|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: bebe i ljeto
7.8.2008 20:55:45   
Suzana
Mamina cura,
 
Mnogo ti hvala na savjetu. Mislim da imas pravo! ;)
Isto cu postupiti. :)

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: bebe i ljeto
7.8.2008 21:09:33   
mamina cura
Mi cemo aBd malo dalje na more, u Tursku. Meni je malo veci problem sta sve, pod obavezno, ponijeti. Ako se dijete razboli, ako sta bude.... Idem za mjesec i sva sam u deveru. Ja uvijek nesto zaboravim. Bas sam citala neke casopise i svasta predlazu. Tako mi je bilo lako sa jednim a sada valja trcati za tim jednim dok mi nije problem sa drugim.

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: bebe i ljeto
8.8.2008 8:26:56   
ElmaB
Draga Suzana!

Sto se tice klime, ja sam protivnik kada su mala djeca u pitanju. I meni bas ne prija, uvijek poslije nje kisem, a kamoli djeci. Tako da je ne planiram uvoditi, dok su oni jos mali. Sto se tice mora, ja sam Teu prvi put vodila kada je imala tri i pol mjeseca. Super je podnijela, a kupala sam je u bazencicu. Tj, malo sam je kvasila, jer je bila jos skroz mala. I mi, ako Bog da, u septembru idemo na more i isto tako planiram ih kvasiti u bazencicu, jer more zaista ima nizu temperaturu vode, od one u kojoj smo navikli da ih kupamo!


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: bebe i ljeto
8.8.2008 8:35:50   
mamyca
I ja sam protivnik klime,jer nije za malu djecu,nama je u dnevnom,i kad mi Hamza boravi tu,ja je ugasim.

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: bebe i ljeto
8.8.2008 13:08:54   
Gigana
Draga Suzana,

što se tiče klime, mišljenja sam da ako djecu od malena navikneš na klimu, nikad ti kasnije neće imati problema sa klimom u smislu da ih boli glava i slično (kao što mene boli, jer jednostavno nisam naviknuta na nju, kao što nisam naviknuta ni na propuh, ni na to da hodam bez potkošulje, itd...a to sve mogu zahvaliti svojim roditeljima i nanama i dedama, koji su me, iz najboljih namjera, htjeli "zaštititi" dok sam bila dijete, pa se sad nahladim i na najmanjem propuhu).
Naravno, ne treba da im puše direktno u glavu, ali sasvim umjereno korištenje klime je u potpunosti ok.  Pa zamisli samo kako bi ti nervozni bili od ove silne sparine i vrućine, a još kažeš da si na zadnjem spratu.

Ja ti inače imam jako puno kontakta sa Amerikancima, sa kojima radim, i mnogi od njih imaju djecu ovdje u Sarajevu.  Oni ne znaju šta je propuh, niti ih ikad zaboli glava od klime, a pravi su frikovi kad je klima u pitanju (uvijek se pojačava na maksimalno).  Ne kažem da je ispravno to što rade, ali sam ubijeđena da kad djecu od malih nogu navikneš na neke stvari, jednostavno kasnije nema problema sa onim na što su naviknuti.
Mene su moji roditelji (a vjerujem i većinu vas) navikli da se čuvam propuha, da ne hodam bosa po pločicama i milion drugih gluposti, pa danas i te kako osjetim svaki propuh i redovno fasujem upalu uha.

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 13:11:33   
Hanady RR
prenos postova

IZVORNA PORUKA: samedi

Kako rashladiti bebu na ovim vrucinama? Kako se vi i vase bebe nosite sa temperaturama od 35C i vise? Kako ih oblacite ako bas morate izaci sa njima? Koji faktor zastite koristite?
Jedna moja poznanica je prije dva dana zavrsila u bolnici s bebom kojoj su dijagnosticirali toplotni sok,a bila je u kuci,samo u peleni. Sta mislite o tome? Kako da pomognemo bebama da lakse podnesu vrucine,i kako da im smanjimo nervozu? Moja beba je dobila neki osip po licu,vratu i stomacicu zbog znojenja,iako je kupam 2x dnevno,i jos 2x je izbrisem mokrom pelenom. Imate li kakav praktican savjet? Kako obuci bebu kada mora izaci napolje na 35C a vjetar puse?

IZVORNA PORUKA: mala8'

kod mene u stanu nije prevruce prijepodne,a popodne nam dodje sunce pa sve zatvorim,da ne ulazi toplina,i stavim zastore...
a malog smo sinoc stavili u kadicu i poljevali ga vodom,bas mu bilo fino,bez sampona,samo buckanje,osvjezilo se dijete pravo,i ja cu tako nekad popodne sama i veceras kad mm dodje s posla opet zajedno...
ako se bas treba izaci,a beba je skroz mala-suncobran,sesiric i zastita!ja jos nisam uzela kremu,ali mislim da cu 50 faktor!i punooo tekucine davat,jer i oni tad ozedne!meni Leon nije volio piti nista,a kad smo se malo duze vozili,i jos klima radila u autu popio je sokic za tren...
a vjetar na tolikoj temp moze samo pomoc da se lakse izgori,nista drugo!mi kad smo vani samo bodi,rijetko kad mali pamucni sorcic

IZVORNA PORUKA: merjem

ako bas moram izaci onda je ostavim u peleni i potkosulji namazem kremicom zastitni faktor 50,stavim u kolica i prekrijem ih velikom maramom tako da je sunce i ne vidi.to su zaista rijetke situacije i samo nam se jednom desilo da moramo vani po vrucini.inace se kupamo po 3-4 puta dnevno u maloj kadici na balkonu.cim osjetim da je nervozna zbog toplote odmah je bucnem u kadicu nekih 20 min i poslije zape lijepo.

IZVORNA PORUKA: Anidae

Ja sam tek trudnica pa mozda nije pametno da sta pametujem ali mala8' je dala dobar prijedog sa kadicom... Iz licnog iskustva znam da na vrucinama treba voda, sto bi rekli, i spolja i iznutra... Dakle, piti sto vise tecnosti i brckati se u vodi... I moja ce se beba roditi polovinom avgusta kad ce, vjerujem, biti isto ovako vruce, pa cu gledati da je sto cesce umijem, operem guzu vodom, pa cak i okupam po danu, da je rashladim maximalno... A sto se tice izlazenja napolje nebi dijete nigdje vodila po ovoj vrucini, jedino ako doktoru nedja Boze mora iz nekog razloga... A ako ja moram izaci ostavila bi muza da je cuva u stanu 

IZVORNA PORUKA: teacher75

i nama je to problem, ne znam jel nam gore u stanu ili vani. mi smo na zadnjem spratu, iznad nas je samo ploca a suncana strana, tako da je sauna. klimu smo ugradili prosle godine dok sam bila trudna ali je problem sto sada direkt puse u bebin krevetic tak oda je rijetko palim, samo kad nismo kuci ili kad je  odmaknuta. topimo se i ja i ona. stalno nam je mokra kosa. kad izadjemo obucem joj body i laganu ljetnu haljinicu, i jadna ipak se skroz oznoji. kontam ubuduce obuci samo body i dole sorc. kolica nam imaju veliku zastitu, krov se moze spustiti tako da su joj samo noge na suncu. mazem je faktorom 30 i opet su joj noge fino pocrnile. i ona se osula malo po vratu od znoja. jucer sam je malo iznijela na balkon u kadici da se brcka i bas joj je bilo lijepo. dodatni problem je sto nece nista da pije. buduci da doji od pocetka mucimo muku sa tekucinom, sok nece ni pod razno a vodu jedva, popije 2-3 gutljaja u odmah se buni. ne zna da pije iz flasice a kad joj dam iz male case ili kasike vise se prolije nego sto popije. jedva cekam da ove vrucine popuste jer je stvarno nepodnosljivo!

IZVORNA PORUKA: dadada

isto radim sto i vecina...izadjemo samo od 9-10.30 a onda opet tek oko 19.00 a nekad i kasnije...dok  nije prohodao nisam mu na noge nista oblacila..i sad mu znam skinuti sandale kada je u kolicima...u kuci je samo u bodiju...vani u majici i sorcu...

IZVORNA PORUKA: nikita

mom se non stop znoji kosa i mokrma mu majica, sta raim samo presvlacim, cesto ga skinem golog i udem i kadu s njim i tusiramo se i onda se on malo ohladi i bude mu bolje, to radim jedno 5 puta do 18h i onda idemo vani i ne vracamo se do 21h i naprsto uziva, prije mi nije htio toliko biti u kolicima al sad hoce.
ja njemu obucem body treger i dole sorc ako cemo oko kuce a ako cemo malo dalje treger majicu i bermude. mazem  50 faktorom

IZVORNA PORUKA: teacher75

mi cemo morati iza<ci sad na ovaj pakao, lana maloprije zaspala pa nismo uspjele ranije. a ionako nam ni u stanu nije bolje, sva sam mokra 

IZVORNA PORUKA: samedi

I meni je problem suncana strana,pod krovom,ja oznojena,beba oznojena,glavica mokra skroz. Nemamo klime doduse,ali ja ukljucim ventilator u hodniku pa je malo bolje. Zamracim sve,ali slabo pomaze. Strah me iznijeti je na balkon a glavica mokra a vjetar puse,iako je vruce vjetar je zeznut. U cetvrtak moramo pedijatru pa sam se obelajila kako da je obucem da se ne oznoji. Otici cu u 7,ali ko zna kad cu doci na red,kod nas je stalno guzva. Najgnre je navece,bas bude sparina a u kuci je tad najtoplije,valjda se zidovi zagriju preko dana pa je navece sauna.

IZVORNA PORUKA: leona81

nama je nenormalno vruce, a nemamo klime imamo samo ventilator onaj s lusterom i puno pomaze...imamo i terasu na kojoj je ujutru uzas ali je kasnije super...mislila sam uzeti joj bazencic da se kupa na terasi, a po kuci je u peleni i potkosuljici, tako i spava samo ako osjetim da su joj hladne nogice pokrijem je malo...kad smo izlazili po vrucini bila je u haljinici i bodiju i crkla je, nije htjela cak ni da jede i to najdraze voce, i pravo je umanjila sa jelom otkad je jako vruce a tekucinu je povecala, popije dosta vode ali samo na spricu jer drugacije nece i ne zna...

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: samedi

I meni je problem suncana strana,pod krovom,ja oznojena,beba oznojena,glavica mokra skroz. Nemamo klime doduse,ali ja ukljucim ventilator u hodniku pa je malo bolje. Zamracim sve,ali slabo pomaze. Strah me iznijeti je na balkon a glavica mokra a vjetar puse,iako je vruce vjetar je zeznut. U cetvrtak moramo pedijatru pa sam se obelajila kako da je obucem da se ne oznoji. Otici cu u 7,ali ko zna kad cu doci na red,kod nas je stalno guzva. Najgnre je navece,bas bude sparina a u kuci je tad najtoplije,valjda se zidovi zagriju preko dana pa je navece sauna.

i kod nas je isto ovako, ja spavam na propuhu vec nekoliko zadnjih noci inace ne bih nikako mogla zaspati. zali boze klime sto je imamo a ne koristimo a i lana se znoji, sta cu, pomirila sam se s tim, valjda se nece prehladiti


IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: leona81

nama je nenormalno vruce, a nemamo klime imamo samo ventilator onaj s lusterom i puno pomaze...imamo i terasu na kojoj je ujutru uzas ali je kasnije super...mislila sam uzeti joj bazencic da se kupa na terasi, a po kuci je u peleni i potkosuljici, tako i spava samo ako osjetim da su joj hladne nogice pokrijem je malo...kad smo izlazili po vrucini bila je u haljinici i bodiju i crkla je, nije htjela cak ni da jede i to najdraze voce, i pravo je umanjila sa jelom otkad je jako vruce a tekucinu je povecala, popije dosta vode ali samo na spricu jer drugacije nece i ne zna...

i lana duplo manje jede ali nece nista ni da pije, uzas jedan! sad cu joj i ja obuci samo majicu na bretele i sorc, i oni bodyji su pravo debeli, neki debeli pamuk, da mi je negdje naci neke skroz tanke za ljeta sa bretelama


IZVORNA PORUKA: felix

kod nas je pakleno vruce na spratu .A.kupam popodne i uvecer obavezno van neizlazimo dok dobro nezahladni po suncu nema sanse
Obacim mu samo bodic nista vise tako,i spava i nepokrijevam ga.Prozor otvaram na kipu malkice da samo ima zraka,spava tu i tam.Juce samo jednom odspavao nije mogao od sparine.Bude sav mokar glava pogotovo a da nepricam kako bude slipav jer nema mira puzi pa se jos vise umori,iznoji.
Ja jedva cekam kisu


IZVORNA PORUKA: zaha

ja sam u prizemlju pa mi nije bas nesto pretoplo,pogotovo dnevni boravak nikad sunce ne ogrije,pa tu preko dana provodimo najvise vremena,imam veliku tarasu pa cu kupiti mali bazencic za bebu i tu cu je brckati u toku dana, tarasa je preko dana u suncu pa ce joj se voda ugrijati svakako ce malo i boje dobiti do mora da se pripremi



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 13:31:04   
milomoje
Moja beba nije jos osjetila vrucine,ovdje u Swe je do sada temperatura bila max 21 i to samo 2-3 dana... uskoro idemo u Sarajevo i sigurno ce biti vrucina, tako da se i ja malo brinem kako se s tim nositi... da i sto se tice krema za suncanje ne preporucuje se bebama do godine dana nikakva krema, zbog svog sastava i alergena, najbolja zastita je odjeca, sesir,hlad... a ako bas zelite onda na osnovu testova  je najbolja Garnierova Ambre solaire  50ph, jer ima vise od 50% fizioloskog sastava, a izmedju ostalog i titanium dioxid za razliku recimo od Nivea-e koja ima zinkoxid koji nikako nije dobar za bebe..

_____________________________

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 13:32:47   
aida.
Meni je ok podnijeti i vrucinu s malim i sve samo me strah oodvratnih komaraca da ga ne ujede...

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 13:41:13   
Mya_81 RR
Podnosimo vrućine jako teško...svi u kompletu...najgore je što noću traži da pije, a taman se krenuli odvikavati od noćnih budjenja...i bude nervozna jer ne može spavati...sve nešto razmišljam da spavamo uz malo otvoren prozor...a naravno, slabije i jede user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 13:51:47   
Medić*
sto se tice vrucine nemamo veliki problem jer nam nije suncana strana osim spavace sobe koja je paklena pa ni ne ulazimo osim za vecernje spavanje, ujutru odmah nakon dorucka oko 10 h idemo u park dok jos nije ugrijalo, popodneno spavanje u dnevnom boravku gdje bas hladovina, poslijepodne samo svo vrjeme na balkonu i navece kad prehladi vani, malo slabije jedemo, odnosno jede samo voce i supice, dosta vode i jogurta, sa kuvanom hranom i povrcem smo na Vi user posted image , uglavnom sam se rashladjuje prolivajuci vodu po balkonu, trazi vode da pije, popije pola  a u ostalo polovinu gura ruke i umiva se user posted image , nikako to prolivanje da mu izbacim sto vise pricam sve gori tako da sam ga pustila nek proliva po balkonu i nek se rashladjuje user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 14:14:44   
koka i po
Možda nisam na pravoj temi.Ako nisam izvinjavam se moderatorima.Kod mene je u stanu paklena vrućina.Imam klimu ali je rijetko uključujem radi bebe.Dali koja mama zna dali je pametno držati klimu uključenu sa bebom u stanu i koju optimalnu temperaturu držati da se beba nebi prehladila.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 14:18:22   
Mostarka*
Muku mucim s vrucinom, moj malac je nikako ne podnosi, a u Mostaru je juce u 18.30h bilo 34 stepena. Da i ne spominjem koliko je bilo po najvecoj vrucini, preko 40. Najgore je sto ne smijem nigdje uci s njim kada popodne setamo. U buticima i bilo kojim zatvorenim objektima klima je toliko smanjena da je pravo hladno, a vani gori. Katastrofa. Ja obozavam vrucinu ali on ne znoji se, postane nervozan. Pije jako puno vode i sokova i prestao je da jede kao prije. user posted image

_____________________________

Najvazniji dani u zivotu 11.01.2009. god- rodjenje mog prvog malog bebaca i drugog bebaca 31.07.2014, god,

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 14:19:48   
Mostarka*
Ja sam palila klimu ali samo koji stepen nize nego vani, i fiksiram krilca da pusu prema plafonu. 

_____________________________

Najvazniji dani u zivotu 11.01.2009. god- rodjenje mog prvog malog bebaca i drugog bebaca 31.07.2014, god,

(odgovor članu Mostarka*)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 14:26:16   
bubuli
mi smo bili juce kod mojih na vikendici...suma sve okolo i debeli hlad al vruceeee
mala se sva izasula nazad po vratu i ledjima...
danas nadjem i zubic prvi....al masala slusa,jede,pije,spava...osim osipa nema drugih pproblema...
danju je samo u bodicu...kad zaspe prekrijem je pelenom pamucnom...
nocu je u bodicu i gacicama...


_____________________________



(odgovor članu Mostarka*)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 14:29:17   
teacher75
IZVORNA PORUKA: koka i po

Možda nisam na pravoj temi.Ako nisam izvinjavam se moderatorima.Kod mene je u stanu paklena vrućina.Imam klimu ali je rijetko uključujem radi bebe.Dali koja mama zna dali je pametno držati klimu uključenu sa bebom u stanu i koju optimalnu temperaturu držati da se beba nebi prehladila.

imamo isti problem. ja je odavno mazem nivea kremom faktor 30 i nema nikakve alergijske reakcije tako da planiram nastaviti sa istom


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 14:30:42   
teacher75
IZVORNA PORUKA: bubuli

mi smo bili juce kod mojih na vikendici...suma sve okolo i debeli hlad al vruceeee
mala se sva izasula nazad po vratu i ledjima...
danas nadjem i zubic prvi....al masala slusa,jede,pije,spava...osim osipa nema drugih pproblema...
danju je samo u bodicu...kad zaspe prekrijem je pelenom pamucnom...
nocu je u bodicu i gacicama...


i lana se izasula nazad po vratu malo prema ledjima. tacno onaj dio sto joj je go, nije pokriven odjecom kad lezi-sjedi u kolicima, jos sam joj prostrla pamucnu prostirku na kolica da nije direkt na najlonu, al djaba user posted image


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 14:38:03   
koka i po
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: koka i po

Možda nisam na pravoj temi.Ako nisam izvinjavam se moderatorima.Kod mene je u stanu paklena vrućina.Imam klimu ali je rijetko uključujem radi bebe.Dali koja mama zna dali je pametno držati klimu uključenu sa bebom u stanu i koju optimalnu temperaturu držati da se beba nebi prehladila.

imamo isti problem. ja je odavno mazem nivea kremom faktor 30 i nema nikakve alergijske reakcije tako da planiram nastaviti sa istom




Izvini teacher,ali kakve veze ima klima sa kremom?user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 14:42:46   
bubuli
e bas taj dio sto kazes sto nije pokriveno....
nama su pamucna kolica al AS je haos...znoji se u njoj ludilo mada joj stavljam pamucnu pelenu iza glave i ledja...
ovo cu posuti puderom da se osusi...


_____________________________



(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 14:44:50   
bubuli
i znate sta moju ko da opije ova vrucina sad danju puno vise spava nego prije...a ja joj na snu dajem caja...pelena je puna vazda

_____________________________



(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 14:46:33   
teacher75
IZVORNA PORUKA: koka i po

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: koka i po

Možda nisam na pravoj temi.Ako nisam izvinjavam se moderatorima.Kod mene je u stanu paklena vrućina.Imam klimu ali je rijetko uključujem radi bebe.Dali koja mama zna dali je pametno držati klimu uključenu sa bebom u stanu i koju optimalnu temperaturu držati da se beba nebi prehladila.

imamo isti problem. ja je odavno mazem nivea kremom faktor 30 i nema nikakve alergijske reakcije tako da planiram nastaviti sa istom




Izvini teacher,ali kakve veze ima klima sa kremom?user posted image

nema nikakve al je gore neko spominjao kremu, da ne valja mazati bebe pa ja da ne pisem 2 posta, napisala sve u jednom user posted image


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 14:46:52   
blum
I mi se kupamo 2-3 puta na dan, u peleni i bodicu smo stalno cak i po noci, ne pokrivam je nicim i jos otvorim malo i prozor jer je prenervozna a sa njom i ja naravno.I kad god je dotaknem ona je vruca i oznojena.Ja cak ni carapice ni preko noci ne oblacim, e sad mi recite da li sam ja luda?
Ilazimo ujutro rano oko 8:30 do 10 i navece iza 18:30. Samo nisam sigurna da li da koristim ove zastitne kreme ili ne? Ma izdrzale su mame i gore.....pozz za sve mame

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 14:47:14   
teacher75
IZVORNA PORUKA: bubuli

e bas taj dio sto kazes sto nije pokriveno....
nama su pamucna kolica al AS je haos...znoji se u njoj ludilo mada joj stavljam pamucnu pelenu iza glave i ledja...
ovo cu posuti puderom da se osusi...


i ja stavljam pamucnu prostirku na sve, i na kolica i na AS, al se ipak osula user posted image


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 14:49:46   
teacher75
IZVORNA PORUKA: blum

I mi se kupamo 2-3 puta na dan, u peleni i bodicu smo stalno cak i po noci, ne pokrivam je nicim i jos otvorim malo i prozor jer je prenervozna a sa njom i ja naravno.I kad god je dotaknem ona je vruca i oznojena.Ja cak ni carapice ni preko noci ne oblacim, e sad mi recite da li sam ja luda?
Ilazimo ujutro rano oko 8:30 do 10 i navece iza 18:30. Samo nisam sigurna da li da koristim ove zastitne kreme ili ne? Ma izdrzale su mame i gore.....pozz za sve mame

ja joj vec danima ne oblacim nikakve carapice, ja koristim kreme jer su joj ipak noge na suncu kad je u kolicima, a cesto moram izaci kad je bas sunce jer smo trenutno same- mm je na sluzbenom putu, pa nekad ima stvari koje moram obaviti po najvecoj vrucini, a nemam je trenutno s kim ostaviti (mama mi na moru a svekrva bolesna). do sad nije imala nikakvih rekacija na kremu. da vas obradujem od subote krecu kise i zahladjenje, i temperatura ce pasti na oko 23 stepena user posted image valja izdrzati jos do subote


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu blum)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 16:30:26   
niki83
mi isto izlazimo sad uglavnom ujutro ako nesto moramo obaviti
koristimo faktor 30 (nivea baby) zasad, a ubrzo prelazimo na 50..
lagano se oblacimo, carapice samo ako vidim da su joj hladne nogice..ali problem je sto nece na glavu nista, sve skida sto joj stavim odmah, bas se svadjamo oko toga, stalnouser posted image


_____________________________

N&N

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: bebe i ljeto
14.6.2010 18:07:24   
teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83

mi isto izlazimo sad uglavnom ujutro ako nesto moramo obaviti
koristimo faktor 30 (nivea baby) zasad, a ubrzo prelazimo na 50..
lagano se oblacimo, carapice samo ako vidim da su joj hladne nogice..ali problem je sto nece na glavu nista, sve skida sto joj stavim odmah, bas se svadjamo oko toga, stalnouser posted image


ja lani zadnjih dana ne stavljam nista na glavu jer je u kolicima stalno u hladu a kad joj stavim sesir sva se oznoji ispod i prvi put joj se pojavila tjemenjaca kako su ove vrucine. tako da joj sada vise nista ne stavljam, kolica su mi super,kad spustim krov samo su joj noge na suncu


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *