|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  274 275 [276] 277 278   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost?
13.7.2016 15:32:33   
Dinaaa1
Vidim nejavljate se, nadam se da je razlog sto ste ok! Ja evo trebam na posao a već me trema hvata kako ću voziti, pa boze vise svaki dan isto, a svaki dan isto ništa nebude, jos radim u centru za nepokretne kao njegovateljica, izlazim njima u šetnju, kuhamo, pričamo itd. Nekad mi.je previše svega a nekada uživam u tome, kad me anksioznost uhvati strah me onda sta ako mi pozli na poslu a ja sama s njima, ko će mi pomoći ( jos mi.Nije pozlilo) , a 4 god me strah toga,jutros dobro prosla kod zubara, evo oko srca nesto ziguca i ko teže disem, znam da umišljam, al et,pa mi se tui tamo manta, joj pa dodje mi da bjezim od sebe vise, a najgore nemoze se od sebe pobjeci :D ... da nam je napraviti kakav chat da mozemo pisati i opustiti se, nebi bilo lose... Adi draga ti nemas djece imas vise vremena sklapaj nam kakav chat i posalji link :D... odo sad moram ići, oko 15 km imam voziti juhuuu, nadam se da ću preživjeti i ovaj dan, ako se ne javim vise il.je infarkt il sam poludila, al valjda necu preko noci haha, eeeee žalosno je ovo al sta se moze, ništa osim ići naprijed.... pozzz

(odgovor članu Dinaaa1)
Neposredna veza do poruke: 6876
   RE: Anksioznost?
14.7.2016 23:27:47   
Asi1988
Caoo Dinaa,drago mi je da si dobro prosla kod zubara a nadam se da si i danas na poslu,ja sam juce i danas bila u guzvi danas mi je bilo 40 ljudi na veceri,mevlud bio,u po frke sam mislila pobjec i sve ostavit,govorim sestrama joj ziga me na sredi kao blizu srca kazu da ne tripujem vise valjda sam i njima dotuzila,al dobro je proslo razmutila sam malo secera i vode i prodje,to mene vise zeludac zeza jer ne jedem redovno u zadnje vrijeme,al ne ja sam sebi umislila da sam srcani bolesnik,jos vise sam ljuta sto mi je doktor reko mlada si sve ok al ne luda glava,neda si objasnit...Eto draga Dina nisi sama s tim ziganjem negdje oko srca,pozzz

(odgovor članu Dinaaa1)
Neposredna veza do poruke: 6877
   RE: Anksioznost?
15.7.2016 14:16:25   
Inkognito
Drage moje evo i mene malo, vidim moja Priks me proziva:) ja sam prilicno ok, bude dobrih i losih dana, umorna od bebe i istih obaveza, a muz hoce jos jedno dijete, ma veselo. Vidim pisete o podesci muzeva, moj nema pojma sta mi je, nekad se malo pozalim, saslusa i idemo dalje, a vidim da mi to i odgovara jer ne volim to sazaljevanje, to me jos dotuce. Ugalvnom borim se sa avojim strahovima, ima.dosta neke nervoze i gorcine u meni, trebam dobiti pa sam dodatno napeta. Al.poredeci s onim prijasnjim stanjima, ne smijem se pozaliti. Ma zivot je.pred nama, a valja nam se boriti sa zivotom, a jos se ssame sa sobom borimo. Bice dobro abd. Priksi kako si ti? Sta ima novo? Dugo nisam ulazila na forum, pa sam van svih desavanja. Mjb, Hnf, kako ide kod vas? Vidim ima novih clanica, znaci ovi bas uzima daha, al prevazidje se, nauci se zivjeti s ovim cudom.

(odgovor članu hepihipi)
Neposredna veza do poruke: 6878
   RE: Anksioznost?
15.7.2016 14:18:08   
Inkognito
Napisem ja cesto poruku, al pobjegne, pa mi se ne da ponovo kuckat, ko kad nemam ni ja puno vremena. Zanima me da li zene s.foruma rade? Ja imam osjecaj da bi me posao jos dodatno izvukao, al nema posla :(

(odgovor članu hepihipi)
Neposredna veza do poruke: 6879
   RE: Anksioznost?
15.7.2016 14:31:17   
Inkognito
Bavite li se kakvim sportom? Moj suprug je sportista i vidim koliko mu znaci da ide na trcanje poslije posla ili bavljenje bilo kakvom sportskom aktivnoscu. Bilo bi dobro energiju usmjerat u tom pravcu ili bilo kakav hobi, da skrenemo misli s ovog sranja. Ma ko kad smo mi naucile sve gutat i trpit, pa ne znamo ni izbacit iz sebe, zato nam se ovo i desava. Ja gledam da sam sto vise u prirodi, kazu pola sata sedmicno boravka u prirodi pomaze kod depresije. Eto zene drage, veliki pozz za vas, a posebno Priks, MBJ i HNF, ljubim vas :*

(odgovor članu Inkognito)
Neposredna veza do poruke: 6880
   RE: Anksioznost?
15.7.2016 19:18:56   
BB00
Zenee, da vas pitam. Nova sam na forumu, aniksioznost je kod mene prisutna vec 4mj. Strahovi, panika sve isto kao i kod vas. Od pocetka umisljam da su bolesti neke, isla dva puta doktorima radila komplet nalaze, hvala Bogu sve bilo ok. Interesuje me da li se iko od vas pored ovih simptoma straha i panike susreo sa ucestalim mokrenjem u toku dana, jel i to psiha sta mislite? Idem i kod psihologa, bolje se osjecam kako s nekim razgovaram.

(odgovor članu Inkognito)
Neposredna veza do poruke: 6881
   RE: Anksioznost?
15.7.2016 23:55:39   
Inkognito
Moze biti psiha, sve krece od glave, a psiha utjece na sve organe. Postoji citav dijapazon senzacija koje pravi ova anksi, tako da i ucestalo mokrenje moze biti jedna od njih, pogotovo ako ste se pregledali kod dr.

(odgovor članu BB00)
Neposredna veza do poruke: 6882
   RE: Anksioznost?
16.7.2016 0:03:51   
BB00
Ma ono sto je specificno jeste sto se desava u toku dana, a ne i u toku noci. Zatim pridavanje paznje tome, cim se skrenu misli na neki nacin manje se i mokri. Zato sam se javila da vidim da li je neko imao iskustav i sa ovim. Nakon drugog odlaska da uradim nalaze koji su bili ok, mozda 15 dana nakon toga da se javio ovaj problem. Psiholog kaze da je psiha, al eto jos da se ja ubjedim bilo bi lakse.

(odgovor članu Inkognito)
Neposredna veza do poruke: 6883
   RE: Anksioznost?
16.7.2016 16:55:09   
Asi1988
Drage zene evo i ja trebam dobit osjecam se fuj,ne znam ni ja kako,al ajd proce ako Bog da,BBo to ti je jedan od simptoma anksioznosti,ima njih pofajn,al eto probaj se skrecat paznju na nesto drugo,kako vi gurate ovaj danasnji dan,pozzzz

(odgovor članu BB00)
Neposredna veza do poruke: 6884
   RE: Anksioznost?
16.7.2016 18:22:16   
Dinaaa1
Draga Asi nije ni meni bolje danas, raspoloženje nula, onda mi muka neka uzas, odavno me muči mucnina i nekad proliv a nekad nemogu par dana na wc, radila nalaze sve ok... Sad neznam moze li anksioznost i probleme za zelucem napraviti, onda mi krci u stomaku sve se prevrce nesto, ma uzas sve, al hajd preguracu i ovo nekako.... kako su ostale žene, ima li promjena?

(odgovor članu Asi1988)
Neposredna veza do poruke: 6885
   RE: Anksioznost?
16.7.2016 18:32:36   
Asi1988
E Dina tako je i meni,danas sam se ispovracala,a cesto mi u zadnje vrijeme i crijeva krce,a i raspolozenje mi haus,imam osjecaja da mi zuji u usima i nest kao da mi se spava ne znam ni ja nekako bezvoljna sam,al pregurat cemo i ovo..

(odgovor članu Dinaaa1)
Neposredna veza do poruke: 6886
   RE: Anksioznost?
16.7.2016 18:46:48   
Asi1988
I da vas pitam,meni u zadnje vrijeme stalno neke ruzne misli da ce se mom nekom nesto desit,stalno ih zagledam i zapitkujem kako su to je jako isrpljujuce vise za mene,nikako da ih se oslobodim tih misli,pomagajte

(odgovor članu Asi1988)
Neposredna veza do poruke: 6887
   RE: Anksioznost?
16.7.2016 19:31:33   
BB00
Ma to nam se svima desava, al sve su to posljedice nekad nekog straha od prije. Bar je kod mene tako, prozivjela neke strahove i sad citav kolaps u glavi. Konstantno te neeke negativne misli.

(odgovor članu Asi1988)
Neposredna veza do poruke: 6888
   RE: Anksioznost?
16.7.2016 19:34:17   
Asi1988
Ma i ja sam citav zivot u strahu nekom,prvo je krenulo od rata bila sam mala al sjewcam se dosta toga,onda od prirodnih katastrofa,zemljotres smak svijeta,pa strah za bliznje,pa strah za svoje zdravlje sad sam opet strah za sebe i svoje,al ovo je uzasno isprljujuce

(odgovor članu BB00)
Neposredna veza do poruke: 6889
   RE: Anksioznost?
16.7.2016 19:37:57   
BB00
Tacno te razumijem. Ja sam vrlo mlada, nisam rat prozivjela al sam oca tragicno izgubila i od tad strahovi za bliznje, dok su sada kljucni strahovi oko bolesti. Sad sam trenutno najvise zabrinuta oko dnevnog ucestalog mokrenja, mada imam sve ostale senzacije. Moj ti je savjet da nadjes nekog psihologa, jer ako je sve od nalaza uredno on je jedini koji te moze razgovorit.

(odgovor članu Asi1988)
Neposredna veza do poruke: 6890
   RE: Anksioznost?
16.7.2016 23:02:33   
Asi1988
Ma BBO vidi nisam ni ja sad nesto u godinama 27,al eto ne znam od cega ovo sve,ma vec sam ja na terapiji i bila kod psihijatra,nalazi ok,stitna ok radila ultrazvuk srca ok,bakterije u zeludcu ok..Sve mi je na nervnoj bazi.Vidi ako mozes ikako ignoriraj to mokrenje,sto vise obracas paznju duze traje,znam da je tesko jbg al pokusaj,Meni su najduze trajale vrtoglavice jedva sam ih ignorirala al sad mi se jave samo povremeno.Meni sad kao neko zujanje,pritisak u usima i triujem da mi je visok pritisak al necu ga izmjerit jer ce mi bit samo gore..

(odgovor članu BB00)
Neposredna veza do poruke: 6891
   RE: Anksioznost?
17.7.2016 21:06:13   
Dinaaa1
E draga moja Asi i meni 29 pa se upitam nekad sta cu sa 50, sa 25 mi.je sve pocelo... evo sad citam, rak probavnih organa iste simptome imam boze dragi, pa se dvoumim dal da idem doktoru sutra na sve moguće pretrage, ali tacno me vise sramota :( , svaka 2 mjeseca krv vadim ko da sam u 60im i njima sam dosadila vise, nekad kazem ma ako.mi.je vrijeme nek crknem odmah, pa pustim kraju i bude bolje neko vrijeme, i sad to kad kazem nekazem u odlučnosti nekoj već nako tiho a vamo umirem od straha pa jos uvijek traju ima mjesec te želučane tegobe, valjda predajem previše znacaja, neznam... volila bih jednostavno ziviti zivot i uživati ga, ali kako...

(odgovor članu Asi1988)
Neposredna veza do poruke: 6892
   RE: Anksioznost?
17.7.2016 21:58:53   
Asi1988
Dina molim te poslusaj me nisam neka pametnica al ne pretrazuj na internetu bolesti ni slucajno,ja sam to radila kad sam prestala puno je bolje,pusti nek te prodje zeludac i to sto ti krce crijeva to zna od nervoze popij caj od bosiljka kamilice al ni slucajno ne trazi po netu vjeruj mi puno ces sebi pomoc,natjeraj se i ja sam sebe

(odgovor članu Dinaaa1)
Neposredna veza do poruke: 6893
   RE: Anksioznost?
17.7.2016 22:26:40   
Dinaaa1
Znam draga moja da je google najgore nešto, al et ima perioda ne ulazim nikako ne čitam a ponekad kad kihnem upisem da vidim što li kišem :D...koliko sam skontala u ove 4 godine što ne vise strah nečeg vise je prisutno tu ili izraženo, nekad uspijem a nekad potraje period dok ne prestanem misliti i bude bolje, znam da je i ovo faza koja će proci, pa ce biti bolje pa ce onda opet doci nesto samo da nisam rahat to je ta moja saputnica ANKSIOZNOST i u dobru i u zlu uz mene/uz nas ;)
Veliki poz za tebe asi :*

(odgovor članu Asi1988)
Neposredna veza do poruke: 6894
   RE: Anksioznost?
17.7.2016 22:31:18   
Asi1988
Pokusala sam ti poslat privatnu poruku al nesto nece,znaci ni kako ni u kom slucaju ne pritrazuj jer vidim mi smo malo il malo vise i hipohondri,sposobne smo cim procitamo neke simtome odma ih umislit i kod sebe,tako da na googl ne ulazi nikako :D I jednog dana kad ne budemo predavale znacaj svemu ovome ona ce nas napustit :D pozzz

(odgovor članu Dinaaa1)
Neposredna veza do poruke: 6895
   RE: Anksioznost?
17.7.2016 22:39:44   
Dinaaa1
Poslala sam i.ja tebi poruku i.otišla je :D

(odgovor članu Asi1988)
Neposredna veza do poruke: 6896
   RE: Anksioznost?
26.7.2016 13:08:34   
Inkognito
Evo mene ponovo :) Interrsuje me kako vasa okolina reaguje na vasu anksi? Meni svekrva neki dan rekla da sam napeta, da uzimam stvari srcu previse, da je boli dusa zamnom (inace se bas slazemo i bas bas je volim). Mene je to dotuklo, zena mi rekla sa malo pripazim na sebe iz najboljih namjera, nema pojma o mom stanju al vidi da sam napeta i nervozna. Ja od toga danima ne mogi doci sebi, samo se preispitujem, kontam kako to izgledam, zar se toliko na meni vidi. Bas me nekako srusilo, sad se moram ponovo dozivat, a mislila sam da sam kao dobro :( Kako vi s vasom okolinom? Vidi li se na vama?

(odgovor članu Dinaaa1)
Neposredna veza do poruke: 6897
   RE: Anksioznost?
26.7.2016 15:56:15   
mimi_2in1
eh evo me, dosta ste pisale. procitala sam sve pa da pokusam da se nadovezem. Dina, ovo oko voznje, ja volim voziti, al me strah u zadnjih par godina. i prestala sam. nisam nikome rekla da me strah, vec jednostavno da mi se ne vozi. muz me stalno podseca da idem promjeniti vozacku..al meni se ne da. uzasno sam napeta dok se vozimo, dok on vozi...a super vozi. na najmanju trzavicu ja se ukocim, srce mi dodje u grlo..strah me kako cu reagovati ako ja budem vozila. bojim se bezveze cu nas skrhati negdje...prosle sedmice sam popustila konacno i predala za vozacku..samo da me vise ne peglaju svi.
sto se tice odlaska kod zubara, vjerujem da si bila napeta..hB da je dobro proslo.
Asi sto se ovih ruznih misli i ja ih imam povremeno. vrlo tesko ih je otjerati. ja pokusavam sa metodom "pa sta?!" pa sta ako se to desi, pa sta..i tako..nekad bude malo lakse nego da im se odupirem i nerivram se.

da i ja sam golem hipohonder...uzas. i imam osjecaj da mi tijelo samo protiv mene radi. vazda me nesta boli user posted image

mi smo prije dvije sedmice isli na more prvi put sa malenom, mislim da sam dosegla haman maximum anksioznosti..izludila sam. upropastila sam odmor i sebi i drugima. jos se ona razboljela kad smo dosli..kad hoce vrag da bude..eto. dotle sam dosla da nisam mogla da spavam jer me valovi nerviraju user posted image

sto se guglanja tice, natjerala sam se da prestanem. svaki put me unisti.

inkognito, ja sam ti prije par dana imala istu situaciju samo sa mamom. posjeli me ona i muz i ona tako pita sta je bona, sta je sa tobom. unisti sebe, srce me boli kad te vidim. vazda si tuzna, nasekirana, ljuta, isprepadana, nisi ista osoba kao od prije. naravno ja se tu rasplacem, logicno, jer znam sve to..i tako...malo poduzi razgovor, ne znam da li mi je pomogao. no napravila sam sa muzem neki plan djelovanja..pa pokusavam da ga se drzim.vidjet cemo kako ce i sta biti.
ja ne mislim da se vidi toliko, nego da vide osobe koje nas dobro znaju i koje nas vole. lako je pred nekim odglumiti sat dva, ali neko ko te zna vidi kroz sve to. ja sam prije uvijek bila vesela, otkacena user posted image nemam vise tu stranu sebe. bojim se da sam je zauvijek izgubila. nije vise ni da se ne mogu opustiti, nego vise ni ne mogu kao prije, ja nisam ista. prosla sam neke stvari, dozivjela nekih stvari, jednostavno promjeni se covjek. to primjete osobe koje te vole. ne znam da li mogu da pomognu..mislim da je vecina posla na nama samima. ja sam zatvorena u beskonacni krug straha, samosazaljenja, ljutnje i krivice sto njima sve ovo priredjujem.



< Poruku je uredio mimi_2in1 -- 26.7.2016 16:04:18 >


_____________________________

Pile moje, pace moje malo....lafce moje :) 05.10.2013

(odgovor članu Inkognito)
Neposredna veza do poruke: 6898
   RE: Anksioznost?
26.7.2016 23:09:46   
Inkognito
Draga Mini_2in1 hvala na odgovoru. Izgleda se sve vrti oko istih stvari, strah, nervoza, neraspolozenje. I ja sam uvijek bila vesela i naamijanja, olicenje zivota, isto se sad manje smijem. Doduse bilo je dobro do neki dan, mene sve strah da mi se pvo cudo nije vratilo, al kad skontam nikad nije ni otisli, vazda je ono tu, samo eto nekad udara manje, nekad vise, na nama je da se prilagodjavamo. Samo je bitno ne forsirat se da bude bolje, onda samo popusta. I ja isto ne vozim, niti bih se usudila voziti, bas zbog te nekoncentracije, ne daj Boze nekog spucat autom, uh. Tako da sam od toga odustala. Nadat se da ovo popustiti...

(odgovor članu mimi_2in1)
Neposredna veza do poruke: 6899
   RE: Anksioznost?
27.7.2016 13:55:45   
priks1
Pozdrav zene moje...ah gdje da pocnem,ne znam više ni što da pišem a da se ne ponavljam.Inko draga tocno znam kako se osjecas,taj pogled sažaljenja drugih ljudi(bližnjih) nas anx. dokrajči.Ali opet bi nekad htjele da nam cijeli svijet pomogne i uzme naše brige.Tako ti je i meni kad me mama pita "šta ti je?", a šta da rečem...ne znam ni sama što je najgore.Ali taj krug straha,nervoze i tuge je baš zeznut u nas.Ja ne znam kad u mene nije bilo ništa!Samo eto trebamo se boriti i sto je rekla Inko nekad i prepustiti pa ce samo popustiti.Saljem vam veliku pusu i glavu gore idemo dalje!


(odgovor članu Inkognito)
Neposredna veza do poruke: 6900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  274 275 [276] 277 278   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  274 275 [276] 277 278   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *