|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.5.2013 16:31:03
|
|
|
|
jele85dr
|
stvarno ima svakakvih pedijatara.. ne mogu da vjerujem da su savjetovali sok od narandze bebi od 2mj. svasta. i stvarno ne treba zuriti sa namirnicama. ja sam nakupovala svega i svacega, ali sve stoji, nikako da dodje na red jer ako 3 dana postepeno uvodim jednu namirnicu, onda moram napraviti pauzu bar dan-dva. ponekad po 7 dana ne uvedem nista. moja beba sad ima 6 mjeseci i 20 dana. dohranu je pocela jesti sa 5mjeseci (iako smo pokusavali i ranije. i dosad smo uveli: rizine pahuljice, prosene pahuljice, palentu, mrkvu, krompir, brokulu, tikvicu, karfiol, maslinovo ulje, krusku, jabuku i bananu. danas pravila cveklu koja nije bas slavno prosla i probala je 2 instant mlijecne kasice. kupila sam 3-korn, 4-korn, griz, rizolino, frutolino, grisolino (ovo joj nne planiram dati do 10mj haha to sad ja isprobavam da vidim kakvo je ), oko 7-7.5mj planiram uvesti meso. toliko toga ima, stvarno ne treba zuriti. kupovne kasice dam samo ako nemam vremena da napravim, ili ako idemo negdje a ne stignem napraviti prije polaska. inace cesto napravim pa ponesemo da jede. e da, kako pravite telecu supu s tim povrcem? kakav komad mesa? jel stavite kost ili bas komad s mesom (sorry, nisam bas neka kuharica, pa moram pitati )
|
|
|