|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 14:13:14   
Chuchi

IZVORNA PORUKA: sirnica

pa moj svekar u biti nije loš i hoće pomoći, ali kako smo dobili bebu izgleda da mu smeta što mm i ja ne dopuštamo da nam se miješaju u odgoj djeteta, pa je pošašavio. šta god mi kažemo on kontrira, samo da nam prkosi. došlo je čak i dotle da dopusti bebaću da se igra s kovanicama ili staklenim predmetima- izluđuje me!imate li sličnih iskustava, možda savjet?


Sve je to tako bilo i kod mene, i dan danas hoce da se petlja, ali ja sam rijesila da se sa svima posvadjam ali moje djete je moje
i ja cu se brinuti o njegovom odgoju.. ebe se njih, oni ce pomrijeti a meni se valja poslije zafrkavat sa svojim djetetom....
i ne daj Boze da se zainati, pa da mi glavu razbije kad poraste, a sto, sve zbog toga sto puste i sta treba i sta ne treba... ma ne daj na svoje djete nikom...

_____________________________

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 14:17:35   
sirnica
hvala Chuci, slažem se s tobom u potpunosti. malo se osjećam ružno kad moram "odgovoriti" svekru ili svekrvi-ali djeca su preča od svega i sve je to za njihovo, a i moje dobro. 

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 14:23:44   
Doraa
joj draga moja ovo kao da sam ja pisala! Moj svekar je suuuper čovjek stvarno nema riječi i extra ga volim aliiiiiii...
oko dvije stvari se nikad nećemo složiti oko kuće i dijeteta. Obavezno mora komentarisati kako sam nešto uradila i nikad nije kako treba kad su u pitanju kućni poslovi i user posted image .Uvijek MORA kontrirati...Previše se miješa od kad se rodio. Ispočetka sam ludila ali s vremenom me prošlo. Jedno vrijeme ga je MM otresao kad pretjera a kasnije mu i ja kažem (na kulturan način)...Sad je pomalo popustio a i ja sam ohladila. Izbjegavam ga ostavljati kod njega koliko god je moguće a molim Boga da mu se ništa ne desi svaki put kad ga ostavim. Ipak ne mogu biti tu kad se igra sa njim ili ga šeta jer nemam živaca gledat i nervirat se...

_____________________________

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 14:29:08   
sirnica
i ne ostavljam ih nikad nasamo upravo zbog te bojazni. drago mi je što se javljate, ponekad mislim da pretjerujem s brigom, možda čak i da umišljam da je neki komentar neprimjeren... baš sam bila opterećena, sad mi je lakše. ma ringeraja i njene mame su superuser posted image

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 14:29:14   
Chuchi
RAdije cu biti losa snaha nego los roditelj !
da ja njima pustim da se mjesaju onda bi svom djetetu cinila medvjedju uslugu... Ja necu da se
raspravljam nego kazem svom muzu sve ovo isto, i onda on kada mu se pruzi prilika kaze njima,
ali i on kaze na fin nacin, i jos dadne primjer sta su lose uraidili, i on je odgojen tako da roditeljima
ne protivrjeci ali kad je dosta dosta je... Tako bi i ti mogla reci svom muzu, jer na kraju krajeva niti jedan
muskarac ne voli da mu se neko mjesa u zivot i odgoj, a kako god da mu kazes ti si u pravu, ali bolje
mu reci ovako kao ja, da time cini djetetu medvjedju uslugu, i da time nije dobar roditelj....

_____________________________

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 14:32:15   
mnn
mogla bi da napišem knjigu o njemu, moje 6 čulo sve mi je reklo..i bez dodatnih informacija..pametna moja glava...
uvijek ima nešto za reči i nikada mu nije dosta novaca...a ima super mirovinu...i stalno stalno nešto traži i kuka kako mu je teško... iznenadila sam se kad su rekli da neče uzeti psa..a u početku su htjeli uzeti i psa...jer je meni teško sa bebom i još da brinem o psu...ali sve sam ja to uspjela za par dana sve sam sredila i više psa neče vidjeti..neče moja reica iči više kod njih to sam im rekla..nije im bilo svejedno...ali nema više..to je naš pas rekla sam mužu i ima da bude kod nas...sad ih nema otišli su u bosnu...i ostaju tri mjeseca...uh super.

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 14:37:35   
ivanak
A chuci ne znam što da ti kažem. Ja imam muža koji isto tako nije baš naučio proturječiti. I iskreno dozvoljava previše da mu se petljaju u život, brak... Najgore je to što on kad oni nešto komentiraju, šuti, ne želi se svađati, a meni se kosa diže na glavi.
A ne znam, to je isto previše.
Ja mome svekru ne bi dala da mi čuva djete za tko zna što na svijetu. Ja njega nisam nikad simpatizirala, ali nisam nikad ni bila gruba prema njemu, mislim drska... ali trenutno uopće ne pričamo, ubiti posvađani smo, jer je zafrko stvar svojim ponašanjem.

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 14:37:36   
emy24
Eh ovako kod mene je situacija svekar-svekrva bila super,do neki dan.Sa svekrvom sam se slagala odlicno dok nisam postala i sama majka,ona je meni pomagala oko bebe,i sve to ali moj najcesci problem sa njom je taj sto se ona petlja u odgoj moga djeteta,pusta mu da radi sta on hoce i tako te stvari a svekar je slijedi u stopu,nekazem da je on los,ali neki dan se desio incident sto sam ja malca galamila i utjerala ga u kucu,da bi poslije toga mene moja svekrva zatjerala u p....m.......,i od tog dana ne pricamo nas dvije,sa svekrom pricam ali mi je krivo na njega zasto joj nije rekao da se ne petlja i da je to moje dijete i da ga ona ne moze voljeti vise nego ja.user posted image user posted image user posted image ,tako da sam se totalno razocarala i u svekra i u svekrvu.
P.s moj joj muz nije nista na to rekaouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 14:39:19   
mamma mumi
Moj svekar  je bio tih, dok se unuk nepojavi, inace covjek nije los, voli pricati, filozofirati o svemu, postujem ga i imamo fin odnos, mada mi smeta kad mi on pocne govoriti kako ga hraniti, kako ga uciti da hoda i sl. a nije ni svoje on ucio, zasada odsutim, jednom sam progovorila kad mi je rekao da pazim na promahu, pa rekoh ja sam mu majka nisam ga usvojila. Inace imam problema sa sukobom generacija, nazalost zivimo u istoj kuci,pa su tu mi na ocima, nekada mi je drago sto je blizu i svekrva kad treba pricuvati dijete, ali mi nije bas drago dijete ostaviti snjima, ma ni srodjenom majkom, sve mislim nece znati ko ja.Jednom sam cak zatekla dijete da se igra sa kesom zatvorenom ali punom ljekova, posizila sam i opet na fin nacin skrenula paznju svekrvi zasto je opasno da se igra stim( mada bi ona to trebala znati!), i muzu sam skrenula paznju da joj on kaze, jer mene ocigledno neferma, i zadesim se ja tu opet kesa s ljekovima igra se dijete, muz tu, ja onu kesu ispred djeteta sklonim, kad ce ona ma zatvorena je, ja pogledam u muza( kontam evo ti prilike da reagujes), a on ce  nemoj mama mu davati da se igra, al dobro kad je zavezana moze, e da te slag strefi. Tako da nemam podrsku ni muza, on mamu smatra boginjom, i nebi joj nista rekao, pa vidim cak ni kad je dijete u pitanju. Zato ja sada odmah regujem, i briga me hoce mi ko zamjeriti ili nece, ja imam jedno dijete, a to sto su oni odgajali svoju, svoju su i briga me.

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 22:16:21   
dana3
po nekim istrazivanjima cak je dokazano da djedovi i nane iliti nasi svekrovi i svekrve kao mame i tate vise vole unucad nego rodjenu djecu.
ne petljaju se sa zlom namjerom-iako su moji puno daleko daju savjete i upute kako i sta.kad se nesto veliko desi sa bebom -prva brbljanja kao sad ili puzanje i sl,nazovem da im kazem.nekad nazovem i ne javim se samo da cuju bebu kako prica.
tesko je da se neko petlja u nase zivote ali je nemoguce da se ne petlja a da neko ne bude povrijedjen.
moj svekar je stariji covjek ,dugogodisnji prosvjetni radnik kao i svekrva pa mozda zbog isti nam poslova lako nadjemo zajednicku rijec.
nekako smo muz i ja na isti nacin odgajani tako da s te strane SVEKAR nemam problema, a ni sa svekrvom
i kad svekrva pravi probleme oni znaju cesto biti neutralni

< Poruku je uredio dana3 -- 16.6.2009 22:17:34 >


_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 22:27:15   
Rina26
Ja i moj svekar uopće ne pričamo ima pola godine jer je meni svašta rekao čak i mamu i tatu nazvao lopovima a ti mu ljudi nisu nikada rekli tamo se,pa tako da moji više i ne dolaze kod njih a kada mu je nešto trebalo moj tata je uvijek bio tu slušao sve šta on kaže a on njemu tako.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 22:32:38   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: KAZA

Ja i moj svekar uopće ne pričamo ima pola godine jer je meni svašta rekao čak i mamu i tatu nazvao lopovima a ti mu ljudi nisu nikada rekli tamo se,pa tako da moji više i ne dolaze kod njih a kada mu je nešto trebalo moj tata je uvijek bio tu slušao sve šta on kaže a on njemu tako.


živitel u istoj kući?

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 22:37:56   
veeseelaa
jao mogu mislit kako ti je neugodno, haj da si negdje drugo al ovako bađ zeznuto
Žao mi je što ti je svekar tako slab čovjek, a šta svekrva kaže na to? tvoj muž?
pa dolazel tvoji kod tebe, moraju proći pored njihovih vrata, užas


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 22:42:37   
Rina26
Moj me muž tjera da ja priđem k njemu ja samo kažem nema teorije,jer poslije svega taj čovjek je za mene nitko i ništa,jer me napao na čistu miru,a svekrvi nije sve jedno i ona meni govori da malo ohladim,ali neću,moji rade pa tako i ne dolaze baš ja odem tamo često s djecom.

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 24.6.2009 14:25:39 >

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 22:48:20   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: KAZA

Moj me muž tjera da ja priđem k njemu ja samo kažem nema teorije,jer poslije svega taj čovjek je za mene nitko i ništa,jer me napao na čistu miru,a svekrvi nije sve jedno i ona meni govori da malo ohladim,ali neću,moji rade pa tako i ne dolaze baš ja odem tamo često s dijecom.


ma svoj posao gledaj, ko ga šljivi, odeš s djecom kod svojih
ne sekiraj se
evo ti jedan poljubac od mene i od Akice user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Vas svekar!!
16.6.2009 22:51:20   
Rina26
E hvala baš ste super

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Vas svekar!!
17.6.2009 9:00:21   
manuela RR
Moj svekar je jedan divan čovjek,uvijek raspoložen,i nadaseve pošten čovjek.
Mene obožava i stalno me hvali,ma svekar za poželiti,nikada ne dosađuje,iako živimo blizu zna se desiti da ga po mjesec dana ne vidim jer on nikako ne želi nama da smeta,iako mu mi govorimo da ne smeta ali džaba,takav je pa eto...a ja volim što je takavuser posted image
Kad god me vidi da sjedim ispred kuće on obavezno donese nešto što je kupio i meni i Emiru,stvarno je dobar i što mi je najbitnije apsolutno se ne mješa u naše stvari.


_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Vas svekar!!
17.6.2009 9:16:51   
Amela83
Moj svekar je inače malo burne naravi, ponekad se nervira zbog gluposti, brzo plane...(ali ipak jedna dobra i poštena dušauser posted image ). Ali tu narav nikada nije ispoljavao prema meni. Zaista sam iznenađena po tome pitanju. U braku sam skoro dvije godine, živimo u kući s muževim roditeljima a nikada nisam došla u konflikt s njima. Zaista me poštuju. ( Doduše, i ja pazim kako se ponašam prema njima) A svekar se naročito "smekšao" od kako je dobio unuka. Nikada se ne miješa u moje odluke (čak ne da ni svekrvi da se miješa, iako je to iz dobre namjere). Kaže da je to moja i mm beba i da mi odlučujemo o svemu.
Eto, nahvali se ja  user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Amela83 -- 17.6.2009 9:19:33 >


_____________________________

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Vas svekar!!
17.6.2009 9:28:03   
ivanak
KAZA ni ja ti ne pričam sa svojim svekrom.
Kad mi je svašta ružnoga izgovorio, počeo prijetiit da će me izbaciti iz stana ( u tom stanu živimo ja i muž ), da će ga prodati, krenuo šakom da će me udariti, narđeuje što ćemo mi raditi sa svojim životom i našim parama ( previše petljanja ) - ja ti od tada sa njim ne pričam. Ima negdje 3 i pol mjeseca.
Mi smo npr. uređivali boravak i zato što je on takav, što napravio scenu, nismo njima ništa rekli da smo kupovali. A sad kad dođe beba, kad vide regal, mogu misliti kako će reagirati.
Nikad ga nisam podnosila, ali sam bila fer prema njemu. Ali nakon toga što mi je napravio, nikakva kontakta ne želim sa njime. Ma vrag živi.
A inače je tip osobe; on je najbolji, najpametniji, a svi ostali su nitko i ništa...

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Vas svekar!!
17.6.2009 9:57:21   
Rina26
Ma ja sam se odmakla moj je mene prije hvalio nije da nikome ništa reć protiv mene čak i svekrvi nije da protiv mene a šta je se njemu pkrenulo u glavi Boga pitaj,a njemu ne fali ništa ima para koliko hoće,živi kako hoće i opet tako nezadovoljan

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Vas svekar!!
23.6.2009 11:53:43   
_mamica_10
evo svasta sam se nacitala ovdje,bas mi je drago sto neke od vas nemaju probleme sa svekrom i svekrvom!!!Nazalost uvjek ce biti onih koji to i imaju!
Kad sam se tek udala prvih mjesec dana bilo je sve uredu,onda su poceli da pucaju svoja pravila!Nisam previse obracala paznju na te stvari ali kad je sve pocelo prelaziti granice,ja hocu da poludim!Cesto pomislim da bi najradije otisla odavde nego trpila ova psihicka maltretiranja!Zivimo u istoj kuci user posted image ! Najveci mi je problem sto se mjesaju u moj zivot nenormalno!Imam dvije malene curice,jedna ima 2 godine a druga bebaca mala 10 mjeseci!Uvjek se nadju tu da se petljaju,a sto im nisi ovo a sto im nisi ono,ovu stariju su mi jako razmazili,sve zeli dobiti na plac,udara me,ako joj nesto nedam ona pocne da vristi i da se baca po podu a svekrva odmah silazi dole da vidi zasto djete place zasto joj ja nedam to nesto sto trazi!Sto se tice djece previse se mjesaju u odgoj njihov a to me izludi!
Kad nisam u kuci,znaju mi uci na sprat i njuskati po kuci,pa ako nisam sta raslonila pospremila oprala dodje i napravi mi frku kako sam neuredna kako smo ovakvi i onakvi da ne idem previse u detalje!Kad izlazimo hoce da znaju gdje smo cak nam kazu vratite se tad i tad nemojte prekasno zbog djece i te gluposti!Majka mi ne dolazi ovdje jer je moja svekrva to zabranila,uredu presutila sam to jer ja idem kod majke s djecom!Par puta je znala svasta izgovoriti na racun moje majke a ja sam svaki put sutila,nikad nisam htjela odgovarati!Ako se posvadjam s muzem odmah moraju pitati sta je bilo a sto to itd.Mnogo toga imala bi napisati za svekrvu al dovoljno je i ovo!
Sto se tice svekra,on po meni nije normalan covjek!Sa mojim muzem se nimalo ne slaze,stalno nas naziva glupim i mene i njega!MI po njemu nista neznamo sami ni uraditi niti bilo sta drugo!Mi zivimo na donjem spratu,moj svekar zna i preko dana i preko noci da stane i da viri na prozor da vidi sta mi radimo,molim vas!!!Ja sam vise izludila od njih!Uvjek strepim nisam nikako mirna,a kad kazem muzu da mu kaze da ga napomene on meni kaze,pa stavi paravane!Necu preko dana stavljati paravane,ljudi moji,pa treba svjetlost u kucu da mi ulazi!Stvarno nemogu da shvatim te ljude nikako!Meni dodje da puknem,ja stvarno nemogu tako,samo mi mala mrvica treba da svima njima okrenem ledja!Ni spavati nemogu mirno!MUz mi radi,kad ode na posao meni je pakao,toliko mi se gadi ova kuca ovo sve!Inace ja i muz se slazemo inace,ali ja nemogu od toga svega ni da imam odnose s njim kako treba,jer uvjek strepim i gledam na prozor nisam opustena nimalo!!!Djeca su mi najpreca na svijetu,nemogu da dopustim da neko kontrolise nas zivot,a neznam kako da se suprostavim svemu tome!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image eto drage moje toliko o mojoj zajednici,izvinite na peglanju


_____________________________

nedam nikome svoje princeze male!!!

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Vas svekar!!
23.6.2009 12:02:48   
neki
Ne peglas draga nikoga,pa svi se mi jadamo ovdeuser posted image I ja nisam mirna iako su oni sprat nize,ali nam je terasa zajednicka,kad god izadju da piju kafu,zivkaju i mene,ko da moram svaku vece sa njima sijelitiuser posted image Ne mogu smirom da otvorim vrata od terase od njih,eto ih odmauser posted image user posted image user posted image A kamoli da pricam s muzem na miru,ili s mamom,moram sve pozatvarati...Plus,ja imam jos roditelje od svekra,tu u kuci,i oni su u sklopu kuce,pa da vidis derneka,svako sat mi je neko od njih u kuciuser posted image user posted image user posted image Istina evo sveki,pa se cujemo...

(odgovor članu _mamica_10)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Vas svekar!!
23.6.2009 12:05:22   
_mamica_10
uh nje ni tebi lako nikako!!! Covjek se ni na minut nemoze opustiti!!!

_____________________________

nedam nikome svoje princeze male!!!

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Vas svekar!!
23.6.2009 12:36:22   
neki
Mamica_10 ma nije mi lako,samo da mi je pobjeci odavdeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Evo sveki sad bila i ode,ma ne prodje dan da nekoga nema,eto bas me pozele brateuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Onda kukaju svi sto ja njima ne dolazim,pa ko da sam preko bijela svijeta,pa se ne vidjamo godinamauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu _mamica_10)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Vas svekar!!
23.6.2009 12:40:04   
_mamica_10
hahhaha ma jedva cekamo da ih sve gledamo!!!Ja molim Boga po citav dan da samo hoce otici negdje,makar na sat vremena!Kad odu ja isto kao da sam na nebu koliko mi je lijepo!Cak kad njih nema mnogo mi je bolje sa dragim!!!Ovako nista nemogu!!!

_____________________________

nedam nikome svoje princeze male!!!

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *