|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  272 273 [274] 275 276   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost?
23.5.2016 11:05:13   
Cecilijap
Drage moje, evo da se i ja javim, majka sam troje dece, imam odličan brak, ali mi strah, teskoba, nesigurnost, strah od bolesti ometaju u mojoj sreći, prošle godine sam pila asentru i xanas i bila sam ok, bila sam ih oko cetiri meseca, ali opet ove godine u isto brojeve počinju da se dešavaju iste stvari opet sam uključila terapiju, pa neznam kad bi mogla početi delovati, nekad sam ok a nekad užas, Molim vas podijelite vasa iskustva sa mnomuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6826
   RE: Anksioznost?
23.5.2016 13:28:43   
Mala Philip
Drago mi je da si se javila . Verovatno svi mi imamo strah od bolesti . Meni evo od jutros titra gornji levi kapak . Iy cista mira. Milijardu drugih simptoma :)

(odgovor članu Cecilijap)
Neposredna veza do poruke: 6827
   RE: Anksioznost?
27.5.2016 15:03:41   
mikatr
Čitam vaše komentare i gotovo u svemu se prepoznajem! Umišljanje boleština je očito normalno za naše stanje, ali moramo se boriti  ja isto često zamišljam neke grozne scenarije i bude mi još gore. Ali nije ni čudno kad se ti simptomi svakodnevno izmjenjuju, dolaze pa prolaze pa ih evo opet…. Ja se nekad osjećam kao da i glava i noge nisu i vezi, kao da lebdim, a opet noge tako teške…. Pa žiganje i neke senzacije u glavi, pa osjećaj kao da sam u nekom snu kao da ću se srušiti…. Ali nedajmo se …. Grozno je i teško, ali borbaaaaaaa :-D

(odgovor članu Mala Philip)
Neposredna veza do poruke: 6828
   RE: Anksioznost?
27.5.2016 15:27:27   
Mala Philip
O da:) Evo meni 2 dana titra donji kapak,pa me oko boli,jedno drugo,noga ruka,zari ziga . Uzas

(odgovor članu mikatr)
Neposredna veza do poruke: 6829
   RE: Anksioznost?
27.5.2016 15:30:02   
mikatr
Ali ja bih sve lako da nije kroničnog umora i osjećaja slabosti i iznemoglosti :-) taj osjećaj kao da nisam dovoljno stabilna, kao da nisam u centru .... užas!!!!

(odgovor članu Mala Philip)
Neposredna veza do poruke: 6830
   RE: Anksioznost?
29.5.2016 19:53:10   
Asi1988
Drage moje,evo odlucih da se i ja javim,i ako moze neki savjet.Sve je pocelo prije 3mj.,kada sam imala prvi panicni napad,ubrzan rad srca vrtoglavica,povracanje.Zavrsila na hitnoj ekg radila 3 puta ubrzan rad srca,uput me na interno tu ponovo ekg,sve ok nalaz za infrakt ok,upute me da povadim nalaze stitna ok,bakterija u zeludcu nema,holesterol malo povisen,upute me psihijatru on me nije ni sasluso samo mi propiso lijekove i kuci..E od tad pocinju moje muke,svaki dan napad panike bolovi u grudnom kosu,vrtoglavica,ne mogu nigdje otic jer uvijek bjezim kuci...Neki dan sam sa sestrom isla u grad imala sam osjecaj da cu se srusit toliko mi je se vrtilo al nisam..Odem psihijatru privatno on potvrdi da je panicni poremecaj,i dobijem asentru 50mg.,prvih 7 dana pola,vec 4 dan pijem cijelu.Radila sam ultrazvuk srca sve ok,pitala doktora jel mogu dobit infrakt kaze nee,jedino sto ti se moze desit je ubrzan rad srca.E sad kako pije tablete simptomi su se skroz smanjili,ima dana kad sam super,a ima kao danas kad citav dan mislim da ce mi srce stat,kako se oslobodit tog konstantnog straha.Izvinite na duzem postu,al i ovo je samo ukratko nadam se nekom odgovoru,hvala i pozzzzuser posted image

(odgovor članu mikatr)
Neposredna veza do poruke: 6831
   RE: Anksioznost?
30.5.2016 9:35:03   
Mala Philip
Pozdrav i tebi Aski,
Bitno je da si bila lekaru i sada imas terapiju. Lekovima je potrebno vreme da deluju,a ti ces prolaziti kroz razne faze.

Ja svakodnevno imam stresove i bas mi je tesko :) Bole me noge ,ruke, zare me noge i scasta :) stvarno cu poludeti :)

(odgovor članu Asi1988)
Neposredna veza do poruke: 6832
   RE: Anksioznost?
30.5.2016 9:37:25   
mikatr
Najbolje ti je pokušati s nekim terapijom. Meni simptomi nisu prestali, ali s terapijama se lakše nosim sa svime, iako ima trenutaka kada stvarno ne znam šta da radim. Što se tiče napadaja panike, ja ih nemam u toliko izraženom obliku. Meni se nekad srce uzlupa i fali mi zraka te imam osjećaj kao da izlazim iz sebe (čudno zvuči, ali ne znam bolje opisati) kao da nisam prisutna u tijelu i onda nastupa strah... Najgore je što si u tim trenutcima zamislim svaku moguću boleštinu i onda se iscrpljujem i fizički i psihički, umor i neispavanost. Pomažu mi biljne tablete vamex, čaj od matičnjaka ili đumbira, vježbe disanja, meditacija i opuštanja :-) Pokušavaj i ne odustaj :-)

(odgovor članu Asi1988)
Neposredna veza do poruke: 6833
   RE: Anksioznost?
30.5.2016 12:07:21   
Asi1988
Mala Philip,znam da treba vremena da krenu djelovat,doktor kaze da vidi napredak i kod mene kolko sam bez lijekova uspila savladat,kazem nemam vise toliko napadaja panike i ako budu to je slabo,recimo proslo sedmice sam imala svaki dan,to me toliko izmori i izrpi da nisam nizasta.Pokuisaj bol u rukama i nogama rijesit opustanjem,ja sam tako uspila,to ti je od napetosti,ja radim kao neke vjezbe za ruke i noge i skroz je se smanjila bol..Trenutno me muci samo taj strah,nikako da ga se oslobodim,crne misli po citav dan..Mikatr to sto imas osjecaja da izlazis iz sebe to se zove depersonalizacija,kao da posmatras stvari koda nisi tu prisutna,i meni je fatala prpa od toga al kad mi je doktor objasnio sta je odma mi lakse...Znam o toj iscrljenosi,te misli toliko umaraju da je strasno,trudim se svim silama pa vidit cemo,zelim da se svi oslobodimo ovog stanja.

(odgovor članu mikatr)
Neposredna veza do poruke: 6834
   RE: Anksioznost?
30.5.2016 12:23:10   
mimi_2in1
Asi, nadam se da ce lijekovi ubrzo poceti djelovati. na nama je da se svaki dan borimo koliko mozemo. znam da je strasno, sve imamo svoju muku, znamo da nismo jedine koje to "boluju" ali je opet svaka u svojim strahovima sama. user posted image Ja nisam nikada imala tako izrazene napade panike, ali sam imala uzasan strah da ostanem sama. i dan danas mi se vrati taj strah.
ja se svakodnevno borim sa tezinom u plucima, sa plitkim dahom, tezinom u rukama i nogama, ubrzanim lupanjem srca ili preskakanjem srca, sa kneglom u grlu... cak i nakon toliko vremena sto sam upoznala te sve mogu ce simptome, sad ce evo treca godina, i dalje mi je tesko i dalje me plase. redovno pomisljam da imam neku uzasnu bolescuru koju doktori ne mogu da nadju, da ce mi nesto biti zbog toga, da ce me srce udariti od ovog silnog preskakanja i lupanja, da cu se onesvjestiti..eto borim se tako kao i sve vi. nekad uspjesno a nekad malo manje uspjesno.
poslusala sam moram biti jaka, pa sam uzela B kompleks i pijem, uzela sam c vitamin od 1000 pa pijem njega, vise za imunitet, pijem caj, solju svakog dana. trenutno nemam kantariona, nikako da kupim, al pijem dzumbir. samo jos fizicku aktivnost da uvedem..toga me djelimicno i strah...nekako sama sebe blokiram. strah me da mi tromb iz noge gdje ne odputuje usljed napora, iaako su mi doktori rekli da je to nemkoguce..al dzaba je..hajde ti objasni blesavoj glavi.
ono sto jesam uspjela jeste da se vise prestanem kriviti za ovo stanje. dugo vremen sam sebe krivila da sam slaba, da sam sama kriva sto mi se ovo desava, da sam ja nesto pogrsno uradila...to sam prestala. prihvatila sam da mi se desava..sta cu. nadam se samo da nece cijeli zivot potrajati...ne znam hocu li ostat u pameti tako dugo.

_____________________________

Pile moje, pace moje malo....lafce moje :) 05.10.2013

(odgovor članu Asi1988)
Neposredna veza do poruke: 6835
   RE: Anksioznost?
30.5.2016 12:50:34   
Asi1988
Mimi ja kad sam imala prvi napad panike igrala sam odbojku,doktor kaze da si tad to znala okarakterisat kao panicni napad nebi ti nista bilo,nebi vec treci mjeces zivjela u strahu sa svim tim simptomima,svaki od njih sam gledala da rijesim na svoj nacin,naucila sam disat stomakom duboko i to dosta pomaze savjetujem i tebi da pokusas na pocetku jest tesko,al kad se nauci super ide...Bolove u nogama i rukama vjezbanjem,i hodanjem znalo mi se desit da ne mogu od ukocenosti do prodavnice otic,natjeram se i svaki put je bolje i bolje..Psihijatar kaze meni da je to kao metar snjega,napadi su na pocetku dugotrajni,kad ih naucis ignorisat oni se sve vise i vise smanjuju dok te potpuno ne napuste,eto ja se drzim toga pa se nadam ako Bog da da ce proc..

(odgovor članu mimi_2in1)
Neposredna veza do poruke: 6836
   RE: Anksioznost?
31.5.2016 8:16:16   
moram biti jaka
Pozdrav ekipa....evo da se javim...Pljuskavice prebolila...Ajjj kako sam bolesna bila....A imala sam ih milion...Djeca odbolovala na nogama a ja u postelji...Hvala Bogu da se sve zavrsilo...Nisam izlazila 15 dana poludila kuci....Moja anx.se opet povecala...Znam i zasto veci dio dana sam sama kuci i onda me napadnu neke misli ili o proslosti ili o buducnosti onda kojekakve analize i pitanja sta ako ovo sta ako ono...Onda me hvata depra pa sam jos gora.....Uglavnom ne forsiram nista ....Pokusavam se opustiti,a drage moje s tim galopirajucim simptomima ziganja,bolova nesvjestica itd zivim skoro 15 god. Navikla sam iskulirat ☺Nedajte se samo moramo raditi na sebi i misliti na sebe malo vise ;)

(odgovor članu Asi1988)
Neposredna veza do poruke: 6837
   RE: Anksioznost?
31.5.2016 8:34:24   
Mala Philip
Ej. Bitno da si ok
Nadam se da si i ti imala epizode stalnog zarenja svuda,obamrlost i tezine nogu,sve te mrzi,a znas da moras :(

(odgovor članu moram biti jaka)
Neposredna veza do poruke: 6838
   RE: Anksioznost?
31.5.2016 11:31:18   
Asi1988
Ova iznenadna ziganja stvarno nisu fer :( Toliko otezavaju da je to strasno,tamam malo dodjem sebi ono negdje zigne i opet sve na isto :(

(odgovor članu Mala Philip)
Neposredna veza do poruke: 6839
   RE: Anksioznost?
31.5.2016 12:00:48   
mimi_2in1
moram biti jaka, drago mi je da si bolje. i kazu da odrasli teze predeveraju pljuskavice. hB da je sve dobro proslo. nije ni cudo da te sve mori sada...kuca je zlo user posted image a uz to i bolest.

mala philip, ponekad mi nisu samo ruke i noge teske, nekad imam osjecaj da i sama tezim tonu...user posted image

asi, ziganja..to mi je pored lupanja srca jedan od najtezih simptoma. sa tim se trenutno borim. sinoc nisam spavala, bas zbog njih...evo ih danas opet.


imam osjecaj da bi mi lakse bilo kad bi sebi mogla reci, oke i ako umres pa sta. pored svega toga imam strah da nisam bila dobar covjek..


_____________________________

Pile moje, pace moje malo....lafce moje :) 05.10.2013

(odgovor članu Asi1988)
Neposredna veza do poruke: 6840
   RE: Anksioznost?
31.5.2016 13:31:02   
Asi1988
Znaci nisam jedina s tim ziganjima,jel imas ti nemoc u rukama i nogama nekad mislim da nit su ruke ni noge moje,nekad bude dobro.Meni momak kaze pa zdravija si vjerovatno od vecine,radila nalaze srce ok,al ja sam strasljiva uzas,uvijek sam bila takva,i mama mi je takva.Od tableta vrtoglavice su se smanjile,recimo sinoc sam sjedila u kaficu i sve vrijeme kontala sad cu umrijet,toliko me iscrpilo da mi se spavalo uzas,dosla kuci nece san na oci,danas sam sva ko da me neko izduho,jel se. Ama to desava.

(odgovor članu mimi_2in1)
Neposredna veza do poruke: 6841
   RE: Anksioznost?
31.5.2016 14:21:31   
mimi_2in1
ma nisi vjeruj. a ja tezinu najcesce osjecam u nogama, i u prsima..i ona tezina sveobuhvatna kao sto vec napisah, od koje jedva micem. da po nalazima sam i ja zdrava kao dren. hvala Bogu naravno, ali nije mi jasno odakle sva ta ziganja i bluckanja i lupanja ..tacno ne mogu da vjerujem da mi moj vlastiti mozak to radi. ili su ta ziganja i prije bila tu samo se nikad na njih obazirala nisam. ne znam

_____________________________

Pile moje, pace moje malo....lafce moje :) 05.10.2013

(odgovor članu Asi1988)
Neposredna veza do poruke: 6842
   RE: Anksioznost?
31.5.2016 15:43:22   
Asi1988
Ni meni nije jasno da mozak ovoliko utice,evo upravo sam pobjegla od sestre kuci jer mi nije najbolje,neko stezanje ne znam ni ja sta je,toliko mi je krivo na sebe,i ja se pitam dal je to ziganje i prije bilo il ovo mozak stvarno toliko igra snama.

(odgovor članu mimi_2in1)
Neposredna veza do poruke: 6843
   RE: Anksioznost?
4.6.2016 18:25:56   
hepihipi
Drage moje stare i nove drugarice, srdacno vas pozdravljam😄nije me bilo malo duze, jer sam nekib 10-tak dana bila ono bas pravo dobro, stipala sam se da se uvjerim jesam li jos ziva😋kako lijep osjecaj i budalica se ponadala da sam se rijesila ove ruke od anxioznosti al ne lezi vraze, ona se ponovo ugnjezdi u mojoj glavi, ko zna mozda sevi ona isla malo od mene odmoriti😋

(odgovor članu Cecilijap)
Neposredna veza do poruke: 6844
   RE: Anksioznost?
4.6.2016 18:33:33   
hepihipi
Ja stvarno nemam sad nekih fizickih siptoma hvala Bogu bar to, povremeno ukocena vilica ili malaksalost al nije nesto a cim se ne moze nositi...mene izmori to variranje u raspolozenji, bezvoljnost, nervoza, razdrazljivost...sve mi je tesko nekako, stvari radim visevautomatizmom, nikako da se "normalizujem", smeta mi kad je oblacno, kad je previse vruce, sama sebi vise idem na zivce, fuj...a sad se odoh natjerati malo da prosetam s kolegicom i na kafu, a ona ne zna ono sto vi znate, ljubim vas💕

(odgovor članu Cecilijap)
Neposredna veza do poruke: 6845
   RE: Anksioznost?
6.6.2016 18:15:19   
Smart girl
Ćao devojke, čitam vas i ne mogu da verujem kako smo mi anksiozne iste, i imamo potpuno iste senzacije...
Nego, mene zanima da li se nekoj od vas desava kao simptom blještanje svetla, meni već godinu dana bas često, nekad skoro ceo dan user posted image onako neki osećaj kao da vam smeta jako svetlo, i sve blješti oko vas... uh bas iritantno

(odgovor članu hepihipi)
Neposredna veza do poruke: 6846
   RE: Anksioznost?
6.6.2016 22:19:48   
priks1
Pozdrav drage moje evo i mene....ah sto da vam kazem,bas kao sta haze smart girl sve smo iste.Hepihipi dosta smo slicne,nemam ni ja nekih fizickih simptoma,isto kao ti imam ta variranja u raspolozenju.Bas to,sve mi smeta...vruce,hladno,kuca ciscenje.Jedno sam ogromno gunđalo koje sve vidi kao "potrebu"da se obavi.Smart girl nisam imala te senzacije sa svjetlom,ali recimo imam tipa simptome bezvoljnosti,nervoze
i kako da kazem strah od straha,taj grc koji mi uvijek neda da disem punim pkucima...

(odgovor članu Smart girl)
Neposredna veza do poruke: 6847
   RE: Anksioznost?
17.6.2016 2:41:31   
Kriss9619
Dobro vece svima. Zaista mi je potrebno da porazgovaram sa nekim. Lakse mi je ovako sa nekim koga ne poznajem... stvar je u tome sto u poslednje vreme imam neke nalete napetosti, nervoze, razdrazljivosti(tipa lako me je iznervirati i ako me iznervira lako krenem na njega da histerisem) to mi zameraju. Desilo mi se da od tih naleta takvih osecanja da dodje do ankzioznosti i napada panike, ali ne kao ranije jer sam se vec borila sa groznim napadima panike pre otprilike dve-tri godine otprilike sam naucila to da kontrolisem. Imam jako stresam zivot, majka mi ima sizofreniju, bez posla je i zivi trenutno sa babom, sve cesce je lose, baba je totalno u fazonu da je ne interesuje nista, gleda sebe i lose se ophodi prema njoj. Idem na faks i to mi ne ide onako kako sam zamisljala. Imam momka koga volim, ali se jako plasim bolesti svakakvih, a njemu majka trenutno umire i mi smo tu oko nje, a meni to predstavlja veliki stres. Tata sa kojim zivim mi stalno nesto prigovara, kako ne ucim, kako sam stalno napolju i slicno... Dakle svakakvih stresova imam i mislim da cu da poludim jer od kako znam za sebe dozivljavam neke stresove, a ove godine cu da napunim 20 godina. Danas npr mi se desilo prvi put da me uhvati malaksalost, inace sam ugl puna snage. I onda promene raspolozenja: napetost, nervoza i prvi put danas odjednom nakon toga osecanje uzbudjenosti kao da nesto jedva cekam. Ne razumem sami sebe??? Odakle sve ovo??? Pre nekih 2 nedelje sam bila kod psihikatra i on mi je rekao u fazonu kao anksioznost(mada sam mu ja vec rekla da sam imala problema sa time ranije) i prepisao mi xanax 0,5 i bukvalno me otkacio. Zakazao mi je kontrolu za 3 nedelje, a ja nijednu tabletu nisam uzela jer se plasim. Generalno lekove ne volim, jer su znali da mi naprave nuspojave, a xanax se plasim da pijem jer su mi objasnili da on blokira centre u mozgu koji izazivaju anksioznost, nervozu i sl. I plasim se nuspojava tipa halucinacija. Jos jedan razlog zbog koga ne zelim da krenem sa terapijom jeste zato sto su svi maltene sa kojima sam pricala ni rekli da uzimanje lekove, bez bilo kakve terapije u vidu razgovora je guranje problema pod tepih. Ja nemam para za psihoterapije. A ne mogu da pricam sa okolinom jer svi imaju nekih svojih problema i znam da bih ih ja samo smorila kad bih krenula da pricam. Da li je mozda neko imao iskustva sa ovakvim simptomima? Jednom sam zbog njih imala grozan napad panike cela sam se tresla i nisam se osecala sva svojom jedno 2 sata... Bilo kakav savet, objasnjenje ako se razume je dobrodosaol i ako neko zeli da razgovara samnom o svojim problemima sa anksioznoscu tu sam. Hvala unapred i pozdrav svima.

(odgovor članu priks1)
Neposredna veza do poruke: 6848
   RE: Anksioznost?
18.6.2016 21:54:37   
egnaro
Pozdrav, pozdrav! Javljala sam se nekoliko puta prosle godine otprilike u ovo doba kad sam tek pocela imati izrazene napade panike. Od tad se svasta nesto izdesavalo. Tad sam dobila th i narednih mjesec i po nisam smjela sama ni do wc-a otici, a kamo li ostati u kuci ili, ne daj Boze izaci vani. O simptomima koje sam imala ne zelim ni govoriti (lupanje, bolovi, konstantna napetost, crne misli, uostalom, znate i same :)). Onda mi je psihijatrica preporucila odlicnog psihologa koji mi je dooosta pomogao da se suocim s panikom i anksioznoscu. U tom periodu mi je iskrslo putovanje (na koje sam se jeeedva usudila poci), ali se ispostavilo da mi je upravo ono bilo prekretnica za pocetak oporavka. Da ne duzim, godinu dana sam bila u konstantnoj uzlaznoj putanji, bez anksioznosti. Medjutim, zadnje dvije sedmice osjecam kako mi se anksioznost podmuklo uvlaci u glavu, da bih jucer, naravno, dobila zestok, ali taaako iznenadan napad panike, koji me toliko i prepao i naljutio, da sam ostatak dana provela cmizdreci. Toliko me to izbacilo iz takta da sam jutros imala jos dva napada i onaj poznati osjecaj od prosle godine - nemir, napetost i cvor u zelucu.. Ali sta je - tu je, idemo dalje! Necu dozvoliti da mi se desi isto sto i prosle godine! Paniko, cuvaj me se! user posted image user posted image Tako da, dame moje, glavu gore, jace smo nego sto mislimo, iako ponekad u to posumnjamo zbog ove napasti. user posted image user posted image

(odgovor članu Kriss9619)
Neposredna veza do poruke: 6849
   RE: Anksioznost?
20.6.2016 22:58:50   
hepihipi
Vece drage moje, evo mene u pms-u, katastroficna, bezvoljna, cmizdrava, pusim ko ciro, legnem, okrecem se, prevrcem se, ni 3 sata nisam spavala a treba na posao, ne volim svoj posao a ne volim ni kad nemam obavezu, pravi sam mrgud😋priks i ja sam primijetila da imamo zajednickih crta, da smo gdje blize pa da se svakodnevno jadamo jedna drugoj😊mrzim sto mi istekne vrijeme pa moram ponovo tipkati...

(odgovor članu Cecilijap)
Neposredna veza do poruke: 6850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  272 273 [274] 275 276   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  272 273 [274] 275 276   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Vađenje zuba i anestezija
samedi

Smije li se dojiti beba nakon vađenja zuba uz lokalnu anesteziju? Zubar mi je rekao da ne smijem dojiti 2 sata. Kakva su vaša iskustva?

da (84%)

ne (16%)


Broj svih glasova: 94

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *