|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  623 624 [625] 626 627   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
16.2.2010 16:59:27   
Honey3
evo da vas i mi malo pozdravimouser posted image nismo se 4 dana javljali,bili smo kod nane,pa smo kuci imali goste i evo sad malo da vidimo sta se desava??cestitamo male rodjendane slatkim bebicamauser posted image user posted image apotekarka nadam se da ce sve biti u redu ako Bog da,zao mi je malog Antonia sto se muci,dusa draga.....

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 15601
16.2.2010 17:23:35   
MinaMM
hvala vam drage mojeuser posted image

mi smo danas zajedno kuhali rucak. A je sjedio u AS a mama je kuhala i kao na TV-u svaki sastojak mu objasnjavalauser posted image . MM kaze najbolji rucak do sadauser posted image
Sad cekamo dedu i nenu da dodju na kolac (pravila sam pijesak kocke njaam njaam).

Anidla mi sad treba da primimo onu drugu vakcinu ali nam je pedijatrica rekla da dodjemo izmedu 2.5 i 3 mjesecauser posted image . Sad ne znam koja se prima sa 2 a koja sa 3 mjesecauser posted image . Kad je bio na prvoj kontroli sa mjesec dana primio je u nogicu i od tada nismo isli jer nam je tako rekla. Znaci paracetamol sirup. Sad nam slijedi vakcinacija, pa sunecenjeuser posted image . Jedva cekam da se i to zavrsi

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 15602
16.2.2010 17:50:53   
Anoniman
Cao, a misa li mu, apotekarko drzim fige.

(odgovor članu MinaMM)
  Neposredna veza do poruke: 15603
16.2.2010 18:05:01   
nikita
hej zenice drage
evo mi taman ruckamo , hvala vam na cestitkama, mina sretan i vama mali rockasuser posted image
I nas su mucili grcevi i pomogle su nam Sab simplex kapi, mina jel ti malenom ista dajes?
Apotekarka nadam se da ce sve biti ok..
Mi idemo u cet na vakcinu , tu sto vi u Sa primate sa 2 mj mi primamo sa 3 mj..

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15604
16.2.2010 18:54:27   
Sonja
ej drage evo da se zacas javim
Adin mi je bolestan dusa slatka nosic mu se zacepio
sinoc nije cijelu noc spavao...
isplakao se ko nikad do sam...
ja sam katastrofa neispavana nasikirana...
i zubi ga muce bas
nece da jede sve odbija i samo stavlja rukice u usta
da li se moze nos zacepiti zbog zubica?????user posted image user posted image
jer stvarno ne znam od cega se prehladio
ili neka alergija jer puno kiseuser posted image

sretni rodjendancici
evo i pokloni user posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 15605
16.2.2010 19:05:39   
Hanady RR
Zdravo drage mame i bebe....
mi smo jučer malo šetali a nani smo spremili stariju sekicu pa mama malo mozak odmara...al neda se mami dugo odmarati mozak...danas mi se farah probudi vruća joj glavica...ja izmjerim ono 38 temperatura, nervozna do bola i sve živo stavlja u usta na mjesto gornje trice...nema slina, nema hroptanja samo to ...e eno je sad opet spava, nema ture dala sam joj paracetamola al sve se nadam od zuba je, jer ako ne bude...roknut ću se user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 15606
16.2.2010 19:06:50   
Anoniman
Apotekarka, čuvamo vam i mi fige user posted image user posted image

Pa gdje nam je danas ostala raja, dadada, Nunichi, škorpija, sahara...... aaaaaaaaa sve se rjeđe javljamo user posted image  ili se meni čini user posted image  al nekako nismo aktivne kao prije.....
Moja djeca ozdravila al im zato mama kiše, kašlje, slini, bali user posted image  sad sam valjda ja na redu user posted image
Moj B evo 2,3 dana slabije jede, mislim da nam se priprema i 6 zubić, po mojoj procjeni lijeva donja 2. Vidjet ćemo......
Dokle li je pocahontas sa učenjem user posted image , nema nam još ni p.mame user posted image  auuuuuu nije više kao prije user posted image

Sretan rođendan minaMM i niki user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio enisa_sara -- 16.2.2010 19:07:39 >

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 15607
16.2.2010 19:16:54   
škorpija
ma ja sam tu, čitam al nemam nešto volje da se javim, sve neke loše vijesti čujem s posla pa sam u crnjaku, kako je krenulo ajdina neću viđati ni vikendom kad počnem raditiuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15608
16.2.2010 19:22:37   
Nejrica
eh misa mu,pa sta je bebicama?Apotekarko nadam se da ce sve biti ok,moguce je da je sve to od zubica.
Hanady,cuvamo fige da se tura ne vrati.
Sonja,ja sam se uvijek pitala kako se Kerim prehladi kad ga bas cuvam,kad je hladno ni pod razno ga ne iznosim,al on bar u dva mjeseca bude prehladjen,grlo,kasalj,temperatura...bljak.Al jedino objasnjenje je da mu drugi prenesu bakcile,viruse i ko zna sta ne.user posted image Ne dajte se!

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15609
16.2.2010 19:38:23   
martajay
IZVORNA PORUKA: Nejrica

eh misa mu,pa sta je bebicama?Apotekarko nadam se da ce sve biti ok,moguce je da je sve to od zubica.
Hanady,cuvamo fige da se tura ne vrati.
Sonja,ja sam se uvijek pitala kako se Kerim prehladi kad ga bas cuvam,kad je hladno ni pod razno ga ne iznosim,al on bar u dva mjeseca bude prehladjen,grlo,kasalj,temperatura...bljak.Al jedino objasnjenje je da mu drugi prenesu bakcile,viruse i ko zna sta ne.user posted image Ne dajte se!

upravo zato se i prehladi...bacili i klice se nalaze u zatvorenim prostorijama....svaki dan ih treba izvoditi napolje...naravno, ne ako je -10 stepeni.

7.4.2009.

(odgovor članu Nejrica)
Neposredna veza do poruke: 15610
16.2.2010 20:07:00   
Anoniman
Apotekarko,bas mi je zao a jojuser posted image nadam se da je sve o.k aBd.user posted image
javite nam se sa lijepim vjestimauser posted image
A je budan ismijao se skoro,ko veliki suze mu na oci od smijeha ja se nakasljem on crkava hehe dusa mala ,pa se jedva zaustavio bojim se da mu nepresjedne smijeh.
Evo mm ga nosa malo,skoro sam ja pa tako menjamo se dok nezaspi

(odgovor članu martajay)
  Neposredna veza do poruke: 15611
16.2.2010 20:19:40   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

ma ja sam tu, čitam al nemam nešto volje da se javim, sve neke loše vijesti čujem s posla pa sam u crnjaku, kako je krenulo ajdina neću viđati ni vikendom kad počnem raditiuser posted image

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 15612
16.2.2010 20:28:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Apotekarka, čuvamo vam i mi fige user posted image user posted image

Pa gdje nam je danas ostala raja, dadada, Nunichi, škorpija, sahara...... aaaaaaaaa sve se rjeđe javljamo user posted image  ili se meni čini user posted image  al nekako nismo aktivne kao prije.....
Moja djeca ozdravila al im zato mama kiše, kašlje, slini, bali user posted image  sad sam valjda ja na redu user posted image
Moj B evo 2,3 dana slabije jede, mislim da nam se priprema i 6 zubić, po mojoj procjeni lijeva donja 2. Vidjet ćemo......
Dokle li je pocahontas sa učenjem user posted image , nema nam još ni p.mame user posted image  auuuuuu nije više kao prije user posted image

Sretan rođendan minaMM i niki user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image

E, pa mi smo ti stare koke na ovoj temi po stazu, hahahahahahaah, ma vidim i ja da nije kao prije, ali obaveze su vece svakim danom pa i mi tako manje na rr, ali mislimo mi na vasuser posted image
p. mamma je i dalje bez kompa, nikako da joj to poprave, a cula sam se maloprije sa njom i pita za sve i uvijek mi kaze da pozdravim, laurica bila bolesna, zapravo sve troje, ali oporavlj se, a vidim bas male bebe sline na sve straneuser posted image
E i mi cestitamo male rodjendane i puse saljemouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 15613
16.2.2010 20:32:15   
Apotekarka
Eh evo nikako da se javim izapiram sve sto je Antonio ispovracao evo mm ga sad cuva a i on nam ujutro odeuser posted image user posted image user posted image
Pomalo sam sokirana...Antonio ima virus proljeva i povracanja ima malko temp 37,7 ali to kao nije noista,pluca i grlo uredu dobili smo Aptamil bez laktoze da pijemo dok se to ne zaustavi a ja vec imam elektrolite i linex pedijatrica me pohvalilauser posted image user posted image user posted image ,jer sam joj rekla da sam davala bananu i napravila pilecu juhicu kaze ona to je odlcno za takva stanja jest da mi je bananu povratio...i kaze sto sam mu linex dala da je i to dobro...
Nego ima nesto sto me bas sokirala moj Antonio anemican krvna slika mu skroz losauser posted image ,pitam se od cega kaze ona bolest je vjerovatno malo pogorsala ali nije mogla toliko hemoglobin mu 106user posted image ,a dijete jede sve trudim se doista...On povrce voli brokulu i karfiol stalno jede,piletinu,pilece juhice,spinat...od cega tako pravo sam u transu...Da sam ja od onih mama koje dijetetu samo trpaju smoki i te gluposti ne bi se cudila...
A bome dobio mi je dosta na tezini za mjesec dana ispade 1 kg sad ima 9810 kg...Uvijek rumen sem ova 2 dana ni po cemu nitko ne bni rekao da je malokrvan...
I ja sam nikakva zlijezde me stezu evo pijem aloju gel ali sam io srasno umorna od svega...Moram ici sad pegčlati tonu vesa sve mi je ispovracao...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 15614
16.2.2010 20:36:35   
Super dada
IZVORNA PORUKA: niki83

ovo sam pisala na temi kukovi bebe, ali tamo niko ne zalazi pa mi niko ne odgovarauser posted image
nadam se da je ovo najprikladnija tema za moje pitanje mamama koje imaju vec velike bebe.. naime mojoj  je evo 4,5 mjeseca i jako je ziva, aktivna, cvrsta..u zadnje vrijeme je pocela bas bas da se oslanja na nogice i uziva kad je cuvam da ona stoji, sva je vesela i guce kao da je ponosna na svoj poduhvat, ali mene strah, nisam sigurna od koje dobi bebe mogu da stoje na nogicama, strah me da ne bi nesto bilo sa kukovima, inace na uz kukova u 2.mjesecu dr. je rekla da su super i kontrola tek sa 6 mjeseci...dakle pitanje je bilo da li smije stajati na nogicama tako mala beba

Ne bi trebalo oslanjati dijete na noge sve do 9 mjeseca. To je preporuka ortopeda koji se sve vise srecu sa iscasenjem kukova. Svako ce prosuditi po svome, ali u porodici od mm je bilo problema sa kukovima i meni ne pada na pamet da ga stavljam na nogice do 9 mjeseca.

< Poruku je uredio Super dada -- 16.2.2010 20:37:30 >

Car mamin je stigao 13.8.2009.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 15615
16.2.2010 20:42:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Super dada

IZVORNA PORUKA: niki83

ovo sam pisala na temi kukovi bebe, ali tamo niko ne zalazi pa mi niko ne odgovarauser posted image
nadam se da je ovo najprikladnija tema za moje pitanje mamama koje imaju vec velike bebe.. naime mojoj  je evo 4,5 mjeseca i jako je ziva, aktivna, cvrsta..u zadnje vrijeme je pocela bas bas da se oslanja na nogice i uziva kad je cuvam da ona stoji, sva je vesela i guce kao da je ponosna na svoj poduhvat, ali mene strah, nisam sigurna od koje dobi bebe mogu da stoje na nogicama, strah me da ne bi nesto bilo sa kukovima, inace na uz kukova u 2.mjesecu dr. je rekla da su super i kontrola tek sa 6 mjeseci...dakle pitanje je bilo da li smije stajati na nogicama tako mala beba

Ne bi trebalo oslanjati dijete na noge sve do 9 mjeseca. To je preporuka ortopeda koji se sve vise srecu sa iscasenjem kukova. Svako ce prosuditi po svome, ali u porodici od mm je bilo problema sa kukovima i meni ne pada na pamet da ga stavljam na nogice do 9 mjeseca.
nama su drugacije rekli sve sto sam hoce,moze neka radi pusti ga ako moze i sam hodat nek ide heheh
A od 5mjes.skakuce sam ..
apotekarko,zao mi je A malog al bit ce dobro abd.kad pocne piti terapiju svoju,i tu hapu.Jel vam rekla kako ces popravit krvnu sliku..
Ljubimo vas i da nam brzoo ozdraviteuser posted image user posted image

(odgovor članu Super dada)
  Neposredna veza do poruke: 15616
16.2.2010 20:43:29   
Anoniman
user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: Mya_81

user posted image ajoj,sta je ovo sve lose vjesti...
user posted image user posted image uz vas smo

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 15617
16.2.2010 20:44:09   
mamaajna
na nalazu ti pise da preporucuju spontano puzanje i hodanje,znaci da priroda ucini svoje,sto siliti bezveze.

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Super dada)
Neposredna veza do poruke: 15618
16.2.2010 20:48:05   
martajay
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Eh evo nikako da se javim izapiram sve sto je Antonio ispovracao evo mm ga sad cuva a i on nam ujutro odeuser posted image user posted image user posted image
Pomalo sam sokirana...Antonio ima virus proljeva i povracanja ima malko temp 37,7 ali to kao nije noista,pluca i grlo uredu dobili smo Aptamil bez laktoze da pijemo dok se to ne zaustavi a ja vec imam elektrolite i linex pedijatrica me pohvalilauser posted image user posted image user posted image ,jer sam joj rekla da sam davala bananu i napravila pilecu juhicu kaze ona to je odlcno za takva stanja jest da mi je bananu povratio...i kaze sto sam mu linex dala da je i to dobro...
Nego ima nesto sto me bas sokirala moj Antonio anemican krvna slika mu skroz losauser posted image ,pitam se od cega kaze ona bolest je vjerovatno malo pogorsala ali nije mogla toliko hemoglobin mu 106user posted image ,a dijete jede sve trudim se doista...On povrce voli brokulu i karfiol stalno jede,piletinu,pilece juhice,spinat...od cega tako pravo sam u transu...Da sam ja od onih mama koje dijetetu samo trpaju smoki i te gluposti ne bi se cudila...
A bome dobio mi je dosta na tezini za mjesec dana ispade 1 kg sad ima 9810 kg...Uvijek rumen sem ova 2 dana ni po cemu nitko ne bni rekao da je malokrvan...
I ja sam nikakva zlijezde me stezu evo pijem aloju gel ali sam io srasno umorna od svega...Moram ici sad pegčlati tonu vesa sve mi je ispovracao...

hm...pa zar je 106 los hemoglobin?! ja sam negde nasla da je ispod 100 los nalaz user posted image
ovo sam preuzela sa jednog sajta. korisno je. ne znam da li to sme:

Neke namirnice iako imaju visok sadržaj gvožđa (na primer spanać) imaju nisku iskoristivost gvožđa, jer sadrže i materije koje smanjuju njegovu apsorpciju. Hrana bogata biljnim vlaknima takođe smanjuje apsorpciju gvožđa (na primer žitarice). Vitamin C iz hrane ili napitaka pomaže apsorpciju gvožđa, dok je na primer mleko smanjuje. Treba uzeti u obzir i količinu hrane bogate gvožđem koju dete može uzeti dnevno.Zeleno lisnato povrće ima visok sadržaj gvožđa, ali količina povrća koja bi zadovoljila dnevnu potrebu za gvožđem znatno premašuje mogućnost koju odojče ili malo dete može pojesti, za razliku od mesa ili ribe koji potrebnu količinu gvožđa sadrže u znatno manjoj ukupnoj količini. Znači, mora se voditi računa o izboru hrane (preporučuje se meso) u kombinaciji s namirnicama koje potpomažu apsorpciju gvožđa (na primer uz obrok meso-povrće piti voćni sok), a treba izbegavati kombinacije mesa ili povrća sa žitaricama ili mlekom. Glavni prirodni izvori gvožđa u hrani su meso, riba, džigerica, jaja, zeleno lisnato povrće (naročito je bogat list peršuna), mahunarke, sveže voće. Gvožđe iz mesa i ribe se u organizmu 4 - 5 puta bolje iskorišćava od gvožđa iz drugih namirnica. Dete treba da jede sveže voće i povrće, jer te namirnice sadrže vitamin C koji potpomaže apsorpciju gvožđa.

7.4.2009.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 15619
16.2.2010 21:00:16   
Anoniman

E joj, user posted image user posted image user posted image  kod tebe izgleda zajuser posted image  posao!! Šta radiš, koliko sam mogla skontati, ti si novinar user posted image  Ma ne bitno al baš beze mogu misliti kako se osjećaš user posted image  još vam je ubrzo i operacija.... user posted image  nedajte se user posted image user posted image
Apotekarka ne sekiraj se, i ja mislim da to nije strašno!
Hanady, miša mu više i zubići, nadam se da je temperatura od njih. Evo i moj je nervozan user posted image  Šta se može.....

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 15620
16.2.2010 21:14:31   
mnn
večer, evo mene drage moje.ne pitate gdje sam jauser posted image  
pokušavam alexu uvesti red spavanja i jedenja ali eto ne ide to tako...uf..ali nema veze glavno da je dobro.jučer sam se nasekirala.ma dal mu malo tjestenine u meso i mrkvu i kad ga slabo ulovilo...ajme prepala se.izgleda djete alergičar na mene....jojjj.ali zato svako večer kad krene spavati imamo šou..plakanje...pa je mama malo luda.preko dana sve nekako više manje napravili...

sretan mali rodjendan svim bebama.user posted image user posted image  enisa draga a jojjj ma smiriti če se maleni Benjo.evo puse mu šaljemo.idem ja do alexa urla djete...

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15621
16.2.2010 21:18:34   
Sonja
ej mame da vas pitam ovdje jel neko zna da li ima negdje na netu da se nadje onaj ELMO al da prica na nasem...
Adin ga voli al bezzze mi kad prica na eng.
molim vas ako neko zna da mi kazeuser posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 15622
16.2.2010 21:24:40   
mnn
znam da ga ovdje kod nas imaju u TL ali isto priča na engleskom...ma neka djete uči engleski...što če mu naš jezikuser posted image user posted image  moraju  djeca biti napredna...user posted image user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 15623
16.2.2010 21:30:32   
Sonja
vidjela sam i ja u TL al se nestzo ne sjecam jel na nasem
da mi je da mu skinem sa int.

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 15624
16.2.2010 21:43:33   
Mya_81 RR
Apotekarka, drži se user posted image Ipak nije toliko strašno i nemoj da te sad brine to da si ti ishranom utjecala na njegovu krvnu sliku...neko je tome sklon, a neko nije, to je jednostavno tako user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 15625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  623 624 [625] 626 627   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  623 624 [625] 626 627   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Mislite li da je istina da što duže žena doji, to je imunitet djeteta bolji?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *