Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
i urin i urinokultura zasad samo jedna ..pa vidjece sta ce posle.. a ja nemogu da ulovim pisu svaki put izadje iz kese ...zalijepim dobro al , stalno sam pempu odlepljivala virila pa mozda sam ja sta pobrkala
felix, kao što ti mala reče i nama je rečeno da može u frižideru do ujutro biti. Jako je važno da kao što ti je već neko napisao opereš pišu, dobro dobro osušiš i zaljepiš kesicu, staviš pelenicu i ne diraš sve dok ne vidiš punu kesicu. Ako otvaraš puno zagledaš i skidaš onda se odljepljuje nažalost.. :-(
evo sad sam gledala piskio je al nije bas puno onak , malo .....sacekat cu jos malo samo da se neodlijepi kesica Hvala svima. Mi sinoc oka sklopili nismo, toliko je plakao tura skakala do 39. on se treso u jednom trenu da sam ludila od brige jednostavno se budi treno pola sata tolikim placom , da sam pretrnila ja ga drzim on se sav trese drhto od cega neznam Tako da je oko 2.zaspo jedva , sav umoran uplakan iscrpljen i to kod mm. ja na pod legla nisam imala mjesta pored njih posle mm ode u spavacu ja sa anelom ostanem lezat pa se opet posle 1.sat budio. Kaze ima jakooo natecene krajnike upaljenje nisam dobro cula sta rece anel se dero Dala nam antb opet Zinat i pro life Kaze da mu je vjerovatno imunitet opo opet pa ga spopada zato smo detaljne nal.sve radili
a dusa draga, bas ga je krenulo.a zinnat uopste nije blag sirup.moj mladji je u januaru tako, dva antibiotika inekcije kortizona, inhalacije sve zivo.uradili nalaze sve ok, bris i krvna slika.pulmolog mu je dao singular da pije i eno ga da kucnem nije kahno nikako u februaru.sad imamo eserihiju u urinu i danas smo isli na ultrazvuk bubrega, dobri su bubrezi hvala Bogu, ali moramo opet piti sirup.sada pancef, ali njegova pedijatrica stvarno sve prvo pregleda pa kad nema druge daje antibiotik. felix ja bi njega odvela kod orl doktora jos da ga pogleda, ako mozete privatno, jer dijete samo antibiotike pije.
i urin i urinokultura zasad samo jedna ..pa vidjece sta ce posle.. a ja nemogu da ulovim pisu svaki put izadje iz kese ...zalijepim dobro al , stalno sam pempu odlepljivala virila pa mozda sam ja sta pobrkala
bilo bi bolje da ulopviš pišu prije nego krene piti antibiotik,e sad ako uspiješ superako ne onda šta da se radi,znam da su nama tako govrili,,i operi ga vodom i sapuno,m ne vlanim maramicama onda ti neće biti dobar uzorak pa ćeš morati ponovo
dovoljan ti je jedan prst bukvalno, a probaj mu veceras polako stavite bez panike, samo jedna kesica smije oko pola sata i onda treba promijeniti, a ja sam kesicu stavila u iskuhanu flasicu od soka nisu htjeli drugacije primiti. a nisposto maramicama, samo vodom, ni sapunom i probaj cunicu da mu dignes i fino da je sto dublje u kesicu ubacis i spusti kesicu medju nogice i zatvori pelenu i pusti ga najbolje da hoda da bude u uspravnom polozaju da fino otice. ja sam sest puta radila UK mladjem i moracemo opet u pon da vidimo jeli djeluje sirup ili ce morati na inekcije!!!
bilo bi bolje da ulopviš pišu prije nego krene piti antibiotik,e sad ako uspiješ superako ne onda šta da se radi,znam da su nama tako govrili,,i operi ga vodom i sapuno,m ne vlanim maramicama onda ti neće biti dobar uzorak pa ćeš morati ponovo
i nama su prvo uradili nalaze pa onda antibiotik,ali mozda jer mu je visoka temp zbog toga iako mozda mu ne bude odgovarao zinnat pa bude morao mijenjati. i ne smije previse piti kako moja dr kaze, normalno jer moze biti falsiran nalaz, a trazi ti njima 3 urinokulture, jedna ti nista ne znaci.
mala, ma tesko mi samoj snjim vrti se okrece tako neznam kako stavim ovako cemo ujutro ja i mm zajedno da rijesim Danas je prva ur.kul. posto bude brzo gotova odecemo ako bude losa ili dobra ponovice rekla je ... I urin raditi krv smo vadili.... Da te pitam jel stavis cvrsce pempu kad stavis kesicu ili olabavis pempu???Ili da ga nikako nestavljam???
mala, ma tesko mi samoj snjim vrti se okrece tako neznam kako stavim ovako cemo ujutro ja i mm zajedno da rijesim Danas je prva ur.kul. posto bude brzo gotova odecemo ako bude losa ili dobra ponovice rekla je ... I urin raditi krv smo vadili.... Da te pitam jel stavis cvrsce pempu kad stavis kesicu ili olabavis pempu???Ili da ga nikako nestavljam???
stavi svakako i spusti kesicu izmedju nogu fino da pada da se ne prosipa i onda nemoj previse zatezati, normalno mu stegni da ti ne bude nervozan ako ga stegne. a radili ste i bris nosa i grla jeli?
felix, kao što ti mala reče i nama je rečeno da može u frižideru do ujutro biti. Jako je važno da kao što ti je već neko napisao opereš pišu, dobro dobro osušiš i zaljepiš kesicu, staviš pelenicu i ne diraš sve dok ne vidiš punu kesicu. Ako otvaraš puno zagledaš i skidaš onda se odljepljuje nažalost.. :-(
Onda sam ja kriva hebiga nisam znala , .. :-( Ajd nadam se da cu ujutro uspjeti,tako se bojim nal.jer prsli put je imao malo povisene leuk. Joj,ove prehlade kaze da ima slab imunitet , tako kaze djeci dodje naleti neko vrijeme pa stalno bolesni eto,nas nista lose ne moze zaobici:-( Zao mi ga dusa me boli , zbog antib. al imao turu visoku evo i sad spava a skoro ga pipala vruc mi puno :-(
hajde bitno je da ste zavrsili, ali nemoj se iznenaditi ako mu krvna slika ne bude ok, moj stariji je pio zinnat i vadili smo mu krv i trombociti bili skroz niski ja se ziva isprepadala, ali kad je prestao piti vadili opet krv bilo sve ok.samo ne brini, crp ti je najbitnije da ga urade da znate ima li upale ili ne, on je povisen kada je jaka upala ili ne daj Boze upala pluca.
Ajd nadam se da cu ujutro uspjeti,tako se bojim nal.jer prsli put je imao malo povisene leuk.
nemoj se brinuti vec sam ti gore pisala, poviseni leukociti znaci da ima upala ( zariste) zato se radi crp. svakako od antib. nije realna krvna slika. a sto se ja ponavljam, a krenulo me nesto, izvini molim te , evo bjezim sad da ne pametujem vise .
Dok konzumira antibiotike nalaz urina nece biti vjerodostojan, zato i kad se radi kontrolni nalaz urina npr posle terapije treba se sacekati par dana. Za urin ti je bukvalno potrebno 1ml urina, ali za urinokulturu vise, jer ako ne bude uredu i bude potrebe da se radi antibiogram potrebno je par kapi za svaki antibiotik na koji imaju reagens i rade.
uh dok sve procitah felix joj jest mi zao malenog,ma samo sekirancija mila..evo i ovaj moj ako nije prehladjen sad ga proliv uhvatio..danas treci dan..sama zelena voda..jos se obradovala vidim nista od jutros od 9 nema kontam proslo..dala mu rucak i opet..a jos na dijeti samo riza,krompirici,mrkva..ma samo nek covjek nije miran..bit ce sve ok samo se drzi ... za slatkisa malenog marijanna na ispitu svaka cast..vrijeme je i meni malo knjige da se uhvatim a sve nesto ne mogu..ma ne mogu se skoncentrisati na novine a kamoli na knjigu..
malo danas setali,puse nekakav vjetar ne bi ni izlazila da nisam morala..joj da hoce vise proljece da se zaletim u pionirsku...i eto kod nas nista novo osim bolesljive pupe,a mama se sekira li sekira..da mi nebi ofalio kako kaki puno.svi me zezaju,dijete mi ima 14.5 kg ko veli i ako smrsa nece mu nista biti....
Matej danas nikako nije htio spavati,izmori me ovo dijete pa to nije normalno koliko ima energije marijanna čestitam na položenom ispitu felix kako je Anelko,jeli bolje?
Pozdravcici i od nas... Mi smo se bas super nasetali,svratili do Mercatora po sitnice za vecericu,imamo drustvo veceras... Beba zaspala nakon setnje i evo jos se nije probudio,a ja pripremila sve da se kasnije mogu posvetiti i njemu i gostima... Marijanna cestitam od Felix kako nam je Anel? Nadamo se mnogo bolje... Mya ljubi nam drugaricu Pozdravcic svima
nije ni danas bolje nista jos uvejk, ima je i danas dva puta turu koju sam jedva skinula plus sam bila sama mm. radio danas se bas potrefilo, kud sinoc nisam spavala kud me stomak boli ma sve se sastalo nam pa hjad. Nije ni on spavao samo 1. sat u tom 1.om satu se bezbroj puta budio sav gori,tura preko 38. sirupe nisam smjela jer sam obadva dala , prije dva i cetiri sata .Pa sam sircetom na none skidala , i spala je sav je gorio u ocima od ture bila sam se prepala al hb spala je. Evo i sad je vruc al ne kao danas zaspo je ,. Ja se odo istusirat , pa cu malo odmoriti nadam se mirnoj noci. Kud moram ujutro prije njega poranit za urin, i plus nesto mi sumnjivo dal petkom ono uzimaju urin nesto se nemogu da sjetim.Jer ja jednom nosila svoju urinokulturu ,nisu primili kaze petkom ne primamo Eh kad bi me samo vratili poludila bi samo bi mi jos to trebalo eto... Daj boze da ju uhvatim ,.. Hvala svima sto mislite na nas
nemam ti cepica moram uzet imam parac.cepic i voltaren.Rece mi danas kad tura dodje do 39.i vise Slobodno da dam isto vremena odma i parac.i ipubrufen ...ako to nepomogne moze i cepic isto....Kad bi se nasla kad nedo bog u toj situaciji,. Kaze da dajem parac. na 6. sati a ipubrfen na 8. sati danas tako....Ja sam tako radila al danas je bas se dizala stalno da nisam mu smjela vise nista davat vec sam isla prirodnom medicinom, spustala sa oblogama . Da to nije upalilo dala bi cepic, zadnja nada Jest zeznuto kad tura divlja ma sav se slozio goriiiiii..... Al bit ce bolje nadam se samo danas nece nesto da pije tekucine nikako caja nije popio ni 100ml sto jeza mene wouuu inace pije po 200ml i vise a kad treba da pije nece nesto. Zato smo se mucili sa pi pi iako piski ,bude malo..