|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Široko povijanje
8.8.2008 12:09:48   
Amrino
Ja nisam siroko povijala. Sve je hvala Bogu super.



_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Široko povijanje
8.8.2008 13:14:39   
mišur
Ja sam skinula kad je Luka napunio 4 mjeseca, i to po savjetu dr.
A skinula sam i ranije, čim su počele vrućine, preko dana, a naveče sam mu stavljala.
Međutim, dr nam na kontroli kukova rekao da je sve ok, i da skidamo čim napuni 4 mjeseca.
I ja odmah skinulauser posted image user posted image Jadno dijete, bilo mi ga je žao gledati tako umotanog

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Široko povijanje
8.8.2008 13:33:03   
hanabanana
Sa prvom povijala, sa drugom niti jednom nisam stavila široki povoj.
Dijete se ili rodi ili ne rodi sa deformacijom kuka.
I još bitnije, pedijatri nisu relavantni za davanje savjeta oko kukova, ortopedi jesu.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Široko povijanje
8.8.2008 13:37:55   
Anoniman
ni ja to ne radim... 

(odgovor članu hanabanana)
  Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Široko povijanje
8.8.2008 14:36:43   
mamin sin
NA vjezbama patronazna rekla ne treba, kuci patronazna rekla stavljaj, pedijatrica (do4. mj) i dr na snimanju kukova (do 6. mj) rekao stavljaj...user posted image Svi razlicito..
Helem ja sam stavljala dok nismo snimili kukove, a onda samo navece... Bila je zima  a po ovim vrucinama ne znam bih li stavljala...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Široko povijanje
13.8.2008 11:26:38   
malo_e
Mene isto nervira ova dilema oko za mene jako bitne stvari (sve sto je u vezi sa zdravljem moje bebice je jako vazno).
Na vjezbama za trudnice sestrica je vise puta naglasila da, ako se kaze siroko povijanje - to znaci samo pampers, jer on kao sadrzi ono sto je potrebno - razdvaja nogice i steze preko stomaka. Cak sam je ja priupitala treba li dodatno jos tretra pelena preko pampersa (jer sam vidjela rodicu da tako radi) ona kaze NE, jedino ako dr ne kaze da treba. Isto tako na vjezbama je naglasila da se sad ne rade vjezbice, jer je bilo puno deformiteta, kao mame nisu radile vjezbice kako treba.
U porodilistu su je povijali samo pampers. Pedijatrica je pregledala i rekla siroko povijanje, znaci samo pampers, nikakve vjezbice mi nije pokazala.
Pitam ja i patronaznu za siroko povijanje - kaze mi ona da su podijeljena misljenja, kaze nema potrebe, pogotovo sad kad su vrucine, al eto mogu ako hocu navece joj staviti i tretra pelenu preko pampersa.
Odem ja i kod ortopeda na kontrolu nogice, kad tamo onaj sto snima kukove pita me kako je povijam, i ja kazem tako (samo pampers), on mi kaze - nije to siroko povijanje. Kaze da kukovi kod djece koji se povijaju siroko sa tetra pelenama i samo sa pampersom mogu imati zdrave kukove, al se po nekim parametrima primijete razlike. I pokaza on meni kako da stavljam - idu 3 tetra pelene!!!Jedna naprijed, druga pozadi i treca na trokut. Kad sam dosla kuci i posla da sve to stavim - na moju malu curicu koja je rodjena sa 2,5 kg to je bilo previse. Zato sam stavila jednu koju sam savila izmedju nogicu pa sluzi umjesto dvije, i jednu na trokut joj stavim. Ali ona se unervozi, vruce je ipak, tako da ne stavljam to uvijek - navece i nekad po danu.
Sestra je u Njemackoj rodila, i njen mali ima vec godinu dana. Njoj su savjetovali samo pampers, i ona je tako i povijala. Mali je hB super, nedavno bio na kontroli - sve ok, kukovi isto.
E sad sta covjek da radi? Ja imam zakazanu kontrolu kad mala bude imala skoro 2,5 mjeseca, pa vidjecemo...


_____________________________

19.07.08. moja pahuljica, moja princeza - ILMA

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Široko povijanje
13.8.2008 11:59:14   
HINDA
Siroko sam povijala obojicu sinova, jer su mi u bolnici na izlasku kuci pokazali kako i rekli da trebam raditi to do prvog pregleda kukova a to je kada beba bude 2 mjeseca, prvo pampers dvije velike pamucne pelene po duzini se sloze i onda ''svedska''pelena koja ima na sebi vezice da se zaveze. Na kontroli je bilo sve u redu i rekla mi je doktorica da je dovoljno i da ne trebam vise povijat. Iz znatizelje sam se raspitivala kod doktorica zasto je ovo povijanje suprotno onom sto su radile nase mame i zasto se ovako siroko povija samo na ovim prostorima, popriloicno odgovori su bili jednaki, kazale su sljedece na prostorima bivse Jugoslavije kasno se pojavio ultra zvuk kukova i otkrio da mi imamo poteskoca sa kukovima upravo zbog povijanja sto se prenosi sa generacije na generaciju, nisam zavrsila medicinu ali mi je logicno nas su stezali a ovo povijanje rasiruje, cista suprotnost. e upravo zbog tog prijasnjeg povijanja mi cemo trebat jos dugo stavljat siroko povijanje, kako bi kukovi dosli na svoje jer nigdje u svijetu nemaju toliko poteskoca sa tim kao mi. Ja znam da doktor moze pogrijesiti ali sam takog misljenja sto mi kaze da je dobro za moje dijete tako i postupim, hvala Bogu sve sto su mi rekli dobro je bilo za moju djecu.

(odgovor članu malo_e)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Široko povijanje
13.8.2008 12:08:18   
jasmina_mm
ja sam svojoj bebi stavljala siroko povijanje do petog mjeseca ali je bila zima i nije mu smetalo, evo gledam kod kolegice cijoj je bebici mjesec dana ona ne stavlja jer je vruce, a meni i u opusnom pismu pise "savjeti za roditelje: siroko povijanje i dojenje" - ali u pravu svi sve je to od osobe do osobe
pozzz

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Široko povijanje
13.8.2008 12:10:31   
mamina cura
Bolje je stavljati nego ne, za svaki slucaj. Kad vidite bebe u kaisevima za ispravljanje kukova nece vam biti svejedno. A pampers je kao papir, nema sanse da drzi noge u pravilnom polozaju a da zateze stomak to je besmislica - ma nisu one djabe sestre, svi znamo da se bebe ne smiju zatezati u stomaku tj da pelena mora imati barem dva prsta lufta. A te sestre ne znaju ni za ove nove platnene pelene.
A mislim da ne treba stavljati tri tetre, samo dvije i svedska za lakse vezanje. A da djeci ne bude vruce koriste se pelene za siroko povijanje - naravno platnene.

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu HINDA)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Široko povijanje
13.8.2008 12:21:43   
anitaMO
ja svojoj nisam stavljala,kukovi su joj u redu.a ako budem drugo imala djete sigurna sam da cu mu stavljati siroko.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Široko povijanje
13.8.2008 12:41:54   
mamina cura
user posted image

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Široko povijanje
3.9.2008 21:44:35   
saba
A meni je ortoped preporučio široko povijanje do 6. mjeseca. Iako je nalaz bio savršeno uredan!

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Široko povijanje
4.9.2008 14:15:42   
mivica
kad sam isla na vjezbe za trudnice, sestra je rekla da su navodno curice sklonije deformitetu kukova te da je pozeljno povijati ih siroko do pregleda kukova, a djecacima ne treba vise siroko!!! Medjutim ja sam mog malog Bakira povijala do prve kontrole kukova, ali samo navecer, jer mi je preko dana bilo suvise toplo, pa ga nisam htjela dodatno srkletit. I ja sam ga vodila ortopedu na snimanje, rekao je da je sve ok i da nema potrebe vise za sirokim povijanjem hB!!! user posted image

_____________________________

Bakir, 21.06.2008.

(odgovor članu saba)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Široko povijanje
5.10.2008 12:02:53   
majaaaa
Stvarno,covjek ne zna sta da radi.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Meni niko nije rekao da trebam,bar doktora sto se tice.Dvije mame su mi rekle da su radile,a niko drugi nije.
Bile smo na kontroli i dr.je samo pregledala kukove,a nista nismo snimali i mislim da se to kod nas i  ne radi.Mozda,samo kad nije uredu pa salju,a ovako samo pregled.BAS sam zbunjena .Moze se praktikovati siroko povijanje,ali nekako mi veliko i cinimi se da bebi nije udobno.Stvarno nema pojma da li poceti stavljati ili ne?user posted image user posted image user posted image
Valjda bi nam rekla da nesto nije uredu??  

_____________________________

Dzana:)
13.09.

(odgovor članu mivica)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Široko povijanje
5.10.2008 14:10:02   
bebbe RR
Kada sam ja rodila svoju prvu kcerku, prije vise od 13,5 godna, i ljekari su predlagali siroko povijanje, i u svoj literaturi je bilo objasnjeno. Sada ga nigdje nema, niko ga ne pominje, a vidim da u ponekim knjigama cak predlazu ono starinsko povijanje, navodno se bebe osjecaju stjesnjene kao u materici i to im godi... Pa budi pametan... Ovaj put stvarno nemam predstave kako cu i sta cu. Razne mame s kojima se ovdje srecem su od svukuda i puno ih nikada nije ni culo za metodu sirokog povijanja....

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu majaaaa)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Široko povijanje
13.10.2008 17:39:53   
Skvo RR
Ja radim siroko povijanje, preko pampersa stavim jednu pelenu i eto....za svaki slucaj...

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Široko povijanje
15.10.2008 14:01:58   
Okarica
I ja radim široko povijanje, sa jednom tetra i jednom švedskom pelenom preko Pampers pelene.

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Široko povijanje
17.10.2008 10:33:37   
jupajdi
Mi smo juče bili na snimanju kukova i sve je OK hB. Tako da smo odmah prestali široko povijanje.
Sada smo komotnije i moći će nam neke stvari koje do sada nisu mogle od bebelih guza + pelena user posted image

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Široko povijanje
31.10.2008 11:37:05   
senoenamine
ja sam svoju curicu nosila prosli cetvrtak na UZV kukova i dr je savjetovao siroko povijanje.Sa bebicom je sve ok i rekao kontrolu da uradimo za 2 mj.Do tad je nisam povijala niti je dr pedijatar savjetovao a bili smo vise puta na kontrolama zbog prehlade.Sada je povijam ali samo preko dana,u sobi je jako toplo pa joj skinem nevecer a i spava bez povoja.Povijacu je nekih mj dana a onda cu prestati tako sam radila i sa prvom bebom.

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Široko povijanje
9.11.2009 11:09:58   
samricak
kako povijate vase bebe? tetra pelena plus svedska, ili samo terta pelena na trokut? ja pitala patronaznu kad je dolazila ona samo savi tetra pelenu na trokut, jedan kraj kroz nogice a dva oko kukova i to je to, nije ni spominjala svedku ili vise tetra pelena od jedne. ovdje sam vidjela kako vi to radite pa je i ja ponekad povijem sa svedskom pelenom, nekad znaci na jedan nacin, nekad na drugi.

i koiko dugo vam je beba u povoju u toku dana? ja je drzim 6 - 10 sati dnevno zavisi kako je raspolozena, nekad po noci nekad po danu, nikad cijelih 24 sata.

(odgovor članu senoenamine)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Široko povijanje
9.11.2009 11:15:31   
Pretty mamma
Samričak,
povijala sam kao i ti, mada sam prvih 7 dana sa švedskom. Kad mi je bila druga patronažna, rekla je da je tako u trokut sasvim dovoljno i tako sam nastavila sve do kraja prvog mjeseca i to je to. Cijeli dan je bila tako povijena.

_____________________________

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu samricak)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Široko povijanje
9.11.2009 11:18:15   
marinčii
meni pedijatar rekao da nije potrebno raditi široki povoj ako se nose jednokratne pelene,ja i nisam pošto nam nisu rekli da treba,a mojoj jetrvi 3 mjeseca prije mene rodila u istom rodilištu reklili da radi user posted image

_____________________________

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Široko povijanje
9.11.2009 12:26:33   
bebbe RR
Evo, samo da sa vama podjelim nešto - moja prijateljica koja je rodila sina u januaru ovdje, u Sloveniji, dobila je od pedijatrice savjet da obavezno siroko povija. Maleni sada blago zaostaje u motoričkom razvoju, te su mu potrebne fizikalne terapije i tamo, na institutu su joj svi fizijatri i tarapeuti rekli da je metoda širokog povijanja prevazidjena, da od nje nema nikakve koristi, te da je, u njenom primjeru, široko povijanje doprinijelo problemima u tjelesnom razvoju, jer dječakovi trbušni mišići nisu očvrsnuli radi te metode... 

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Široko povijanje
9.11.2009 12:46:59   
hanabanana
Možda je tome doprinjelo njeno pogrešno primjenjivanje širokog povijanja.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Široko povijanje
9.11.2009 12:52:07   
_melina_
Kada je rijec o povijanju ja nisam siroko povijala... mada znam da neki pedijatri savjetuju da se siroko povija a neki ne... 

_____________________________

Nase Malo Sunce 1.10.2009.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *