|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.4.2010 20:43:30
|
|
|
|
teacher75
|
IZVORNA PORUKA: scarlett Draga Leona, nadam se da će ti se neko javiti s odgovorom, ja iskreno ne bih znala, moj za par dana puni 8 mjeseci i još nikada nije probao neku kupovnu kašicu, imam vremena pa mu sama pravim. Mene zanima koliko bi bilo normalno da koja doji sa 8 mjeseci pojede(mislim na drugu hranu). Znam da je i to naravno individualno, ali mi se čini da moj sasvim malo jede. Recimo danas sam skuhala mrkvicu i tikvicu i pasirala, u zdjelici je ca. 5 supenih kašika i mi to evo razvlačimo cijeli dan. Sada ću mu napraviti voćnu kašicu i vjerujem da će i to pojesti možda ukupno 2 supene kašike. Do sada smo probali mrkvu, krompir, brokule, tikvu, mahune, jabuku, krušku, bananu, palentu, griz, rižine i proso pahuljice. je prilično napredan, hvala Bogu zdrav i veseo, ali ipak me zanima da li bi trebao količinski više jesti kod lane to sve zavisi od njenog raspolozenja i od hrane. recimo, priijetila sam da bananu strasno voli i kadgod jede nesto sa bananom pojede kolicinski duplo vise nego bez (npr. sama jabuka ili jabuka+banana), pojede uglavnom 5-6 baby kasicica kasice koju sama pravim a nekada i malo vise. trecina tikvice i polovina mrkvice izmijesano joj bude za 2 obroka (2 dana). ja je ne nudim da jede po cijeli dan, nego jednom ujutro (vocna kasica) i jednom popodne (povrce), pa koliko pojede. posto doji svaka 2 sata otprilike nudim joj sat- sat i po nakon podoja, znaci kad nije sita a ni previse gladna
< Poruku je uredio teacher75 -- 14.4.2010 20:44:13 >
|