|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  209 210 [211] 212 213   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
18.2.2011 11:02:50   
sheri
IZVORNA PORUKA: Lady26

Vi prostestiratee user posted image user posted image user posted image lijepo boga mi user posted image user posted image jel bar za sta korisno user posted image ?
Ja sam jutros tetu zamolila lijepooooo koliko sam mogla onako rano user posted image da ne uci Lanu kad se udari od nesto da tuce taj "predmet" ili od sta se vec udari....to mi se ne svidja nikako...jutros dok je cekala da joj donesem mlijeko, udarala je ogradu kreveta jer nije mogla izaci, sve mhm mhmh i udara...da je vise puta tatu lupila jer je spavao, nije se okrenuo...Jesam li pogrijesila?! jos mi kaze teta, onako UVRIJEDJENA jer sam joj skrenula paznju pa kao kako cu je drugacije smiriti kad je udari i ako pocne plakati...
Misha mu vise i prehlade, upale i ture....nadam se da ce nalazi biti ok i da ce user posted image brzo ozdraviti

a i mi tucemo stol, kad se udari od njega, ili bilo sta drugouser posted image user posted image user posted image user posted image
meni to nekako bilo na pocetku ok, da joj skrenem paznju, da ne place ako se malo udarila. i sad ona kad god lupi u/od nesto, ona se vrati pa pucne touser posted image user posted image user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5251
18.2.2011 11:04:05   
škorpija
moja mama je upravo to radila, kad se udari tuku pod ili zid, to me je nerviralo i morala sma se  s njom posvađati da prestane to raditi. teta je to normalno prihvatila, ali moja teta je mlada i fleksibilna a i ne zna te birvaktilske fazone odgoja

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5252
18.2.2011 11:07:41   
sheri
a de mi objasnite sto vam to smeta?
i odmah da vam kazem, nikog ne provociram, samo me interesuje. nemojte da moram otici sa forumauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 5253
18.2.2011 11:09:46   
vjestica
lady tvoje je dijete i tvoje odgojne metode i teta to treba poštovati
ne slažem sa s tim načinom smirivanja djeteta, jer smatram da šalje pogrešnu poruku djetetu (da je ok udariti)
ja kad sam bila mala i udarim, moja mama me smirivala tako što poljubi da prođe

< Poruku je uredio vjestica -- 18.2.2011 11:10:03 >

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 5254
18.2.2011 11:10:22   
Lady26
Meni bas smeta....jer vec sam pisala, dobila sam neki dan papu u glavu i to 2x...jutros udara krevetac, pa tatu....i fino joj kazem, zamolim je, kazem nemojte jer JA to ne radim ali radi moja sveki (i njoj sam skrenula paznju, rekla je nece vise, ali kao nekad se tako radilo)...na tom je ostalo...
Inace jako je "cudna", ne podnosi kritiku, odma slozi neku facu, kao zaboga ona ne grijesi i ne bude joj pravo, vjerovatno jer sam ja kao mlada pa sta ja znam...Al to je vec za neku drugu temu user posted image user posted image user posted image ...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 5255
18.2.2011 11:11:15   
Lady26
IZVORNA PORUKA: sheri

a de mi objasnite sto vam to smeta?
i odmah da vam kazem, nikog ne provociram, samo me interesuje. nemojte da moram otici sa forumauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hahahahahahaaha user posted image user posted image user posted image
Ja jednostavno ne zelim da sutra mene, tatu il nekog drugog udari ako je pucnemo po guzi ili je naruzimo...nagledala sam se toga i nimalo mi se ne dopada...a jos je i curica...mozda glup razlog ali eto, ne voljem user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 18.2.2011 11:12:38 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 5256
18.2.2011 11:12:00   
sheri
IZVORNA PORUKA: vjestica

ne slažem sa s tim načinom smirivanja djeteta, jer smatram da šalje pogrešnu poruku djetetu (da je ok udariti)

ja svoje dijete poljubim, da prodje. ali i pucnemo zajedno pod ili stol.
ali drugu djecu uopce ne tuce, i mislim da nece biti divljakusa ako tuce pod.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 5257
18.2.2011 11:14:35   
sheri
IZVORNA PORUKA: Lady26

Meni bas smeta....jer vec sam pisala, dobila sam neki dan papu u glavu i to 2x...jutros udara krevetac, pa tatu....i fino joj kazem, zamolim je, kazem nemojte jer JA to ne radim ali radi moja sveki (i njoj sam skrenula paznju, rekla je nece vise, ali kao nekad se tako radilo)...na tom je ostalo...
Inace jako je "cudna", ne podnosi kritiku, odma slozi neku facu, kao zaboga ona ne grijesi i ne bude joj pravo, vjerovatno jer sam ja kao mlada pa sta ja znam...Al to je vec za neku drugu temu user posted image user posted image user posted image ...

ahaaa, nisam upratila ovo sa papom, i to da i vas pucneuser posted image user posted image user posted image
to ni ja ne bigh dopustila, ali pod pa sta. gazi po njemu anyway. a kad joj ispadne beba, ili neka igracka, zajdno ju poljubimo da prodkje, i pomilkimo. ja ne mislim da grijesim oko ovoga. jedno su stavri, a drugo ljudi. i nikad ne bih dopustila da tuce druge ljude.
e kad smo kod ovoga tuce ne tuce, mi smo imali nedavno situejšn, goste sa sinom koji je 8 mj stariji od N. i od momenta kad su nam usli u kucu, mali ju je poceo gurati, otimati joj njene igracke koje je ona njemu pokazivala i nosila da se igraju, i na kraju ju je gurnuo sa stoliceuser posted image user posted image user posted image . ja sam, koja inace nikad ne histerisem, i zgrozavam se nad tim, vrisnula i uhvatila svoje dijete. da bi njegova mam onako hladno rekla izgleda da se mama prepala vise od curice.user posted image user posted image user posted image user posted image
mene je moje jednoipolgodic+snje dijete idvelo u drugu sobu, i kad sam ja htjela da se vratimo gostima ona nije htjelauser posted image user posted image user posted image
a njihv komentar na ovo je bio, on se obicno igra sa nekom starijom djevojcicom, i mora se boriti, i zato tuce sve oko sebeuser posted image
jesam li ja nenormalna, ako mislim da ovo nije samo ono djecije guranje, udaranje i sl?

< Poruku je uredio sheri -- 18.2.2011 11:19:03 >

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5258
18.2.2011 11:27:44   
Anoniman
mi isto tucemo poduser posted image ...jest da smo prestali...jer su mi ovdje skrenuli paznju...mislim na rr...da to ne valjauser posted image user posted image user posted image ...e, sad...nije mi jasno zasto...pravo da vam kazem...i moji su roditelji mene i mog brata tako odgajali ...a vala miroljubivije ljude ne poznajemuser posted image user posted image user posted image ...barem moj bratuser posted image user posted image user posted image ...nika se nije potukao niti izazvao svadju...pravi je zeeeeeeeeeenuser posted image user posted image user posted image ...a vala ni ja ne volim nasilje...jest da spada u one koji ce se braniti ako ga napadnu...bilo kako...a to smatram opet normalnimuser posted image

mislim da do tog pretjeranog nasilja kod djece dolazi iz nekih drugih razloga...prije nezainteresiranosti roditelja za dijete...tj. metoda evo ti tv i dvd i sve sto zelis...samo me pusti na miru

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 5259
18.2.2011 11:30:22   
tekja
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

kako je anelko jutros...
felix jel ima ture jošuser posted image
a ako je viru draga moja antibiotik neće biti od pomoći puno kod spadanja ture...tako je to antibiotik na virus ne djelujeuser posted image

tekja nešto nisma upratil.a jel ima uplau uha i grla dijete...koje antibiotike pije...joj maca mala drži se za uho.user posted image

ma upalu grla hanady, pipkala sam mu oko usiju, ne trza se, al eto kad se zakaslje, onda se cuva za uhouser posted image , pijemo ceclor, pitam trebamo li raditi bris, kaze nema potrebe i to uvrijedjeno - da treba, vec bih ga uputilauser posted image ...a bogami ne vidim promjenu naboljeuser posted image

muzika, dobrodosli nam ti i bebac...i mene V. tuce, cupa, ujeda, onda se ja kao rasplacem, a on se pocne maziti i ljubiti me - u ustauser posted image  ja okrecem obraz, on negoduje...a milkimo i ljubimo stvari od koje se udariuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 5260
18.2.2011 11:31:20   
Anoniman
vodila ga opet jutrosuser posted image tura opet se vracala anel dobio jos tonu sirupa i na inhalacijame je od danasuser posted image

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 5261
18.2.2011 11:33:36   
muzika28
par puta smo kao istukli sto, a onda sam skontala da je bolje da sto malo izružimo ( ružeći kažiprstom user posted image  ), kako bi jos bolje skontao da nesto ne valja kad mama ruži prstom user posted image , i da ne bi skontao da treba i ljude tuci ako ga nesto naljute... ali ... izgleda da je on ipak zapamtio ono da malo lupi sto, i preobrazba ne ide bas lako...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5262
18.2.2011 11:33:50   
tekja
da, i ovo "nasilje" je izrazeno samo prema meniuser posted image  (ne tucem ga, galamim i prijetim prstom i famnoznom recenicom - bit ce V. puc pucuser posted image )...pih, mislim da je fazauser posted image

Jul 20th

...just because it burns

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 5263
18.2.2011 11:35:06   
tekja
IZVORNA PORUKA: felix

vodila ga opet jutrosuser posted image tura opet se vracala anel dobio jos tonu sirupa i na inhalacijame je od danasuser posted image

felix, user posted image user posted image ...ne znam sta da ti kazem...

Jul 20th

...just because it burns

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5264
18.2.2011 11:36:16   
Anoniman
urin skupila al nisu primili jer petkom ne primaju moram u poned.odnijet joj jedva sam skupila, ja sam zombi hodam jedva nista nejedem umorna zeludac me boli , ..
Toliko se ovaj put ispatio dusa moja mila toliko je plakao na inh. da  sam sva se preznojila i ja i on.
Mozda nam se vratiio nas pocetak bronhitisa kaze tura ce biti 3.dana dok antb nepocne djelovati ...
Sav se slozio :-( nikako mu se neda nesto uzadnje vrijeme nikako

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 5265
18.2.2011 11:39:38   
ivanasa
jutro
nadam se da su nase drage i slatke bolje a mame smirene i odmorne..Kod nas je hvala Bogu proljev zaustavljen..juce malo bilo,kupim onaj hipp sok ors 200 i prestade..bas sam se i ja prepala..ma ne volim te situacije nikako al ko ih voli samo je neko vise smiren a neko kao ja..isprepadan grrrr...

jelena,i moj Filip je prije 3 dana poceo odbijati hranu,samo je htio petit,plazmu,kiflice eto samo da zvace,bali na sve strane siperak malo malo mokar i eto i proljev dobi a vidim da su mu desni crvene uhhh zubici izlaze tako da eto sto nece dusa da jede..ja se sokirala kad je poceo odbijati hranu,pa mu sve po dva puta pravila kontam ovo il ono mu se ne jede...

vidim pricate o tom udaranju...i moja je sveki svaki put kad se Filip udari (a njoj svaki al svaki put padne i lupi se) udarala sto,pod,komodu ma sve zivo..dosla jedan kuci ona ga cuvala on za uticnicu,ona se dreknu ne filipe on joj pridje i samar joj spuca..ja zabezeknuto stala jer je on kao curica ne znam odakle mu to..!!!!ona se podje smijati govori udari baku ne slusa baka i njemu sega...kad je nisam sa 17 tog bacila!!!!salim se al sam fakat poludila,te hajd opet pricaj djetetu i ponovo uci!!..ja ga uvijek poljubim kad se udari i stvarno nema obicaj djecu tuci,ma nema sanse on jadnicak samo trci za djecom i nosi svoje igracke..nadam se da se to nece promijeniti jer zaista ne bih voljela da bude grub i da se tuce..

Moj andjeo maleni Filip Noa rodio se 13.01.2010

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 5266
18.2.2011 11:39:45   
Natty
IZVORNA PORUKA: vjestica

potpisujem i ja tako radim dok moji i muzevi roditelji isto tuku predmet user posted image naravno mene to iznervira

< Poruku je uredio Natty -- 18.2.2011 11:40:22 >

...ko ne valja sebi,neće nikome...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 5267
18.2.2011 11:43:20   
Natty

ooo jadniče malo user posted image
ja maju inhaliram kod kuce tako da ju bar nemoramo vodati po bolnici ...mada ja mislim da je to viroza kod njega kad tura ne spada 3 dana,a i vidices ako se ospe po tjelu kad mu prestane tura onda je sigurno viroza.... evo malo bubamarica da sto prije prodje user posted image user posted image user posted image user posted image

...ko ne valja sebi,neće nikome...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5268
18.2.2011 11:43:26   
salmy

urin skupila al nisu primili jer petkom ne primaju moram u poned.odnijet joj jedva sam skupila, ja sam zombi hodam jedva nista nejedem umorna zeludac me boli , ..
Toliko se ovaj put ispatio dusa moja mila toliko je plakao na inh. da  sam sva se preznojila i ja i on.
Mozda nam se vratiio nas pocetak bronhitisa kaze tura ce biti 3.dana dok antb nepocne djelovati ...
Sav se slozio :-( nikako mu se neda nesto uzadnje vrijeme nikako

Dusa draga ljubimo ga puno user posted image user posted image user posted image user posted image da nam brzo ozdravi
I mi imamo turuuser posted image  ali ja sam gora od user posted image  ja odmah popijem apaurin i kontam sta dalje! idemo danas dr,pa vidimo sta jeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5269
18.2.2011 11:44:37   
Anoniman
Draga moja Felix....user posted image user posted image user posted image user posted image nedaj se...ljubi nam druga

ama i mene tj nas zna A. tuci, stipati i gristi...nikad nije to uradio nekom drugom...i ja smatram to fazom...mjerenje snage...prirodna pojava...cudno bi mi bilo da to nikad ne uradi...ipak smo i mi zivotinje

naravno da mu to ne dopustam i da mu skrecemo paznju kako to ne valja...a onda nas zagrli...pa mazi...i naravno da mu nikad ne bih dopustila da udari drugo dijete...a sto se tice otimanja igracaka i to...e tu mu pustam na volju...doduse prije toga posmatram kako se to dijete ponasa prema njemu...ako je neko senzibilno dijete trazim od A. da mu vrati igracku...a bogami ako je neki "haranbasa" pustim ih da se otimaju

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 5270
18.2.2011 11:46:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tekja

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

kako je anelko jutros...
felix jel ima ture jošuser posted image
a ako je viru draga moja antibiotik neće biti od pomoći puno kod spadanja ture...tako je to antibiotik na virus ne djelujeuser posted image

tekja nešto nisma upratil.a jel ima uplau uha i grla dijete...koje antibiotike pije...joj maca mala drži se za uho.user posted image

ma upalu grla hanady, pipkala sam mu oko usiju, ne trza se, al eto kad se zakaslje, onda se cuva za uhouser posted image , pijemo ceclor, pitam trebamo li raditi bris, kaze nema potrebe i to uvrijedjeno - da treba, vec bih ga uputilauser posted image ...a bogami ne vidim promjenu naboljeuser posted image

muzika, dobrodosli nam ti i bebac...i mene V. tuce, cupa, ujeda, onda se ja kao rasplacem, a on se pocne maziti i ljubiti me - u ustauser posted image  ja okrecem obraz, on negoduje...a milkimo i ljubimo stvari od koje se udariuser posted image
a i vi ste mi bolesni...misa muuser posted image user posted image user posted image user posted image da sto prije prodje

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 5271
18.2.2011 11:48:18   
sheri
IZVORNA PORUKA: dadada

Draga moja Felix....user posted image user posted image user posted image user posted image nedaj se...ljubi nam druga

ama i mene tj nas zna A. tuci, stipati i gristi...nikad nije to uradio nekom drugom...i ja smatram to fazom...mjerenje snage...prirodna pojava...cudno bi mi bilo da to nikad ne uradi...ipak smo i mi zivotinje

naravno da mu to ne dopustam i da mu skrecemo paznju kako to ne valja...a onda nas zagrli...pa mazi...i naravno da mu nikad ne bih dopustila da udari drugo dijete...a sto se tice otimanja igracaka i to...e tu mu pustam na volju...doduse prije toga posmatram kako se to dijete ponasa prema njemu...ako je neko senzibilno dijete trazim od A. da mu vrati igracku...a bogami ako je neki "haranbasa" pustim ih da se otimaju

pustim i ja, npr kad se Nora i Minja i Ajlin igraju, one i otimaju jedna drugoj igracek, ali se ne tuku. ali moju bebu je djecak, prvo gurao, onako, a onda ju zgurao sa stolice??? i ja luda sto sam reagovalauser posted image
doduse, ja sam haman po svim standardima loodauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5272
18.2.2011 11:51:50   
Anoniman
zaspo sam uzeo jastuk i zaspo,tako mi je ruzno neobicno sto nije ziv,horan veseo, dusa me boli kako se pati sad slabije jede od danas nije ni cudo koliko lekova samo ima piti sva se spetljam koji da dam ....
I ja sam na jutro apaurin popila da se zeludac smiri....
Nadam se da ce sve brzo biti iza nas ....Stvarno ova zima me dotukla vise....
Hvala svimauser posted image

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 5273
18.2.2011 11:52:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sheri

IZVORNA PORUKA: dadada

pustim i ja, npr kad se Nora i Minja i Ajlin igraju, one i otimaju jedna drugoj igracek, ali se ne tuku. ali moju bebu je djecak, prvo gurao, onako, a onda ju zgurao sa stolice??? i ja luda sto sam reagovalauser posted image
doduse, ja sam haman po svim standardima loodauser posted image user posted image user posted image

ma reagovala bih i ja
ima jedan mali u mom komsiluku...vec je ko od brda odvaljen, a stariji je od mog A. mozda pola godine...eto kad Andrej s svojih 13 i nesto kg. izgleda ko paucak prema njemu...taj mali uleti ko tornado na igraliste...a njegova mater samo stoji po strani i smije se komentarisuci...vidi ovog moguser posted image ...e vala ja svaki put branim A. od njega...ako je potrebnouser posted image

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 5274
18.2.2011 11:53:20   
Anoniman

zaspo sam uzeo jastuk i zaspo,tako mi je ruzno neobicno sto nije ziv,horan veseo, dusa me boli kako se pati sad slabije jede od danas nije ni cudo koliko lekova samo ima piti sva se spetljam koji da dam ....
I ja sam na jutro apaurin popila da se zeludac smiri....
Nadam se da ce sve brzo biti iza nas ....Stvarno ova zima me dotukla vise....
Hvala svimauser posted image

idi nesto pojedi ...nemoj da i ti lipsas...moras sada snage imati

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  209 210 [211] 212 213   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  209 210 [211] 212 213   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Odjeća, obuča, igračke
trudnica

Da li biste podržali inicijativu preko Ringeraja portala za sakupljanje igračaka i dječije odjeće/obuće za djecu čiji roditelji nemaju dovoljno novca za iste.

Da (76%)

Da, već imam dosta stvari (8%)

Ne (3%)

Ne, jer već dajem na drugom mjestu (13%)

Broj svih glasova: 99

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *