|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: tjemenjaca
20.1.2009 17:56:36   
Rabi
 
Mi tjemenjacu skidamo uljem i posle toga cesljanjem, ali onim malim ''gustim'' cesljicem. Prije kupanja, namazem mjesta gdje ima, sacekam 10-ak minuta i polako cesljam... Uglavnom, sve se fino skine.

_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: tjemenjaca
20.1.2009 18:00:32   
mukica
Kod nas nije bilo puno, ali i ono sto je bilo smo skidali, sat vremena prije kupanja dobro namazem bebi uljem i onda dok je beba u kadi ono se fino zabjeli i ja sam uzimala onaj ljepljivi vikleruser posted image  i blago cesljala s njim prema zatioku i sve je spalo i nije se vracalo vise

_____________________________

Mamini djecaci
12.03.2001
25.07.2008

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: tjemenjaca
21.1.2009 9:24:11   
bebbe RR
Minxlee, ne sekiraj se. Tjemenjaca nervira mame i tate, a bebama niti smeta, niti ih boli, niti ih pecka... I ako nista ne radis, proci ce nekada. Barem ja nikada nisam vidjela dijete (ne bebu) s tjemenjacomuser posted image . Ema ima gotovo nevidljivo malo, ali kako meni ide na zivce opasno, ja joj namazem glavicu HIPPovim uljem za bebe, poslije kupanja malo procetkam i to je to. Da se ne rasiri. Eto, probaj i ti. A, koliko sam vidjela, Visnja i jos neke mame preporucuju Mustela sampon kao izvrsno rijesenje. Ne sekiraj se. Pusa Ivanu.

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: tjemenjaca
21.1.2009 9:36:54   
M kao Mama
Lajla je imala malo tjemenjače, a ja to nisam smjela da joj diram, tek nakon možda četiti ili pet mjeseci, sam počela da joj skidam. Prijem kupanja, na sat namažem joj glavu bebi ili običnim jestivim uljem to malo omekša i nakon kupanja malim češljem to smo joj skidali. I nikda se više nije vratilo. Vodite računa o tjemenjači, ona može baš biti problem. Možda niste znali, ali ko ima problema s peruti, ali baš velikih, to može preči u tjemenjaču i kd odraslih osoba.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: tjemenjaca
21.1.2009 13:38:35   
teta berta
mi smo se toga rjesili brzo i jednostavno, pola sata prije kupanja namazali glavu maslinovim uljem i nakon pola sata stajanja cesljicem sve bas sve skinuli i nikad se vise nije vratila

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: tjemenjaca
21.1.2009 13:47:49   
adijeva mama
Ja sam tjemenjaču skinula tako što sam sat vremena prije kupanja namazala bebi glavu uljem (HiPP-ovim) i stavila sam mu kapicu. Poslje kupanja samo malo protrljala peškirićem i gotovo sve je spalo. Nakon toga sam isti postupak ponovila još jednom i tjemenjača se više nikada nije pojavila.

_____________________________

Adem 13. 02. 2008

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: tjemenjaca
21.1.2009 14:05:03   
stella
Minxle kupi mustelu,vjeruj mi da se neces pokajati,super skine.Nama je bas pomoglo a ulje i cesalj su nam bili nocna mora.Dva tri mj smo se vozali stim dok nismo kupili mustelu nista.Kad smo kupili 6 noci joj kosu prali,ne ceka se puno,ne ostane masna kosa.Ne mora se cesljati.ma superuser posted image

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu adijeva mama)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: tjemenjaca
21.1.2009 14:34:27   
mynxlee
mustela sampon ne znam ima li kupiti u njemackoj i ko to proizvodi. sad mu se to spustilo i na obrvice, a ima i na glavici krug precnika 3 cm. nismo imali cetku za bebe, pa cemo ju danas kupiti i krenuti u borbu protiv user posted image tjemenjace. inace, od juce mu 2x dnevno mazem kosu s uljem. nisam ju prala, danas cu, pa vam javim rezultat.
bebbe, pusa emi, starijoj kcerki i tebi od mene i ivana, i naravno svim ostalim curama na rr.


_____________________________

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: tjemenjaca
27.1.2009 10:25:28   
malaaaa
baby ulje pomaze moja zaova je dvaput namazala svojim curicama i rijesila se pa je meni isto  preporucila da probam evo ja namazala jednom sat vremena prije kupanja i pocesljala ga skoro sve je spalo opet cu mu mazati imao je i na obrvama ali sad smo cisti bez tjemenacauser posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: tjemenjaca
12.4.2009 12:24:40   
manuela RR
Kad se tjemenjača Emiru pojavila ja sam mu natopila mjesta gdje je tjemenjača kosili uljem (pola sata prije kupanja)onda iščetkala,pa ga tek onda okupala(kosu sam čistila od ulja niveinim sapunom) pa ponovo ako je šta ostalo iščetkala.
Postupak sam ponovila dva puta i tjemenjača se povukla.


_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: tjemenjaca
25.7.2009 0:20:02   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: ivanak

Pozdrav!

Moja beba ima mjesec i 7 dana i sinoć smo je kupali i primjetila sam da ima sloj tjemenice na glavi.
Što da radim s time, jer nije lijepo vidjeti, pogotovo sad ljeto pa se znoji...





IZVORNA PORUKA: Bambi09

ne brini se draga, to svaka bebica ima... koliko se sjecam najlakse se skida kad namazes baby uljem pa malo odstoji i onda samo protrljas peskirom jer je u bebice glava jos uvijek osjetljiva... a ono ce svakako samo nestati... dusa mala slatka... evo sad se sjetih svoje princezice kad se rodila pa kad smo je pupali pa mirisili pa svasta... joj jedva cekam kad ce ovo drugo da se jodi... user posted image


IZVORNA PORUKA: ivanak

Kad je ovako mali možeš uživati u njihovim reakcijama na sve... kupanje, priču, igru...
Moja beba voli kupanje.
Znači, uljem i to će se s vremenom skinuti.



IZVORNA PORUKA: mama mami

TJEMENJAČA JE NORMALNA POJAVA KOD BEBA UGLAVNOM NAKON PRVOG MJESECA, I MOŽE DA TRAJE I DO GODINU DANA. MOŽE SE POJAVITI NA TJEMENU, NA KOŽNIM NABORIMA IZA UHA, NA OBRVAMA I ISPOD PAZUHA. SAMO NAMAŽI user posted image  BEBI ULJEM, NEKOLIKO SATI PRIJE KUPANJA, I ONDA LAGANO SKINI ČETKOM ILI ČEŠLJEM ZA BEBE, A MOŽE I NEKI GRUBLJI PEŠKIR. POSLIJE TOGA KOŽA BUDE MALO CRVENA, ALI NEMOJ DA TE TO BRINE. BITNO JE SAMO DA BUDEŠ UPORNA, SRETNOuser posted image


IZVORNA PORUKA: stella

Sampon Mustela za tjemenjacu,u apoteci kosta oko 20 km 4-5 pranja i nestane.Provjereno,moja curica je imala puno kose i nista nam nije pomagalo osim ovog sampona.


IZVORNA PORUKA: ivanak

Kupam ja njeg isto sa tim šamponom. Nema on baš puno kosice, malo pa se još vidi.7
Pa kupam ga ima mjesec dana sa tim šamponom pa nema netkog pomaka



IZVORNA PORUKA: ivanak

Kupam ja njeg isto sa tim šamponom. Nema on baš puno kosice, malo pa se još vidi.7
Pa kupam ga ima mjesec dana sa tim šamponom pa nema netkog pomaka



IZVORNA PORUKA: bebano

Moj Luka je imao jako malo tjemenjace - ali je imao. Ja sam praktikovala da mu svako vece pred kupanje namazem glavicu bebi uljem. To bi uradila jedno pola sata - 20 minuta prije kupanja. I onda kada ga kupam mjesto sa tjemenjacom istrljam frotirnom rukavicom i tjemenjaca koja se vec smeksala od bebi ulja spadne sama. Meni je ovo bila super metoda i jako brzo mu je i to malo nestalo. 


IZVORNA PORUKA: emma.L

Isto tako, nismo imali puno tjemenice, ali tih nekoliko puta bih namazala bebi uljem i ostavila i par sati prije kupanja, a onda malo istrljaš frotirom i šamponom. Ostatak se fino skine češljem prije sušenja kose. Crvenilo prođe odmah, to je samo od naglog poboljšanja cirkulacije  user posted image .


IZVORNA PORUKA: mummy

Mi smo taj problem efikasno riješili sa Hipp bebi uljem, namazala sam pola sata prije kupanja, skinula češljem i to je bilo to.Kod starijeg djeteta sam koristila Johnson i morala ponavljati nekoliko puta. Bolje čekati da tjemenjača "sazri" jer se tada lakše skida i ne vraća se.



IZVORNA PORUKA: mamin_zivot

Ja sam probala sa baby uljem, stavila kapicu mozda 1h. Kad sam skinula, sve se odiglo od tjemena. Okupala bebicu, rascesljala cetkom i sve spalo. Ali je evo opet moram opet pred kupanje isto uraditi. user posted image


IZVORNA PORUKA: mamin_zivot

mummy koliko dana je potrebno ne skidati da sazri?


IZVORNA PORUKA: bubamara80

Eh ovako moj malac to nije imao nikako i dobije nekad sa 6. mjeseci i ja tako probala, nauljim pa odstoji, pa peškirom i poslije toga spužvom i šamponom i ništa.
Kaže meni tetka, koja je medicinska sestra i čuvala prije bebice na Bjelavama, ne radi se to tako..uzmi onaj sitni bebi češalj, naulji glavicu i ostavi pola sata onda lagano položi češalj na glavicu i iščešljavaj sve dok se sve ne skine.
I ja tako probala lagano i stvarno sve spalo skoro iz prve još jednom drugi dan uradila i više se nije ni pojavilo.


IZVORNA PORUKA: ivanak

ja koristila šampon, ali nisam trljala tjemenicu.
Nije imao ispočetka puno, sinoć sam baš primjetila da se pojavilo više.
Primjetila sam da ima malo i ispod obrva.

Koliko treba onda da sazrije tijemenica?




_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: tjemenjaca
16.10.2009 17:31:28   
mamaajna
moja Iman ima 26 dana i dosta kosice na gjavi,juce sam primjetila kao crvenu mrljicu na vrh glavice,kao okrugla ogrebotinica,jel to pocetak ili samo ogrebotina

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: tjemenjaca
16.10.2009 17:35:19   
Anoniman
Nama je najvise pomogla cetka za kosu...za cas mu je prestalo

(odgovor članu mamaajna)
  Neposredna veza do poruke: 38
   RE: tjemenjaca
16.10.2009 17:45:50   
MELLI
PA  ako se u tom krugu(ogrebotinici),odvaja  koža onda je vjerovatno tjemenjača,ako ne nije.Sačekaj dan dva i vidi kako se "ponaša".

P.S.  dobro nam došla na forumuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: tjemenjaca
16.10.2009 19:57:58   
mamaajna
hvala.ja sam ovde odavno,samo sad neradim pa imam vremena uskociti i napisati sta.

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: tjemenjaca
19.10.2009 10:54:05   
nannah
Tjemenjaca ti izgleda kao prhut zapravo; samo sto se - ako se ne cetka i ne skida, te ljuske umjesto da otpadaju nekako izdignu nad kozom, i onda se jos nakalemi malo znoja iz koze pa sve postane kao korica, kompaktno. zapravo bebama cijeli taj prvi sloj koze se ljusti lagano i otpada; kako bi lakse uklonila - namazes uljem (u biti moze bilo koje - bebi, maslinovo, imas i posebna ulja za tjemenjacu - barem kod nas - zove se Olival i nije lose), i pustis neko pola sata; onda rascetkas bebi kosu i na kraju sa frotirom istrljas glavu da skupis preostale ljuspice. I tako ponavljas - mozes i na dnevnoj bazi. Inace bebama u biti niti ne treba prati kosu samponom dok su jako male; a ulja su u svakom slucaju bolja solucija nego voda i samponi - jer kako god blagi bili - isusuju kozu; a prljavstina koja se i nakupi kod bebe (od lojnica, znoja i sl.) i tako je bolje topiva u uljima nego vodi.

_____________________________

-------
Lolo, 27.08.2009.

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: tjemenjaca
19.10.2009 16:21:59   
mamaajna
vidis,pmetno,pametnouser posted image user posted image

(odgovor članu nannah)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: tjemenjaca
21.10.2009 15:27:47   
mamina princeza
mamaajna ako vam se pjavi tjemenjaca zovi da ti dam kremu mustelinu ostala mi je nisam je puno potrosila. mi smo je dugo imali al malo i tek nam je mustelina krema pomogla

_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: tjemenjaca
6.12.2009 16:30:07   
micica
Pozdrav drage mame. Ja sam probala ovo sto i vecina vas- namazati pola sata- sat prije kupanja i onda poslije cetkati. Medjutim, nista puno nisam skinula na taj nacin. Kad je raspolozena ja joj pomalo jagodicama prstiju masiram i skidam tjemenjacu. Oko fontanele je uzas tj na njojuser posted image Razlog- nju stvarno ne smijem ni dotaci, strah me jer je cesalj koji sam uzela u DM, bar po mom mislejnju, jako grub. Isprobala sam ga na svojoj ruci, sto bi rekao moj tata "na osjetljivom dijelu" i jako je gruba. To je Babylove komplet cetka i cesalj. Probala sam i ovo sto je neka mama preporucila sa cicak viklerom ali ni to nije pomoglo. Kako to vi radite? Da li ste cekale da sa tog dijela samo nestane ili?

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: tjemenjaca
6.12.2009 17:38:26   
Visnja RR
probaj sa mustelinim samponom prati kosicu a onda energicno istrljati grubljim peskirom... ja sam to radila od prvog dana ...tako mi pokazala patronazna i nikad nije bilo tjemenjace ... (tj.samo tri dana ljeti kad smo bili na moru prvi put)...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: tjemenjaca
12.12.2009 13:56:27   
micica
Evo konacno danas kupismo, ali ne mustelin vec A-Derma pjenu protiv tjemenjace. Nije bilo Mustelin sampona. Probacu pa cu vam ja javiti kako je djelovalo. 

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: tjemenjaca
29.1.2010 15:44:50   
scarlett
Iako je user posted image već pet i po mjeseci tek nam tjemenjača sada prolazi, stavljala sam mu ulje na kosicu i oprala johnsonovim šamponom za kosu za suho tjeme i već od prve je pomoglo. Ja sam se iznenadila da je tako brzo djelovalo nakon ovako duge borbe s tjemenjačom.
Nakon toga smo još jednom koristili A-Derma šampon i kremu i evo sve je skoro nestalo. user posted image
Nadam se da se neće vratiti.

_____________________________

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: tjemenjaca
21.2.2010 20:54:11   
de_de
I mi smo imali punoooooo tjemenjace, al spasila nas Mustelina pjena protiv tjemenjace. Sta mislite bi li smjela jednom sedmicno prati mu kosu tom pjenom da bi sprijecila ponovno javljanje tjemenjace?

_____________________________

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: tjemenjaca
21.2.2010 21:40:07   
leona81
skinuli iz 3 puta sa uljem i cetkom prije kupanja, i iscetkavali poslije kupanja...

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: tjemenjaca
21.2.2010 21:45:48   
mama Nataša
de_de, ja mislim da se to ne vraća baš tako lako. ALi ostavi da imaš taj šampon.

Moj starijinije kao beba imao tjemenjaču nego tek tamo nekad sa pune tri godine, odjednom.
Ali sve smo riješili sa malo ulja na vati, par minuta laganog trljanja prije kupanja i prošlo za par dana

Ovaj mali je imao tjemenjaču i jedno vrijeme se nisam ni obazirala, onda opet na isti način - malo ulja na vatu i za par dana - bila stvar!

micica, MOLIM TE nemoj da skidaš tjemenjaču tako kako si opisala, da ne napraviš još veći probem, znam da se tako može lako hemangion napraviti, nemoj  pliz!!!
Tjemenjača nije ništa strašno i prođe prije ili kasnije, brže ili sporije ali prođe


< Poruku je uredio mama Nataša -- 21.2.2010 21:51:17 >


_____________________________

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *