Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
pa vec je vruc :-( eto ga na ...sad ga pipkala vreo ma znam da je noc najgora mislim da bi sutra trebalo biti bolje dok sirup pocne djelovat jakaaa je upala ovaj put krajnika ne grla. Pa zato tura ludiii...i igra se snjim.... Hvala dadada Jos nesto samo dok se sjeti jel da kad ima turu da ga treba razgolisiti , a kad opane tura obuc ga??? Kod nas bude glava vruca noge,ruke led ledeni ...Onda zagrijem ruke noge , da sidje iz glave pa tek onda obloga.
felix baš mi je žao draga da se tako muči duša draga ,nadam se da će brzo proći..a ti čepići lupocet i jesu paracetamol čepići ustvari..to je isto možeš njih stavljati...na 4 sata ..ja kad sam jednom imala upalu krajnika mama mi je stavljala krastavac sa biberom na vrat i to mi je baš pomoglo bolje nego antibiotik,,al sad neznam jel se to smije djeci stavljati
masiraj mu noge i ruke da proradi cirkulacija...pa tek onda mozes na noge staviti senf, sirce, krompir...ja bih sad napunila kadicu normalnom temp. za kupanje...mozda zericu hladniju...pa ga fino banjala jedno 5 min. onda posusila i stavila mu cepic
hvala svima.. nadam se da ce anel vec sutra biti bolje,felix drži se Nikola mi je danas pre-preživahan da ne kažem zlocest,ma izludi me ,baca se kad mu nesto branim,vristi,penje se ,skace, mislim i inace to ponekad radi al ovo danas je nepodnosljivo..
< Poruku je uredio marijanna -- 17.2.2011 20:59:21 >
bila 39 tura sva sam pretrnula tusirala ga dala obadva sirupa i spade poceo je bio buncati majko moja ,jest me strah povlacim sta sam rekla da se ne bojim ture bojim se jer nikad nije bilo kao sada nam , uzas odma mi naum pade mya i marinci
felix smiri se,skidaj mu turu sve ce proci uredu,tusiraj ga,masiraj, ma vec sutra ce biti bolje vidjet ces.. ne misli na lose stvari,hajde samo polako..
felix uff opet temp.,nadam se da će što prije proći ,i ja bih probala sa tuširanjem mada ja baš nemam iskustva sa temp. Marijanna ,ide to tebi pravo treći dan imamo problem sa stolicom,jela je šljivu,kivi ,ne znam šta bih još probala,kontala sam voćni jogurt ali ne znam hoće li htjeti
bila 39 tura sva sam pretrnula tusirala ga dala obadva sirupa i spade poceo je bio buncati majko moja ,jest me strah povlacim sta sam rekla da se ne bojim ture bojim se jer nikad nije bilo kao sada nam , uzas odma mi naum pade mya i marinci
dadada nisam dala cepic jer je bilo vrijeme sirupa prije sam isla na to reko ako nespadne cepic to cuvam jer smijem samo 1. staviti voltaren to cekam kad bi usli u noc nedo Bog da imam .I da da pitam nikad cepic nisam davala nisam bila u toj situaciji (jel vi cepic pre nego stavite namazete s necim ili onak odma ga stavite ,i kako stavite dignete none i u cmar stavite jel tako eh sad me zanima jel smije se nosat nece da lezi nece jel da ispast cepic ) Izvinite sto,vas gnjavim al tako mi i treba sto mm. kaze kad se nisi do sad info o visokim turama ,Jer si znala da ces nekad stim deverat .!
A parac. cepic ide na 6. sati tako rekla teta u apoteci. Evo rashorio se, malo sve je o.k dok je budan jel zaspi jel tura ludiiii penje se ,nenormalnom brzinom. Tusirala sam ga mlakom vodom jel o.k mada neznam prvi put me ovako spopada ovako ,pa neznam bas... Nije me nikad ovoliko prepo, boze .. Marijanna cestitam na ispitu mila I hvala i ja se nadam da ce biti bolje kad antib.pocne da djeluje Jos nesto sta sam vidjela, anelu su desne donje sve crvene nabubrle neda se dirniti a donja ima samo 2. zuba . Mozda ima malo i do toga i da jakooo slini iz usta ,voda ....
A nama paracetamol čepić nije puno pomogao. Baš sam se uvjerila da svako dijete reagira drugačije. Recimo nama se zaista najbolje pokazalo i masiranje alkoholom, mada znam da svi pišu o tome da se zbog isparavanja to ne radi, ali nama masiranje običnom vodom, čak ni tuširanje ovaj put nije bilo baš od neke pomoći.
Nadam se da ćete imati mirnu noć
Vjeruj mya ni nama ama bas ni malo sirup parac. Zato je rekla da kad dodje do 39. slobodno dam obadvoje parc+ipubrufen slobodno ...Tako sam i uradila tura odma opala Redovno dajem ipub. od njega nam je super brzo pane tura parc. meni je za male bebe tako da nevjerujem bas ni cepicima nesto posebno.
najkriticniji ti je period najvjerovatnije prosao...trebala si mu onda staviti cepic...drugi put nemoj cekati, odmah cim 39 predje stavljaj
ne moras mazati cepic...on sam fino klizne...to ti izgleda kao da ga guza/cmar "proguta" e ja sam Andreju jest da je on bio jako mali...stavljala tako sto bi ga stavila da lezi...noge podigla kao kad presvlacis pelenu tj. mazes guzu...i samo ga lagano gurnes
sto se tusiranja tice...meni se boja pokazalo kupanje tj. banjanje jer onda ne place...a voda se sama hladi...jer bi ti trebala polako hladiti vodu...znaci pocnes ga tusirati mlakom...pa malo pojacas ladnu...pa jos malo...i tako...postepeno sve hladnija i hlednija....naravno ne ides skroz do hladne vec mlake...ono skoro pa sobne temp
Vjeruj mya ni nama ama bas ni malo sirup parac. Zato je rekla da kad dodje do 39. slobodno dam obadvoje parc+ipubrufen slobodno ...Tako sam i uradila tura odma opala Redovno dajem ipub. od njega nam je super brzo pane tura parc. meni je za male bebe tako da nevjerujem bas ni cepicima nesto posebno.
cepic ti je mirikl...barem se nama pokazao...jedino mu je to skinulo temp
felix nadam se da ce vec sutra sve biti ok dadada Noa danas skoro nista nije jela ali je 2 sata sjedila u hranilici tati je bilo zao pa je dobacivao iz dnevnog kako su i Mubaraku dohakali pa ce i meni
felix nadam se da ce vec sutra sve biti ok dadada Noa danas skoro nista nije jela ali je 2 sata sjedila u hranilici tati je bilo zao pa je dobacivao iz dnevnog kako su i Mubaraku dohakali pa ce i meni
hos da te utjesim Andrej je samo ruco/vecerao...ne znam ni ja sta je...jeo je oko 6.30 i to je to...zeljanicu od jucer a za dorucak je pojeo narandzu...i to je za citav dan
a ja gladna ko pas...posto i ja sad jedem nemasno i neslano hocu da svisnem...sanjam krave...sutra ako ne odem sebi kupiti pola krave...riknucu...da me sad cika Velja cuje...sta ima "zastitar" ...stvarno osjecam slabost...ko bolesna...nije mi jasno kako ce mm ovo izdrzati
dadada hvala ti puno na objasnjenju i nadam se da si u pravi da se nece vise vracat Noa, jos malena strajkuje ajoj neda se ona lako ..Nadam se da ce brzo prestat da zezi uvezi hrane ... Dobra si opet sa zivcima ja bi nju dosad odvela ped. da uradi nal. zeljeza ili da neki ona dobar sirup propise... Nadam se da ce brzo proc je to sa nejelom. :-) Onda ja bolje da sutim anel je bolestan kad ga tura snadje nista nece normalno jel tura spala, djete trci do kuhinje i vice mama apa mama apa gladan Odma mi lakse kontam dobro si djete nije ti nista dok sve mozes jest sto,bi moja mama rekla ..... Malo manje u kolicinama al jede ....Hb.
noa, ja danas pitam ped.mogul davat linex iako nema proliv al to su zdrave bakt. kaze ona nemoj radije daji pro life u njima ima zdravi bakt. i B.vitamin bolje ce ti kao jesti B.vitamin pospjesuje jelo apetit Kontam ajd o.k jede on hb. al nije na odmet ja najvise idem zbog zdravi bakt. da unosi u sebe jer antib sve mi pobi u stomi:-(
Felix draga samo da znas da smo uz tebe i Anelka, da mislimo na vas. Nadam se kao sto dadada rece da je najkriticnije proslo. Ljubi nam druga
moje dijete danas nepodnosljivo nervozno, a ja jos nervoznija, nju pice zubi, a mene kontrakcije, tako da se deremo neizmjenicno i svadjamo, ne zna sto bi moja mama rela ni nos obrisati, a svadja se. Ja jednu ona sto i jednu na svom nekom jeziku i jos me ujeda, stipa, čupa, grebe...kao da je podivljala.
ajoj felix vi se još mucite sa temperaturom ajd bar da je poceo malo da jede.... sva sreca M nije dobila temp i nadam se da ni nece,danas cjeli dan joj izvlačim nosic sa aspiratorom i inhaliram ju i kapam sljezov korjen i cini mi se da joj manje curi nosic veceras .....ah i ja sam vise luda od tih njenih upala i bolesti nema ljeka u apoteci da ja nisam probala sto se nje tiče