|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
4.1.2010 20:26:33   
medastica
nama je pedijetrica rekla da gljive ne idu do trece godine zato sto su teske za probavu i velika mogucnost alergije kod djece 

(odgovor članu mikimaus)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
5.1.2010 15:11:58   
Nedi
Sad mi na um pade da sam opet zaboravila recept....user posted image user posted image user posted image

Sto se gljiva tice ja ih ne spremam jos uvijek, Nedi svakako jede samo kuhanje pa kad mi jedemo gljive on naravno ruca svoju supicu. Neki dan je i za dorucak i za ručak i za veceru jeo čorbicuuser posted image , vidio me kako kuham nama i daj mama supicuuuuu.

Pozdrav mamama i bebama od Nedija i meme


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu medastica)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
7.1.2010 22:47:47   
mišur
IZVORNA PORUKA: mikimaus

I mi spadamo u ovu kategoriju:), samo što gljive ni ovdje niko ne spominje...ili ipak ne iščitah dobro sve postove! Dajete li gljive vašoj djeci i kako ih pripremate? Negdje sam pročitala da su opasne za malu djecu pa me interesuju vaša iskustva. Pozdrav


Ja ih ne dajem i ne planiram još uvijek. Ne mislim da će nešto posebno propustiti ako ih ne bude jeo, a i ja sam čitala da ih treba izbjegavati čak do 12g. Malo mi je i to previše, ali ne treba ni žuriti.

Hajde sad da malo aktiviramo ovu temu....
Danima niko ne piše...
Amrino i Nedi nas napustile po starosnoj granici, ali ostanite sa nama obavezno, nemate gdje daljeuser posted image
Suzana, Bebano, Romali, Haidy, Višnja, Bebacha....malo se aktivirajteuser posted image user posted image user posted image

Mi papamo uobičajeno...
Doručak je uvijek neka varijanta palente, cicvare, griza u kombinaciji sa pavlakom, nekim sirnim namazom uz obavezni jogurt i mlijeko. Jutros je bila cicvara na redu...
Užina je voće, nekada sam pojede igrajući se, a nekada mu pomiješam sa nekim voćem koje baš ne voli(npr.ananas, kivi) i dodam meda...Danas je poručkao bananu i kivi sa medom...
Ručak uglavnom raznorazne čorbice koje i mi jedemo, i od ostalih jela u obzir dolazi samo dinstano meso sa nekim prilogom, musaka, ponekad pita...Danas je ručao čorbicu od karfiola, mrkvice i prosa sa piletinom pravljenu samo za njega, pošto smo mi slavili Božić i na toj trpezi nije bilo ništa prikladno za njegauser posted image
Večera je uvijek nekako problem, izmišljamo i smišljamo...U zadnje vrijeme često pojede samo krišku hljeba sa nekim sirnim namazom, ili džemom...ponekad mljevenu plazmu, ili palačinke sa džemom, i uglavnom to vrtimo u krug stalno...
Moj problem sada je što ga ne smijem dizati u hranilicu pa mi jede u svojoj maloj plastičnoj stolici iz koje mi non stop bježi. Tako da se jelo pretvori u borbu da sjedne i jede, a ne da se ganjamo po kući...Tako obrok zna ponekad trajati i sat vremena! Izgleda da mu je dosadno sjediti i gubiti vrijeme na jelo, kad ga čeka milion interesantnijih stvari!
Ponekad pokaže želju da sam jede kašikom, i to samo par zalogaja i brzo odustane. Naravno da nije baš spretan u tome! Kako vaši bebači, jedu li sami ili bar pokušavaju?




(odgovor članu mikimaus)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
8.1.2010 9:41:56   
bebano
Mišure u pravu si stvarno se ne javljamo na ovoj temi. A sve mi se cini da moj bebac jede jedno te isto, pa kao sta cu pisati. Ali evo da se ipak malo javim.
 
I nama je dorucak uglavnom isti palenta, jaje meko kuhano ili kajgana i kruh sa nekim namazom, puterom, pavlakom... Uglavnom sve sto jede zalije jogurtom jer jogurt jos uvijek obozava piti.
E onda uzina bude neka vockica, uglavnom jabuka, banana, nekada jedna kinder cokolada (onaj kao stapic).
Rucak se trudim da uvijek pojede supicu, naravno domacu. Poslije toga jede ono sto i mi (vidim Misure ti Luki ne dajes "vasu" klopu, pa kontam da li grijesim user posted image ) ali ovo kada kazem sta i mi jedemo to je uglavnom probrano. Znaci ako je za rucak nesto sto on ne smije jesti ili nesto jako zacinjeno, tada se pri kuhanju to jelo njemu priprema na nacin kako on moze jesti. Recimo juce je jeo supicu i onda zeljanicu jer je glavno jelo bilo nesto sto on ne jede. 
Voli jesti sve i nema da nesto voli a nesto ne, e jedino sto ima dana kada zeza pa jedan dan jede super, a drugi zeza pa nece nista. I onda se i kod nas jelo pretvori u cirkus, u sve osim u pristojno jedenje. Trcimo za njim, hranimo ga dok vozi auto, hranimo malo Dzipsija (user posted image  Suzi zna o cemu pricam), malo njega.. Ma cirukus koji mene taaaaaaaako nervira ali nemam izbora. Ja ipak volim da pojede pa na koji god nacin, mada mi svi govore da grijesim, jer kada bude gladan jesce on fino kako treba.
I on Misure hoce sam da jede. Kada je nesto sto mogu podnijeti da prosipa, onda ga pustim, tipa tjestenina. Ali kada mi uzme kasiku pa on hoce kao da jede recimo grah, a joooooj nasta to lici. Na kraju se sve svede, da on ubaci zrno graha u kasiku i onda ga vadi rukom pa jede. Uzas, da me neko vidi, strasno, djete mi burlja rucicama po tanjiru user posted image .
Eto zenice ja poslusah Misura pa se raspisah, hajte sada slijedite nas primjer.

_____________________________

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))


(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
8.1.2010 9:52:55   
mamina princeza
Evo i nas u ovoj grupi konacno !!!!!

Al nemam sta prijavit:( Moja cura kad god predjemo u stariju grupu na rr pravim problem s jelom kao da zna ... i uparavo sad je takva situacija... nista nece da jede evo ima dva tri dana. napravis jaje ujutro ona trazi masnice( tjesteninu ) malo onda nesto pojede i nece. rucak par zalogaja vecera isto. jede samo mandarine/klementine dvije tri i eto....
pomilslim da je grlo boli al ne vjerujem da bi onda mogla jesti smoki i piti vodu i mlijeko bez problema. jednostavno joj dodje tako mada je mjesecima bas lijepo jela. nadam se da ce i proci ubrzo.

inace nemamo nikakvih novosti ...
mi nismojos probali kivi iz razloga sto je mm alergican na njega pa me malo strah al moracu s usuditi mrvicu da probama. prije sam bila uvijerene a da je alergiju u 8 mjesecu dobila na sipak kojeg je probala u marmeladi ali nije jer ga sad jedemo bez problemauser posted image user posted image

moracemo pregurat i kivi....

kad je bila sezona jagoda nisam joj dala jagode jer mi je nekako bila mala a neki dan je dok je nisam gledala od drugog djeteta popila sok od jagode i bilo je ok.

nemam nekih ideja sta da joj dajem za veceru. pije smo vecinom jeli linu, nestle pahuljice , ili slicno  a sad sam to izbacila sto vise mada se ona buni , al forsiram proju, kljukusu, makarone s jajetom u tepsiji zapecene i slicne stvari koje mi padnu na pamet.

nekad nam je vecera supica i ostatk od rucka ... uglavnom izmisljamo nesto...

sad joj je glavna zanimacija da jede sama... jedna kasika njoj jedna meni pa zajedno stavljamo u njena usta:) svaku noc generalno pranje kuhinje:))) al dobro moram je i pustiti inace nikad nece nauciti.

slabo nam ide obicna cas i njeno koristenje... bude sva mokra a kako je hladno nijemi bas drago pa je i izbjegavam .. ljeto cemo se stelit..
hehe
meni je za sve izgovor zima, sve cemo lejti i tutu i casu hehehe


puno vas pozdravljam :)))


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
8.1.2010 10:10:06   
Nedi
Evo i nas, preživjeli smo rođendansku furtutmu koja je za sobom ostavila velike količine raznoraznih slatkiša, a tu su bili i novogodišnji paketići i to nas je malo poremetilo. Poslije sakrivanja istih opet smo se vratili u normalu.
Ujutru pijemo mlijeko 250ml iz flašice
Doručak uglavnom jaje, mliječni proizvodi, makarone sa mliječnim proizvodima, ili "tetina pita". Pura vise nije u igri valjda sto malo pretjerali sa njom. Ako mi jedemo paštetu obavezno mora i on malo uzeti, a isto je i sa salamom i sudžukom koje bukvalno ukrade sa stola. Mrzim što je otkrio namjernice tipa salama, hrenovka, suhovina i izbjegavam ih koliko god je moguće. (mm voli a on hoda oko stola kao maca oko kaše)

Užina je voćna, malo grožđica - uvijek moramo imati u kuci grožđice jaako ih voli onako same jesti, ili mu ih stavim u voćnu salatu sa 5 vrsta voća. Poslastica - ili jednostavno na stolu stoje izrezane voćke pa uzima sam rukicom po želji.

Ručak su variva sa oba luka, mrkvom, krompirom, paradajzom, vegetom, peršunom - samo mijenjamo povrće i vrstu mesa. Nekad umjesto krompira bude riža ili tjestenina. Grah i grašak voli i hoće sam da  jede grašak viljuškom - jedan po jedan i to ne liči ni šta, a grah kašikom i obično se kupamo poslije graha.
Još uvijek ne jede pečenu hranu npr krompir ili meso ( meso nikako)

Za večeru imamo kućnu i spoljnu varijantu. Vani je kifla sastavni dio izlaska, kupovni sokić u tetrapaku. A kući uglavnom ono što on sam uzme, pitam ga da li je gladan i zajedno odemo do frižidera uzeti nešto. Zaboravila sam napisati da mliječni namaz DUKAT sa peršunom i bijelim lukom jede svaki 3 dan za doručak ili večeru.

U ishranu jos dodajemo med , pekmez od jabuka, neke kisele salate, voćne jogurte, pudinge ( domaće), pudinzi sa voćem npr sa borovnicama ( koje je mama naslagala u zamrzivač), ponekad štapiće i čokoladica ili karamelino.

Ribu ne jedemo, ponekad zalogajčić ali ne sviđa mu se, pite jede iz bureka izbaci meso i jede samo tijesto, nekad traži suh hljeb za užinu.

Eto to je otprilike šta mi papamo sa pune 2 godine.

Pozdrav svim mamama i bebama od Nedija i mame

PS. mišur user posted image opet sam zaboravila


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
8.1.2010 12:26:04   
Amrino
I nama je Nedi isto tako bilo...te rodjendanska frka te paketici...slatkisa i tih gluposti koliko hoces...Sreca pa je njima otvaranje svega i svacega najzanimljivije pa kako on nesto otvori MM pojede i sve tako user posted image mada je za rodjendan pojeo dvije i po torte user posted image user posted image .
Iako smo i mi prerasli...kako i ti mišure rece- nemamo gdje- jos uvijek cemo se druziti s vama user posted image .

Kod nas i dalje stvari idu otprilike ovako...Budjenje u 6.30...MM ustaje s njim i da mu da jede ili ono sto ima ili ono sto lopuzan mali zahtjeva....Najcesce je to:
- jaje na oko
- hapa (zobene pahuljice u mlijeku ili plazma user posted image koju zbog MM uvikek moramo imati)
- voce (jabuka, banana...)
- makaroni sa pavlakom i bijelim lukom

Nakon toga MM ide nazad u krevet a ustajem ja user posted image . Doruckujem oko 9- 10 i tada i Hamza opet jede samnom.
Opet je to neka slicna varijanta...ali ja najcesce pravim kuhano jaje...pa mazem puter i pekmez (od sljiva, sipaka...domaci), neki sir, namazi, kisele krastavice ili masline te jogurt ili mlijeko kao obavezni.
Onda ide spavanje u 11.
Nakon toga opet neka "uzina" u obliku voca : jabuka (obavezno bar jednu dnevno), narandza, nar, banana...Neke grickalice (stapici, keks, ekspandirane zitarice...).
Za rucak jede isto sto i ja (mi- kada je MM kuci) a kuhamo uglavnom sve sto i on jede. Najcesce imamo tjesteninu (heljdinu u zadnje vrijeme skoro stalno) sa piletinom ili teletinom i povrcem, supice (domace...pilece, telece ili povrtne), krompir, riza...meso...Ma jedemo uglavnom raznovrsno i trudimo se da je zdravo mada zaluta svega.
Za veceru obicno jede isto sto i za rucak jer MM obicno tada stigne s posla pa ruca....pa i on mora s njim...ili pojede hljeba s pavlakom, bananu ili slicno...
Jede uvijek sam. Kasikom, viljuskom ili prstima...kako mu pase. Nikada ga ne pitamo. Tokom jela se ne dize a kada mu je dosta- to je to nema nagovaranja i sl.
Pije vodu i mlijeko a neku noc je popio cijelu flasicu gustog soka na ex. MM i ja se frapirali user posted image .
Sve u svemu ja sam zadovoljna. Jede masala fino. Kaki jedno 4- 5 puta dnevno user posted image ...mrsavan je ali je to sve genetika. MM- slika i prilika. user posted image


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
8.1.2010 12:57:44   
bebano
Bravo Misure, kako nas naruzi vidi sta se zena javilo user posted image .
Amrino ma neka te ovdje, pa gdje ces drugo user posted image . Sto nas je vise, to vise ideja.
Blago tebi pa tvoj Hamza tako fino jede. Pod ovim fino podrazumjevam da ne moras skakati oko njega. Ja se ne bunim oko toga sta Luka jede, nego oko nacina kako jede. I kada ovako nesto procitam, prosto ti zavidim.
E kada si ovo rekla za sok i moj Luka je poceo u zadnje vrijeme piti one HIPP sokice. Prije sam izbjegavala da mu ih dajem, pio je uglavnom vodu (naravno pored mlijeka i jogurta) medjutim odlucila sam da ga pocastim pokojim sokicem. I voli ih jako i sto kazes spuca onu flasicu od 2dcl za cas. Nekako mi se cini da su ti sokici ok.

_____________________________

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))


(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
8.1.2010 13:03:32   
Amrino
Evo samo da javnem da me malo pekla savjest sto mu nedam sokice...pa sam mu maloprije napravila sama sok. Skuhala sam dvije sake susenih brusnica...sve to izmiksala i dodala sok od dvije narandze. Eno pijucka i svidja mu se user posted image .
Ja vise volim sto ne pije sokove jer ne vidim u njima nista dobro i korisno ali eto...kad se djetetu smigne nesto...sta ces.
Sta sam svojih odluka i rijeci "pogazila" samo zbog njegovog molecivog pogleda user posted image .


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
8.1.2010 14:47:23   
mišur
Bebano


< Poruku je uredio mišur -- 8.1.2010 15:02:03 >

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
8.1.2010 14:50:13   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: Amrino RR


Sta sam svojih odluka i rijeci "pogazila" samo zbog njegovog molecivog pogleda user posted image .



I šta ćeš ih još pogaziti.....user posted image
Pogotovo kada dodje drugo dijete i kad skontaš da se čokolada može probati i sa godinu dana ( kad se pokupi iz ruke starijeg dijeteta )

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
8.1.2010 15:01:14   
mišur
Bravouser posted image user posted image user posted image user posted image
Pravo ste se raspisale, baš mi je drago!
Suzi, držim te za riječ da ćeš nam se javiti sa iscrpnim izvještajem kad ugrabiš vremenauser posted image

Mamina princeza, dobrodošle namuser posted image user posted image Konačno i jedna curica u našoj grupi, sve muškićiuser posted image
Nedi, kad se sjetiš, jednog dana, ti napiši...Nikad nije kasnouser posted image user posted image user posted image

bebano, ja Luki ne dajem nekada ono što mi jedemo ako je to nešto za šta smatram da on ne treba da jede.
Npr. za Božić je bilo pečenja, ruske salate i sličnih gluposti i on je imao svoju čorbicuuser posted image
Inače, jede isto što i nama kuvam, sem što nejgovo odvojim prije nego što nama jače začinim.
Ili pojede nešto od našeg ručka, nešto svoje...
Nekako mi je lakše kad vidim da ima još malih zabušanata kad je u pitanju sam čin jelauser posted image
I to naš imenjakuser posted image U sred obroka ustane i sjedne na biciklo i ode...Ponekad, kao što bebano reče, super jede i ne treba nikakva zanimacija, ali je to većinom ganjanje.
Kad sam vidjela Hamzu kako fino sjedi za stolom i jede....Bravo Hamzuljak!

Luka svaki dan popije sokić i to u zadnje vrijeme samo cijeđenu narandžu i limunadu. Sam traži,a ja mu u to stavim i malo meda, i mirna sam jer znam da se "vitaminizirao".user posted image Ponekad popije i kupovni, i baš mi bude žao kad vidim kako ga iskapi u momentu. Valjda mu je ljepši od ovih domaćih, pa navali ko blentavuser posted image
I mi smo se ovih dana borili sa slatkišima u paketićima...Ko god je došao, donio je...
Zasad voli pojesti Kinder čokoladu, onaj štapić, Životinjsko carstvo ili Kinder jaje, ali pazim da to nije svaki dan.
Mada, kad mu neko donese neki sltkiš, on odmah otvara i navali, pa mu je baš teško zabraniti.

Eto, cure, pišite....



(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
9.1.2010 23:10:05   
bebano
Mi smo danas super papali pa evo da se javimo user posted image .
Kao prvo spavanjac do 10. Nisam mogla vjerovati. To je za ovih njegovih 19 mjeseci mozda 2-3 put da je tako dugo spavao. Divno, svi smo se naspavali user posted image .
Nakon budjenja caj od kamilice sa medom. Kada se malo razbudio dorucak, meko kuhano jaje sa udrobljenim kruhom, zalio jogurtom. A da prije toga dok smo mi pili kafu jeo Welness keks s nama. E onda uzina kompot od jabuka. Spavanjac.
Rucak filovana tikvica (to jaaaaaaako voli) sa laganim sosom od onog vrhnja "brzo i fino". Znaci nema neke zaprske i tih teskih zacina. Obozava da u saft umace kruh on sam. To mu dosta dobro ide, pa bude jako ponosan an sebe sto ne isprosiva svuda okolo. Sve zalio vodom. Poslije toga jeo malo banane, nije cjelu. Opet jeo kompot od jabuka, popio HIPP sok od marelice (spucao 2 dcl u cugu).
Za veceru jeo sutliju sa cimetom. Pred spavanje popio 180ml mlijeka. Cjeli dan je pio dosta vode. I bas je fino jeo, nije trebalo cirkusati oko njega. Sto znaci sutra ce biti obrnuta situacija, garant.







_____________________________

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))


(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
1.2.2010 13:53:06   
mamina princeza
Niko nista ne jede opet.....

heheh...
ja krenula da skupljam nove ideje za recepte a ono niko nista, al hajde dobro...:))
valjda smo sve vec ispisali pa nam mrsko...

kod nas danas: dorucak masince ( tjestenina)  sa pavlakom

sa ovim je posatla toliko dosadna. cim joj teta dodje ona se dere da joj pravi masnice. to je slicno nesto kao Hamza za makarone.... al kod nas su masnice skoro svako jutro u zadnjih dvadeset daan. s tim sto nekad jede masnice sa pavlokom , nekad s malo jajet, nekad s izmvljenim zumancetom i slicno... sta nam padne na pamet.:)) al sto je najsmjesnije moraju biti masnice ne obicni makaroni :))

onda madarina

rucak: tikvice sa fasiranim mesom i paradjz pireom i crni hljeb

sad pajki pa kasnije s amom opet malo ruca
pojede bananu ili mozda nesto drugo sto nam se pojavi na putu
onda njene zezalice smoki, grisini tamo ovamo :)

z aveceru nismo nista jos skontali.......


inace moram da izmisljam neke nove izglede hrane jer slabo mi jede onu klasicnu kombinaciju povrce i meso pa sve zajedno.. sad izmisljam rendam povrce ,, slazem na razne nacine pa tako sve pojede hB.

al masnice su glavne:) Bez njih nema jutra:)


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
1.2.2010 14:19:11   
Nedi
Bas smo se ulijenile...a kad skontam sve se svodi na isto. Jedino sto u zadnje vrijeme tamanimo borovnice, breskve, maline, kupine...
Jucer smo se bas počastili breskvama, bile su super ukusne skoro da se i nije primjetilo da su iz zamrzivača.

Pozdrav svim mamama i bebama od Nedija i mame


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
9.2.2010 12:22:26   
mišur
Evo da se i mi malo prijavimo, nismo odavnouser posted image

Moj momak je zaradio stomačni virus, pa je već 4-i dan bolestan.
Prvo je cijeli jedan dan povraćao, bukvalno sve od hrane i tečnosti što bi stavio u usta, ali baš sve...
Pošto je bila subota veče, odveli smo ga u Hitnu i ustanovili su mu i povećane leukocite, ali nisu smjeli davati antibiotik zbog povraćanja. I kažu da je bezbroj slučajeva ovog virusa kod odraslih i djece!
Hvala Bogu, sutradan se smirilo povraćanje, ali je dobio temperaturu, pa su nam propisali Bactrim.
Sad je već bolje, ali dosta slabo jede, i to uglavnom sve suho:hljeb, plazmu, štapiće, malo supice...
Jutros se probudio i odmah traži da nešto jede, pa sam mu napravila malo palente na vodi i stavila malo sira i malo jogurta. Znam da ne smije još mliječne proizvode, ali već 4- dan kako nije kakio, pa moram pokušati nečim od hrane da ga protjeram. I pio je malo kompota od suvih šljiva, pa se samo nadam da će biti neštouser posted image

Inače, dok je bio zdrav, super mi je ručkao u zadnje vrijeme.user posted image
Nije ništa birao, sve je prihvatao i baš fino ručao. Sad je počeo jesti za našim stolom, pa je i meni lakše, ali lopov još neće sam da jede. Kad god ga ponudim da sam ručka, on kaže da će mama da ga hraniuser posted image
Kad je raspoložen, bez problema barata kašikom, ali to je rijetko.
Nije meni teško, ni najmanje, nego kontam da će biti lakše kad dođe beba, a i voljela bih da se po tom pitanju osamostali.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
9.2.2010 12:38:27   
bebano
Hej Mišure bas mi je drago da te ovdje vidim user posted image . Jeste, strasno smo lijeni, ali kao sto Nedi rece, valjda nam se sve vrti u krug, pa i nemam sta novo pisati. Prvo saljemo nasem dragom imenjaku veliki user posted image da sto prije skroz ozdravi. Mogu da  mislim kako ga je to jadnicka iscrpilo.
Mi smo hvala Bogu dobro i papamo dosta dobro. I skontala sam da moje djete ima faze kada mu se jede i onda bi jeo, jeo sve bez biranja, bez izmotavanja, a opet dodje kada mu se nista ne jede, pa cak ni ono sto inace jako voli. I tako sam to i prihvatila, jer uvijek polazim od sebe da ima dana kada mi se nista ne jede. Nama su doručci jos uvijek ili jaje na razne nacine ili palenta ili neki zeljanik ili nesto namazano tipa puter, mileram... I dalje obozava jogurt. Poceo je piti kravlje mlijeko i to mi je drago (jer sam se zalila da ga ne voli piti). Moram pokusati i sa kozjim, pa ono malo tetrapak na slamcicu. Od junk fooda mi je poceo jesti ribice i strasno ih voli. Inace ja njemu jos uvijek ne dajem smoki i te stvari mada znam da ce doci vrijeme i za to. E sada se "navukao" na ribice. Naravno ne dajem mu  ih svaki dan jer on dok ne slisti kesicu ne prestane.
I ja njega jos uvijek hranim, jer on pokusava sam da jede ali je to cirkus. Fino on drzi kasiku, ali recimo kada zagrabi supu negdje od tanjura do njegovih usta ta supa naravno nestane, jer izvrne kasiku. Tako da se za to trebam spremiti pa obuci i sebe i njega u kabanicu i neka vjezba user posted image .
Eto zenice javite se ako imate nekih ideja.. Kod nas se sve vrti u krug.

_____________________________

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))


(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
9.2.2010 14:09:30   
Nedi
A joj drug nam bolestan, šta nam je ovo sa "velikim" bebama Hamzica, Luka...Nedi i mama im salju puno puno user posted image i poljubaca.

Mi sad navalili na kruške - odledim, prokuham 5 min dodam puding od vanilije, Nedi je oduševljen. Danas ćemo opet odlediti borovnice njih nekako ima najviše.
Mi papamo sve, kuhano naravno, pečeno meso nema šanse, nemamo nikakvog napretka, ali sad više ni ne nudim.
Jos uvijek ne zna samostalno jesti supu, ali hoće sam i dam mu, osim kad negdje trebamo ici pa ga ne mogu kupati jer hrane bude po svuda. Više prospe nego sto pojede ali polako napreduje. Viljušku je savladao i sad vise ne prosipa.

Eto toliko od nas za sada

Pozdrav svim mamama i bebama od Nedija i mame


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
10.2.2010 17:20:48   
haidy
Joj od kad se ja nisam javljala na ovu temuuser posted image bas me sramota.
ali kao sto vi kazete uglavnom isto jede, pa ne znam ni sta pisati.
Ujutru prvo popije 200ml mlijeka, onda doruckuje jaje na razne nacine, palentu, griz i ostalo  i zaliva jogurtom. nakon toga pojede vocni jogurt ili puding ili kroasan i mlijeko ped spavanje. kad ustane rucak, povrce, meso, supe, pite i popije kompot. onda do vecere jede neke grickalice(to uglavnom kad ode kod nane i dede), jede voce, kokice (koje obozava) i za veceru uglavnom jede smiksano voce (banana obavezno) sa mlijekom i plazmom. ujutru joj sa mlijekom dam kasiku meda.
znaci uglavnom jede sve, ima raznovrsnu prehranu, cini mi da se ne grijesim puno, ali opet s brinem da nesto ne radim pogresno. sta vi mislite o ovom jelovniku?
jutros smo bili na vakcini, doktorica je zadovoljnauser posted image


_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.


(odgovor članu sanja.sa)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
14.2.2010 23:19:17   
Visnja RR
ovdje nisam pisala sto godina...a i ne znam sta da pisem... kad smizla zeza...

jutro pocinje sa 210 ml AD u 8 h

zatim u 10 samo sokic (zasitila se domacih pa opet kupujemo Hipp) oko 60 ml

I tek u 12 ide prvi obrok jer prije nema sanse da bilo sta pojede...
a taj obrok je najcesce neka supica ili corbica ...dakle razno povrce sa nekim mesom lagano ispasirano u kremasti oblik jer na drugi nacin nece ni primirisati...i naravno mora da jede mojom kasikom ( sreca jos uvjek jede u hranilici dok gleda crtani) ... obavezno nakon te corbice pojede pola jogurta...
nakon toga spava... sat-dva

kad se probudi u zadnje vrijeme opet trazi flasicu (mada je jedno vrijeme nismo koristili po danu) i tada popije oko 120 ml ili manje... oko 16 sata je rucak zajednicki...al to obicno bude neko kmezanje... sad vec jede sve sto mi jedemo ...hah sve ... voli makarone, pitu, musaku, grah, ...ako to pravimo sebi onda ce pojesti ako ne onda ce opet jesti neku supicu ili corbicu ( ako je jela u 12 supicu u 16 ce corbicu)...
nekad nece nista i samo govori NEEE NEEE kad vidim da ne vrijedi onda joj ponudim vocnu kasicu - domacu koja uvjek ide nakon tog obroka...mada i nju nekad ignorise sa NEEE

u 18:30 je vecerica(!?)... vec mjesec-dva se svodi na cokolesnik sa malim monte (prekrijem cokolesnik sa monteom)... ako je uspijem nagovoriti na malo pavlake na sredini hljeba e tada je moj sretni dan...

jaje uopste nece, palentu nece... da zvace bilo sta nece i ako se desi neki krupniji komad hoce da povrati (sto je par puta i uradila)

I dnevno pije oko 400 -600 ml blagog caja...
Nakon kupanja u 21 ide opet 210 ml AD

sve u svemu jako jednolicno...jedina mi je sreca jede te supice i corbice jer u njih strpam raznog povreca i mesa pa eto kao jede nesto kvalitetno...

slatkise nece ni da vidi...ponekad gricne i napravi facu...voce samo u kasici... grisini ako bas mora...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
17.2.2010 12:28:23   
Arko
VisnjaRR,da to nije malo previse mlijeka za njen uzrast? user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
17.2.2010 12:53:02   
w.pooh
Pozdrav drage mame i bebice user posted image i mi od prije nekoliko dana spadamo u ovu grupuuser posted image

Moj user posted image ide u obdanište tako tamo ima doručak, ručak i užinu. Za ručak im je uvijek neko kuhanje tako da ja uvijek pogledam šta je jeo taj dan da se ne bi desilo da isto jede i kući. Ja hB nemam većih problema oko njegove ishrane jer on skoro da sve voli jesti user posted image jedino mlijeko baš ne voli mnogo, popije otprilike 200 ml dnevno user posted image pije ćaj i sokiće u obdaništu. Čim dođemo kući odmah mora jesti i onda opet većera sa nama jer nemamo klasični ručak i većeru nego ono nešto između, ni tam ni vam user posted image slatko ne voli, rijetko da će nešto od slatka pojesti, voli svo povrće, a rižu voli ko da je mali Kinez user posted image user posted image
Evo jedna čorbica što će danas jesti kad dođe kući:
malo bijelog luka, piletina na kockice, mrkva, tikvica, brokula, karfiol, peršun i maslinovo ulje sve mu to skuham kao čorbicu i na kraju dodam malo onih fidelina za supu, ponekad me iznenadi koliko bi toga mogao pojesti jer stvarno voli user posted image
Da se ne hvalim samo da sve jede kajmak neće u zadnje vrijeme kao ni svježi sir user posted image
Eto toliko pa se nadam da ću češće pisati na ovoj temi


_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Arko)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
18.2.2010 13:20:08   
bebano
Višnja, zeza snajkica, zeza.. Mh mh guza mala... Dobro se ti namucis s njom dok nesto pojede.
 
W.poodh dobro nam dosla user posted image  i ti i tvoje pilence. Ti si "svjeza" pa se javljaj malo cesce, daj i nama neku novu ideju.
 
Moj Lukica super jede kuc kuc. Kao sto sam vec pisala imala dana kada "puca" sve, a ima dana i kada izabira. E pa ja mu onda tako i pustim, jer jasno da se djetetu ne jede svaki dan jednako.
Mlijeko pije prije spavanja obavezno, to nam je ritual za uspavljivanje i uglavnom ujutro kada se probudi, mada tu jutarnju dozu zna i preskociti. Pravim mu po 200ml. Jogurt je jos uvijek No1, sokove mu cjedim domace, ali popije i HIPP. Sada mu cjedim narandzu i limun, malo vitaminica u ove ruzne dane. Juce je spucao cjelu pastrmku (svjeze ulovljena maksuz njemu donesena) i sve je obilazio oko stola dok se nije ohadila da moze papati user posted image . Dorucci su nam jos uvijek na isti fol, palenta sa svim i svacim, jaje, nekada kuhano, nekada kajgana, neki namaz... Cokolina i te stvari uopste ne voli, sto mi ne smeta, ali nekada bih ja to njemu za veceru napravila da sebi olaksam user posted image  (sram me bilo) ali on to čalabrcne jednu kasika i ne- ne nema sanse vise.
Voce voli svo, povrce isto tako... Bas nisam prijetila da nesto ne voli da nebi ni probao od voca i povrca.
Od junk food-a jede ribice, ponekada smoki i to je to.
Eto zenice toliko od mene i mog bebaca  

_____________________________

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))


(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
20.2.2010 7:01:07   
Amela V.
Jao Visnja, citam tvoj post.... i vidim sebe (nas)user posted image user posted image user posted image user posted image
I kod nas je situacija skoro pa ista, osim sto ja nju jos uvijek dojim, tako da je i kod nas prvi obrok mlijeko (sika) i to 2x, jednom odmah nakon budjenja, pa onda nakon jedno 3 sata kad ponovo ide na spavanje (zaspe jedno sat)...Tek poslije tog budjenja slijedi pravi obrok. Obicno je to neki od Lina.... i sto ti kazes nekako mi je sve to jednolicno... ali i mi jedemo puno povrca (mijesano) sa mesom... i kod nas to mora biti izmiksano, ni mi necemo jaje ni primirisati.... i tako.....
P.S mi ne spadamo u ovu kategoriju (jos)... nadam se da se ne ljutite sto sam se ovdje javila

< Poruku je uredio Amela V. -- 20.2.2010 7:02:12 >


_____________________________

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
4.3.2010 14:28:57   
Suzana
Samo da kratko pozdravimo sve drugare i drugarice iz ove grupe (mada nam se svima bliži 2. rođendan).
Mi ručkimo, nekada bolje, nekada lošije, sad su malo prehlađeni pa od nosića imaju lošiji apetit.
Uvijek može bolje, ali dobri su..
I dalje mi je ishrana jako bitna i nekako mi je tako stalo da im usadim dobre temelje, pa nadam se da ću koliko-toliko u tome uspjeti.

Puno zagrljaja! user posted image



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *