|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.4.2015 11:39:13
|
|
|
|
Vanne
|
IZVORNA PORUKA: elmaL RR Mame kako vam jedu bebice, jeste li zadovoljne? Kako prihvataju nove okuse? Moja 'slani' obrok (povrce, meso i sl) smaze u dahu, ali sa vocnim zeza u zadnje vrijeme. Ne znam da li joj je dosadilo sta li jedva cekam tresnje, jagode,...imamo domace sve, pa da moze sama jesti onako svjeze Sta vam jedu za veceru, one koje vec imaju veceru Moja je konacno pocela jesti I moja isto slabo hoce voce,mi vrtimo u krug jabuku,krusku,bananu i avokado....probala i visnje,same ih jela,voli kiselo ponekad joj dam i frutekovu kasicu od breskve i rize,nju bas voli... A stalno se isto voce vrti pa joj valjda i dosadilo vise...i ja jedva cekam tresnje,breskve,jagode...u jesen smo zbog djeteta posadili maline i kupine,proljetos i jagode... Mi za veceru jedemo voce,nekako je navece mogu premuntati da ga pojede jer ujutro ga neceni pod razno...rucak je meso sa povrcem... A za dorucak jedemo palentu sa pavlakom,zatim hljeb sa puterom i bestiljem,hljeb sa pavlakom,ponekad joj sameljem proso,amaranth,lan,rizu,zobene pahuljice pa skuham i stavim pavlake i maslinovog ulja,to je bas ukusno...nekad skuham jaje i pomijesam zumance sa pavlakom...zatim tjestenina sa sirom ili pavlakom,nekad zitarice na pilecem temeljcu...zasladi sa pavlakom Zakljucak...Sarah voli pavlaku jakooo
02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....
|
|
|