|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
18.6.2011 0:30:48   
ziki
Tema je odlicna. Prvi dani sa Nemirkom su bili ludi. Da prvo napomenem da se ja nisam plasila proda ni najmanje, ja sam se plasila bebe. Kako drzat, previt, nosat ... a ne slomit. Voljela bih da mogu da kazem da je taj strah nestao cim sam se porodila i stavili mi ga na grudi ali nije. Jedva sam cekala da krenemo sa dojenjem, u tom samo nasem druzenju ali  u lezecem polozaju. Noc u bolnici mi je bio na gudima od 12 do 5, lezao na krevetu a ja skakutala i mijenjala stranu kad bi mi se ucinilo da je dojka prazna. Izasli smo iz bolnice u 12 sati, odmah popodne dosla koleginica da nas vidi, predvece direktorica i jos jedna koleginica a Nemirko viristi iz glasa. Svekrva, koja je dosla da bude prvih 20 dana sa nama, nosa dijete pogubljena, jedva cekamo mm da dovede babicu i okupa ga.  Nemirko se smirio, osvjezio, dijete za pozeljet. Oko 12 posli smo ja i mm na spavanje, dojenje i u krevetac, pokusam da legnem on vristi. Posle treceg pokusaja mm i ja dodjosmo da mudrosti dana da je ipak najbolje da caskom ispremstamo namjestaj po sobi i krevetac postavimo uz nas krevet jer je predhodnu noce bio samnom i navikao se na blizinu. Nakon tumbanja po sobi Nemriko je spavao u svom krevetcu, ja lezala na krevetu, mm sjedeo pored mene i nismo spavali, odusevljeno smo gledali kako spava. Obzirom da ja i mm o bebama nismo imali pojma prva 3-4 dana, mozda i vise, svekrva je presvlacila bebu, babica kupala, ja dojila a mm kad dodje s posla ucio da nosa. Posle tog prvog soka zatvorili smo se u spavacu i skupili hrabrost da promijenimo pelenu. Kad je babica dosla sat kasnije da okupa Nemirka nije mogla da se ne smije al nas ipak ohrabrila da nastavimo sa pokusajima. Polako smo se ucili i uhodali. Od 10-tog dana krenuli su grcevi i postli smo eksperti za nosanje, ali jos uvijek nismo smjeli sami da ga okupamo. Posle svekrve dosla je moja mama da cuva bebu i nas. Ona je nastavila kupa, mi asistirali, posipali, provjeravali temperaturu vode... sve samo da ne drzimo bebu. Par dana prije famozne cetresnice mami je puko film i postrojila nas je pored koritanceta. Morali smo mi da kupamo, ona je stajala pored i davala naredbe. Pregrmeli smo i to kupanje. Tad smo konacno preuzeli kompletnu brigu oko naseg djeteta.Sad cekamo drugu bebu, spremni i poletni, usavrseni u mijenjanju pelene, nosanju, oblacenju... ali opet planiramo da pozovemo babicu da kupa bebu prvih dana.

< Poruku je uredio ziki -- 18.6.2011 0:36:49 >


_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
22.6.2011 18:36:19   
palachinken
Svega finog ovdje za pročitati, dobro, ako ne finog, onda poučnog user posted image . Bližimo se terminu, još je 30 dana ostalo...jedva čekam da, aBd, napišem i ja svoju priču user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
26.6.2011 0:31:30   
malena1978
Svidja mi se tema :)

Moj prvi dan sa bebom je bio jako interesantan. Rodila sam u februaru ove godine, jednog jako hladnog dana. Po mene su, na moj zahtijev, došli samo muž i sestra. Sestra mi je trebala da mi pomogne obući se, a inače bih insistirala da samo muž dodje po mene.... nisam željela nikakvu gužvu, hm!!
Kod kuće su nas dočekali najbliži, moji roditelji, muževi roditelji, sestra sa porodicom, brat sa porodicom, kumovi... Ja sam bila jako iscrpljena jer nisam spavala cijelu noć, nakon cijelog dana poradjanja... Bila sam gladna jer nisam dobila ručak u bolnici i bilo mi je jako hladno. Srećom, beba je spavala.
Sjećam se da su mi svi odreda govorili: "ma šta tu stojiš, dodji sjedni, odmori se!!!" a jedina stvar koju ja nisam mogla je sjesti. Tad sam sve mrzila i jedva sam čekala da se svi maknu od mene i od bebe!!!
gosti su počeli odlaziti tek oko 11 navečer, a zadnji su ostali do 01.00 poslije ponoći... ja sam malo ležala u spavaćoj sobi, a malo stojala sa njima... Narednih dana sam zamolila muža da odbije sve goste i da niko ne dolazi, i oporavila sam se u potpunosti za sedam dana.

Kad su svi otišli, nas troje, muž, beba i ja smo legli zajedno, muž nas je gledao, a nas dvije smo pokušavale da uživamo u dojenju.... medjutim, umor je vjerovatno uradio svoje, kolostruma nije bilo dovoljno za kvalitetan obrok. Muž me zagrilio i pitao kako je sve prošlo, jer se do tada nismo imali vremena obratiti jedno drugome, i ja sam počela polako da pričam, ali sam u pola rečenice zaspala... kako nisam uspjela nahraniti bebu, a nismo kupili AD, najbolji muž na svijetu je odnjeo bebu u dnevnu sobu i zabavljao je sve do jutra, kako bih ja uspjela odspavati par sati... to je bilo u 04.00 ujutro. Probudio me je u 08.00 slijedeće jutro, da nahranim bebu... Do neba sam mu bila zahvalna što se brinuo o njoj i dao mi ta dragocjena četiri sata sna... Konačno je beba imala dovoljno kolostruma da se nahrani. U tim momentima se nisam brinula jer sam nekad ranije pročitala da bebe imaju dovoljne zalihe i da nisu jako gladne u prvim satima života....

Momenat koji neću zaboraviti do kraja života se desio par dana kasnije... nas dvije smo ležale u spavaćoj sobi, ona je dojila, a ja sam gledala kroz prozor kako pada snijeg... osjećala sam se kao da sam na filmu, tako idiličan momenat :) Tad sam pomislila da nikad u životu nisam bila sretnija i jednostavno mi nije bilo jasno šta me do tada činilo sretnom...

Mislim da me euforija još uvijek drži ali znam da će me sa slijedećom bebom kući dočekati samo muž i moje sunce. Takodjer, smatram da u danima poslije poroda, žena mora biti "sebična" i misliti samo na svoju bebu i sebe i nedozvoliti nikome da je poremeti u njenom odmoru i oporavku.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
2.8.2011 12:58:46   
palachinken
Napokon dočekah - i prezivjeh - prve dane s bebom.
Nakon dvije noći u porodilištu, nisam mogla dočekati onih 14.00 kad ce me pustiti kuci. Po mene su došli muz, moja i njegova porodica, a svako je imao digitalac, mislim da su zeznuli Japance u Luvru. Sad mi je drago, jer sve te prve momente imamo zabiljezene, a pogotovo onaj kad je sestra iznijela bebu i svi se sjatili oko njeg, a ja 2m dalje stojim, niko me ni ne registruje (a ja se kao nasminkala, počesljala, nova haljina, sve za priliku)
Kući smo tako svi skupa, oni pogubljeni, ja smirena, raspoređujem gdje će ko i s kime u auto, kako s bebom i kojim putem da idemo kuci (jer je moja rana osjetila svkau grbu na cesti, da ne spominjem ležeće polucajce). Eh, kod kuce je uslijedio taj momenat - onaj o kom sam namaštavala kao trudna - gosti su sjedili u dnevnoj sobi, a nas troje smo legli na krevet, a bebač nas oboje svojim minijaturnim čudesnim rukicama uhvatio za po prst. I mi ga gledamo - kako je, hvala Bogu, divan, prelijep, čist, mirisan i nas! Napravili smo skupa brdo kompjutera, fondana, ladica od ormara, ali ovo je ubjedljivo najbolja stvar za koju smo nas dvoje zaslužni.

Mahdi je bio, i sad je, jako mirna bebica, u porodilištu nije ni jednom zaplakao, a ni kod kuće. Kad se probudio i počeo zijevati, bilo je vrijeme da ga podojim, prvi put u svojoj intimi. Stvarno nisam pekmezasta zenica, ali nas troje na krevetu, bebče doji, a mi sklupčani oko njega, e to je slika što će mi čitav život ostati kao jedan od onih savrsenih trenutaka.

Kasnije su se i gosti povukli, da nam ne smetaju, a mi smo raspovili dijete i dočekao nas je mekonij. Eh, to je bio cirkus. Nakon mijenjanja pelene, ostalo ratište, a mi u goloj vodi. Usput nas je i popiškio, ja ga ne mogu uzeti, muža strah - ali preživjeli smo. Svaka ostala pelena je išla brže i čvršće.

Ove dvije sedmice, Mahdi je zaplakao možda tri puta, i to pod vodom dok nije skontao da mu se sviđa, kad su mu vadili bilirubin i kod prijatelja koji mu je učio ezan na uho, jer je ogladnio, a ko efendije nema ništa za pojest'. Zna dijete da smo neiskusni pa nam olakšava.

Brinula sam se zadnjih dana trudnoće kako ćemo mi sve to, ali dosta stvari se uči u hodu, još više dođe prirodno - to je taj majčinski instikt o kom pričaju i na kraju se sve nekako posloži. Početak smo preživjeli, sad idemo u nove bitke user posted image




_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu malena1978)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
2.8.2011 14:00:25   
rose
eto nek smo docekali da i ti napises svoje utiske o prvim danima s bebom i da isti nisu traumaticni za vas kao ni za vecinu nas koje smo ovdje pisale user posted image user posted image

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 55
   [Obrisana poruka]
2.8.2011 14:07:58   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
2.8.2011 14:28:39   
sheri
IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: palachinken

Napokon dočekah - i prezivjeh - prve dane s bebom.
Nakon dvije noći u porodilištu, nisam mogla dočekati onih 14.00 kad ce me pustiti kuci. Po mene su došli muz, moja i njegova porodica, a svako je imao digitalac, mislim da su zeznuli Japance u Luvru. Sad mi je drago, jer sve te prve momente imamo zabiljezene, a pogotovo onaj kad je sestra iznijela bebu i svi se sjatili oko njeg, a ja 2m dalje stojim, niko me ni ne registruje (a ja se kao nasminkala, počesljala, nova haljina, sve za priliku)
Kući smo tako svi skupa, oni pogubljeni, ja smirena, raspoređujem gdje će ko i s kime u auto, kako s bebom i kojim putem da idemo kuci (jer je moja rana osjetila svkau grbu na cesti, da ne spominjem ležeće polucajce). Eh, kod kuce je uslijedio taj momenat - onaj o kom sam namaštavala kao trudna - gosti su sjedili u dnevnoj sobi, a nas troje smo legli na krevet, a bebač nas oboje svojim minijaturnim čudesnim rukicama uhvatio za po prst. I mi ga gledamo - kako je, hvala Bogu, divan, prelijep, čist, mirisan i nas! Napravili smo skupa brdo kompjutera, fondana, ladica od ormara, ali ovo je ubjedljivo najbolja stvar za koju smo nas dvoje zaslužni.

Mahdi je bio, i sad je, jako mirna bebica, u porodilištu nije ni jednom zaplakao, a ni kod kuće. Kad se probudio i počeo zijevati, bilo je vrijeme da ga podojim, prvi put u svojoj intimi. Stvarno nisam pekmezasta zenica, ali nas troje na krevetu, bebče doji, a mi sklupčani oko njega, e to je slika što će mi čitav život ostati kao jedan od onih savrsenih trenutaka.

Kasnije su se i gosti povukli, da nam ne smetaju, a mi smo raspovili dijete i dočekao nas je mekonij. Eh, to je bio cirkus. Nakon mijenjanja pelene, ostalo ratište, a mi u goloj vodi. Usput nas je i popiškio, ja ga ne mogu uzeti, muža strah - ali preživjeli smo. Svaka ostala pelena je išla brže i čvršće.

Ove dvije sedmice, Mahdi je zaplakao možda tri puta, i to pod vodom dok nije skontao da mu se sviđa, kad su mu vadili bilirubin i kod prijatelja koji mu je učio ezan na uho, jer je ogladnio, a ko efendije nema ništa za pojest'. Zna dijete da smo neiskusni pa nam olakšava.

Brinula sam se zadnjih dana trudnoće kako ćemo mi sve to, ali dosta stvari se uči u hodu, još više dođe prirodno - to je taj majčinski instikt o kom pričaju i na kraju se sve nekako posloži. Početak smo preživjeli, sad idemo u nove bitke user posted image





Divna priča, rasplaka me!user posted image


divna prica, divna mama , divan djecak! ja i moja curica smo ga imale priliku i upoznati user posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
2.8.2011 14:31:57   
vila_7
divna prica...volim tvoje price Palachinken! user posted image

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
2.8.2011 14:39:08   
palachinken
Hvala user posted image Čekam još jedno mjesec, da se dojenje aBd uspostavi, pa da i tu priču napišemuser posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
2.8.2011 14:41:14   
vila_7
Ma aBd bit ce i to jedna od ljepsih prica na forumu! A datum i sat su nevjerovatni! user posted image

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
2.8.2011 14:43:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: helena_7

divna prica...volim tvoje price Palachinken! user posted image
i ja istouser posted image kako si sve lijepo napisala .Neka vam je ziv i zdrav 100 god . abd uz  svoje roditelje i najmilije user posted image

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
2.8.2011 16:33:14   
emma.L
IZVORNA PORUKA: palachinken

Stvarno nisam pekmezasta zenica, ali nas troje na krevetu, bebče doji, a mi sklupčani oko njega, e to je slika što će mi čitav život ostati kao jedan od onih savrsenih trenutaka.



Ja sam pekmezasta ženica user posted image
I to na poslu user posted image  - divna priča.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
2.8.2011 16:45:49   
salmy
Kod mene nema  tih prica,ja danima  nisam znala jesam li dosla il posla.Samo sam gledala u njega i pipala ga,jel ima turu,jel dise..... ko fol  mu   pricala,i on se meni isto tako ko fol smijao,a niđe veze...... i cekala patronaznu ko ozeblo sunce,da dođe i kaze da je sve ok i da ga okupa.....
U zadnjih godinu dana sam se tek probudila i mogu reci da uzivam u svakom trenutku provedenim sa user posted image

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
3.8.2011 8:08:39   
vila_7
Hajde da i ja napisem i ovu pricicu!

Prvi trenutak poslije poroda dali mi da je poljubim a ja onako sretna sto se rodila al ipak iskreno ne kontam nista.

Drugi trenutak,donose je u sobu poslije 2 sata,ja je gledam u onom staklenom kreveticu, i odjednom mi kroz glavu proleti misao: Helena pa to je tvoja kcerka! I naravno odmah suze na oci,i neka toplina se razli srcem i od tog trenutka je zavoljeh onako kako sam prije slusala da se voli ali nisam mogla pojmiti. Odmah sam je uzela i dok nismo izasle iz bolnice skoro stalno sam je drzala na svom krevetu u zagrljaju.

Po nas su dosli MM i zaova, a meni se mantaaa a ne smijem reci da me ne bi vratili user posted image (mantalo mi se samo od nespavanja-1 noc se porađala,a onda preko dana nisam spavala od uzbuđenja).
E kad smo dosli kuci,puna kuca ,ali iako sam cijelu trudnocu govorila da necu nikog kod kuce,bas mi nesto bilo drago vidjeti toliko ljudi da cekaju mene i moje zlato i ponos mi ispuni srce!
Gosti su kratko bili mozda nekih pola sata i otisli a ostala samo obitelj.


E onda je doslo prvo presvlacenje,svi pitaju hoces da ja?, a ja ko da sam rodila 10 djece, ma kakvi ja cu ZNAM nisam smotana! user posted image user posted image user posted image I sto je najsmjesnije fakat ja Evu presvuce ko strucnjak, a ona mirna ko da mi pomaze.
I tako sve...prvih dana.....ja se stvarno nesto bila ufurala da ja najbolje sve znam (iako nisma pojma imala), i kupala bebu, da su se svi cudili cak i MM sto sam tako"umisljena" user posted image , al eto meni nesto bilo sigurnije da je ja presvlacim i kupam nego zene koje su vec kupale bebe user posted image . Nekako sam mislila da je ipak ne moze niko bolje cuvati od mene. I mislim da mi je to moje samopouzdanje dosta pomoglo da i Eva bude smirenija a i MM,mada sad kad pogledam unazad ne znam da li bih sad znala okupati tako malu bebu! user posted image

Evi se sad blizi 1.rođendan aBd, a ja i sad se "pravim pametna" pa hocu ja da tortu napravim i to sa fondantom! Valjda mi dijete nece ostati bez rođendanske torte! user posted image

< Poruku je uredio helena_7 -- 3.8.2011 8:09:58 >


_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
3.8.2011 18:00:13   
palachinken
user posted image user posted image
Ma bit će ta torta fenomenalna, eto vidjećeš!

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 65
   [Obrisana poruka]
4.8.2011 9:43:05   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
4.8.2011 10:01:56   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Iman83


Ti prvi dani s bebom nisu baš ni laki, ali su nešto najljepše i tako brzo prođu. Jedva čekam da to ponovo proživim s novom bebom ako Bog da.
Mama mi je jednom rekla da ne znam kako se voli dijete dok svoje ne dobijem, ali ja sam cijeli život znala da postoji kutak u mom srcu koji čuvam samo za nju, kutak koji je dovoljan da oprosti sve nestašluke, i naplati svu bol i sve neprospavane noći jednim nježnim pogledom ili osmjehom.




Divno user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
4.8.2011 10:08:41   
vila_7
IZVORNA PORUKA: Iman83

Mama mi je jednom rekla da ne znam kako se voli dijete dok svoje ne dobijem, ali ja sam cijeli život znala da postoji kutak u mom srcu koji čuvam samo za nju, kutak koji je dovoljan da oprosti sve nestašluke, i naplati svu bol i sve neprospavane noći jednim nježnim pogledom ili osmjehom.




user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
2.9.2011 0:47:57   
bina87
Prvi dan... Muz dosao po nas dvoje sam, tako mi je bilo najljepse... Kuci stigli, cekala nas svekrva. Moji bili u Bosni, dosli 2 dana prije termina, a ja prenijela 9 dana... Otisli nazad :( Bebu smo unijeli u kucu, komsije odmah dosle, sve s reda, ali ja se samo poselamila, zatrazila halal da idem odmoriti i uputila se u spavacu sobu. MM dosao, svekrva sjedila sa zenama, hvala joj :) MM i ja pregledali bebu, ljubili joj rukice, nogice, pricali, smijali se, plakali... Beba spavala, ustala, dojila, spavala... Mis mali mamin :))) Prednoc odgvarala na cestitke, ljubila svoju bebu cijeli dan... Dali je to uistinu nase, vidi moje dijete... SubhanAllah, kako lijep osjecaj... Pa maloprije si se vrtio u stomaku lopove maleni :))) Eno ga sad, spava... Moja beba, moje zlato... Plod ljubavi mene i mog velikog zlata :) JA MAMA- ELHAMDULILLAH!!!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Mamino malo zlato Ammar 09.12.2010
3.850 kg
52 cm

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
16.10.2011 9:28:21   
sinistra
hehe a sto se ismijah majko mila ovim pricama user posted image user posted image

Nas je zadesila subota za izaci iz bolnice, uzurbane sestrice su mi rekle da izlazim iza vizite, ja nesto kontam...vizita subotom, zar to nisu dezureuser posted image uhvatila me neka sestrica i sa puno ljubavi me ucila da dojim, cim sam probala govoriti o izlasku prekidala mi je rijecima da mi nece kuca nigdje pobjeci, da legnem i podojim dijete..elem, bilo je skoro podne kad sam zagalamila da gdje je ta vizita i da mi je porodica pred bolnicom vec tri sata i da me puste da idem...radnica dodje na vrata, pa mi zabezeknuto rece , dubokim glasom, ''''Bog s tobom zeno, kakva vizita, sta si se razlezala tu, dizi se da taj krevet raspremamo'''' user posted image user posted image
pred vratima moj plavooki coek, crven u licu, nasmijesen, bez rijeci smo se zagrlili i krenuli u lift. malo nas je cekalo na porti, sestra ju je motala i ja sam pratila svaki korak, kontam, valja mi presvuci dijete kasnije. Pripremila sam zuto odijelce sa tufnama i kapicom sa dugim usima koje strse, kad smo je ususkale izgledala je kao obla zuta viljuska user posted image user posted image user posted image
u auli bolnice, poslovicno, sreca, rastapanje, cvijece, mada sam rekla da mi ga ne nose, da ne przni po kuci, mama mi je rekla da su to hormoni user posted image kad smo dosli kuci ja sam bejbi u nosiljci stavila na stol i pustila porodici da se dive, a vamo pristavila kafu, raspodijelila tortu, stavila ves iz bolnice da se otkuha u loncu, stavila sareni da se pere, za to vrijeme popila mlijeko  umjesto kafe sa gostima, pa je MM prostro ves a ja stavila bijeli da se pere i onda objavila svima da je vrijeme da idu jer nam treba odmor user posted image user posted image user posted image
kad su otisli, mi smo zakljucali vrata, zamandalili prozore, poljubili se i razmotali bejbi, da je studiramo user posted image user posted image tu su nastale prve fotke smezuranih stopala, oka, mi sretni s njom vako, nasmijani nako hehehe, sjecam se zabezknutog MM dok sam je previjala, kaze kako tako brzo, kasnije, mnoooogo kasnie sam mu rekla da mi niko nije pokazao nego da sam gledala tetu na otpustu kako je mota..prekasno je bilo da galami na mene, slucaj otisao u zastaru user posted image e kad smo i  to zavrsili i smjestili bejbi da spava, zavalili smo se pod dekicu i tad sam ispricala sve, dojmove, utiske, osjecaje, i MM meni isto, tu tisinu i nasu intimu nikad necu zaboraviti, i sad mi je u dusi milina tih trenutaka. S je otpocetka spavalica  i papalica user posted image i zapravo se tih noci ne sjecam, znam samo da sam se cesto budila da cujem dise li, pa bih se vratila spavati. Sad je usla u 6.mjesec, teska je 9.350gr i iscekujemo prvi zubic aBd, bali u litrima, i da, neko je negdje ovdje napisao da prvi period nije bio svjestan i da je tek poslije godine svijest pocela da se budi,  e to se i meni desilo, unazad dva mjeseca, dotad kao da sam bila u polusnu, MM i ja sjednemo pa tabirimo (ne)sjecanja i ibretimo se..i kao sto, takodjer, neko napisa - hormoni su neumoljivi, tek kad su oni popustili, mozak dodje sebi i proradi kao prije poroda user posted image

ljubim vas sve user posted image

< Poruku je uredio sinistra -- 16.10.2011 9:31:36 >


_____________________________

Vise nisam bebica, sad sam BEBA! :)

(odgovor članu bina87)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
16.10.2011 13:53:08   
reallove

IZVORNA PORUKA: palachinken

Napokon dočekah - i prezivjeh - prve dane s bebom.
Nakon dvije noći u porodilištu, nisam mogla dočekati onih 14.00 kad ce me pustiti kuci. Po mene su došli muz, moja i njegova porodica, a svako je imao digitalac, mislim da su zeznuli Japance u Luvru. Sad mi je drago, jer sve te prve momente imamo zabiljezene, a pogotovo onaj kad je sestra iznijela bebu i svi se sjatili oko njeg, a ja 2m dalje stojim, niko me ni ne registruje (a ja se kao nasminkala, počesljala, nova haljina, sve za priliku)
Kući smo tako svi skupa, oni pogubljeni, ja smirena, raspoređujem gdje će ko i s kime u auto, kako s bebom i kojim putem da idemo kuci (jer je moja rana osjetila svkau grbu na cesti, da ne spominjem ležeće polucajce). Eh, kod kuce je uslijedio taj momenat - onaj o kom sam namaštavala kao trudna - gosti su sjedili u dnevnoj sobi, a nas troje smo legli na krevet, a bebač nas oboje svojim minijaturnim čudesnim rukicama uhvatio za po prst. I mi ga gledamo - kako je, hvala Bogu, divan, prelijep, čist, mirisan i nas! Napravili smo skupa brdo kompjutera, fondana, ladica od ormara, ali ovo je ubjedljivo najbolja stvar za koju smo nas dvoje zaslužni.

Mahdi je bio, i sad je, jako mirna bebica, u porodilištu nije ni jednom zaplakao, a ni kod kuće. Kad se probudio i počeo zijevati, bilo je vrijeme da ga podojim, prvi put u svojoj intimi. Stvarno nisam pekmezasta zenica, ali nas troje na krevetu, bebče doji, a mi sklupčani oko njega, e to je slika što će mi čitav život ostati kao jedan od onih savrsenih trenutaka.

Kasnije su se i gosti povukli, da nam ne smetaju, a mi smo raspovili dijete i dočekao nas je mekonij. Eh, to je bio cirkus. Nakon mijenjanja pelene, ostalo ratište, a mi u goloj vodi. Usput nas je i popiškio, ja ga ne mogu uzeti, muža strah - ali preživjeli smo. Svaka ostala pelena je išla brže i čvršće.

Ove dvije sedmice, Mahdi je zaplakao možda tri puta, i to pod vodom dok nije skontao da mu se sviđa, kad su mu vadili bilirubin i kod prijatelja koji mu je učio ezan na uho, jer je ogladnio, a ko efendije nema ništa za pojest'. Zna dijete da smo neiskusni pa nam olakšava.

Brinula sam se zadnjih dana trudnoće kako ćemo mi sve to, ali dosta stvari se uči u hodu, još više dođe prirodno - to je taj majčinski instikt o kom pričaju i na kraju se sve nekako posloži. Početak smo preživjeli, sad idemo u nove bitke user posted image



najljepsa prica do sada..


_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
16.10.2011 20:03:54   
palachinken
hvala :) neka ove price, kao i onih o porodu i dojenju, da se sjetim pocetaka kadjednog dana aBd bude urlao "Vi mene nista ne razumijete" i pustao iz svoje sobe preglasnu muziku koju starci ne kontaju user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
16.10.2011 20:10:13   
sinistra
Pustati muziku?! To bi mi i kontali, ali ce oni pootvarati kojekakve hologramske visedimenzionalne chatove koje necemo znati iskljuciti kao mi sad sto roditelje ucimo da salju MMSove heheheh

_____________________________

Vise nisam bebica, sad sam BEBA! :)

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
16.10.2011 21:52:50   
emma.L
Prvi dani s drugom bebom su potpuno drugačiji nego prvi put user posted image . Nemojte me pogrešno shvatiti, ali i ovaj put sam uživala u Emi nakon 3 dana razdvojenosti. Tata se družio sa dječakom, Ema trčkarala oko njega, a ja kao odmarala. Za razliku od burne noći sa prvim djetetom, ovaj put smo se fino organizirali i iskustvo je došlo na red. Ja u spavaću, Ema u svoju sobu, a tata i Timi u dnevnu i donosio ga je samo na dojenje da se ja odmorim. Dobra beba se budi samo da jede, i tako je evo i 7 dana kasnije. Nema kaosa (osim kad Ema uleti u priču user posted image ), nema frke, ja se trudim posvetiti nama, kao i MM još nekoliko slobodnih dana koje ima. Valjda sam se opametila prvi put i moj savjet svima je - euforija je divna i adrenalin podiže, ali malo mira će svima činiti dobro u prvim danima.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu sinistra)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Prvi dani s bebom - vaša priča
16.10.2011 22:16:34   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: emma.L

Prvi dani s drugom bebom su potpuno drugačiji nego prvi put user posted image . Nemojte me pogrešno shvatiti, ali i ovaj put sam uživala u Emi nakon 3 dana razdvojenosti. Tata se družio sa dječakom, Ema trčkarala oko njega, a ja kao odmarala. Za razliku od burne noći sa prvim djetetom, ovaj put smo se fino organizirali i iskustvo je došlo na red. Ja u spavaću, Ema u svoju sobu, a tata i Timi u dnevnu i donosio ga je samo na dojenje da se ja odmorim. Dobra beba se budi samo da jede, i tako je evo i 7 dana kasnije. Nema kaosa (osim kad Ema uleti u priču user posted image ), nema frke, ja se trudim posvetiti nama, kao i MM još nekoliko slobodnih dana koje ima. Valjda sam se opametila prvi put i moj savjet svima je - euforija je divna i adrenalin podiže, ali malo mira će svima činiti dobro u prvim danima.


user posted image user posted image user posted image


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *