|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: kad se beba zagrcne
4.12.2008 11:48:38   
makana
stisnuti malo nosić, ne baš naglo dizati već okrenuti na stomačić i blago lupkati po leđima

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: kad se beba zagrcne
4.12.2008 12:14:07   
bebano
Hvala Makana.
Uh vidis ja sam ga bas naglo digla jer sam se prepala, pa od straha. Znaci ipak djeluje to kada se zacepi nosic. Ja sam mislila da je to samo kada se djete zakocene.

_____________________________

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))


(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: kad se beba zagrcne
4.12.2008 12:48:01   
Emina*
Ma svaki put, jer na taj nacin, beba proguta ili zrak ili pljuvacku,
u tvom slucaju, i pocne normalno da dise na nos....

_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: kad se beba zagrcne
4.12.2008 12:57:06   
HanaBana
Ja sam istih "problema" imala sa Hanom. Metoda "zacepiti nosic" najbolja ubjedljivo. Slobodno to uradi nemas brige i to svaki put kada se zagrcne. Ja sma Hani to radila po 10 puta kod samo jednog jela, bez obzira kakva je rupica na flasici.

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: kad se beba zagrcne
4.12.2008 13:38:44   
bebano
Hvala puno zenice, odmah mi je lakse.

_____________________________

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))


(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: kad se beba zagrcne
4.12.2008 15:39:51   
Anoniman
Hheheh moja se isto tako znala zagrcati ja premrem od straha i ja sam svoju sa strahom hranila,onda mi je kolegica rekla da joj kupim nukovu flašicu koja ima sisač sličam majčinoj dojci (ima u DM-u) i kada sam joj počela davati iz te flašice nije se nikada zagrcnula,ali i prije te joj je bila nukova ali drugačiji sisač,eto probaj pa vidi ali dosta žena mi je reklo da se djeca u toj dobi znaju zagrcnuti.

(odgovor članu mamina princeza)
  Neposredna veza do poruke: 31
   RE: kad se beba zagrcne
6.12.2008 9:24:47   
bebbe RR
E, zene moje, vi ste super. Mojoj Emi je 11 dana, i posto joj ponekad zmuzam mlijeko i dajem na Aventovu flasicu s dudicom broj 1, zna mi se desiti da se zagrcne, sto me prestravi. Razmisljala sam postoji li duda sa jos manjim otvorom. Ali, evo, utjesiste me vi ovdje sa svojim savjetima. Nocu je hranim na flasicu, jer sam pospana i bojim se da ne zdrijemam i ugnjecim je svojom ogromnom dojkom, ali svaki put kada se ona zagrcne meni srce stane. Drago mi je vidjeti da to nije nista neuobicajeno i da samo treba stisnuti nosic. 

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: kad se beba zagrcne
6.12.2008 10:45:00   
Visnja RR
draga bebbe samo pazi to hranjenje na flasicu moze da bebicu navikne na flasicu a odbije od sike...
moj savjet je da je i nocu dojis ali da se ustanes iz kreveta i dojis u sjedecem polozaju...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: kad se beba zagrcne
6.12.2008 12:55:15   
Ilhana RR
nisam citala sve postove i neznam dal je neko vec napisao ali kad se dijete zagrcne nesmije se lupkati po ledjima. Ja sam prije mjesec dana isla kurs prve pomoci za bebe i to su nam spominjali nekoliko puta. Lupkanjem samo zaustavljamo njihov kasalj i pokusaj da sami to "izbace" i onda im se to vrati ponovo u grlo.

Sta treba raditi kad se to desi je puhnuti u usta djetetu i na taj nacin ono treba da nestane i da beba sama pocne da dise. A netreba ni puhnuti puno, dovoljno je kao kad kazes Pooh za Winnie the Pooh.

Neznam dal ste me skontali, slaba sam u objasnjavanju al eto to je to user posted image

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Kad se beba zagrcne
30.1.2011 20:42:28   
Mya_81 RR
Prenos postova

IZVORNA PORUKA: Nrla
Zasto se moja beba cesto zagrcne kad doji? Da li je to propratna pojava beba je stara 10-tak dana!!!?


IZVORNA PORUKA: marinčii
nrla i nama se to dešavalo n apočetku,valjda zato što sam imala previše ,mlijeka ili je išlo jako pa oni to ne mogu tako brzo sisati i onda se zagrcnu,s vremenom to prođe kako budu veći i jači ,ne brini se


IZVORNA PORUKA: Hanady RR
halapljiva beba

ako dojiš bebu prvi mlaz koji povuče sa dojke malo izmuzaj pa ponudi dojku opet...vjerovatno imaš puno mlijeka pa malena beba ne može da osvoji a gladna je.Sve će se to ustabiliti kasnije kad se uspostavi pomuda i potržnja pri dojenju.


IZVORNA PORUKA: bebbe RR
Nrla, i moja se je beba kada je bila mala često znala zagrcnuti kada je dojila. Mene je to jako plašilo, toliko da sam prva dva mjeseca izdajala mlijeko za noćne podoje, ali kasnije se je uredilo. Uglavnom, kada se zagrcne samo je ispravi, da  lijepo udahne, i, vjerujem da ce sve biti u redu.
Pusa tebi i tvojoj maloj bebi!


IZVORNA PORUKA: Nrla
Mene to jako plasi, a on nakon podaoja nece ni da buljucen ili jako rijetko to uradi? 


IZVORNA PORUKA: Lalana
Nrla to je sasvim normalno, ja cak nisam nista poduzimala ono samo ispljune kad proguta previse.
A to sto ti nakon podoja ne bljucne i ne treba, treba samo drzati bebu sve dok ne podrigne, ja sam cak cekala i 2-3 podrigivanja pa tek spustala bebu jer sam se bojala grceva.


IZVORNA PORUKA: Nrla
Hehe on i to ne radi...pa poslje stuca? Mada ga drzim dugo ali nista


IZVORNA PORUKA: marinčii
da vrlo važno je da je digneš posle podoja i malo tapšaš po leđima da podrigne i onda će je manje mučiti pupa,a znam da se plašiš uf ja sam prva dva mjeseca uvik morala biti s nekim dok sam dojila jer me bilo strah da budem sama kad se zagrcne a ja sva van sebe,al sve prođe čim bebica malo ojača i prestat će zagrcavanje


IZVORNA PORUKA: Lalana
Nrla vjeruj ja sam znala drzati i sat vremena i lupkati blago po ledjima i uvijek podrigne prije ili kasnije.


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Nrla, probaj je dojiti tako da se u trenutcima kad počne taj prejaki mlaz koji je zagrcava ti malo povučeš u nazad (kao da se naslanjaš) da beba dođe iznad dojke, ti u polusjedećem položaju, a beba na tebi. Ili da kad počne zagrcavanje odmakneš bebu i pustiš mlaz da izcuri u npr. tetra pelenu pa vratiš bebu. Beba je malena, ne sekiraj se to će se regulisati, beba će naučiti kako da se bori sa tim. Kod nas je baš bilo skoro davljenje, ali sin nije popuštao  . Ubrzo je skontao sam da pusti kad prejako krene, i tako sam mlijekom isprskala gotovo cijelu kuću 


IZVORNA PORUKA: MarinaDK
Mom malenom je sutra mjesec dana i zna se zagrcnuti ponekad, a ja se takodje bojim, kako neko rece prije mene halapljiva je beba, po noci se budi 2 puta pa izgladni pa kad se docepa sike ne pusta...Dojim ga dokle hoce da jede ali par puta se desilo da se naguta puno vazduha i kad ga podignem da podrigne, taj vazduh toliko navali odozdo iz stomaka cini mi se kao da dva tri puta podrigne odjednom i on se prepadne...Desava li se to i kod vas????


IZVORNA PORUKA: disam
I meni se desilo par puta da mi se beba zagrcne jer sam imala puno mlijeka pa valjda kad krene nije mogla da proguta toliko mlijeko.ali interesantno da mi se prvi put zagrcnula kad je imala 25 dana ali to je bilo grozno ostala je bez daha ja sam mislila ugusi se,na srecu tetka je bila tu pa je lupkala po ledzima i dosla je sebi.drugi put sam bila sama i bilo je uzasno jedva je sebi dosla ja sam cijeli taj dan bila u panici.Poslje sam za svaki podoj izvlacila na pumpicu malo mlijeka tako da onaj prvi mlaz izidze i vise mi se nije desavalo.to su mnogo ruzne situacije ali desava se.Moja bebara skoro pa nikad nije bljuckala poslje podoja,a kad se tek rodila mnogo je stucala.doktorica mi je rekla da je uredu i da stuca i malo kaslje jer se nagutaju plodne vode.


IZVORNA PORUKA: mamaajna
moja ima 6 mjeseci pa se jos uvjek zagrcne,to je samo halapljivost,vuce ,vuce,dok ne izgubi dah.kaze mm da cu ja nju klepati po ledzima do udaje


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Kad se beba zagrcne
30.1.2011 21:24:01   
Lulu_08
Ja nisam nikada reagovala na bebino "grcanje". Od pocetka sam je pustila, naravno pod nadzorom, da se sama "izbori". Ovo cisto iz straha i predostroznosti da se nece u nekom trenutku zagrcnuti a da ja nisam prisutna, te da se nece sama znati izboriti. Halapljiva je bila, te se u pocetku cesto znala zagrcnuti pa poslje i stucati, ali to je samo od sebe proslo nakon sto je ona naucila pravilno dojiti. Hocu reci, samo je proslo od sebe.

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Kad se beba zagrcne
17.2.2011 12:37:45   
lejla80
Evo čitam vaše postove i tek sad sam u dilemi šta da radim u situaciji kada se beba zagrcne..Jedni govore okreni bebicu prema dole i tapši je po leđima..drugi opet kažu podigni je gore, te nemoj ni slučajno tapšati....te začepi joj nosić..uh ...baš sam zbunjenauser posted image
Inače ja imam problem sa ovim grcanjem jer moja se beba skoro svaki put kada doji zagrcne. Do sada to nije izgledalo strašno jer on dođe sebi vrlo brzo,čak i prije nego ja odreagujem,malo se isplače jer se valjda jadničak  prepadne i onda ponovo nastavimo sa dojenjem, međutim sinoć je to malo duže trajalo...živa sam se isprepadala tako da evo danas ga dojim sa velikim strahom da se to opet ne ponovi i svaki put se redovno isplačem user posted image user posted image user posted image
Eh..sad ove mame koje imaju iskustva sa čestim grcanjem..pomagajte
U kojem položaju treba ostaviti bebu da se sama izbori..pokušala bih i to??

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Kad se beba zagrcne
17.2.2011 12:41:46   
marinčii
lejla znam kako se osjećaš,prošla sam isto ja dosslovno nisam smjela biti sama kad bi ga dojila skoro 2 prva mjeseca,i stalno sam bila u nekom strahu al dobra vijest je da će toprestati kako beba raste ..nadam se da će i kod vas to brzo proći i da ćete bez straha moći uživati ..

_____________________________

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Kad se beba zagrcne
17.2.2011 12:44:24   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: lejla80

Evo čitam vaše postove i tek sad sam u dilemi šta da radim u situaciji kada se beba zagrcne..Jedni govore okreni bebicu prema dole i tapši je po leđima..drugi opet kažu podigni je gore, te nemoj ni slučajno tapšati....te začepi joj nosić..uh ...baš sam zbunjenauser posted image
Inače ja imam problem sa ovim grcanjem jer moja se beba skoro svaki put kada doji zagrcne. Do sada to nije izgledalo strašno jer on dođe sebi vrlo brzo,čak i prije nego ja odreagujem,malo se isplače jer se valjda jadničak  prepadne i onda ponovo nastavimo sa dojenjem, međutim sinoć je to malo duže trajalo...živa sam se isprepadala tako da evo danas ga dojim sa velikim strahom da se to opet ne ponovi i svaki put se redovno isplačem user posted image user posted image user posted image
Eh..sad ove mame koje imaju iskustva sa čestim grcanjem..pomagajte
U kojem položaju treba ostaviti bebu da se sama izbori..pokušala bih i to??



moja obojica su bili halapljivi pa su se znali zagrcnuti, ja sam ih dizala u uspravan polozaj i blago ga tapsem po ledjima (ne jako da on dodje do zraka.kad ga izvrnes naopako dijetetu sva krv krene prema gore pa se moze jos vise prepasti,a i ti s njim.ja to nisam nikada radila.jedino kad bi nesto progutao da mu izvadim, ali to nije nikada hvala Bogu.i bez panike za bebu je najbitnije u svakoj situaciji da si ti mirna i on ce biti puno mirnije.oni svaku majcinu uznemirenost osjete vjeruj .


_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Kad se beba zagrcne
17.2.2011 13:38:37   
lejla80
Hvala vam..evo vidim i to prođe nakon određenog vremena pa se iskreno nadam da će tako biti i kod meneuser posted image ..pokušaću sve pa vidjećemo šta upali  ...evo sad sam negdje pročitala da pomogne i kad se bebi podigne jedna ručica pa možda i to upali

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Kad se beba zagrcne
8.3.2011 0:17:16   
lili1905
Kod moje malecke je uspijevalo kada bih joj stisnula nosic i brojala 1,2,3 ..nije djelovalo ako bih samo stisnula i pustila . user posted image Posle tog nikad mi se nije desilo da se toliko zagrcne da trebam da je lupkam po ledjia , automatski sve prolazi istog momenta jer bebe ne znaju da disu na usta pa sadrzaj progutaju i nastavljaju da disu u suprotnom udahnu i vazduh i tecnost.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Kad se beba zagrcne
8.3.2011 0:42:45   
Simran
I moj malac je bio halapljiv pa nije bilo hranjenja u kojem ga ja makar dva puta u toku dojenja nebi podigla...I ja sam kao što reče MALA1994 podizala svog malca i blago ga par puta potapšala po leđima,ali mi se atko jednom desilo u bolnici dok smo ležali,a doktorica je se zadesila u viziti (malac je bio star nekih 2 mjeseca ) i u tom trenutku kada sam ga ja podigla doktorica ga je blago uhvatila za nosić i cvrcnula...Kao da mu skrene pažnju jer se bebe pretežno prepadnu jer ostanu bez zraka.Od tada i ja to primjenjujem i svaki put upali i on se u sekundi smiri,čak i sada ako se slučajno zagrcne dok pijucka vodu iz čaše,a 5 mu je godina.....Pa probajte ne košta ništa user posted image  a možda i kod vas upali user posted image

(odgovor članu lili1905)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Kad se beba zagrcne
15.2.2013 22:14:37   
aidicaa
Drage moje zene, drago mi je da postoji ovaj forum a narocito ova stranica user posted image
Puno mi bi lakse kako iscitah vase postove...
Moja malena se prvi put zagrcnula kad je imala samo nedelju dana, uh kako sam se bila uplasila, skroz se bila izgubila, sreca te je moja mama bila sa mnom, ja ne znam sta bih uradila jer su mi se i noge i ruke tresle. Od tada se zna cesto zagrcnuti. Sada ima nesto vise od mesec dana i nadam se da ce i to zagrcavanje ubrzo nestati....

_____________________________

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Kad se beba zagrcne
16.2.2013 11:31:37   
reallove
Moj Ameen se znao cesto zagrcnuti..mene je bas bilo strah toga,pa sam uvijek trazila nekog da mu daje caj,vodu u pocetku..kada se zagrcne samo stisnuti nosic...

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu aidicaa)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Kad se beba zagrcne
16.2.2013 11:47:46   
bebaa
nisam imala takav problem ali sam i ja cula da ga treba potegnuti tj. zapusit mu nosic...i bebu i dan danas hranim u polulezecem polozaju na krilu...mozda se zato ne zagrcne...probaj...

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Kad se beba zagrcne
16.2.2013 11:54:40   
aidicaa
I ja je uvek hranim u polu lezecem polozaju, ali eto desi se da se zagrcne. Nije mi sve jedno kad se to desi, narocito kad sam sama.
Verovatno ce i to proc dok malo ojaca...

_____________________________

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Kad se beba zagrcne
16.2.2013 11:57:34   
reallove
Ma proci ce samo nemoj da panicis..isto mi je bilo,kazen ti,nisam mu smjela davati vodu ni caj...

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu aidicaa)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Kad se beba zagrcne
16.2.2013 12:10:33   
aidicaa
Reallove od koliko meseci je prestao da se zagrcne, secas li se

_____________________________

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Kad se beba zagrcne
16.2.2013 12:39:05   
Bebica11
aidice i moja malecka se zagrcavala cesto, istraumirala sam se milion puta, jednom sam je cak naglavacke okrenula, jer nije odmah prodisala, i tad sam se najvise prepala...al i nju sam prepala...ona se smirila pa nisam znala ni jel dobro il nijeuser posted image

a inace sam je samo blago naginjala naprijed i pustila da sama prodise,

eh JA SAM SKONTALA DA MENI NAGLO POTEKNE MLIJEKO KAD je SJEDECI DOJIM ili ono na lakat naslonjena, pa sam dojila LEZECI i to bas da legnem da nije sika nageta i MANJE SE ZAGRCAVALA, probaj,

eh tek kad je imala 4-5mj onda se to nije vise desavalo

_____________________________

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu aidicaa)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Kad se beba zagrcne
16.2.2013 13:01:35   
aidicaa
Bebica11 i mi smo jednom bili u takvoj situaciji i da Bog da se ne ponovilo vise. Bas sam se bila uplasila user posted image
Probacu da je dojim u lezecem polozaju, mada ima vec tri sedmice kako sam pocela sa dohranom jer nemam puno mleka, tj. u jednu siku imam previse a u drugoj skoro nista, pa mi je bebica stalno plakala. Inace cesce se zagrce kad je sisam nego kad pije iz flasice, ali je prava halapljivica pa verovatno i zbog toga se zagrcne!?

_____________________________

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *