|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: KOliku razliku napraviti?
12.7.2008 19:26:30   
Najdraza mama
Kod mene je razlika 5,5g izmedzu dva sina..i mislim da nije previse dobro se snalaze ...

_____________________________

Mama vas voli..

(odgovor članu lamka)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: KOliku razliku napraviti?
27.7.2008 16:55:03   
Mrka
Mislim da to kod svih nas nije isto. Npr. meni je ce mali imati 20 mjeseci kada se rodi drugo dijete. Pa posle toga se nadamo da ce i trece stici, ako Bog da i sve bude u redu, nakod ovog 2 do najvise 3 godine. Mi ne zelimo veliku razliku.
Moj muz vec  ceka drugo diete, a sestra mu ima 10 godina. Prevelika razlika. Malo mi je to isto bed. Dok je nas cetvoro majka rodila za 9 godina i svi imamo svoje porodice i super nam je, dok to mom muzu nedostaje. Onda, on kaze da se nikako nikada nije slagao sa sestrama, jer su male. Fale mu razgovori sa sestrama, bas oni koje ja imam sa sestrom i bracom.
Nama je idealna razlika 2-3 godine izmedju djece. E, sad to zavisi i od toga koliko bracni par zeli imati dijece. Ako zeli vise od dvoje, po meni je najbolje manja razlika.

_____________________________

Adin 12.01.2007.

(odgovor članu Najdraza mama)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: KOliku razliku napraviti?
27.7.2008 19:33:09   
emina_h
Kod mene ce aBd biti razlika cetiri i pol godine.
Mada licno mislim da je mozda bolje da je manja razlika.
Ja sam najmladja i imam sestre koje su 14 i 12 godina starije od mene.Mada eto i to je lijepo,jer smo unatoc tolikoj razlici i sestre i najbolje prijateljice.
Ma sve ima svoje prednosti.

(odgovor članu Mrka)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: KOliku razliku napraviti?
2.9.2008 9:23:02   
Crvena
Kod mene je razlika 2 godine i 10 mjeseci. Mi se zasad dobro snalazimo. Mislim da je najvaznije dobro pripremiti starije dijete na dolazak user posted image u kucu. Negdje sam procitala da psiholozi preporucuju da je idealna razlika tri do cetiri godine.

_________________________
PRINC 30.8.2005.
PRINCEZA 30.6.2008.

(odgovor članu emina_h)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: KOliku razliku napraviti?
10.9.2008 17:09:36   
senoenamine
I sama sam imala isto misljenje,cim dobijem prvu bebu rado bi jos jednu ali ne bas tako skoro dok se ova malo ne podigne.I sada imam dvije preslatke curice,Emini su 3 god.i 9 mj.a malena bebica je stara 18 dana.Posto je luda za djecom i nikad nije tukla drugu djecu znala sam da necu imati problema,a istina je da nisam zeljela vise da cekam sa drugom bebom.I hvala bogu danas je sve super,ne tuce je i ne radi nikakve grozote tepa joj ljubi pa cak i lagano miluje.Moje misljenje je da je bolje kada prvo djete malo poraste i pocne shvacati bolje neke stvari ali veliku ulogu ima i to da ne postane velika maza jer tad su problemi.Sretno svima u planiranju porodice lijep pozdrav pusssssseeeeeeeeeeeee

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: KOliku razliku napraviti?
10.9.2008 23:44:39   
lejlašh
Ni ja ne bih pravila preveliku razliku, bolje je kad djeca zajedno odrastaju. Kad mrvici bude 1,5 - 2 godine aBd, radimo na tome da dobije seku ili bracu, a za treće još moram prelomiti mužića, nešto mi se nećka. I moje zdravlje nije baš najnaj, pa me je sve strah, da mi je da se porodim još koji put dok mogu podnijeti trudnoću. A uživam u malenoj i njenim vragolijama, tako da jedva čekam da vidim da li će i drugo biti tako posebno

_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu senoenamine)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: KOliku razliku napraviti?
4.10.2008 21:47:45   
amrab
Moja najstarija kćerka ima 9,5 godina,mlađa 5,5, a najmlađa 3,5 mjeseca.

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: KOliku razliku napraviti?
4.10.2008 22:01:58   
mama_e
Erminu će biti 2 god. i 9 mj kad se akoBog da drugo rodi i znam da će na početku biti teško
jer je on prvo i zasad jedino unuče s obje strane pa je poprilično navikao da je on centar svijeta...
Ali eto tješi me to što nije zločesto i ljubomorno dijete

(odgovor članu amrab)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: KOliku razliku napraviti?
11.10.2008 9:29:10   
belmac
razlik između moje dvoje djece je 2,5 godine. po meni je to idealna razlika jer se super slažu. naravno, u početku je najvažnije bilo stariju curicu pripremiti na dolazak mlađeg brace, ali i odvojiti dovoljno vremena za obadvoje. ako sta sami to je malo teško, ali onda tu "upada" otackoji je tada postao ogroman faktor u njenom životu.

danas je njima 11, to jest 8,5 godina i na proljće, aBd,  čekamo novog bebaćauser posted image . izuzetno se raduju novoj bebi, ali znam da će uvijek ona biti "svijet" za sebe, a njih dvoje "tandem snova" user posted image . ja sam već nagovjestila da onda za 2-2,5 godine trebamo četvrtu bebar da se ovo treće ima s kom družitiuser posted image user posted image

(odgovor članu mama_e)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: KOliku razliku napraviti?
12.10.2008 0:27:18   
Anoniman
Pozdrav za sve, ja sam novi član. Imamo kćerku kojoj je 6 godina i skoro smo saznali da je drugi bebac na putu, tako da će razlika biti 6 god. i 8 mj. Ko zna šta nas čeka.....user posted image  Al kad razmislim možda to nije loše. Kćerki smo posvetili svu pažnju ovih 6 godina pa se nadam da ćemo se moći posvetiti u potpunosti i drugom djetetu. Naravno, ukoliko to bude "šefica" dozvoljavala, a neš mi govori da hoće....user posted image

(odgovor članu belmac)
  Neposredna veza do poruke: 35
   RE: KOliku razliku napraviti?
9.11.2008 21:38:58   
Hanady RR
Pozdrav...
Moja djevojčica ima 2 god i 4 mjseca, a ja sam trudna 5 mjeseci. Naime, planski je i njen dolazak i dolazak druge bebe. Kada se Hanadi rodila odmah je bio dogovor da oko njenog 2 rođendana razmišljamo o dolasku još jednog člana porodice..tako je i bilo. Sve je ok kad se priča i dogovra i planira i rađa...razmišljamo mi i o trećoj prinovi...ali sada mene fata panika. Dali ću moći posvetiti dovoljno pažnje dvijema bebama. Hanadi je još beba, plašim se da sa rođenjem druge bebe neću jj se moći dovoljno posvetiti kao do sada i da će ona to osjetiti...
Nikako nemogu da svarim kako ću joj tepati i maziti je kao do sada..plašim se da nisam požurila i da zbog toga Hanadi ne bude zapostavljena.
Trenutno sam u fazi da stalno plačem i razmišljam kako ću stići istom mjerom voljeti dvije bebe...
Moja mama kaže da je to normalno ali ja stvarno sam u teškoj fazi...
user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: KOliku razliku napraviti?
20.11.2008 8:27:04   
emma.L
Imamo bebu od mjesec dana i vec pricamo o drugoj user posted image , a planiramo i trecu, ako nas sreca posluzi, posto nismo vise u 20-im. Ideja je bila zakaciti jednu na drugu da skupa odrastaju, ali kad sam vidjela koliko vremena trazi mala beba (koja je jos super beba), malo me strah kako cu se moci posvetiti objema. Iako smo razmisljali da se odjednom rijesimo pelena i flasica dok smo u fazonu, i prostor malo pravi problem. Imamo jednu malu sobu koja je sada djecija i u koju nikako ne moze stati jos jedan krevetic. Dakle, ta nova beba bi spavala u dnevnoj s nama, a to mi nikako nije rjesenje. Elem, otvori se 1000 pitanja nakon sto malo budes roditelj i shvatis da se zelis jednako posvetiti i drugom djetetu i pruziti mu sve kao prvom, a bas i ne mozes.
U svakom slucaju, i ako bude s nama u dnevnoj, mozda nece imati sobu, ali ce imati mamu pored sebe 24 sata (ovo se ja tjesimuser posted image ).

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: KOliku razliku napraviti?
20.11.2008 8:32:23   
emma.L
A htjedoh samo cestitati Belmac na razmisljanju user posted image ! Svaka cast! Ja sam jedinica, i zeljela bih dobiti na bingu samo da kupim veci stan i imam 4, 5 ili 6 beba. Zato mislim da cu se i u ovom skucenom prostoru odluciti za drugo dijete (eto, barem za drugo). I slazem se da trebaju biti blizu u uzrastu jer im to zaista obogati i djetinjstvo i cijeli zivot. Meni je uvijek falio netko, i to sam osjetila i sada u trudnoci i poslije poroda.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: KOliku razliku napraviti?
20.11.2008 9:50:00   
dacy
ja sam starija od svoga brata 8 g, i moram reci da nije nikada bilo nekoga rivalstva medju nama, sto vise mama uvjek kaze da samjoj ja bila desna ruka kad je on bio mali. Ja sam mislila napraviti razliku oko 5-6 g. jer po meni to je najbolje, ali opet nikad se nezna...neko je napisao da ne koriste zastitu pa se svasta moze desiti user posted image tako je i kod nas

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: KOliku razliku napraviti?
20.11.2008 14:04:47   
hanabanana
Skoro 4 godine...i da mi je ova pamet, ne bih pravila toliku razliku. 

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: KOliku razliku napraviti?
20.11.2008 14:12:43   
mamy Sabina
Slažem se u potpunosti!
Mojoj djevojčici je skoro 13 godina,prvih 7-8 godina nismo ni planirali bebu.
Kasnije,kada smo se odlučili za drugu bebu nije nam upalilo baš iz prve.Zatim dva spontana!
Naravno ne odustajemo,mart će brzo,ako sve bude uredu idemo ponovo u pokušaj.Sad mi je baš krivo što nismo radili na drugoj bebi kad je Emini bilo 2-3 godine!

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: KOliku razliku napraviti?
20.11.2008 14:16:52   
beni29
Kod mene je razlika skoro sest godina i to ja naravno bilo silom prilika. Da sam mogla rado bih rodila drugo kada je Benjaminu bilo tri godine. Po meni je to nekakva idealna razlika.

_____________________________

Benjamin 18/12/2001
Eliott 28/04/2007
Mon bebe d amour

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: KOliku razliku napraviti?
20.11.2008 14:20:05   
Blue rose RR
Svaka čast ženama koje imaju više djece - ali meni nikako da krene razmišljanje o drugom.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu beni29)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: KOliku razliku napraviti?
20.11.2008 14:24:35   
hanabanana
Meni je bilo dosta da se sjetim koliko je moje bogatstvo što imam dvije sestre...nas sutra neće biti, a treba imati nekoga svoga.

Meni nije daleka ni pomisao o trećem djetetu...samo ne znam zbog godina.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: KOliku razliku napraviti?
20.11.2008 14:25:30   
Blue rose RR
Jest kad su normalni insani - a šta sa drugom solucijom ?

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: KOliku razliku napraviti?
20.11.2008 14:28:06   
hanabanana
Roditelji se po djeci poznaju, ko dan po jutru... user posted image

Moje je da naučim djecu da se vole.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: KOliku razliku napraviti?
20.11.2008 14:30:32   
mamy Sabina

Meni nije daleka ni pomisao o trećem djetetu...samo ne znam zbog godina.




Nemoj mi to raditi,mislim da smo tu negdje s godinama!user posted image

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: KOliku razliku napraviti?
20.11.2008 14:35:00   
Blue rose RR
Tema (braća i sestre) su sa mnogo opcija, trenutno sam u fazi - ne experimentisati.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: KOliku razliku napraviti?
20.11.2008 15:25:06   
medavi
zmedju mojih je razlika3.3 i to neplanirano  harija smo planirali samed se oamkouser posted image mada nam je bilo drago
najljepse su stvari koje se iznenada dese...ja odavno razmisljam o trecoj bebi i imam jaku zelju neopisivu a sto rece lejla muz se nesto necka...al vidjet cemo jos samedu je sad 3.5 god pa mislim da je vec vrijeme za to-prostor imamo dovoljno pa kad cujem ove zene koje zele trecu bebu a nemaju dovoljno prostora naprosto se postidimuser posted image
mislim da cu uskoro pocet radit na trecoj bebi ....
mami a koje su to zabrinjavajuce godine user posted image ako mi je sad 28 imam li jos vremene draga molim savjet??user posted image user posted image user posted image


_____________________________

MAMINI MOMCI
HARIS 18.04.2002
SAMED 04.07.2005

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: KOliku razliku napraviti?
20.11.2008 15:27:53   
Romali
Joj, medavi, tvoje godine su savršeneuser posted image user posted image user posted image Ja rodila prvo i trenutno jedino sa skoro 28.
Nego, samo se daj u akciju u sretnouser posted image user posted image user posted image


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu medavi)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *