|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Grudnjaci za dojilje
27.5.2010 13:23:14   
Lejla Ka
Halima dobro došla!
Da mlijeko, koje normalno kod dojilja curi i kad beba ne doji, ne bi vlažilo odjeću, a i zbog praktičnosti ili udobnosti mame koriste se jastučići za doilje. Mogu biti jednokratni, koje baciš kad mjenjaš ili višekratni, koji su platneni, pa se mogu prati i opet koristiti.
Jednokratni od prilike izgledaju ovako:
user posted image

a višekratni ovako:
user posted image


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Oprema za dojilje
2.6.2010 21:21:54   
Hanady RR
prenos postova sa srodne teme
IZVORNA PORUKA: aazra

He, he, ovo je vise "oprema za mame", ali moram i ovo staviti..
Vec cetiri mjeseca muku mucim s ovim i ovi jednokratni su mi pravo dosadili, osjecam se kao da nosim "ulozak za jednokratnu upotrebu", a inace sam koristila "babylove".
Sada sam u intereksu nasla pamucne, perive, ' komada 8 KM.
Imaju i cipkice..Jedva cekam da ih operem i odmorim od ovih papirnatih...Mozda ima jos mama sa slicnim problemom, nadam se da sam nekom pomogla

IZVORNA PORUKA: triplemama

Super al meni kasno koristila ih prvih ' mj sada više ne curi

IZVORNA PORUKA: neki

Aazra,ja koristim te babylove,i super su mi,doduse drugi mi i ne trebaju...Dok bebi dajem jednu dojku,iz druge curka,a nekad i siklja pravo

IZVORNA PORUKA: boogy woogy

I ja sam imala srece sto sam pronasla u Hrasnom na Trgu u apoteci Medeline pamucne jastucice (2 para u pakovanju).  Perem ih u masini na '0 stepeni i super su ugodni za nositi. Evo jednog trika za mame dojilje kad vam nestane jastucica, bilo da potrosite vase jednokratne ili su vam na pranju pamucni, uzmite obicni dnevni ulozak (npr. Carefree)i presjecite ga makazama na pola i zalijepite na unutrasnju stranu grudnjaka/potkosulje. Evo je super za "prvu-pomoc"!

IZVORNA PORUKA: mamin_zivot

kupila sam jastucice, prelijepi su i imaju cipkicu kao sto rece aazra..dodje uz nih vrecica u kojoj stoje.
Vec sam ih ja trazila u Konzumu ali tamo ih nije bilo.


IZVORNA PORUKA: anuska08

Cure, jesu zaista Babylove dobre? Meni prijateljica kaže da kupim od Chicca, a njihove su 3put skuplje! A dosad sve proizvode koje sam korisitla od DM-a su super! Što vi kažete?

IZVORNA PORUKA: sahara

ja kupujem nuk-ove jednokratne, i njih stavljam nocu i kad negdje idem, a u stanu nosim one Aventove silikonske uloske, da mi ne ispucaju bradavice, super stvar, ali malo su ko oklop pa nije za spavanje, i ja sam kontala kupiti te perive ali rekoh ko ce uvijek imati nesto za pranje, ne mogu samo njih staviti u masinu 

IZVORNA PORUKA: daca/maca

anuska....jesu u Chiccu skuplji.....ali.....imaju nepropusni dio, koji ne da da Mlijeko curi uokolo....ja sam koristila te, BABYLOVE, i JOHNSON-ove....sve sam probala....i iz Chicca su najbolji....veći su od ostalih...i mogu poslužiti za nešto.....
....a to je : ukoliko zatreba hladna obloga od kamilice ili neček sličnog, jednostavno izliješ sadržaj u umetak, staviš u frižider....i na bolno mjesto.....ja sam to radila na početku laktacije, kada su mi grudi bile OTEKLE....

IZVORNA PORUKA: Adana

Ja odavno ne koristim niti jedne.  Valjda kako Asja manje doji pa se i to regulisalo, a mislila sam da cu ih vjecno nositi.
Probala sam nekoliko vrsta, i najbolji su mi se pokazali Johnson's baby - jastucici za dojilje. Ove pamucne sto Aazra spominje sam isto kupila, ali su mi nekako nesavitljivi i primjete se ispod majice, a i znalo se desiti da mi nekada mlijeko pored njih procuri.  Tako da su meni ovo jednokratni zakon bili.  
A kada je bas "lilo" onda sam stavljala jednokratne + te pamucne.

IZVORNA PORUKA: daca/maca


Evo jednog trika za mame dojilje kad vam nestane jastucica, bilo da potrosite vase jednokratne ili su vam na pranju pamucni, uzmite obicni dnevni ulozak (npr. Carefree)i presjecite ga makazama na pola i zalijepite na unutrasnju stranu grudnjaka/potkosulje. Evo je super za "prvu-pomoc"!

boggy....ovu funkciju imaju Chiccovi....

IZVORNA PORUKA: mamin_zivot

anuska08 babylove su super, ja ih koristim ali sam kupila i pamucne jer se ne isplati kupovati jednokratni su 5KM, a pamucni 8KM;' komada+ peru se. Previse su skupi CHICCO za jednokratnu upotrebu!

IZVORNA PORUKA: anuska08

Cure, hvala na savjetima! Kupila sam Babylove za početak, stvarno nisu skupe. I tako trebam roditi za mjesec dana, pa ćemo vidjeti prvih dana kako će sve skupa ići, pa lako kupim neke druge! Vjerojatno sve ovisi i koliko ko ima mlijeka! Al da je razlika u cijeni velika, je, užasno!

IZVORNA PORUKA: škorpija

babylove su super, najmekši su, druge sam probala, ali se uvijek ovim vratim

IZVORNA PORUKA: leona81

gdje ste kupili te perive jastucice jer ja izludih od ovih jednokratnih? i koja je marka, znam da imaju medela i avent...

IZVORNA PORUKA: teacher75

i meni su babylove najbolji, ali ih vise nema u dm-u odavno 

IZVORNA PORUKA: faris0'

Leona perive blaznice sam ja kupila u apoteci trznog centra Merkur Otoka, Aventove su , dodje ih ' komada i kostaju mislim 21 km. Meni su se pokazale dobre, ugodnije ih je nosti nego jednokratne.

IZVORNA PORUKA: leona81

te sam mislila uzeti ali ne mogu se otkuhavati?

IZVORNA PORUKA: faris0'

Ja sam ih prala sa Heninom odjecom na 60 stepeni. Super su i nakom ' mjeseci upotrebe.

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Nema potrebe za otkuhavanjem, dovoljno je na6'0, na toj temperaturi izumire sve što treba izumrijet.
Moje su bile Bebe Confort, to su ove što je Aazra uzela na početku priče. Ali sam ih uzela tek iza sinovljevih godinu dana. Prvih, pa sigurno 7 mjeseci sam stavljala po dva jastučića (i meni su se babylove pokazale kao optimum) koliko su mi curile, naročito druga dok na jednu dojim. Izračunala sam jednom, dok sam ga dojila za uspavljivanje da sam za godinu dana potrošila 300KM za jastučiće.


IZVORNA PORUKA: leona81

eh super onda, ma meni su babylove bili super sve dok ih nije nestalo, bili su i povoljni, a sad imaju u dm samo johnsonove i kostaju skoro duplo vise...bolje mi je onda kupiti te pamucne, meni cure samo dok dojim, pa pocne curiti iz druge i ako se slucajno desi da beba spava  duze a meni mlijeko nadodje...

IZVORNA PORUKA: leona81

i gdje ima tih bebe confort jer bi ja uzela vise da imam, bar 2 paketa

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ja sam kupila u Intereksu, to je francuska marka. A i Turbolimač ima Bebe Confort proizvoda pa pitaj i tamo. Ja sam svoje kupila prije ' mjeseci tako da neznam trenutnu situaciju.
http://www.bebeconfort.com/collection/UK/maison_allaitement_coussinet-lavable.htm



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Oprema za dojilje
25.2.2011 22:29:43   
Hanady RR
prenos postova

IZVORNA PORUKA: Mami Ali

Hej narode, koliko su ok ovi grudnjaci i jastučići za dojenje? Gdje se to ima kupiti i po kojoj cijeni? Ima li u apotekama?
Kakve flašice koristite za bebu i kako ih čistite, samo toplom vodom ili?
Hvala!




IZVORNA PORUKA: emma.L

Grudnjak za dojenje sam jedan kupila u Lisci, a jedan na pijaci, a jastučiće imaš u Chiccu (skuplji) i u DM-u (jeftiniji a jednako dobri). Nakon nekog vremena kad prestane jako curiti i regulira se ponuda i potražnja, možeš preći na one Merkatorove velike blaznice (najjeftinija varijanta) user posted image .


IZVORNA PORUKA: zagy

Bilo je i u AlmiRas, al ja na Siranu kupovala grudnjake za dojenje, jastučići-DM su ok. Ako planiraš dojiti ne trebaju ti boce, savjetuje se da se boce ne kupuju dok ti stvarno ne zatrebaju(čisto psihološki, ako ih imaš prije češ se odlučiti da ih upotrijebiš), sada ih ima ionako na svakom koraku kupiti, ako želiš baš biti spremna kupi jednu user posted image . Ja sam Aventove koristila, obzirom da sam jedno vrijeme izdajala, toplom vodom i deterdžentom se peru, pa do 6 mjeseca bebe se i sterilizuju, prokuhavanjem u vodi ili sterilizator.


IZVORNA PORUKA: Mami Ali

A za šta u suštini služe ti jastučići, da kupe mlijeko koje curi? Je li se nose ispod grudnjaka mogu li se prati?





IZVORNA PORUKA: emma.L

Njih staviš preko bradavice da mlijeko ne kvasi odjeću, onda obučeš grudnjak. U početku mi je trebalo nekoliko dnevno, a kasnije niti jedan jer se to u biti regulira nakon par mjeseci. Pamučni/papirni su čini mi se i jednokratni. Doduše, imaš opciju i da od gaze napraviš jastučiće ako ih želiš prati.


IZVORNA PORUKA: vjestica

grudnjak za dojenje sam dobila, ali ga ne nosim
zapravo ne nosim nijedan grudnjak, jer mi smetaju (imam male grudi, pa mogu), a kad baš moram obući grudnjak, obučem sportski, koji me ne steže
kad dojiš ne trebaju ti flašice, eventualno odgovarajuća uz izdajalicu (imam aventovu izdajalicu i flašcu i to mi je samo kad moram gdje ići bez bebe, da izdojim da ima mlijako ako ogladni)
sterilizator ti ne treba - tvoja je beba i tvoje grudi, bočica se opere i povremeno prokuha


IZVORNA PORUKA: la bomba

Kupe mlijeko koje curi i štite bradavice od tkanine. DM-ovi su odlični.
Grudnjaci za dojenje imaju na pijacama, glupost je na njih velike pare davat. Na pijaci su odlični i kostaju oko 5KM.


IZVORNA PORUKA: Mami Ali

Joj žene drage, ja sam iz Gračanice, kod nas se to skoro ništa nigdje nema kupit. Isto smo ništa.user posted image
A šta ste sve ponijele u bolniAcu kad ste se trebale poroditi, šta za vas, a šta za bebu? Šta ste sve sebi spakovale?



IZVORNA PORUKA: chuci

ja sam grudnjak za dojenje kupila liscin i onaj sa pijace. gluho bilo. onaj sa pijace kupila ranije me je stezao i tačno sam osjetila kad su mi se kanalići začepljali da je bilo od one trake od njega. liscin sam kupila nakon možda 15 dana i bio mi je ekstra. nosala sam samo njega prvih par mjeseci.
meni je nažalost zatrebala izdajalica a uz nju mi je došla i flašica koju sam koristila. Baš zbog psihičkog efekta nisam kupila flašicu ranije. više radi okoline nego radi mene. ja sam bila spremna na sve user posted image ali nisam htjela da mi govore pa daj joj flašicu ionako si je pripremila. flašicu smo prali toplom vodom i deterđentom, a onda još ili samo preljevali vrelom vodom ili ponekad otkuhavali par minuta radi sterilizacije. mislim da ti sterilizator ne treba ako planiraš dojiti.
jastučiće sam ja počela koristiti kad mi se stabilizovala situacija sa začepljenjima (čitaj o tome, bolje biti spreman na najgore) i super su mi bili. koristila sam one dm-ove i nisu mi se sviđali jer su sami od sebe debeli, a kod mene bilo puno mlijeka pa su mi sike nadolazile. probala sam još neke, zaboravila sam sada kako su se zvali ali i oni su mi bili debeli. chicco su meni bili najbolji. svaki je zapakovan posebno pa sam ih nosila i rezerve uz sebe, a i tanki su pa ih ni ne osjetiš u grudnjaku. a i sterilni.

pošto je naziv teme priprema za dojenje u skladu s tim i sljedeće. po meni je najvažnija psihiška priprema. ne daj da te iko ubija u pojam izjavama da ti genetički ne možeš imati mlijeka jer ti ni tamo neka tetka nije imala. ako mlijeko ne krene odmah po porodu da će beba umrijeti od gladi ako joj odmah ne dadneš flašicu. ako ti mlijeko nije žuto kao sunce da nije dovoljno jako i da moraš bebu dohraniti. da moraš bebi dati i vode ili hape pored dojenja jer Bože dragi šta će od samog mlijeka. da su ti sike previše mlitave da bi imale mlijeka. a kad beba povuče pa mlijeko krene, a beba se zagrcne da eto vidiš da ne treba/ne može dojiti itd.

Tvoje mlijeko je stvoreno za tvoju bebu, sastavom i količinom i prilagođava joj se.
Držim ti fige da aBd sve prođe bez problema i onako kako ti zamisliš.
sretno



IZVORNA PORUKA: chuci

torba za porodilište ima na posebnoj temi. i puuuno savjeta. to ćeš lahko naći.

i ovo sam zaboravila reći. imaju i jastučići za mlijeko platneni. misim da ih je forumašica mamina cura pravila i prodavala. možeš nju kontaktirati preko pp ako želiš tu varijantu.



IZVORNA PORUKA: vjestica

slažem se sa chuci - bitnije su ti pravilne informacije o dojenju i samopouzdanje, jer okolina zna minirati dojenje ako im dozvoliš






< Poruku je uredio Hanady RR -- 25.2.2011 22:33:54 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Oprema za dojilje
2.3.2011 15:23:04   
safran
Evo još jedne sa problemom zvanim grudnjak. Ja imam prirodno velike grudi - prije trudnoće minimum D poželjno E korpa a obim 85 maksimalno (ne hvalim se no se patim). Prva tri mjeseca trudnoće mi rasle samo grudi - stomak se od njih nije vidio do 5-6 mjeseca. Sada pred porod su još nadošle a tek će poslije poroda R&R da bude (sjećam se od prošlog puta). I sada se svaki pokušaj kupovine grudnjaka za dojenje završi sa ubjeđivanjem između mene i prodavačice da mi korpa B ne može bez obzira na obim. U Alma Ras sam išla i grudnjaci su stvarno fini međutim imaju samo korpu B. Mene ovo izludi, stvarno ne kontam ni proizvođače ni dobavljače - ja nemam ništa od obima 105 ako mi korpa pokriva dvostruku površinu bradavice.

Elem, u onoj prodavnici kod OB (GRO Intimo) nabasam na pristojne grudnjake, pamučne, nije graduirana korpa već su neke veličine 4, 5, 6, 7 (dalje nema) ali 6 i 7 imaju solidne veličine korpe. Cijene su 18 i 30 KM. Eto, za vašu informaciju  - sigurno nisam jedina koja se sa ovim pati. 

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Oprema za dojilje
27.4.2011 13:10:10   
djoisa
treba li mama sa malim grudima grudnjak za dojenje?
inace imam male grudi i nemam potrebu za grudnjacima, po potrebi nosim grudnjak sa spuzvicama,
a inace ih ni ne nosim...zanima me kako ce to biti sa dojenjem da li cu zaista trebati grudnajk?
kakva su vasa iskustva?

(odgovor članu safran)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Oprema za dojilje
27.4.2011 13:14:40   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: ĐoIsA

treba li mama sa malim grudima grudnjak za dojenje?
inace imam male grudi i nemam potrebu za grudnjacima, po potrebi nosim grudnjak sa spuzvicama,
a inace ih ni ne nosim...zanima me kako ce to biti sa dojenjem da li cu zaista trebati grudnajk?
kakva su vasa iskustva?

Ma ja sam ti inace "ravna kao daska", ali definitivno mi je trebao grudnjak za dojilje, pogotovo sto sam stalno bila mokra od mlijeka, a oni su ti zgodniji za staviti tufere.


_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Oprema za dojilje
27.4.2011 13:16:04   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: MicoTico

IZVORNA PORUKA: ĐoIsA

treba li mama sa malim grudima grudnjak za dojenje?
inace imam male grudi i nemam potrebu za grudnjacima, po potrebi nosim grudnjak sa spuzvicama,
a inace ih ni ne nosim...zanima me kako ce to biti sa dojenjem da li cu zaista trebati grudnajk?
kakva su vasa iskustva?

Ma ja sam ti inace "ravna kao daska", ali definitivno mi je trebao grudnjak za dojilje, pogotovo sto sam stalno bila mokra od mlijeka, a oni su ti zgodniji za staviti tufere.



O daaa, iz iskustva - nece one tako biti male kad budes dojilauser posted image


_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Oprema za dojilje
27.4.2011 13:23:35   
djoisa
ma primjetim da su vec sada vece nego inace user posted image  (27 sedmica)
pa sam pocela razmisljati o grudnjaku, ali ne mogu se zamisliti da stalno nosim grudnjak..
pogotovo sto ne znam da li ce to stvarno biti potrebno, pa da se bacim u potragu vec sada

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Oprema za dojilje
27.4.2011 13:23:54   
tekja
IZVORNA PORUKA: ĐoIsA

treba li mama sa malim grudima grudnjak za dojenje?
inace imam male grudi i nemam potrebu za grudnjacima, po potrebi nosim grudnjak sa spuzvicama,
a inace ih ni ne nosim...zanima me kako ce to biti sa dojenjem da li cu zaista trebati grudnajk?
kakva su vasa iskustva?


Nabavi bar jedan, pamucni, mekani, nije nadomet, a ni steta i ako ga ne iskoristisuser posted image ), a mogao bi ti trebati jer ce ti se grudi povecati za broj, dva kad mlijeko nadodje, a mozda ti mlijeko bude curilo prilikom dojenja, pa ces se lakse zastititi ako u grudnjak ubacis jastucic...

_____________________________

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Oprema za dojilje
27.4.2011 13:36:37   
ziki
Ja prije trudnoće br 1 nisam bila plaho obdarena, 70 B, al su mi grudi u trudnoći prilično porasle, a sa dojenjem dogurala do 80/85 E. Posle se to vratilo i sad opet poraslo mašala i nemam pojma kako će bit sa dojenjem. A imaš i Alma Ras potkošulje za trudnice tj doilje sa ugrađenim grudnjkom, ja sam uzela, sad mi nije nešto zbog izraženih bradavica al valjda će odgovarat kasnije jer tuferi to zamaskiraju.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Oprema za dojilje
27.4.2011 13:47:50   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: ĐoIsA

ma primjetim da su vec sada vece nego inace user posted image  (27 sedmica)
pa sam pocela razmisljati o grudnjaku, ali ne mogu se zamisliti da stalno nosim grudnjak..
pogotovo sto ne znam da li ce to stvarno biti potrebno, pa da se bacim u potragu vec sada

Ja i dok spavam nosim taj grudnjak, on je pamucni, nema nikakvih zica, nigdje ne stisce, ma super, kupila sam ih nekoliko, a kostaju nesto smjesno - 5-10 KM/kom.

A sto se tice velicine grudi, jos vise ce ti porasti dok budes dojila nego u trudnoci (bar je tako meni - konacno sta imam staviti u kosaricuuser posted image )


_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Oprema za dojilje
27.4.2011 13:55:50   
djoisa
onda da uvrstim i potragu za grudnjakom u svoju "to-do" listu
i svakako cu da pogledam te potkosulje u Alma Ras
hvala na savjetima

< Poruku je uredio ĐoIsA -- 27.4.2011 13:56:48 >

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Oprema za dojilje
27.4.2011 13:57:50   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: ĐoIsA

treba li mama sa malim grudima grudnjak za dojenje?
inace imam male grudi i nemam potrebu za grudnjacima, po potrebi nosim grudnjak sa spuzvicama,
a inace ih ni ne nosim...zanima me kako ce to biti sa dojenjem da li cu zaista trebati grudnajk?
kakva su vasa iskustva?


Trebaju :))) Hem što će ti grudi sigurno narasti ako budeš dojila, hem, kao što ti je MicoTico rekla, na početku će ti mlijeko curiti k'o ludo (barem je meni), pa ćeš morati tufere stavljati...ja ne bih mogla zamisliti da sada po kući hodam bez grudnjaka ili Alma Ras potkošulje za dojilje (koje su fakat extra!)...


_____________________________

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Oprema za dojilje
27.4.2011 14:10:30   
mama75
IZVORNA PORUKA: ĐoIsA

onda da uvrstim i potragu za grudnjakom u svoju "to-do" listu
i svakako cu da pogledam te potkosulje u Alma Ras
hvala na savjetima

Mozes kupiti i obicne pamucne grudnjake u Almi Ras ili Lisci, znaci one koji nemaju spuzve, zice i sl. I potkosulje u AR one koje su presjecene ispod grudi, ali nisu za dojilje nego obicne. Meni se ovo pokazalo jednostavnije od onih grudnjaka (koristila sam oboje, imam 2 djece, 2. jos dojim - 21 mjesec joj). I ja imam male grudi, ali su u trudnoci i tokom dojenja narasle, tako da ti savjetujem da kupis 2 broja vece od onih koje inace koristis - sto zbog grudi, ali i zbog ledja, jer se i tu nekako zena prosiri. AA potkosulje mozes isti ili 1 broj vece, one se super razvlace. I kad dojis, samo spustis malo taj dio na grudima, nema komplikacija oko otkopcavanja onog dijela kao na grudnjacima za dojenje, a i jeftinije te dodje, mozes i poslije koristiti itd itd. Ovo je iz mog iskustva. Ali neki grudnjak definitivno moras imati zbog onih tufera koje su ti spominjali.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Oprema za dojilje
27.4.2011 14:37:15   
Almaa
IZVORNA PORUKA: mama75

IZVORNA PORUKA: ĐoIsA

onda da uvrstim i potragu za grudnjakom u svoju "to-do" listu
i svakako cu da pogledam te potkosulje u Alma Ras
hvala na savjetima

Mozes kupiti i obicne pamucne grudnjake u Almi Ras ili Lisci, znaci one koji nemaju spuzve, zice i sl. I potkosulje u AR one koje su presjecene ispod grudi, ali nisu za dojilje nego obicne. Meni se ovo pokazalo jednostavnije od onih grudnjaka (koristila sam oboje, imam 2 djece, 2. jos dojim - 21 mjesec joj). I ja imam male grudi, ali su u trudnoci i tokom dojenja narasle, tako da ti savjetujem da kupis 2 broja vece od onih koje inace koristis - sto zbog grudi, ali i zbog ledja, jer se i tu nekako zena prosiri. AA potkosulje mozes isti ili 1 broj vece, one se super razvlace. I kad dojis, samo spustis malo taj dio na grudima, nema komplikacija oko otkopcavanja onog dijela kao na grudnjacima za dojenje, a i jeftinije te dodje, mozes i poslije koristiti itd itd. Ovo je iz mog iskustva. Ali neki grudnjak definitivno moras imati zbog onih tufera koje su ti spominjali.


imaju i potkosulje za dojilje u Almi Ras, ne samo te prosjecene, ove su bas kao kombinacija grudnjaka i potkosulje, ja nisam grudnjak oblacila kad njih nosim, super su, mislim da su oko 22-25 KM...


_____________________________

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Oprema za dojilje
27.4.2011 14:45:54   
vila_7
ni ja nisam oblacila grudnjak po kuci (sad sam dosla do 90-ke),nego obicne potkosulje ali imaju ono malo izrezano za grudi pa sam mogla staviti pelenu (ja nisam koristila tufere-nego bebine pelene izrezem na komadice , presavijem na 2 puta-i sad to koristim). Oni grudnjaci za dojilje su mi grozni bili na tanjim majicama,pa cim sam krenula izlaziti u javnost kupila obicni - samo sa zicom al malo "izrezaniji" pa se lako spusti kad dojim,a lijepo izgleda kad i najtanju majicu obucem.

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 91
   [Obrisana poruka]
27.4.2011 14:54:52   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Oprema za dojilje
27.4.2011 15:09:15   
Lejla Ka
Ja bih rekla da je potreba za grudnjakom, kao u ostalom sve ostalo, jako individualna.

Mislim da u prosjeku žene se većim grudima osjećaju veliku potrebu i znatno olakšanje kad nose grudnjak tokom laktacije, dok se žene sa manjim grudima obično žale da im grudnjak smeta i da ga ne nose, ili nose one neke sportske verzije u obliku topića. I naravno postoji siva zona obrnutih slučajeva user posted image . Tako da ne bi bilo na odmet u toku šetnje snimiti ponudu, možda kupiti jedan do dva jeftinija primjerka računajući na makar dvije veličine veće korpe (Pazite! nemojte sa korpama povećavati i broj koji predstavlja obim grudnog koša, jer on neće tako puno porasti, zapravo će ostati isti koliki je prije samog poroda, ako ne postane i manji. A ako ga povećate zajedno sa korpama, dobit ćete grudnjak koji vam neće pružati nikakvu podršku, penjat će vam se uz leđa i samo vam smetati).
Kad dojenje krene, i ako vam budu trebali grudnjaci znat ćete gdje ima, prema onim koje ste kupili moći će te odrediti veličinu i onda ćete fino mužu napisati veličinu i objasniti mu gdje je radnja da može otići u šoping (user posted image ).

P.S. potpis doc. dr. prof za grudnjake user posted image koja je sebi morala naručivati preko neta jer niko ne radi veličine koje meni trebaju, pa sam morala apsolvirati odabir veličine da se ne zeznem.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Oprema za dojilje
17.7.2012 10:31:51   
KupusLivada
ima li kakvih friskih info o ovim grudnjacima, mjesecima evo muku mucim.

da mi je da nije velik, i da ima crne boje... izgleda da puno trazim bas :S

ovo sto imam sve se raazvuklo, samo visi, kako nema nikakvo pojacanje valjda...


e kome su trebali malo veci, bilo je (mislim da jos ima) u cici intimo kod robota u hrasnom, cak 2 vrste, sareni i boja koze :)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Oprema za dojilje
17.7.2012 10:52:42   
djoisa
kupus livada kupi grudnjak koji ti se svidja i nosi ga nema veze sto nije za dojenje..

sad da odgovorim sebi na prijasnje postove user posted image ..sad iz iskustva
nakon poroda grudnjak nije dolazaio u obzir, smetao me, nisam ga ni nosila..do 5 mjeseca prilikom dojenja mlijeko je lilo, tuferi nula bodova, grudnjak me i dalje smeta, nosila obicni pamucni top i kad dojim u njega tetra pelena da kupi mlijeko..kasnije po potrebi i raspolozenju nosim grudnjake koji nisu za dojenje, grudnjak za dojenje mi nije ni trebao..imam 2 ali nikad nisam ono otkopcala pa dojila, meni lakse dignuti grudnjak..poa mi onda dodje svjedeno kakav je nosim one koje volim..

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Oprema za dojilje
17.7.2012 11:08:31   
Super Beba
Meni su zakon bile one potkošulje alma ras za dojenje..Mene inače nervira kad mi je stomak gol (bez obzira koje je godišnje doba)...
A za grudnjake, ja sam imala 2-3 komada sa pijace (5 km), ali su baš obični i nabavila sam sebi za "gizdanja" vani 2 crna iz Lindexa (nema ih kod nas, a takvih ima ih i u HMu, pa kome je na ruku), namjenski za dojilje, ali fino pojačani ispod (ne žicom, nego jača pamučna traka) i imali su naprijed jače pamučno pojačanje, pa mi nisu izlijetali "farovi" :))

_____________________________

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Oprema za dojilje
17.7.2012 11:13:15   
teacher75
ja nosim grudnjake za dojenje i ispod pamucne platnene tufere jer mi izlete faroviuser posted image prije sam nosila sve grudnjake sa korpicama jer imam izrazene bradavice a nosim uske majice pa one obicne ne mogu nikako nositiuser posted image

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Oprema za dojilje
17.7.2012 12:21:25   
Dz3ni
Ma ja ne nosim uopšte ove grudnjake za dojenje već obične sa korpicama koje nosim i inače (samo par brojeva veće user posted image ). Kad dojim, smeta mi bilo kakav grudnjak pa redovno skidam, a kući sam vrlo često bez grudnjaka.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Oprema za dojilje
17.7.2012 14:26:25   
KupusLivada
pa kako onda vani dojite, kad ne mozete skinuti grudnjak ili podici prema gore? i stanu li umeci u obicne?

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Oprema za dojilje
17.7.2012 14:34:38   
veeseelaa
jel se pod oprema za dojilje misli samo na grudnjak il šta?

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *