Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
prica se o spavanju...V. spava oko podne 1,5-2h i vec je u 21 u dubokom snu...sada kako ne doji, budi se jednom i ujutro u 7 je na nogama...meni je to ok!
felix, bravo za A. i spavanje
leona, pomjeri joj samo dnevni san makar tamo do 12-13 i navecer ranije u krevet, par dana ce biti nervoze, ali tako ti je kod svakog uspostavljanja reda...sretno...
mya bas mi je drago da ces biti pored malene ljubimo vas puno Mi smo se danas sisali.Zene moje anel mi scenu napravio sisala ga dva puta znaci nikad nije plakao mirnica ma cak,ga danas teta hvali kako on slusa bla, bla.Kad je red dosao na nas ,anel se pomamio nece nista da stavi na sebe ,izmice se izvija a tel koliko je urlao,plakao i derao se za nepovjerovat iznenadila sam se ,.Cudno mi jer je uvjek slusao Nismo ga puno sisnili samo one strehe sto su kraj usiju visile i povrh na glavici gdje je bilo deblje nije lose. Samo valjam ga veceras kupat iskreno nemilimi se jer nona i dalje curi .
osmiljam se za sutra dal da ga vodim ped. .Nisam pametna jer nece moc bocu dobiti nos curi , a da idem samo zbog nalaza i zeljeza da provjerim nemilimi se. Plus cujem, kazu jutros puna puncata bolnica djece bolesne ... Da sacekam do petka da vidim ocel nona presusiti pa,onda da ga vodim joj pomagajte nisam pametna nikako !!!
Da li je dobar savjet ili nije ne znam, ja licno ne bih ga vodila, Lanu nisam odvela na kontrolu, poslije ispijanja sirupa je kasljala sigurno 5-6 dana mozda i vise, ali je nisam vodila jer taman je prizdravila i ja je trebam odvesti opet medju bolesnu djecu...hB zdrava, prava, rucka sto je bitno...
ma mi kasnimo sa vak. od 18 mjes. taman sad kad je otoplilo kontam da vise ju rijesimo nejmu nos jos nije prestao curiti i dzaba cu ga odvesti.sacekat cu par dana jos.
osmiljam se za sutra dal da ga vodim ped. .Nisam pametna jer nece moc bocu dobiti nos curi , a da idem samo zbog nalaza i zeljeza da provjerim nemilimi se. Plus cujem, kazu jutros puna puncata bolnica djece bolesne ... Da sacekam do petka da vidim ocel nona presusiti pa,onda da ga vodim joj pomagajte nisam pametna nikako !!!
moj mladji sin je u januaru imao dva puta bronhitis i ja onako u sali kazem njegovoj dr da se iduci put vidimo na vakcini, kaze ona meni ne zurite prije marta neka dijete bude skroz zdravo a ima i puno virusa i bolesnih pa mu samo jos vakcina fali, tako da ja ne bih vodila nego fino izvadite krv i odradite sto treba,a nece vakcina pobjeci nigdje.
Ja ti nemam savjet jer moja koliko puta da spava (bilo jednom ili 2x), standardno je u 21h u krevetu, nekad zaspe odmah a nekad za max pola sata... Spava u 11 (nekad 1-1,5) i opet oko 15-15,30 nekih sat vremena...Ne kazem, ima dana kad spava samo 1, i to u 11 ali tad odspava po 2h ili cak duze, ali opet navece u krevet u 9...tako je bar dosada bilo, nadam se da ce i ostati , odgovara mi .
ovako je isto kod moje, s tim da zaspi navecer izmedju 8 i 9 a u zadnje vrijeme ujutro porani oko 7, prije je ustajala oko pola 8-8
moj mladji sin je u januaru imao dva puta bronhitis i ja onako u sali kazem njegovoj dr da se iduci put vidimo na vakcini, kaze ona meni ne zurite prije marta neka dijete bude skroz zdravo a ima i puno virusa i bolesnih pa mu samo jos vakcina fali, tako da ja ne bih vodila nego fino izvadite krv i odradite sto treba,a nece vakcina pobjeci nigdje.
znaci, da ga odvedem da provjerim samo nalaze ?Naravno da ni ona nas nebi poslal na vak. pa mislim nije luda valjda sve i kad bi rekla no problem sto nos curi ja nebi dala da ga bockaju. Hvala Mala .
Ja ti nemam savjet jer moja koliko puta da spava (bilo jednom ili 2x), standardno je u 21h u krevetu, nekad zaspe odmah a nekad za max pola sata... Spava u 11 (nekad 1-1,5) i opet oko 15-15,30 nekih sat vremena...Ne kazem, ima dana kad spava samo 1, i to u 11 ali tad odspava po 2h ili cak duze, ali opet navece u krevet u 9...tako je bar dosada bilo, nadam se da ce i ostati , odgovara mi .
ovako je isto kod moje, s tim da zaspi navecer izmedju 8 i 9 a u zadnje vrijeme ujutro porani oko 7, prije je ustajala oko pola 8-8
u 8. zaspi moj nikad prije 23. sata nocna pticica al zato evo dve noci se nebudi do 7 ujutro
Ma mogla bi i ona u 8, vec pocne trljati oke, ali ne dam, knapirali smo vrijeme jela sa spavanjem, ustimali se fino ....stavim ja nju i u pola 9 nekad, ali ne ranije... Ustaje 7-7,30 sad mi sasvim odgovara zbog posla, ali ne i vikendom ... Doduse ovaj vikend ju je sveki uzimala oko 8 i vrne je prije 11 rucka i u krevet, ja opet mirna sat-sat i po
Ma mogla bi i ona u 8, vec pocne trljati oke, ali ne dam, knapirali smo vrijeme jela sa spavanjem, ustimali se fino ....stavim ja nju i u pola 9 nekad, ali ne ranije... Ustaje 7-7,30 sad mi sasvim odgovara zbog posla, ali ne i vikendom ... Doduse ovaj vikend ju je sveki uzimala oko 8 i vrne je prije 11 rucka i u krevet, ja opet mirna sat-sat i po
to je prednost zivota u zajednici ili blizu roditelja ja jos nikad nisam odspavala ujutro od kako sam rodila al super pa mi zaspi rano navecer, ja volim kad zaspi u 8, imam poslije dosta vremena za sebe
to je prednost zivota u zajednici ili blizu roditelja ja jos nikad nisam odspavala ujutro od kako sam rodila al super pa mi zaspi rano navecer, ja volim kad zaspi u 8, imam poslije dosta vremena za sebe
Jesmo mi....pocesto, Lana se prije budila oko 7, jede i nastavi do 10 otprilike a spavala je po cijelu noc bez obroka od 5 mjeseca, ovo ustaje u 7 mozda 3-4 mjeseca... A eto ovaj vikend smo "ocejfili"....doduse mm ustane oko 10 ja produzim jos pola sata-sat
Pa mi imamo "dogovor", jedno jutro mm ustane oko 8 i bude sa Lanom, a drugo jutro ja (ovo vazi samo za vikend), pa se bar jedan dan vikenda odmorimo ali ovaj nas je sveki iznenadila, jest da je Lana zaradila modru liniju preko oka i obraza...ali dobro desilo bi se i meni ili bilo kome....ne zamjeram
ja A. stavljam u 9 tj 21.00 ...a onda pocinje moje vrijeme prije mi se budio oko 8.30-9.00...a u zanje vrijeme oko 7.30-8.00...ne znam sta mu je
moje djete je skroz drugacije od vasi Ozbiljno jednom me zezno tj. dva puta i nikad vise. Po dani rano spavao i rano usto,jedva izdrzo do 21. kaze meni mm.nemoj ga uspavljivati cekaj bar do 22. ustat ce ma jok reko nece umoran ma prumoran je nemogu vise da ga deveram. Zaspi anel oko 21. super sve jeo tam vam prenesem ga na mjesto oko 21.45 anel se budi place dam dudu caja ninam nece nista. Usto plakao malo i nece da spava za neki 20min se djete razhorilo ej znas kako horno igro se , do 1 pola 2. Rekla sam Nikad vise neces lec prije 22. sata tad i nekako Al kao da zna da je rano zaspo,kao da ce nesto propustiti .
mi legnemo do 8 ,nekad spavamo 2 puta nekad ne,ovisi!i budi se ujutro oko pola 8,8 najdalje al sve je to super imali smo faze kad se budio u 6,pola 7
razmazila sam ga, sta cu... ima inace poremecaj spavanja, nocna ptica, pa probdije citavu noc a onda spava pola dana, takav je od kad zna za sebe. a ne bih se ja mogla ni opustiti ni spavati da znam da je on pazi citavo jutro, ne bi joj znao dati ni da doruckuje, cim nece on odmah odustaje a ja je zaigram pa sve pojede
Pa mi imamo "dogovor", jedno jutro mm ustane oko 8 i bude sa Lanom, a drugo jutro ja (ovo vazi samo za vikend), pa se bar jedan dan vikenda odmorimo ali ovaj nas je sveki iznenadila, jest da je Lana zaradila modru liniju preko oka i obraza...ali dobro desilo bi se i meni ili bilo kome....ne zamjeram
super si ti to sredila, mm ne vidi nista ujutro, ni sebe a kamoli da brine o svasta bi bilo da ih ostavim u 8 ujutro same