|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  206 207 [208] 209 210   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
17.2.2011 12:23:31   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: felix

i urin i urinokultura zasad samo jedna ..pa vidjece sta ce posle.. a ja nemogu da ulovim pisuuser posted image svaki put izadje iz kese ...zalijepim dobro al , stalno sam pempu odlepljivala virila pa mozda sam ja sta pobrkala

felix, kao što ti mala reče i nama je rečeno da može u frižideru do ujutro biti. Jako je važno da kao što ti je već neko napisao opereš pišu, dobro dobro osušiš i zaljepiš kesicu, staviš pelenicu i ne diraš sve dok ne vidiš punu kesicu. Ako otvaraš puno zagledaš i skidaš onda se odljepljuje nažalost.. :-(

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5176
17.2.2011 12:29:55   
Malenaoduvijek

evo sad sam gledala piskio je al nije bas puno onak , malo .....sacekat cu jos malo samo da se neodlijepi kesica
Hvala svima.
Mi sinoc oka sklopili nismo, toliko je plakao tura skakala do 39. on se treso u jednom trenu da sam ludila od brige jednostavno se budi treno pola sata tolikim placom , da sam pretrnila ja ga drzim on se sav trese user posted image drhto od cega neznamuser posted image
Tako da je oko 2.zaspo jedva , sav umoran uplakan iscrpljen i to kod mm. ja na pod legla nisam imala mjesta pored njih posle mm ode u spavacu ja sa anelom ostanem lezat pa se opet posle 1.sat budio.
Kaze ima jakooo natecene krajnike upaljenje nisam dobro cula sta rece anel se dero
Dala nam antbuser posted image user posted image opet Zinat i pro life
Kaze da mu je vjerovatno imunitet opo opet pa ga spopada zato smo detaljne nal.sve radili

a dusa draga, bas ga je krenulo.a zinnat uopste nije blag sirup.moj mladji je u januaru tako, dva antibiotika inekcije kortizona, inhalacije sve zivo.uradili nalaze sve ok, bris i krvna slika.pulmolog mu je dao singular da pije i eno ga da kucnem nije kahno nikako u februaru.sad imamo eserihiju u urinu i danas smo isli na ultrazvuk bubrega, dobri su bubrezi hvala Bogu, ali moramo opet piti sirup.sada pancef, ali njegova pedijatrica stvarno sve prvo pregleda pa kad nema druge daje antibiotik.
felix ja bi njega odvela kod orl doktora jos da ga pogleda, ako mozete privatno, jer dijete samo antibiotike pije.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5177
17.2.2011 12:32:12   
marinčii

i urin i urinokultura zasad samo jedna ..pa vidjece sta ce posle.. a ja nemogu da ulovim pisuuser posted image svaki put izadje iz kese ...zalijepim dobro al , stalno sam pempu odlepljivala virila pa mozda sam ja sta pobrkala
bilo bi bolje da ulopviš pišu prije nego krene piti antibiotik,e sad ako uspiješ superako ne onda šta da se radi,znam da su nama tako govrili,,i operi ga vodom i sapuno,m ne vlanim maramicama onda ti neće biti dobar uzorak pa ćeš morati ponovo

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5178
17.2.2011 12:36:10   
Malenaoduvijek

dovoljan ti je jedan prst bukvalno, a probaj mu veceras polako stavite bez panike, samo jedna kesica smije oko pola sata i onda treba promijeniti, a ja sam kesicu stavila u iskuhanu flasicu od soka nisu htjeli drugacije primiti.
a nisposto maramicama, samo vodom, ni sapunom i probaj cunicu da mu dignes i fino da je sto dublje u kesicu ubacis i spusti kesicu medju nogice i zatvori pelenu i pusti ga najbolje da hoda da bude u uspravnom polozaju da fino otice.
ja sam sest puta radila UK mladjem i moracemo opet u pon da vidimo jeli djeluje sirup ili ce morati na inekcije!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5179
17.2.2011 12:39:10   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: marinčii

bilo bi bolje da ulopviš pišu prije nego krene piti antibiotik,e sad ako uspiješ superako ne onda šta da se radi,znam da su nama tako govrili,,i operi ga vodom i sapuno,m ne vlanim maramicama onda ti neće biti dobar uzorak pa ćeš morati ponovo

i nama su prvo uradili nalaze pa onda antibiotik,ali mozda jer mu je visoka temp zbog toga iako mozda mu ne bude odgovarao zinnat pa bude morao mijenjati.
i ne smije previse piti kako moja dr kaze, normalno jer moze biti falsiran nalaz, a trazi ti njima 3 urinokulture, jedna ti nista ne znaci.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5180
17.2.2011 12:56:47   
Anoniman
mala, ma tesko mi samoj snjim vrti se okrece tako neznam kako stavim ovako cemo ujutro ja i mm zajedno da rijesim
Danas je prva ur.kul. posto bude brzo gotova odecemo ako bude losa ili dobra ponovice rekla je ...
I urin raditi krv smo vadili....
Da te pitam jel stavis cvrsce pempu kad stavis kesicu ili olabavis pempu???Ili da ga nikako nestavljam???

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 5181
17.2.2011 13:00:38   
Malenaoduvijek

mala, ma tesko mi samoj snjim vrti se okrece tako neznam kako stavim ovako cemo ujutro ja i mm zajedno da rijesim
Danas je prva ur.kul. posto bude brzo gotova odecemo ako bude losa ili dobra ponovice rekla je ...
I urin raditi krv smo vadili....
Da te pitam jel stavis cvrsce pempu kad stavis kesicu ili olabavis pempu???Ili da ga nikako nestavljam???

stavi svakako i spusti kesicu izmedju nogu fino da pada da se ne prosipa i onda nemoj previse zatezati, normalno mu stegni da ti ne bude nervozan ako ga stegne.
a radili ste i bris nosa i grla jeli?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5182
17.2.2011 13:01:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Djana

felix, kao što ti mala reče i nama je rečeno da može u frižideru do ujutro biti. Jako je važno da kao što ti je već neko napisao opereš pišu, dobro dobro osušiš i zaljepiš kesicu, staviš pelenicu i ne diraš sve dok ne vidiš punu kesicu. Ako otvaraš puno zagledaš i skidaš onda se odljepljuje nažalost.. :-(

Onda sam ja kriva hebiga nisam znala , .. :-(
Ajd nadam se da cu ujutro uspjeti,tako se bojim nal.jer prsli put je imao malo povisene leuk.
Joj,ove prehlade kaze da ima slab imunitet , tako kaze djeci dodje naleti neko vrijeme pa stalno bolesni eto,nas nista lose ne moze zaobici:-(
Zao mi ga dusa me boli , zbog antib. al imao turu visoku evo i sad spava a skoro ga pipala vruc mi puno :-(

(odgovor članu Lulu_08)
  Neposredna veza do poruke: 5183
17.2.2011 13:02:11   
Anoniman
a radili ste i bris nosa i grla jeli?
jesmo,iz grla mu nesto dva puta vadila uzimala uzorak neznam stauser posted image ...
Bas se napatio danas .

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5184
17.2.2011 13:11:06   
Malenaoduvijek
hajde bitno je da ste zavrsili, ali nemoj se iznenaditi ako mu krvna slika ne bude ok, moj stariji je pio zinnat i vadili smo mu krv i trombociti bili skroz niski ja se ziva isprepadala, ali kad je prestao piti vadili opet krv bilo sve ok.samo ne brini, crp ti je najbitnije da ga urade da znate ima li upale ili ne, on je povisen kada je jaka upala ili ne daj Boze upala pluca.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5185
17.2.2011 13:15:13   
Malenaoduvijek
Ajd nadam se da cu ujutro uspjeti,tako se bojim nal.jer prsli put je imao malo povisene leuk.

nemoj se brinuti vec sam ti gore pisala, poviseni leukociti znaci da ima upala ( zariste) zato se radi crp. svakako od antib. nije realna krvna slika.
a sto se ja ponavljam, a krenulo me nesto, izvini molim te , evo bjezim sad da ne pametujem vise user posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5186
17.2.2011 13:22:32   
Anoniman
Dok konzumira antibiotike nalaz urina nece biti vjerodostojan, zato i kad se radi kontrolni nalaz urina npr posle terapije treba se sacekati par dana. Za urin ti je bukvalno potrebno 1ml urina, ali za urinokulturu vise, jer ako ne bude uredu i bude potrebe da se radi antibiogram potrebno je par kapi za svaki antibiotik na koji imaju reagens i rade.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 5187
17.2.2011 13:24:12   
Anoniman
Ako je dijete vristalo prilikom vadjenja krvi leukociti mogu biti blago poviseni, tako ako su tima 11,12 to nije strasno moze i od toga.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5188
17.2.2011 14:49:08   
Anoniman
ocistila sam citavu kucu,da se pohvalim i položila sam ispituser posted image felix žao mi je sto se mucis nadam se da ces ujutro uspjeti uhvatiti ,ljubi anela..

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5189
17.2.2011 16:09:15   
ivanasa
uh dok sve procitah
felix joj jest mi zao malenog,ma samo sekirancija mila..evo i ovaj moj ako nije prehladjen sad ga proliv uhvatio..danas treci dan..sama zelena voda..jos se obradovala vidim nista od jutros od 9 nema kontam proslo..dala mu rucak i opet..a jos na dijeti samo riza,krompirici,mrkva..ma samo nek covjek nije miran..bit ce sve ok samo se drzi ... za slatkisa malenog
marijanna na ispitu svaka cast..vrijeme je i meni malo knjige da se uhvatim a sve nesto ne mogu..ma ne mogu se skoncentrisati na novine a kamoli na knjigu..

malo danas setali,puse nekakav vjetar ne bi ni izlazila da nisam morala..joj da  hoce vise proljece da se zaletim u pionirsku...i eto kod nas nista novo osim bolesljive pupe,a mama se sekira li sekira..da mi nebi ofalio kako kaki puno.svi me zezaju,dijete mi ima 14.5 kg ko veli i ako smrsa nece mu nista biti....

svim mamama i  veeeeeeliki

Moj andjeo maleni Filip Noa rodio se 13.01.2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5190
17.2.2011 16:12:49   
Lady26
IZVORNA PORUKA: marijanna

ocistila sam citavu kucu,da se pohvalim i položila sam ispituser posted image

user posted image   user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 17.2.2011 16:13:05 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5191
17.2.2011 16:16:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: marijanna

ocistila sam citavu kucu,da se pohvalim i položila sam ispituser posted image

user posted image   user posted image
i od meneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 5192
17.2.2011 16:29:16   
megi
svasta napisa i izbaci me
uh

uglavnom pusa za anela nadam se da ce baje sto prije nestati

mi smo dobro, malo nosic steka sipamo sljez ali usisivacem nista ne izvlaci pa valjda nista nema, ne smeta joj dok spava

Lady i mi sto kasnije lijezemo sve ranije ustajemo tako da je to istina

pozzzz

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5193
17.2.2011 17:38:52   
marinčii
Matej danas nikako nije htio spavati,izmori me ovo dijete pa to nije normalno koliko ima energije
marijanna čestitam na položenom ispituuser posted image
felix kako je Anelko,jeli bolje?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 5194
17.2.2011 18:10:07   
rose 87
felix ja svratila da vidim jeste bolje,nadam se da cete veceras mirno spavati
marijana cestitam user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5195
17.2.2011 18:40:49   
Mya_81 RR
Marijanna, čestitam user posted image

Mi smo danas napokon bili u duuuuuuuuuugoj šetnji user posted image Kako sam samo to poželila user posted image

Felix, kako je Anel? E, koliko smo samo mi puta skupljali taj urin...meni je muka samo kad vidim onu vrećicu....

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 5196
17.2.2011 19:00:23   
Amani12
Pozdravcici i od nas...
Mi smo se bas super nasetali,svratili do Mercatora po sitnice za vecericu,imamo drustvo veceras...user posted image
Beba zaspala nakon setnje i evo jos se nije probudio,a ja pripremila sve da se kasnije mogu posvetiti i njemu i gostima...
Marijanna cestitam od user posted image
Felix kako nam je Anel? Nadamo se mnogo bolje...
Mya ljubi nam drugaricu user posted image
Pozdravcic svimauser posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 5197
17.2.2011 19:00:32   
Anoniman
nije ni danas bolje nista jos uvejk, ima je i danas dva puta turu koju sam jedva skinula plus sam bila sama mm. radio danas se bas potrefilo, kud sinoc nisam spavala kud me stomak boli ma sve se sastalo nam pa hjad.
Nije ni on spavao samo 1. sat u tom 1.om satu se bezbroj puta budio sav gori,tura preko 38. sirupe nisam smjela jer sam obadva dala , prije dva i cetiri sata .Pa sam sircetom na none skidala , i spala je sav je gorio u ocima od ture bila sam se prepala al hb spala je.
Evo i sad je vruc al ne kao danas zaspo je ,. Ja se odo istusirat , pa cu malo odmoriti nadam se mirnoj noci.
Kud moram ujutro prije njega poranit za urin, i plus nesto mi sumnjivo dal petkom ono uzimaju urin nesto se nemogu da sjetim.Jer ja jednom nosila svoju urinokulturu ,nisu primili kaze petkom ne primamo
Eh kad bi me samo vratili poludila biuser posted image samo bi mi jos to trebalo eto...
Daj boze da ju uhvatim ,..
Hvala svima sto mislite na nasuser posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 5198
17.2.2011 19:05:57   
Anoniman
felix kad temperatura tako divlja probaj lupocet cepice na 4 sata..ja sam jedino tako noi skidala drugo nista nije pomagalo..

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5199
17.2.2011 19:14:38   
Anoniman
nemam ti cepica moram uzet imam parac.cepic i voltaren.Rece mi danas kad tura dodje do 39.i vise Slobodno da dam isto vremena odma i parac.i ipubrufen ...ako to nepomogne moze i cepic isto....Kad bi se nasla kad nedo bog u toj situaciji,.
Kaze da dajem parac. na 6. sati a ipubrfen na 8. sati danas tako....Ja sam tako radila al danas je bas se dizala stalno da nisam mu smjela vise nista davat vec sam isla prirodnom medicinom, spustala sa oblogama .
Da to nije upalilo dala bi cepic, zadnja nada
Jest zeznuto kad tura divljauser posted image ma sav se slozio goriiiiii.....
Al bit ce bolje nadam se samo danas nece nesto da pije tekucine nikako caja nije popio ni 100ml sto jeza mene wouuu inace pije po 200ml i vise a kad treba da pije nece nesto.
Zato smo se mucili sa pi pi iako piski ,bude malo..

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  206 207 [208] 209 210   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  206 207 [208] 209 210   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pranje guze.
пеперутка16

Da li vaš muž presvlači djetetu odjeću, mislim na pranje guze i mijenjanje pelena?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *