Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
joj boze cekam da piski al nece kod kuce sam do 1.mogu odnijet nal.al on ko namjerno nece sad sam drugu kesicu stavila ona se odlijepila,valjda sam dobro prvi put ovo radim..... Stalno virim al on ko namjerno nece da pi pi samo se nadam da ce potrefit u kesicu Nemam kad pisat moram ici anelu
felix dobro ga opei sapunom i onda posuši dobro i tek onda zalijepi kesicu,probaj ga odvest u wc pa pred njim pustit vodu možda tako bude piškio,sretno
felix ....uzmi jednu čašu i tutu...pa pored njega iz čaše prosipaj vodu ono polako neka ga natjera... ako nie piškio u vrmeneu kda to inače radi vjervatno ga smeta kesica pa je mala blokada... potakni ga... ili pusti vodu da teče na česmi u portoriji gdje ste vi... možda vam pomogne da krene
bebacha pretpostavljam da je sve to individualno. Moj Amancek se tek unazad dva mjeseca poceo igrati sa auticima,znaci oko prvog rodjendana. Ipak i danas su mu najdraze igracke razne Sveznalice,lego kockice,plisane igracke i ostale dzidze koje prozvode neki zvuk...
joj hvala vam pokusat cu nije od jutros piskio evo suh pempa ,vjerovatno ga kesica smeta sto rece hanady,Bris grla smo uradili nesto nam dva puta vadila Samo evo da ulovim urin da trknem i da izvadi iz ovog urin i urino kulturua
bebacha moj se poceo igrati s auticima unazad mjesec dana, sad se bas igra,voza ih,reda po kuci,govori brm brm.. felix nadam se da ce nalazi biti dobri.. uradila sam ispit i sad cekam rezultate..
evo sad sam gledala piskio je al nije bas puno onak , malo .....sacekat cu jos malo samo da se neodlijepi kesica Hvala svima. Mi sinoc oka sklopili nismo, toliko je plakao tura skakala do 39. on se treso u jednom trenu da sam ludila od brige jednostavno se budi treno pola sata tolikim placom , da sam pretrnila ja ga drzim on se sav trese drhto od cega neznam Tako da je oko 2.zaspo jedva , sav umoran uplakan iscrpljen i to kod mm. ja na pod legla nisam imala mjesta pored njih posle mm ode u spavacu ja sa anelom ostanem lezat pa se opet posle 1.sat budio. Kaze ima jakooo natecene krajnike upaljenje nisam dobro cula sta rece anel se dero Dala nam antb opet Zinat i pro life Kaze da mu je vjerovatno imunitet opo opet pa ga spopada zato smo detaljne nal.sve radili
Jutro drage, nadam se da ce Anelku nalazi biti dobri, ljubimo ga, a za tebe felix .
Joj kako je milina kad kazete da dijete spava od 7-8-9-10h...uh, moja maximum do pet, pola sest. Prije je u osam lijegala tacno i tako se budila, sad sam joj pomjerila u deset, ali ona isto se budi, a nema sanse da je vratim da u osam opet zaspe , a da ne kazem da ako u toku dana sat zaspi ja sam na sedmom nebu. Sto se tice rezanja noktiju to nam je posebna tortura, u snu nema sanse odmah se probudi, a troje nas drzi i izigrava budalu da ni odsjekli, jos mojoj malenoj urasta nokat na nozi pa jos veca procedura, srece zaova medicinski kozmeticar pa to ona sve sredjuje. Veceras posle kupanja imamo zakazan pedikir i manikir.
Felix, draga...drzi se a ti krajnici su zlo pravo...znam po sebi...vazda su zariste...treba ih izvaditi cim bude mogao...ne znam kada se vade kod djece...ja mislim oko 3 god.
Felix, za nalaz običnog urina ne treba puno...i nekoliko kapi je dovoljno...
Nadam se da će nalazi biti dobri...ljubimo Anelka punooooo...
joj mya piskio je bio onak i sveki ga dole odnese ja skoro da izvadim kesu on nema nista hebemu a fino rekla ne vodiga bas zbog toga ma ludim evo zadnju kesicu stavila ...sad nedam da mrdne mi , dala vodu da brcka da piski nece kap caja da pije
Felix, kad staviš kesicu moraš paziti da ne bude previše aktivan...i da ne sjedi puno...znam da je to jako teško sad kad su ovako aktivni i stalno u pokretu...ja Minju uglavnom nosam tada i pazim da mi ruka ne ide izmedju prepona ako piški da i ja s tim pritiskom ne prospem...
A meni su krajnici poceli zadavati muku tek u srednjoj i onda sam ih nakon skoro dvije godine stalnih upala izvadila...
< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 17.2.2011 11:01:07 >
Moja Ana je rodjena sa "ishabanim" kako kazu doktori krajnicima i trećim, i sve to joj non stop izaziva upale usiju i grla, tako da nam me svaki dr preporocujo joji je gledao, minimum njih pet-sest sto pedijatara sto ORL cim napuni dvije godine operacija, da dok se ne izvade krajnici nece ni sluh joj biti 100% jer treci krajnik pritisce i smeta.
zdravo zenice evo i nas da se prijavimo na ovoj temi Nadam se da cemo se lijepo druziti,Ovo moje malo samo nesto prica, pjeva ljuti se joj kakva je pusa za sve vas
nije piskio jos nece pa nece .....skoro ga pola sata ninala da zaspi da miruje da dam na snu caj al nista sad ce 1. sat ja necu danas stic sta mislite vazil to i sutra da odnesem. I vazil kad mu cunu ocistim maramicama vlaznim ,pre nego stavim ovo Jer sam mislilabuditi se ujutro pre njega pa da stavim na jutarnji urin sta mislite
joj hvala vam pokusat cu nije od jutros piskio evo suh pempa ,vjerovatno ga kesica smeta sto rece hanady,Bris grla smo uradili nesto nam dva puta vadila Samo evo da ulovim urin da trknem i da izvadi iz ovog urin i urino kulturua
Mila ja sam jednom dok je Luna bila mala morala to raditi i rečeno mi je da kad zaljepim kesicu ne skidam pelene dok ne piški. Jer odljepljivanje,zaljepljivanje kao samo pogoršava situaciju. Nadam se da ćeš uspjeti!
nije piskio jos nece pa nece .....skoro ga pola sata ninala da zaspi da miruje da dam na snu caj al nista sad ce 1. sat ja necu danas stic sta mislite vazil to i sutra da odnesem. I vazil kad mu cunu ocistim maramicama vlaznim ,pre nego stavim ovo Jer sam mislilabuditi se ujutro pre njega pa da stavim na jutarnji urin sta mislite
Meni je rečeno da vlažne maramice mogu dati lažni nalaz, odnosno ostave trag drugih "elemenata" koji se prikažu u nalazu urina, isto važi i za tutice - osim ukoliko je tuta vrelom skoro pa sterilisana prije upotrebe (vrelom vodom oprana). Mislim da bi bilo bolje da ga peskirićem sa čistom mlakom vodom opereš?
Mila ja sam jednom dok je Luna bila mala morala to raditi i rečeno mi je da kad zaljepim kesicu ne skidam pelene dok ne piški. Jer odljepljivanje,zaljepljivanje kao samo pogoršava situaciju. Nadam se da ćeš uspjeti!
e hbeiga ona ja sam stalno virila jel piskio mozda zato se prope neznam ovo mi je i prvi put sa ovim da se susrecem neznam kako ode iz kese u pempu samo al svaki put, pokusat cu ujutro rano ustat ,ocistiti cunu pesirom vlaznim pa cu zelijepiti to valjda ce se uhvatiti sta jojjjj...... krivo mi danas neodneso izgubi dan :(
joj boze cekam da piski al nece kod kuce sam do 1.mogu odnijet nal.al on ko namjerno nece sad sam drugu kesicu stavila ona se odlijepila,valjda sam dobro prvi put ovo radim..... Stalno virim al on ko namjerno nece da pi pi samo se nadam da ce potrefit u kesicu Nemam kad pisat moram ici anelu
felix, a jeli radite obicni urin ili urinokulturu? ja sam mladjem radila 2 puta po 3 urinokulture u zadnjih mjesec dana i meni je dr rekla da je bitno samo dobro zatvoriti bocicu sa kesom u njoj i staviti u frizider i da pisa moze tako i prenociti !!
i urin i urinokultura zasad samo jedna ..pa vidjece sta ce posle.. a ja nemogu da ulovim pisu svaki put izadje iz kese ...zalijepim dobro al , stalno sam pempu odlepljivala virila pa mozda sam ja sta pobrkala
dadada mozes malo ubaciti piletine,puretine i ovog nemasnijeg mesa ne smije se naglo..tjesteninu skroz izbaciti a kruh mu svesti na minimum ito najbolje mu kupi onaj u dm.u da mu moze 7 dana i da rece mi muzeva tetka da je kupila u dm-u neku mjesavinu sjemenki za snizavanje tlaka i kolesterola ona to jede svako jutro
dadada, u bademu imas dobru stvar koju je moj tata pio mjesavina sjemenki i to se ubaci u jogurt i pije se pravo je dobro a kesica kosta 5 KM, to je za masnoce, za secer.kazes tako znaju oni sta je.