|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
3.4.2010 22:14:35   
mamma mumi
Evo da se i mi prijavimo u ovu grupu, mada kad procitam sta vasi bebaci jedu, ja i nemam sta pistai. ja jos uvijek moram izmiksati povrce da bi da pojeo kolicinski, jer inace odmah pljune hranu, tjesteninu nece, griz nece, jaja nece, voli supice, grah nece, meso nece, ja ludim. skuham carsku mjesavinu dodam krompir izmixam, i onda opet ako ima pavlake hoce. Zivio bi od putera, sirnih namaza, mlijeka, pudinga od soje, eto i puru moze. Nisam pametna, prestala sam da ga dojim, jedino bolje spava. Imamo samo 7 zubica, kutnjaci nas muce mjesecima ali ih nema. Ako imate kakve savjete pisite. Hvala vam.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 126
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
22.4.2010 15:08:27   
Daja_sa
E pa tek sam skontala da smo i mi u ovoj grupiuser posted image
Nas jelovnik je nekako standardan za sada...cekamo nove vockice da probamo koje nismo mogli prosle godine user posted image
Danas je jela:
nakon budjenja mlijeko
dorucak: banana sa 5 vrsta zitarica i grozdjicama ( jednom sedmicno imamo ovaj tzv. slatki dorucak)
uzina: kompot od jabuka i borovnica
rucak: teletina i buranija i spavanjac...
Kad ustane opet ce ruckati buraniju i teletinu jer to bas voliuser posted image
Onda ce malo zasladiti guzu sa danoninom i za veceru su obicno mazalice...u zadnje vrijeme voli da jede dzem od sipurka i puter...
I flasica mlijeka je pre spavanjac oko 22h

p.s Neki dan je uzela rotkvicu i grickala...jel vase bebe to jedu? Kako im spremate? Ja nisam neki ljubitelj tako da nemam pojmauser posted image


< Poruku je uredio Daja_sa -- 22.4.2010 15:09:05 >


_____________________________

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 127
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
22.4.2010 18:25:35   
Medić*
evo i nas u ovoj grupi, nista se drasticno ne mijenja, jedemo kao i do sada, novo nista nismo ubacili osim mladog luka, onako grickajuci ili sa jogurtom, mada me nekad bude strah da se ne zagrcneuser posted image , sada nam fino vrijeme ide pa ce biti drugog voca osim kruske,jabuke i citrusa, bananu ne voli ni pod razno odmah ima nakon da povrati, pa mu i ne dajem.
Doruckovao pilecu supu i mlijeko, kivi za uzinu, spavanjac uz mlijeko od 12 do 15h, mijesano povrce i zumance, cijedjena narandza, malo jabuke trenutno jede milk shnitu i zaliva vodomuser posted image , za veceru cokolino nije ga davno jeo u vecernjim satima, mlijeko i u krevet aBg.

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 128
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
22.4.2010 18:27:56   
Medić*
a za rotkvicu, stvarno neznam nismo ni mi jos probali, nikako, niti je uopste nama spremam, mada ako ti bebara voli sto da ne, nadji neki fini recept i super neka jede sigurno je jako zdrava user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 129
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
12.5.2010 16:54:30   
emma.L
Imam pitanje: daje li itko išta od mesnih prerađevina djeci za doručak? Ne mislim paštete i salame, nego suho meso ili šunku ili nešto takvo? Čini mi se da bi Ema mogla tako nešto probati, ali me je sve strah da joj nije još prejako. S druge strane, sirevi i džemovi mi nekako monotoni, ponekad griz ili sutlijaš i sve vrtimo u krug, pošto jaja ne voli ni u kojem obliku.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 130
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
12.5.2010 18:55:50   
Lejla Ka
Ako nije prejako svakako jeste preslano. Moja starija je tamanila suđuku prije drugog rođendana, pa smo dozirali i sakrivali, a mali nije pokazao interes još. 

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 131
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
4.6.2010 15:17:30   
dana3
Posto se dugo nisam javljala evo nas tu gdje smo sad-jedemo sve zajedno znaci nikakvo posebno spremanje za bebaca.

dorucak je flasa kao i po obicaju ali i na kraju dana
preko dana jede ono sto i mi :pite,  corbe, povrce, sendvice ali sa crnim kruhom. nastojim samo da u toku dana ima na raspolaganju i povrce i voce kao i dosta vode da popije i guramo tako.
napredan je, iako se krece puno-vecinom smo vani cak do 22 navece jer ovde sunce ne zadje do 23 hahahahah

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 132
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
21.6.2010 9:41:03   
Medić*
imam pitanje: koji sir mozemo dati djeci ovog uzrasta? Moj maleni nece ABC, nece domaci mladi sir, dok je bio manji htio je. Evo jutros dok smo mi doruckovali uzeo je krisku edamera i pojeo u sekundi, htio jos user posted image  a ja inace nisam ljubitelj tih sireva, pa neznam koji bih mu mogla davati user posted image .

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 133
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
21.6.2010 10:31:16   
Nadja08
I mi smo u ovoj grupi. Devetnaest mjeseci za desetak dana.
Jede svašta i nemamo nikakvih problema sa hranom, što je za nas super, jer kad je par puta bila bolesna uvjerili smo se kako je teško kad moraš dijete tjerati da nešto pojede. Postaneš sam sebi dosadan sa "nutkanjem".
Što se tiče sira, mi joj dajemo često mladi sir, a popodne nakon spavanja joj taj sir nekad pomiješam sa raznim voćem i malo meda, i to, također, pojede slasno.
Ima i žutih sireva koje mala djeca vole. Probajte sa nekim, pa ćete sigurno naići da neki koji će voljeti. Ne znam zašto ne bi mogao pojesti malo edamera. Od kuhanog je i pasterizovanog mlijeka, a i punomasan je. S vremenom će htjeti probati i druge, sigurna sam.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 134
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
22.6.2010 15:02:16   
emma.L
Što se tiče sireva, tu smo super. Ema voli ABC, voli mladi sir sam ili pomiješan s pavlakom, a najviše voli kajmak Poljorad koji često jede za doručak. Trapist joj je super i njega joj dam u prutićima da gricka, a jučer je probala i livadu, pa i njega voli. Edamer isto tako user posted image .
Inače jede sve što i mi, čak sam počela pomalo i biberiti hranu, dakle sve začine u vrlo malim količinama.
Jedino što malo ograničavam, to su kupovni kolači, koji su preslatki. A raduje me što najviše voli razne čorbe, pa kad se napuca variva i salate, lako mi je kombinirati ostale obroke.
I dalje slabije voli jaja, ali mogu prženice ili kolač bez problema.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 135
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
22.6.2010 15:41:58   
Medić*
ja sam bas bila u dilemi sto se tice ovih sireva tipa trapist, edamer i ostali, vidim da ih dajete djecici, pa cemo i mi aBg jer ja navalila sa mladim sirom i Abc, njemu se dosadilo a edamer tamani user posted image , uglavnom i mi dosta dobro jedemo, vise voce nego povrce ovih dana ali voce u neogranicenim kolicinama moze jesti, ali svakako ima slani rucak svaki dan i dobro pojede hBg, nekad jedino kad zubici nicu pocne odbijati tople supice i corbe, pa mi to malo ohladimo i pojedemo user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 136
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
4.7.2010 19:26:29   
sporty mamaa
Samo da damo podrsku mamama koje misle da njohovi malisani nikada nece postati pravi zvakaci (mislim da ce im morati uvijek miksati hranu)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
I mi smo jeli samo, iskljucivo miksano skoro do godine i pol, a onda je mami dosadilo(napominjem jako kasno je dobila prvi zubic sa 8.mj.)... I evo sta sam napravila: Pocela sam joj za rucak umjseto miksanog povrca, davati povrtnu juhu, u pocetku bih izmiksala neko povrce i pravila krem juhu, a kasnije samo ubacim sitno sjeckane komadice mesa, brokulu, karfiol, izrendanu mrkvicu i tjesteninu.... To nam je bio najcesce rucak + sto bih joj uvijek ponudila nesto nemiksano, kao recimo pitu, pire, makarone sa sirom.... Znala sam ako ne pojede to nemiksano da je ipak pojela juhu... I tako negdje oko 1 i pol godinu usli smo u grupu pravih zvakacauser posted image user posted image user posted image user posted image I dan danas nece da jede sve, ali pitu sirnicu i zeljanicu obozava, spagete ili makarone sa bilo cim i naravno uvijek rado pojede i juhuuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 137
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
13.7.2010 14:45:48   
emma.L
Ja sam u dilemi da li Emi dati šampinjone. Oni nisu alergeni jaki i masa mama ih daje i malim bebama. S jedne strane ne želim pretjerivati u zaštiti, a s druge bih se ranila u koljeno kad bih znala da je nešto dobila zbog toga što ja nisam dovoljno sačekala user posted image .
Mislim da bi joj se svidjeli i malo bi proširili jelovnik. Šta mislite?
Što se tiče žvakanja, mislim da su zafrkanti mali - ako može žuljati keks ili štapiće, ne može me nitko uvjeriti da zbog zubića ne jede piletinu ili komadiće povrća.
Ema ne voli baš puno breskve, maline i marelice, što mi je jako žao, pa sam čak došla u napast da joj smiksam s keksom. A onda sam pribjegla dogovoru - "brzo pojedi da možemo ići vani" (iskreno, mislim da je to više ucjena i ne sviđa mi se to, ali uspijeva, hehe). I zaista je tada ne bih izvela da nije pojela, ali zato što je to bila već druga šetnja user posted image . Inače bih popustila, smiksala i opet bismo išle u skitnju (lude mame user posted image  - na glavi dubimo, a ne znam baš da ćemo dobiti "hvala" kad porastu).

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 138
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
13.7.2010 15:10:22   
Lejla Ka
Ja sam u dilemi da li Emi dati šampinjone.

Gljive se djeci ne preporučuju, po nekima, čak do 12. godine života. Stvar je u tome što djeca ne proizvode neke enzime potrebne za varenje gljiva. Dakle, ne bi im se desilo ništa strašno osim blažih probavnih smetni ili u najblažem "kako ušlo-tako izašlo". Gljive za djecu nemaju nikakvu hranjivu vrijednost, samo opterećuju probavu pa kao takve nemaju značaja.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 139
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
13.7.2010 15:45:23   
hanabanana
Gljive sadrže hitin i hitozan.
Dječija jetra još nemaju enzim koji bi to provarila.
Tako da ima slučajeva da se djeca otruju i šampinjonima. ( a opet ima djece koja jedu šampinjone sasvim normalno ).

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 140
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
14.7.2010 13:08:55   
emma.L
Hvala na savjetima - ništa od gljiva dakle. A kada počinje stvaranje tog enzima?

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 141
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
17.7.2010 0:03:29   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Poštovane,
kako se na temi kritika, sugestija ...pojavio određeni broj postova koji se odnose upravo na teme iahrane beba bila sam dužna pobrisati određeni broj postova koji su mimo date teme. Molim vas da se ubuduće držite okvora teme bez nekih većih diskusija jer tako tema postaje preopširna i komplikovana forumašicama koje žele da se uključe u istu.

Ova tema postoji jer je preporuka pedijatara da se pridržavamo kalendara nadohrane...imamo temu kalendar nadohrane posebno i molim vas da pitanja tipa...kada da bebi dam paradjz...pitate tamo...

Nadalje...dosta Vas nema ticker niti ispod posta podatak koliko je stara vaša beba...što je od krucialne važnosti pri poštivanju kalendara nadohrane te vas molim da na kraju svakoga posta, ako ne želite imati ticker ili da vam taj podatak bude u potpisu, napišete starost svoje bebe. Npr. Moja beba ima _mjeseci. Tako da to da vam bude posljednja rečenica posta.

U nadi da smo se razumjele i da ćemo nastaviti dalje sa posebnom pažnjom hraniti naše bebe
srdačno vas pozdravljam.






_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 142
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
3.9.2010 13:38:49   
koka i po
svecano objavljujem da od danas i mi pripadamo ovoj grupi(u dobar cas).....user posted image

u fazi smo...hocu da jedem ali malo i to ono sto mi se svidja user posted image

jelovnik nam je ostao isti,samo sto smo ga obogatili malo "hranom za odrasle" iliti,pitom,sniclama i ostalim njammmmm poslasticamauser posted image .

e sad ..posto je ova "stara" mama bila davno prvorotka i mnogo stvari zaboravila ,navalite sa prijedlozima za njammmmm a da nisu supice ,corbice i sl....user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 143
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
6.9.2010 17:28:42   
Idina mama
I mi smo sada u ovoj grupi. Od prije nekoliko dana ima 18 mjeseci. Zvace, ali ne jede sve. Kako bih voljela da jede rado krisku hljeba. Nekad mu dodje i pojede , ali najcesce nece. Jaje nije htio, a sada sam lijena i pokusati.
Za sada je ovako:

Dorucak izmedju 8 i 9: integralne zitarice, muesli sa sezonskim vocem koje izgnjecim viljuskom. Ponekad hoce malo hljeba. Voljela bih mu pomazati maslacem i marmeladom ili medom. Ah, ...


Rucak izmedju 12 i pola 1: danas bez mesa. Riza sa malo povrca, malo luka i paprike i komadica paradajza. Pojede 200-240 gr. Najcesce 220 gr.

Uzina oko 4: voce koje izrezem na tanjir i on sam uzima. Onda se zagleda ili zaigra, pa ja dajem. Trudim se i svaki put nuidim i pokusavam sa svim sezonskim vocem, ali on bira uvijek bananu. Ah, ...

Vecera izmedju 7 i 8: Ja bih voljela da jede hljeb i tvrdi sir, npr. goudu, ali tesko ide. Jede supu sa povrcem koja je tako gusta da se to moze nazvati tjestenina sa povrcem. Pojede oko 190-200 gr.

Ide na spavanje oko 10 (to kad imamo dobar dan, jer tesko zaspi i inace nemirno spava).

Kako sam shvatila da malo jede sir i jaja, evo sta sam vec pripremila za sutra za rucak i veceru.
Rucak: tjestenina sa jajima, malo mrkve i tikvice skuhala u ne previse vode (da na kraju bude prilicno gusto, a ne supa). Pred kraj dodala paradajz i na komadice isjeckan tvrdi sir. (Sir je puno bolji izvor kalcijuma nego mlijeko). Sir se rasopio i dobila sam kremasti sos za tjesteninu.
Vecera. Skuhala sutliju sa vrlo vrlo malo secera (moze sad i malkice secera, jer ne jede uopste nikakve slatkise - nista, ama bas nista). Kad serviram dodacu predivan sos od visanja, koji je bez secera, a sa agar agar sokom.
Valjda ovo nece biti previse mlijecnih proizvoda za jedan dan.

Inace jedemo iskljucivo bio (organsku) hranu. Sve ama bas sve je kod nas bio: brasno, secer, ulje (repicino i maslinovo), germa, kafa, voce, povrce,... 

< Poruku je uredio Idina mama -- 6.9.2010 17:32:46 >

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 144
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
6.9.2010 17:34:00   
Idina mama
Lejla K i hanabanana, hvala puno za informaciju o gljivama. Korisno!

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 145
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
13.9.2010 22:08:22   
Anoniman
Molim iskusne za savjet:
Moja malena (19,5 mj.) je počela odbijati večernje mlijeko (noćni HIPP), a kako nikako ne voli obično kravlje mlijeko, ne znam šta bih da joj dajem za večeru.  Htjela bih nešto lagano, ali opet zasitno... e, sad, s obzirom da sam zagovornik zdrave i domaće ishrane, sužen mi je izbor.  Pa, dobro, može nekad doći i Čokolino u obzir, ali šta ostalih 6 dana u sedmici!
Vidim, u prethodnim postovima, Idina mama spomenu sutijaš... i to je dobra ideja!  Imate li ih još?  Da li je čorba/supa dovoljna za večeru?  Ne dajem joj puno hljeba, pa ne bih ni da joj mažem namaze i sl.  Nadam se da imate još ideja! Unaprijed hvala!

(odgovor članu Idina mama)
  Neposredna veza do poruke: 146
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
13.9.2010 22:32:53   
Hanady RR
ja sam svojoj djevojčici samo ukinula mliejko navečer...
dovoljno joj je što ujutro i u toku dana popije i pojede mliječnih porzivoda....pa smo izbacili ono da sa flašicom ide u krevet...ona nakon veer ide na pranje zubića i krevet sa mamom pod rukuuser posted image

kod nas su večere uglavnom....

puding, ćušpaiz, sutlija, peksimeti sa mladim sirom, palačinke u koje namažem pavlake pa narendam sira trapista, kiflice sa domaćim džemovima ili ABC sirom, večeras smo za večeru imali krosane od lisnatog tjesta uz toplu čokoladu ( mlijeko + nesquiq).

Eto nekoliko idjea...

ja svojoj dajem hljeba. tj. tjestenine pa nekada nam za večeru bude i pilav domaći u mlijeku kuhan, ili čak makaroni sa pavlakom, mazalice ne jedu, salamu i ne vole sem purećim prsa ovako...ja uzimam u dp marketima ovako veliku po 200-300 grama narezano pa im dam recimo sa peksimetima da jedu ili sa pogačicama ili hljebom i uz to obavezno pavlaka ili jogurt.

Viršle neće...
paštete neće...
možda hoće al im niko ne kupujeuser posted image user posted image user posted image user posted image






_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 147
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
14.9.2010 21:27:32   
koka i po
ja sam svojoj djevojčici samo ukinula mliejko navečer...
dovoljno joj je što ujutro i u toku dana popije i pojede mliječnih porzivoda....pa smo izbacili ono da sa flašicom ide u krevet...ona nakon veer ide na pranje zubića i krevet sa mamom pod ruku




A u koliko sati joj dajes veceru ?..
mislim ..da ne bude ni kasno ni rano...otprilike

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 148
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
14.9.2010 21:30:31   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: koka i po

ja sam svojoj djevojčici samo ukinula mliejko navečer...
dovoljno joj je što ujutro i u toku dana popije i pojede mliječnih porzivoda....pa smo izbacili ono da sa flašicom ide u krevet...ona nakon veer ide na pranje zubića i krevet sa mamom pod ruku




A u koliko sati joj dajes veceru ?..
mislim ..da ne bude ni kasno ni rano...otprilike

u 19.15 im je večera svaklu noć...do 19.30 gotove...idu na spavanje...mala u 20 velika u 20.15.najdalje 20.30h


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 149
   RE: Ishrana beba od 18 do 24 m...
14.9.2010 21:36:03   
koka i po
Hvala Hany user posted image
ja sam uvijek dvojila da li da dajem veceru sat vremena prije spavanja jer sam procitala da makar dva sata treba proci od bebine vecere da bi spavala mirno i bez probavnih smetnji ,,tipa uh jesam se prejela ,,user posted image

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *