Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Mislim opcenito na alergijske reakcije na bilo koju vrstu hrane... Ne bojim se dati Lani bilo sta da proba, ali licno ja...ili mm ali dok sam ja tu ...
Mislim opcenito na alergijske reakcije na bilo koju vrstu hrane... Ne bojim se dati Lani bilo sta da proba, ali licno ja...ili mm ali dok sam ja tu ...
jedino cega se ja bojim su gljive . I to ne planiram davati i onda nerazmisljam o tome jer kazem necu davati Ovog ostalog se ne bojim Sve i Svasta dajem da proba . Ako mu se svidi, ja ne volim recimo jaja sa porilukom A. voli Jutros sveki pravila svekru jelo A. sisao i jeo snjim fuj ja to ne volim....
Mene zanima kako se mogu manifestovati reakcije, tipa osip, temperatura....(ovo lupam)....cisto da mogu pratiti.... Dosada hB nije imala ni na sta reakciju pa ne znam.... Mozda se javi neko ko se razumije u to....
Mene zanima kako se mogu manifestovati reakcije, tipa osip, temperatura....(ovo lupam)....cisto da mogu pratiti.... Dosada hB nije imala ni na sta reakciju pa ne znam.... Mozda se javi neko ko se razumije u to....
eto ja te ne razumijem cccc ma znam sta hos da kazes bolan bolan... Al neznam ti odg za osip ..... Dosad smo sve jeli i proslo je dobro....
pa ja jede sve sem gljiva ....... Ma nezamaraj se stim haja dosta sam brigu mucila dok je manji bio ono tipa smijel ovo nesmijel ovo kako cu ovo , dicu ono......bla bla...... Poslala sam ti pp na fb et da znades neradi mi ovdje pp !!!
Lady moze doci do osipa, onda gusenja usled oticanja sluznice grla i usta i temperature kao kulminacija na to. Sve je individualno od osobe do osobe i od namirnice do namirnice, na neku osobu ista namirnica moze da izazove razlicitu manifestaciju alergije nego na drugu osobu koja je isto alergicna na istu tu namirnicu.
Jagode mogu da izazovu reakciju alergijsku i kod osoba koje nikad nisu na njih bile alergicne i koje su ih konzumirale i ranije, ustvari vecina sumskog voca. Tako da danas mozes da pojedes jagode i nista ne bude, a sutra da pojedes i da dobijes alergiju...isto je to kao sa penicilinskim preparatima. Zato se ne preporucuju jagode djeci do godinu dana jer nemaju dovoljno razvijen odbrambeni sistem i mali spektar lijekova se moze dati u slucaju alergije... mada meni cudno ali evo i paracetamol prave sa jagodom i dosta drugih sirupa, pa i ta jagoda u paracetamolu moze izazvati alergiju, znam par slucajeva.
Ma tako sam i pretpostavila ali nisam htjela pisati dok se neko ne javi.....
Jednom se Lana bila osula po ramenima i mrvicu po ledjima i od mm rodica mi rekla da je pratim da li se "penje" osip prema vratu i glavi, da u tom slucaju ne daj Boze moze doci do gusenja.... (med. je sestra), ja nisam znala od cega kad sam vidjela da se brzo povukao skontala sam da je od znoja, nist drugo Tnx....
A ovo za jagode, moja rodica od voca jede samo bananu ali jednom u 10000 godina...znaci voce apsolutno ne jede, eto znaci skoro pa nikako...i jedne godine proba jagode, ma super, svidjele joj se pravo, zamirisale joj iz baste...tako nekoliko puta i onda jednom samo sva se osula - alergicna , morali smo joj se smijati a i ona je, jedino voce koje bi mogla jesti (tj koje joj se svidja) ona alergicna
Ja ko fol stavila zastitu za ladice a moj se usutio,ja usla on fino skino i sjedi na podu i jede kinder cokolade.Skonto da tu stoje a papira oko njega more
joj da mi je mobitel da je uslikam nisu joj mogle obe štikle stajati nego joj spadale pa se pomirila s tim da ima jednu dok sjedi, ali ukrivo, jednu nogu pružila da joj visi preko kauča i sa noge visi štikla.
jesu sega.... Moja ne nosi obucu ali zato iz hodnika sve jednu po jednu donosi u dnevnu (to je par koraka ) i slaze....pa ih onda vraca i tako bi po 100x da ne zatvorim vrata...
super. Kod nas osip po guzi , a 3 nabubrila tj vec danimaaaaa crvena a jos nista .... Svaki put mazem guzu bepantenom....Bas mu se osulo izmedju noni tj .cune
lady za zubić Ima li one tajre da mi odgovori na pitanjce ,ja cijeli dan ćurim i sve čekam da odgovori a nje nema felix nadam se da će osip brzo proći,maži i maslinovim uljem to isto pomaže dobro
Kako su se ove mostarke ucutale...ccc.... ni jedna da prijavi ovoj trudnici da su dole pristigle tresnje , maloprije mm zove kaze hoce poljubac za 5kg tresanja ma reko dobices i sex samo ponesi , joj meni voda na usta jedva cekam kad ce doci.
Planiram sljedeći tjedan ga odvest na onu vakcinu sa 18 mjeseci što ide ako sve bude uredupa me baš neki strah uhvatio,nego koliko se sjećam da tajrina R nije stigla ju primiti do rođendana,i šta onda jel bude kakvi problema,tajra kad stigneš please odgovori???
Evo me... Dok iscitam sta ste pisale
Marincii Svratila sam ja poslije rodjendana do Doma zdravlja da pitam trebam li je dovesti. Pedijatrica kaze da trecu dozu (to je ona vakcina sa 18 mjeseci) ne daju nakon drugog rodjendana, ali da je ona zasticena i sa ove dvije doze...
Nama je ostala i neka komponenta one vakcine sa 6 mjeseci, a to nam je rekla da dodjemo nekad ljetos kad djevojcica bude potpuno zdrava...
Ako tebe kazu nesto drugo, javi mi...