu su 2 mjeseca i 5 dana, i doji stalno. Nije mu dovoljna jedna sisa pa mu uvijek moram dati i drugu da se smiri, inace izbacuje sisu i place. Lijeno mu valjda vuci kad mlijeko na kraju izlazi sporije pa se rasplace tako da mu ponudim i drugu. Ovakvo stanje je pocelo otprilike prije 7 dana pa se nadam da je u pitanju skok u razvoju user posted image

_____________________________

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: koliko često vaše bebe doje?
12.11.2008 21:31:09   
Romali
Moj user posted image će imati 7 mjeseci za 11 dana. Baš sam maloprije kad je dojio brojala koliko podoja je bilo danas. 4 i jedan eksta kratki, znači 5. Možda je to puno za bebu koja je imala takođe 2 čvrsta obroka? Ipak, dojim ga na zahtjev  i ne mislim mijenjati ovaj ritam. Vjerovatno će ga on sam promijeniti.
Inače, podoj traje jako kratko, on je jedan jaki dječak pa povuče momačkiuser posted image


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: koliko često vaše bebe doje?
12.11.2008 21:39:23   
majaaaa
Mojoj Dzani, sutra ce akoBog da dva mjeseca:) Hvala Bogu dobro jede.
Iskreno,nikad nisam brojala ,ali ne vjerujem da jede 12 puta u toku 24h.Mogu reci da manje jede u dani nego nocu,jer mi puno bolje spava po dani,tako da ne jede cesto,ali kad zaplace:) onda nema cekanja,sika se mora stvoriti.
Dino,kako ti je uspjelo da mala zadnji podoj ima u 12 pa opet u 06h?

Moja Dzana,puno spava tokom dana.Zaplace kad je gladna i opet spava.A nocu,zaspi tek oko jedan ili dva sata,ono pravo.Bukvalno,zamjenila noc i dan.Ivinite sto sam i ovo pisala,a tema je druga,ali nadoveza mi se user posted image Kazu mi da ju budim,da joj ne dam spavati,ali zaista mi bude zao probuditi ju.D li je uredu ne dati joj spavati unevakat (da tako kazem)?.Izvinite jos jednom zog ubacivanja pitanja kojih nemaju veze sa dojenjem.


_____________________________

Dzana:)
13.09.

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: koliko često vaše bebe doje?
12.11.2008 21:56:04   
ziki
Suzana Tarik je par dana stariji od tvojih momaka i takodje bljucka, on jos uvijek samo doji( ja ne namjeravam jos na posao ili cu bar radit kuci) i doji na zahtjev otprilike na neka 2 sata preko dana, kad smo napolju zna da se zaboravi i da ne trazi i po citava 3sata i 15 min, to je rekord za dnevni rezim.Kad zavrsi samo okrene glavicu na stranu i to je to. Jako je "nemiran" okrece se mlatara nogicama, "puzi" ko mali crvic pa predpostavljam da zbog toga i bljucka.Majo ja sam sinoc probudila Tarika radi kupanja i nikad vise, toliko mi ga je bilo zao, onako sanjivog dok mu glava kleca. Probaj da je izvedes napolje, da je necim zabavis da malo promijeni.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu majaaaa)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: koliko često vaše bebe doje?
12.11.2008 22:11:36   
majaaaa
Ja Dzanu, nikad nisam budila da jede.Uvijek ju hranim kad se probudi,a nutkam ju jedino kad je kenka,a to je obicno navece.A sama gura siku jezikomkad joj je dosta:) simpaticno:)
Ma ona je prava pametnica.Place samo kad je gladna:),samo et sto spava kad ne traba:)Evo,bas spava sada,znas kako slatko:) Trebala bih ju probuditi da bi spavala poslije po noci:)Neka,proci ce i ovo:)Slatke muke_:)

_____________________________

Dzana:)
13.09.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: koliko često vaše bebe doje?
12.11.2008 22:41:12   
rozi
I moj Damir doji svaka 2-3 sata, od rodjenja je tako. Sad ce mu 5 mjeseci . Meni ga nije problem dojiti, vec svaki puta poslije toga slijedi nosanje, jer je strasnjo halapljiv pa podrigne po 3 puta poslije jela.
Ponekad zna zakunjati po 3-4 sata, uh bas se tada odmorim , jos kad bi bilo cesce. user posted image

(odgovor članu majaaaa)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: koliko često vaše bebe doje?
13.11.2008 18:28:47   
benjo
moj malac je na poćetku dojio otprilike svaka 3 sata.A sada je to i češće ponekad.A sve ti to zavisi od toga koliko je uopšte "vukao",pa u zavisnosti od toga mislim da i ide period između dojenja.I mogu samo još da ti kažem bar u mom slučaju.Benjo je u prvim danima slabo vukao,jer nije imao snage.A poslije kad je ojačao to je već bila druga priča.Pozdrav i sretno i ne brini se previše ako nešto nije baš onako kako bi trebalo,znaj da je ispočetka sve to tzv. uhodavanje bebe i da će biti svaki dan novi izazov koji ćete prebroditi samo sa malo strpljenja.A kad si roditelj trebao bi da ga imaš na pretek user posted image

(odgovor članu kvik)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: koliko često vaše bebe doje?
22.12.2008 0:43:52   
dana3
desi se i vise od osam puta dnevnouser posted image .ako se budi svaka dva sata nekad ubacim caja sa casicom.dva mjeseca su ljudini

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu benjo)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: koliko često vaše bebe doje?
23.12.2008 13:41:55   
Amrino
IZVORNA PORUKA: senoenamine

Pozdrav drage moje hanumice!Nadam se da ova tema ne postoji ako pak da ovu moju izbrisite.Bebica mi sutra puni 4mj,ali u zadnjih 2-3 dana u danu doji slabo.Cijelu noc spava i kad se budi trazi da doji,evo dok ja vama tipkam ona pajki.Inace njeno spavanje traje do 13-13,20h i do tog vremena se budi u intervalima da bi dojila,a zatim nastavi sa spavanjem.Jos joj nisam uvela nadohranu pored dojenja samo uzima sirup za zeljezo koji joj razmutim u pola fildzana sa cajem od komraca.I to uzima 2x na dan.Dok se malo pocne keljiti prislonimje uzase ali ona ni da se okrene dojci.Iskreno pokusam par puta ali kad vidim da neide pustim je.Dodacu jos to da ne place vec je mirna igra se,ali ja strahujem da joj je nesto.Ovo mi se nije desavalo sa prvim djetetom pa se nadam da ce te mi pomoci i posavjetovati.Nagovjesticu i to da je jako zivahna i vec se od 2,5 mj pocela odbacati na nogice.I sad je najsretnija kad osjeti nesto pod nozicama da bi se djikala tako reci.I da vec su je poceli zvukovi odvracati od dojke jeli vrijeme da budemo sami u sobi.I za kraj podrigne nakon svakog dojenja i ima urednu stolicu...Pozdrav pa bujrum....


IZVORNA PORUKA: SAMRAAA

Evo da ti prva odgovorim..Ja nisam dojila,ali moj Admin je odbijao flašicu jedno vrijeme dok su mu izbijali zubi,isto tako nije htio jesti a bio raspoložen i igrao se..


IZVORNA PORUKA: MELLI

Pa i nije mi baš jasno oko čega se ti konkretno brineš.Meni to sve zvuči o.k.
Djeca mijenjaju navike,nekad doje više nekad manje,a da je gladna vjeruj da se ne bi skidala sa grudi.
Jedino bih ti savjetovala,onako prijateljski,da je ne oslanjaš na noge,mislim da je to jako rano.Kada njeno tijelo bude spremno, ona će sama bez tvoje pomoći ustati a to bi trebalo biti tek za nekoliko mjeseci


IZVORNA PORUKA: mamina princeza

i moja bebea je naglo smanjila kolicine mlijeka koje pila ( ne dojim) u pocetku su svi definisali da nije gladna sad je to vec ocito da je odbijanje mlijeka jer nekad place od gladi a mlijeko nece.
Sve je to individuano i vrlo cesto prolazna faza pa se nemoj previse brinuti.

Sto se tice ovog dizanja na noge - mislim da senoenamaine nije misla reci da je stavlja na noge da stoji nego da ona sama napravi pozu da se oslanja na noge...ispravi me ako grijesim.
Moja to radi vec izvjezno vrijem pr kad se kupa jedva ceka da se spusti na cosak kade pa zavrne noge i "osjeti lo pod nogama" i smije se ili npr cesto pravi tzv "most pa fino ispruzi stopala i dize se. Ne mozes ti njima nista kad oni sami rade nesto sto vole...

A za pravo oslanjanje na noge naravno da je rano:)



IZVORNA PORUKA: triplemama

Je li dobija dovoljno ne težini? Je li vesela i raspoložena?
Možda jednostavno brzo jede ili su zubi.
Koliko to već traje?


IZVORNA PORUKA: senoenamine

U pravu si,ne stavljam ja nju na njene nogice,vec onako kad je drzim uspravno lijeva ruka mi je preko njenih prsa a desna ispod guze.Svu njenu tezinu stavim na svoju desnu ruku i pomalo je spustim tek toliko da osjeti nogicama pa je pomalo i cupkam tako.Znam da je rano jos za nju samu da bi na nogicama svojim bila jer jos nema taj osjecaj da pravilno stane na stopalo.A sto se tice kupanja ne znam sta je gore na ledjima il potrbuske koliko me samo isprska jel dohvatila dno il stranicu banjice urnebes.E hvala vam puno olaksale ste mi dusu


IZVORNA PORUKA: senoenamine

Na tezini dobija super svaki put dr je zadovoljna.Rodila sam je sa 2840 mada smo iz bolnice otpustani sa 2070.Prvi mj je imala 4360 ja se iznenadila,zadnji put na vaganju 5330.Ovaj mj nismo isli jos,vesela je i raspolozena mada naidje vrijeme da ko pomalo cvili.A mozda su joj izubici starija curica je sa 5 mj dobila prve zubice


IZVORNA PORUKA: triplemama

IZVORNA PORUKA: triplemama

Je li dobija dovoljno ne težini? Je li vesela i raspoložena?
Možda jednostavno brzo jede ili su zubi.
Koliko to već traje?

A ovo senoenamine???


IZVORNA PORUKA: senoenamine

Za nekih 20 min ona se najede,a kad zaspi dok doji to traje i po sat vremena dok sama ne izbaci van dojku.Znam da sad ima jaci stisak i da brze jede ali ja sam jednostavno imala zelju da i s vama podjelim misljenja


IZVORNA PORUKA: triplemama

Ma sve je to super samo uživajte.
A tu smo uvijek


IZVORNA PORUKA: HanaBana

2006Dovoljno je da sama sebi postavis pitanje da li i ti sama jedes svaki dan isto i da li postoje dani kada ti se jednostavno uopste ne jede Tako je meni moja pedijatrica rekla i zaista je bila upravu. Nemoj da brines, vjerujem da je to kratkotrajno i prolazno.


IZVORNA PORUKA: mamyca

Ne brini se,to je jedna od faza,i mi smo prosli kroz to.Samo opusteno i uzivajte.


IZVORNA PORUKA: senoenamine

Hvala svima koje su se ukljucile u raspravu pusse za sviju i da napomenem danas nam je krenulo nabolje hb.Beba zna kad je gladna i doji bez problema...





_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: koliko često vaše bebe doje?
25.12.2008 23:28:25   
ruža
Moj Benjamin ima 5 i po mjeseci i dojim ga otprilike svako 2 sata ili po zahtjevu, kako kad, tako je od rođenja. Problem je što se noću budi strašno često, nekad svako pola sata, nekad sat, sat i po, malo podoji i zaspi, neće cucu. Nije mi teško da ga dojim, ali me to ustajanje strašno smori, da kad ustanem nemam snage ni za šta. Fino dobija na težini, imam mllijeka dovoljno, vodim računa da mu nije vruće ili hladno, al opet, mislim nešto mu ne godi dok se budi tako čestouser posted image
Brinem se kako ću kad krenem na posao za nekoliko mjeseci, a on se i dalje bude budiouser posted image

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: koliko često vaše bebe doje?
10.1.2009 21:47:18   
mynxlee
moj beban je meni stalno na siki. samo trazi. nema broja koliko puta na dan ili u toku noci. podoji traju oko 15 minuta i odah zaspi. kad ga spustim u krevet, probudi se i trazi opet da doji i tako stalno. neko mi kaze da nemam mlijeka, neko da nije kvalitetno... ja znam da ga imam i previse hvala bogu, ali sta cu kad zaspi i ne mogu ga probuditi. zbog kojekakvih prica kupila sam aptamil ha pre da se nadje i cak sam mu jednom dala, ali se nije nista promijenilo. znaci nije do mene. ali hajd ti to dokazi. sta da radim s ljudima?

_____________________________

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu ruža)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: koliko često vaše bebe doje?
10.1.2009 22:16:03   
idana_85
Ma ne brini draga, i ja sam svog smrdu stipala, tresla, nos zacepljala al kad zaspe ko top, pa nakon dva min daj opet hrani, nije to ni do mlijeka ni do tebe, takve su sve bebe, kad god trazi ti joj daj, a proci ce i promijeniti se.

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: koliko često vaše bebe doje?
12.1.2009 13:32:54   
aazra
Munxlee, ostavi sto prije taj "aptamil".
Ovo ti govorim iz iskustva imala sam istih problema, Bilal ispocetka nije ispustao svoju "siku" cak mi je cimerka u porodilistu rekla da cu tesko izaci s njim nakraj. Bilo je dana kada nisam mogla otici u wc, a kamoli oprati kosu..Ali bila sam uporna i nijednom, apsolutno nijednom nisam dala nadohranu.
Sad je on malo veci uskoro ce napuniti 3 mjeseca i kako je poceo pomalo da se igra, ti razmaci su duzi tako da sad doji na dva - tri sata.

Njima to nije samo hrana, vec utociste, sigurnost, blizina majke nesto sto im je potrebno kad se tek rode.
Nemoj slusati druge pusti da prodje, "naoruzaj" se zivcimauser posted image  i proci ce vidjet ces, a poslije slijedi "uzivanje"!

_____________________________








(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: koliko često vaše bebe doje?
12.1.2009 14:57:56   
mynxlee
dala sam mu samo jednom aptamil i skontala sam da nije do hrane jer je i poslije 60 ml aptamila trazio moju siku. upravo dok ovo pisem dojim ga i vjerovali ili ne prebacujem ga s jedne sike na drugu, jer teku mlazovi, bukvalno pisam mlijeko i neka mi neko kaze da nemam mlijeka. gdje je sad da vidi!?

_____________________________

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: koliko često vaše bebe doje?
14.1.2009 15:38:02   
dana3
C E S T O no comentuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: koliko često vaše bebe doje?
9.2.2009 20:04:45   
Dinka 79
Malo mi je lakše kad sam pročitala vaša iskustva,jer sam i sama počela da razmišljm da uvedem nadohranu al sad sam odustala i sama sebe ubjeđujem da će sve akoBogda biti uredu.Naime moja Naida kojoj je u dobričas puna 4 mjeseca,prije nekih 5 dana počela da bude nervozna dok doji,kad podoji plaće malo i onda ušuti i više neplaće što bi trebao biti znak da se ipak najela.Doji ponekad oko 8 min a ponekad i 4 -5 min,ponekad me iznenadi pa doji po 15-20 min i ja pomislim kako se baš najela pa će spavati dugoooo ,a ona za sahat gladna Ovih 5 dana  doji po noći svakih 1- 1,5 ,smori me ,nisam se nikako naspavala u tih 5 dana,nekad mislim da nemoze mlijeko ni nadođe a ona uporno trazi.Po dani je situacija malo bolja ,doji svakih 2 sata izuzev kad je malo bolje zabavim i 2,5 sata bude razmak.Stolica je uredu ,i boja je zuta,tako da opet mislim da nije gladna ,al moje sike mi se čine prazne ,još kad pokušam da izmuzem ,crknem pritiskajući da dođemo do pola šoljice.
Neznam šta da radim,tješi me to što kazete da nemoze mlijeko tako nestati iz čista mira i da nemoze biti nekvalitetno,valjda je to samo jedna faza,nije mi se teško pretrpjeti ako je sve uredu.Inače voljela bih dojiti bar godinu ,i tako me čini sretnom kad imam osjećaj da se našopala .
Izvinite na ovoliko jadikovanju al zaista moram podjeliti to s nekim ,hvala vam i nezamjerite............user posted image user posted image user posted image user posted image



Tako se nadam da je ovo samo prolazna faza  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: koliko često vaše bebe doje?
9.2.2009 21:36:07   
neki
Zene moje,ja ne znam vise na kojoj temi da vam se javimuser posted image Moj Said jede svako 2,5-3h,izmedju ili spava,ili se mazimo,ili kenjka naravno kao i svaka beba,pa mora nekad i zaplakatiuser posted image Ali imamo problem...ne dobija na tezini,osim toga radjen je nalaz urina,na kojem stoji da su pravo povecani leukociti i da ima puuuno bakterija(pa tek nam je 21 danuser posted image )...Zato moramo rano ujutro na pedijatriju,na pretrage,da vidimo sta se desava...user posted image Ja i pored svih briga imam li dovoljno mlijeka,i zasto moja beba ne dobija na kilazi,vise ne znam sta da radim...Izvinite,ali sam se morala malo izjadati...user posted image

(odgovor članu Dinka 79)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: koliko često vaše bebe doje?
12.2.2009 9:36:01   
malaaaa
zavisi kako kad nekad 5-6 sati spava pa ga moram budit da jede a nekad svako 1-2 ma kad god trazi ja mu dam samo flasicu nedam on je mashala pravo napredan i dok god bude mlijeka neka doji...user posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: koliko često vaše bebe doje?
12.2.2009 10:38:56   
boogy woogy
Zene drage, kod dojenja nema pravila osim dojite bebu kad god on/ona zatrazi. Pa sta bih ja trebala da kazem kad moj sin od skoro 14 mj. nekad doji po 15x po noci (a nije gladan jer jede 5x dnevno cvrstu hranu) i mlijeka naravno ima....pa to je sve normalno jer bebe prolaze kroz razne faze: zubici, grcevi (da oni traze sisu kad imaju grceve jer ih to umiruje), zbog bolesti, kad nesto novo uce-prozivljavaju npr. uceti puzati, sjediti, hodati itd. Ako zelite uspjesno i dugo dojiti NEMOJ TE se opterecavati niti racunati satnicu dojenja jer tu NEMA pravila. BEBA NAMECE PRAVILA i mjenja ih iz dana u dan. Bebe se maze uz sisu, njima sisa je DALEKO VISE OD HRANE!!!

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: koliko često vaše bebe doje?
29.3.2009 21:27:46   
Amrino
IZVORNA PORUKA: djavolcica

Imam bebu staru 12 dana!Jutros se probudila u 6 i od tad skoro da non stop doji!Pravili smo pauze za presvlacenje i u par navrata je odspavo po mozda 10-ak minuta!Temperaturu nema!Neznam sta da radim,jel to ok il imam razloga za brigu!Mljeka ima u dojkama!Pokusala sam da ga dohranim nije puno pojeo !mozda 20 ml!Molim vas pomozite!Ovo me izludi,a nemam s kim da popricam o ovome!


IZVORNA PORUKA: merimaa

ma neka doji hB kad hoce moj nije htjeo....ako imas dovoljno mlijeka ne vidim razloga za dohranu a ako beba place poslije dojenja i vidis da je gladna onda je dohrani...a vidim pojeo je samo 20ml znaci da imas dovoljno mlijeka...ako ti je bas pretesko daj mu dudu mozda je navikao uz tebe probaj s dudom
nemas razloga za brigu draga samo opusteno s



IZVORNA PORUKA: dana3

kad se ovo meni desilo moj sin je bio star svega 15 dana.ne radi se o gladi vec potrebi da bude uz tebe.drzi ga na grudima i kad spava.najbolje isto kad lezis na ledjima da je beba potrbusena na prsima i masiras ledja.to je samo potreb a blizine i to ce proci brzo.sin mi je sad 5 mj i ne zeli da ga drzim tako -momak bolan veliki


IZVORNA PORUKA: Snjeguljica

Djavolcice, i ja imam isti "problem", ako se može nazvati problemom. Mojoj djevojčici je danas 16 dana i vjeruj mi da svaki dan više vremena provede dojeći i spavajući, nego što je budna. Doji po 10-ak minuta i stane, ali to je normalno, ne brini. bebama dsada najviše treba hrana i spavanje, i naravno majčina blizina. Vremenom će se odvići, ali i ti trebaš tome pridonijeti.
Ne brini, veliki pozdrav.



IZVORNA PORUKA: djavolcica

bas vam hvala drage moje! evo se malo smirio a ja cekam rucak!


IZVORNA PORUKA: mynxlee

djavolice, to je normalno. moj ivan je isto tako. od samog rodjenja je samo jeo. gotov da nije spavao. bila sam iscrpljena, nikakva.
babica koja mi je dolazila kuci, rekla je da bebe od 12 dana, pa do 17, otprilike, prolaze kroz brzu razvojnu fazu. vise traze da jedu, nervozni su, manje spavaju... pogotovo djecaci.
budi bez brige. sve je to ok i vremenom ce doci na svoje.


IZVORNA PORUKA: mamine oci

TO NEMOJ DA TE ZABRINJAVA HVALA< BOGU PA IMA DA DOJI A TO JE RAZLOG JER SE U STARTU BEBA VEZALA ZA TEBE I HOCE TVOJU MAJCINSKU TOPLINU MOM SINU JE GODINA DANA I AKO JEDE BAS SVE JOS UVJEK DOJI I KAD BI GA PUSTILA DOJIO BI PO CJELI DAN JER JE VEZAN ZA MENE OD PRVOG DANA SVOG RODJENJA


IZVORNA PORUKA: mudrost

djavolcice, to je sve normalno.. i moja beba je 10-ti dan samo jela..zaspala bi isto po 10-ak min i to da osjeti siku.. babica me upozorila da ce tako bit,jer se taj dan majcino mlijeko mijenja, a i beba puno dobiva na kilazi.. tako da se ja nisam nimalo brinula nego sam joj davala da jede koliko je htjela..nisam imala vremena ni da jedem, nego mi je mm davao hranu  i odjednom prestane i opet jede kao i prije.. napravi si ugodjaj, a bebac nek ruca koliko hoce.. svu srecu svijeta vam zelim!



_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: koliko često vaše bebe doje?
31.3.2009 0:18:07   
Amela V.
Mojoj Ajlici ce ako Bog da u subotu 4 puna mjeseca u dobar cas. Ona preko dana jede svakih 2,5 sata otprilike, a nekad i svakih 2 sata. Poslije toga cesto zaspe, ali to spavanje traje nekih 15-20 minuta. Jedino ako zaspe oko 13 sati, onda spava mao duze. Zadnje hranjenje je 0d 10 do 11 i onda spava cijelu noc do 9 ujutro user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Po noci je ne hranim, ona se ne budi, i super nam je obadvjema.
Fino mi napreuje mashallah. U petak idemo na redovnu kontrolu (i vakcinu) pa cemo vidjeti sta kaze pedijatrica user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: koliko često vaše bebe doje?
31.3.2009 7:30:19   
bebbe RR
Moja beba, po savjetu iskusnih mama dojilja s ovog foruma, doji kada i koliko hoce. Jedna poznanica ima dva mjeseca mladjeg djecaka i vec ga je uobrocila na 3 sata, i kada u medjuvremenu place, ne da mu siku. Meni to nekako nije OK, jer ni sama nisam uvijek u isto vrijeme gladna ni zedna.... Mozda kasnije, kada pocnemo dodavati hranu bude uhvacen neki ritam, ali sada dojim nekada na 3 a nekada na pola sata i tako mi je OK. Beskrajno sam zahvalna Amrino I Boogy Woogy i Suzani i drugim mamama koje su me "naucile" kako da dojim!

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *