|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
21.5.2009 12:22:15   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: gvendolina

Beba se nekad tako uznemiri,ne bude mu dovoljna ni flasica ni moje mlijeko.A ja ne zelim da mu povecavam dozu dohrane,sada pije oko 40 ml.Ne znam sta da radimuser posted image




Gvendolina, ako sam dobro upratila bebara je napunila tri sedmice. Sada ima prvi skok u razvoju, i zato ti je stalno na grudima.

Evo pročitaj nešto o tome i prepoznat ćeš se.


Skokovi u razvoju
 
Negdje tjedan-dva nakon rođenja, dijete koje je do tada mirno jelo svaka dva-tri sata, odjednom može dramatično povećati broj podoja. Tek sto je zaspalo već se probudi, plačući ili grizući šakicu, tražeći jesti. A mamu onda zaspu komentari okoline kako je super da je probala ali eto, očito dojenje ne funkcionira kako bi trebalo.

Više ima na ovom linku

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=111&Show=260

Sama si rekla da nekada ni flašica nije dovoljna da je bebe uznemirana, sve ti je to jasno pokazuje da dijete nije gladno, i dijete ne plače samo kada je gladno. To što sisa u prazno, i to je super, ono se time smiruje, jer sisanje za bebe je puno više od pukog hranjenja, to je sigurnost, utjeha.


(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 126
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
21.5.2009 12:29:51   
demented
Sve što su cure rekle potpisujem. Super ste krenuli i samo je bitno da budeš uporna. I ja sam imala istih problema i pravila iste greške. Čak mi je beba i malo dobila na težini i pedijatrica je rekla da nemam dovoljno mlijeka i da moram početi sa dohranom. Ja nisam prestala dojiti nego sam nastavila dojiti još više. Bitno je da dojiš stalno čak i kad misliš da više nema mlijeka. Nemoj prečesto mijenjati dojke jer onda beba ne dođe do onog masnijeg dijela i ostane gladna. Mislim da u dva sata ako beba traži još uvijek nudiš istu dojku a tek poslije toga drugu. Također pokušaj smanjiti dohranu i čajeve jer kako ti je Amrino napisala beba pored tvog mlijeka ne treba ništa. Također su bitni noćni podoji. Doji što češće noću i to je dobro za nadolaženje. Znam čini se malo naporno ali nema ništa na ovom svijetu što ne bi učinili za svoje bebice. Nama je ovo pomoglo i nastavili smo dojiti. Nadam se da ćete i vi uspjeti.   

< Poruku je uredio demented -- 21.5.2009 12:30:46 >


_____________________________

S 2008
A 2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 127
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
21.5.2009 12:32:07   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: demented

Nemoj prečesto mijenjati dojke jer onda beba ne dođe do onog masnijeg dijela i ostane gladna. Mislim da u dva sata ako beba traži još uvijek nudiš istu dojku a tek poslije toga drugu.  


Da, da, da...ovo je jako bitno. Znači ako traži da doji svakih 15 minuta, stavljaj je svakih 15 minuta, ali uvijek na istu dojku u periodu od dva sata. Onda mijenjaj. Jer neće posisati najmasnije mlijeko.

(odgovor članu demented)
Neposredna veza do poruke: 128
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
21.5.2009 12:42:43   
gvendolina
saharice, hvala na podrsci puno znaci,ljubi i ti svoju malu princezicuuser posted image
Sta je bilo za vakcinu,je li primila?kako su oke,ljubim ih?

beba ne place dok ima mlijeka,medjutim kad sve podoji,mali mangupcic ne zatvara usta dok mu ne napravim hapicuuser posted image
A stolicu ima 1-2 puta dnevno,finu zutuuser posted image Nisam ga vagala,ne znam koliko je dobio,ali osjetim da me ruke bole od nosanja.

hanabanana srce siuser posted image user posted image user posted image    utjesila si me,vec sam bila pomalo zapala u depresiju.Ja i zaboravila na ove skokove u razvoju.Primjetila sam to kad je imao 3 dana,trazio je duplu dozu hapice.A znaci to nastupa i u trecoj sedmici
bas se ovako mali svrcko ponasa,ljubi ga mamauser posted image

A sto se tice nocnog dojenja,bas mi je fin bio ovih dana.Plasila sam se da necu moci izdrzati tempo nocu,jer me po danu smori.Ali mi je extra spavao i dojio svaka 2 -3 sata.Preksinoc je cak bio zadovoljan samo dojenjem,nisam ga dohranjivala.A onda opet po danu ista prica,nista mu nije dovoljno.

Hvala vam ponovo dusice moje,evo cekamo da se mali misic probudi,pa opet u akcijuuser posted image
Javim vam kako napreduje,ljubimo vas     user posted image user posted image user posted image




_____________________________

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 129
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
21.5.2009 14:31:53   
škorpija
E da mi je ko pričao da je ovo dojenje ovolika pegla ne bih vjerovala, pa ja kontam svi sisari normalno doje pa neću ni ja imati problema, ali brate što je previše-previše. Čini mi se da gubim bitku sa flašicom, jer moj malac je izgleda već skontao da mu je lakše vući iz flašice, pa kad sisa, povuče dva puta,reži, plače i zacrveni se. a primjetila sam da je mlijeka manje jer sam nekoliko noći izbacila noćno dojenje da se barem malo naspavam, mlijeka je sve manje. Sad sam ponovo uvela noćno dojenje, ali čisto sumnjam da će pomoći jer kad sam zombi i nenaspavana ne mogu imati ni mlijeka. Muka mi je više da ga stalno držim na sisi, jer su počeli i gostda dolaze, a ja sam umorna, prljava, kuća mi je u haosu, a i on vrišti od gladi dok mu ne dam hapicu. Skontala sma dojiću koliko još budem imala mlijeka i svaka čast uponim mamam, treba im orden dati, ali ja napuštam ovu bitku, možda će slijedeće put biti boljeuser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 130
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
21.5.2009 15:18:49   
Suzana
Škorpijo, baš mi je žao što već unaprijed odustaješ, dojenje jeste na početku teško ali poslije sve bude lakše i onda počneš da uživaš...
Ako još nisi skroz odustala, evo sjeti se mene pa će ti biti lakše - dvije bebe (blizanci) kojima je za 6 dana aBd prvi rođendan, i još uvijek doje (mada uskoro planiramo prestati - neće biti lako i toga me je strah). Ne trebam ti pričati koliko sam ja puta dojila u toku 24 h u početku, a i kasnije... kada su zubići bili aktuelni, pa znali su ustajati po 3 x do 3 h ujutro i to ne u isto vrijeme - znači ja legnem u 11 h i do 03 h ujutro ustanem već 6 puta.
Ako sam te motivisala, biće mi drago.




_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 131
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
21.5.2009 15:22:28   
Suzana
Da ne ispadne da sam ja sada neka "svetica", i meni je na početku znalo prolaziti kroz glavu kako bi mi bilo lakše sa flašicom, ali... bila sam svjesna da je dojenje najzdravije...
I da... pusti kuću i goste, ako ti neko dolazi da ti vidi je li ti uredno ili neuredno, ne treba ti ni dolaziti. U ovim trenucima bebica i ti sama sebi neka su ti na prvom mjestu.

Sretno još jednom.



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 132
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
21.5.2009 15:29:26   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: škorpija

E da mi je ko pričao da je ovo dojenje ovolika pegla ne bih vjerovala, pa ja kontam svi sisari normalno doje pa neću ni ja imati problema, ali brate što je previše-previše. Čini mi se da gubim bitku sa flašicom.

Muka mi je više da ga stalno držim na sisi, jer su počeli i gostda dolaze, a ja sam umorna, prljava, kuća mi je u haosu, a i on vrišti od gladi dok mu ne dam hapicu. Skontala sma dojiću koliko još budem imala mlijeka i svaka čast uponim mamam, treba im orden dati, ali ja napuštam ovu bitku, možda će slijedeće put biti boljeuser posted image


Ma kakav orden. Ako će ti lakše biti reći ću ti ovo.....nisi trebala izbaciti noćne podoje, ali nema veze, vratila si ih. Nije ništa izgubljeno, samo moraš uraditi par stvari:
- kad dijete spava - ti spavaš
- kako suzana rece - ko ti dolazi da vidi jel čisto - ne treba ti ni dolaziti
- treće - ja sam se super odmarala upravo kada je ona dojila, šaku pod glavu i u horizontalu
- i najbitnije: skoro si pregurala najgore, nakon mjesec dana sve dodje na svoje. Izdrži još malo, nadji u sebi još jedan atom snage.

Ja imam dvoje djece, jedna je dojena druga nije.
Prva dva mjeseca sam mislila: Koja je budala rekla da je dojenje lakše???
Slijedećih 12 sam govorila: Hvala Bogu pa više nema onih boca, otkuhavanja, prekuvanja, nosanja, bolnog stomaka......

Stoga, škorpijo, izbaci bocu, dijete na prsa - ono je tamo ne samo radi gladi ( hoce i blizinu, ne zaboravi da samo tebe zna i otkucaje tvoga srca, to je slušao 9 mjeseci ), za 20 dana sve će ući u jednu divnu normalu.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 133
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
21.5.2009 15:40:51   
mišur
Evo ja bih samo potpisala Suzanu i Hanubananu, i vjeruj nam kad ti kažemo da će sve muke oko dojenja biti jako brzo gotove i da ćeš uživati u tome...
Ovo ti govorim iz ličnog iskustva, ne pametujem napamet..
Imale sam i ragade, i mastitise, i bebu koja odmah zaspi na sisi, i znam kako mi je teško bilo...
I pomišljala sam u sebi kako bi mi najlakše bilo dati mu flašicu i riješiti sebe muka...
Ali sva sreća kratko je trajala ta agonija, i onda sam stvarno počela uživati u dojenju...
Zato ako još imaš volje i snage, pokušaj se još malo strpiti, i vidjećeš da će biti bolje...
Mani se gostiju i kuće, nemoj se oterećivati tim banalnostima...
Ti si nedavno rodila i od tebe se ne očekuje sada da budem izvrsna domaćica kojoj sija kuća...
Ti si sad prvo mama to malom biću koje samo tebe zna i od tebe najviše zavisi, a ostali neka i zagledaju po kućiuser posted image
I koristi svaku priliku kad ga dojiš da i ti odmoriš i legneš, i čim završiš dojenje, bacaj se na spavanjac...Sad trebaš biti odmorna, i preko dana nadoknadiiti one sate koje ne prespavaš po noći...
Ja se iskreno nadam da ćeš izdržati još malo, vidjećeš kasnije kako će ti biti lijepo kad ne budeš morala grijati vodu, mućkati mlijeko...

Sretno ti u svakom slučaju, kako god da odlučiš...user posted image

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 134
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
21.5.2009 15:56:56   
Anoniman
suzo, moram ti reci svaka ti cast, evo ja dojim od pocetka,nesto vise od 40 dana, i ide hB ali bogami bilo je kriza napocetku, psihickih, a kad pomislim dvoje, ali sto jest jest dojenje je gust kad se sve sagleda

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 135
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
21.5.2009 16:02:38   
emma.L
Samo pomisli da za koji dan tebe neće boljeti prsa, a za koji mjesec će ti se smijati i gugutati od sreće na prsima i pružati rukice da te dirne po licu sa blaženim osmijehom na licu, jer je tu najsretnija beba na svijetu. Nema ljepšeg osjećaja, a život je puno lakši bez termosice i flašice kad hoćeš negdje krenuti.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 136
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
21.5.2009 17:18:46   
škorpija
Hvala svima na podršci, ali imala sam snage za dojenje sve do prije neki dan kad je bebać počeo da okreće glavu od sike i da urla dok mu ne dam flašicu, uijek sam mislila da bebe više vole siku i to me je naročito demotivisalo. Ne znam ni sama šta ću dalje

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 137
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
21.5.2009 17:46:10   
mnn
prepoznala se i ja u tom tekstu.meni maleni zna jesti po dvije flašice jer ja nemam dovoljno mlijeka ali mu dajem sisu kad traži jer zaspi najbolje.ujutro znam imati dosta mlijeka tako se meni čini ali kad on potegne ostane možda koja kap i još koji put preko dana i gotovo je.nadohranu jede voli bebimil i traži čaj od komorača protiv grčeva i njega voli.

hvala bogu napreduje super.


škorpija nemoj biti tužna daj mu bočicu pa tek onda sisu..tako je radila jedna moja poznanica i uspijelo je...probaj možda bude jako gladan pa mu se neda vuči mlijeko iz sise i bočica mu bude lakša...pa kad se najede probaj mu dati..možda uspije.

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 138
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
21.5.2009 18:02:57   
škorpija
mnn u pravu si i meni je to padalo napamet, ma bitno je da sisa barem malo pa kako god, ma sve bi bilo u redu da sam ga na početku mogla pustiti da plače, ali lakše je dati bočicu i tako smiriti i sebe i njegauser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 139
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
21.5.2009 18:17:13   
valika
odrekla sam se nikotina u trudnoci bez problema prestala piti kofein pazila sta jedem-puno svjezeg voca i povrca jednostavno zivjela sam zdravo u nadi da cu samo dojiti da bi na kraju imala nedovoljno mlijeka i pokraj moga izdajanja morala nadohranjivati i reci te mi gdje sam pogrjesila........user posted image
kolegica pila i pusila citavu trudnocu i doji bez problema za popizditi i za nepovjerovati...srce me boli

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 140
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
22.5.2009 9:12:49   
škorpija
Joj valika u pravu si, nedavno me nazvala prijateljica koja je imala ogromne količine mlijeka, ali dojila je samo zato što nije imala novca za hapu i kaže ma ti si budala što se sekiraš, ja na tvom mjestu ne bih dana dojila ni dana, stvarno dojenje je nešto što niko od nas ne može procjeniti hoće li moći ili ne, ne znam je li to genetika, ali nekom mlijeko curi nemilice, a drugi se krvavo namuče za svaku kap.

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu valika)
Neposredna veza do poruke: 141
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
31.5.2009 15:34:55   
Crazy little thing
Evo ja se ispričavam što prekidam prethodnu raspravu, samo ću reći, škorpija, ne odustaj, mojoj su bebi sad puna dva mjeseca, a mi još vučemo i trudimo se. Najgore od svega je da se sekiraš oko tih ljudi. evo meni sinoć, puna kuća, a beba plače, prepalo se jadno dijete, ja fino gostima kažem, samo ćemo mi malo papati, ja se ispričavam, u sobu i nas dvije uživamo. za deset minuta, beba smirena, ja sretna i onda idemo gostima. Neka ti beba bude na prvom mjestu i nije sramota ništa, ni kuća ni nered ni išta. i ako možeš, traži pomoć od mame, sestre, muža, bilo koga..

...............................

A SAD, moj problem. Mislim, ne znam uopće da li je problem, pa evo moje priče s dojenjem. Odmah nakon poroda mi je beba dojila i odmah prvu noč se vidjelo da jedna sika ide bolje druga lošije- nema veze. međutim, idući dan nas odvoje na 24h jer ona ode na pedijatriju, šuknu joj one bočice sa 16 brupa, pa kad sam ja došla, budući da se nisam izdajala, ona je malo papala, ali joj nije bilo dovoljno pa su joj dolje uvijek bočicu davali. Kad smo došli kući, ja sam dojila i dojila, ona jadna plakala, u biti je imala grčeve, pa bi joj napravili bočicu koju je nekad i cijelu izbacila. za prvi mjesec je dobila kilo ipo, za drugi pola kila, jer smo mi u drugom sve više dojili. Sva ta priča završava tako da su njoj danas točno dva mjeseca, zadnja tri dana nije uzimala bočicu. Međutim, jučer je imala stolicu. takvu da je veći dio toga bio vodenast i samo malo one NORMALNE stolice, kakva inače izgleda. Sad me brine, možda joj je ipak premalo? Da li am svoju želju da dojim i svoj trud stavila ispred nje i njene potrebe? user posted image user posted image

Da još napomenem da nisam nikad imala ragade ni krvarila, sike struje kad krene dojit, ljeva joj je puno draža od desne, i više ima, stavljam je na grudi što češće, obožava dojit, i nekad smo tako iz čiste ljubavi jer imam osjećaj d a nije gladna već samo se malo volimo.user posted image

_____________________________

Malena, 31.03.2009.

you don't make up for your sins in church. You do it in the streets.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 142
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
31.5.2009 21:11:19   
Anushka
crazy little thing, na temi zelena stolica imas dosta price o svim vrstama stolicauser posted image  a ono sto ti mogu reci je da ako beba ne place, ako nema nikakvih drugih problema simptoma isl onda nemas zasto da se brines, mozda je malo prehladjen stomacic, a mozda bas nije nista. i cestitke na uspjesnom odvikavanju od flasiceuser posted image

(odgovor članu Crazy little thing)
Neposredna veza do poruke: 143
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
1.6.2009 11:19:06   
škorpija
crazy little thing svaka čast da si uspjela da poptuno prekinete s bočicom, to je stvarno super, e kako bih ja to voljela ali imam dovoljno mlijeka za potpun obrok samo ujutro. Moj pera-ždera ne voli toliko siku pa doji pet minuta mirno, a poslije toga trza glavom, ljuti se i plače. Ne znam je li to zato što nema više mlijeka ili mu je teško vući, ali uvijek odustanem i na kraju mu dam flašicu.
A ja sam primjetila da više voli lijevu siku, iz nje mu je izgleda lakše vući, pa desnu često zdajam da održim isti nivo mlijeka. Ma čini mi se da je odbijanje od boćice vezano i za karakter bebe, ako voli siku sigurno je lakše.
A iako svi tvrde da majčino mlijeko ne može biti nekvalitetno, primjetila sam kad izdojim da je mlijeko dosta vodenasto i gotovo providno, i to ono zadnje, ne prvo. Možda je i to razlog što mioja beba ipak više voli adaptirano koje je gušće i izgleda zasitnije od moguser posted image ?

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 144
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
1.6.2009 12:29:20   
hanabanana
Tvoje mlijeko izgleda sasvim ok. Majčino mlijeko izgleda upravo vodenasto, ali stavi ga u frizider i nakon par sati vidjet ćeš da će se odvojiti masni dio a dole će ostati voda. To je normalno.

To što plače nakon pet minuta može značiti da ga trebaš podignuti, nega podrigne, malo ga pronosaj i ponovo prinesi dojci.

Bitno je da iz svoje glave izbaciš tu misao: Nemam dovoljno mlijeka.

Znam da je teško, ali jednostavno probaj ne misliti na to.
Ja sam se svih pet mjeseci pitala jel joj dovoljno to što posisa iako je dobijala mjesečno po 850 grama, tako da znam o čemu pričaš.
Tek kada je počela uzimati pomalo i nadohranu ja sam se prestala time opterečivati.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 145
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
1.6.2009 14:32:56   
Sonja
draga skorpija kad citam tvoj post kao da sam ga ja pisala...ma sve u rijec isto...
beba sve rjedje doji i to ga moram prakticno natjerat i to malo da podojiuser posted image
meni dojke skroz slabo nadolaze i svaki put kad doji vristi i crveni se.cak se i zacene
i sta cu moram mu dat flasicu...
jos nisam odustala iako mi je to dojenje i bolno jer su mi bradavice pukle a i zamorno . pokusat cu jos ali mislim da nece jos dugo trajati jer je mlijeka sve manje

draga moja potpuno te razumijem i nimalo te ne krivim ako prestanes skroz dojit.
pozdrav i sretno


_____________________________

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 146
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
1.6.2009 16:04:51   
škorpija
Ma teško je to kad ti bebu moraš tjerati da doji,a on kao da mrzi siku i kao da mu je ona najveći neprijatelj. I svi govore biće lakše, izdrži, ali do kad višeuser posted image
Evo odjutros sam ga dojila bezbroj puta, a o n cijelo vrijeme plače dok doji ,nosam ga, podrigne i vratim na sisu, dok osjeti da je sisa a ne flašica odma h počen plakati. I da i posloje bezbroj podoja i dok us mi gosti sjedili cijelo vrijeme mi je bio na sisi i na kraju opet gladan. Ma dovraga više i dojenje i ko ga izmisliuser posted image . Hvala bogu da postoji flašica jer dala sam mu je prije pola sata i eno ga šuti i gučeuser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 147
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
1.6.2009 16:12:44   
hanabanana
Škorpijo......sve što ti osjećaš, osjeti i beba.
Ako si ti nervozna ( a prirodno jesi od brige ima li dovoljno mlijeka, hoće li početi dojiti, ili će opet plakati i okrenuti glavu, da li će mu biti dovoljno ) to beba osjeti, prenosiš i na nju.

Ti se još uvijek boriš, i nisi načisto sa sobom. Ja ti samo govorim da ne odustaješ, jer vam ide, pa kako god. Prva dva mjeseca su najgora.
Bojim se da će ti se kao bumerang vratiti sve nakon par mjeseci ako prestaneš dojiti......izjedat će te pitanja: da li sam prerano odustala, da li sam se dovoljno trudila, mogla sam više da sam htjela, ja sam kriva što nije dojio......
Ovo će ti se javiti budi sigurna. Pričam iz vlastita iskustva.
Meni je trebalo dugo duuuuuuugo da ne pomislim na svaku Haninu temperaturu: Da sam je dojila i da sam bila upornija ovo se ne bi desilo.
Nepotrebno naravno, ali meni se uvijek to prvo vrtilo po glavi.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 148
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
1.6.2009 16:17:38   
škorpija
ma znam, muka mi je od dojenje, ale evo me za kompjuterom, a on prištekan na sisuuser posted image , i dalje se trudimo, ja više, a user posted image malo manje

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 149
   RE: kako znati imam li dovoljno mlijeka
1.6.2009 16:24:46   
škorpija
joj da mi nije ovog foruma i vaših odgovora čini mi se da bih davno izvršila harakiriuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *