|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 8:51:03   
emma.L
Voljela bih čuti vaše mišljenje o ovome. Znam da jako puno ljudi to radi, ostave djecu/dijete preko noći ili vikenda kod rodbine, ali ja nikako nisam za to. Onog trena kad sam poželjela dijete, znala sam da ostavljam derneke i život u paru iza sebe. Isto tako i masaže tri puta tjedno, kozmetičarke kad mi se prohtije, kave bez kraja i konca vikendom. Elem, nije da ja nikada ne bih ostavila dijete, ali ne dok se noću budi, jer mislim da je to čisto moja obaveza (i MM, naravno), i ne dok ne progovori i ne zna reći da hoće mami ili što već. Mene su samo par puta ostavili i znam da mi je bilo jako teško i plakala sam. Na kraju uopće nisam ispala vezana za svoje, i već sa 11-12 sam bila jako samostalna- dakle, mislim da to što neki kažu da tako dijete vežeš samo za sebe, nije istina. A s druge strane, nana je čuva 5 dana po 9 sati dnevno, sad još trebam ženi i za vikend odvesti dijete (iako mi to ona predlaže jutros, da se mi naspavamo, jer sutra imamo neke svatove).
Jesam li ja luda što ne bih mogla oka sklopiti znajući da ona nije u sobi i misleći kako joj je?

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 8:59:52   
M kao Mama
99 % posto tvog posta potpisujem, nije da nedođe nekada da poželim da se naspavam, ali kada pomislim na moju Lajlu i pogledam je odmah prođe sve, nikada Lajlu nisam nigdje ostvaila, jedostavno ne mogu. Ne daj BOže nužde, ovako, teško mi padne kada negdje moram službeno, baš mi je teško. 

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 9:09:22   
Anushka
emma razumijem te, ja ni po danu ne zelim tek tako ostaviti dijete nekome kao da se ja zabavim sobom ili kucom. kad bas moram onda moram ali opet gledamo da mm uzme slobodan dan pa da ga on cuva i provede "kvalitetno" vrijeme sa njim:) A nocu ne dolazi u obzir. Takođe mislim da nema potrebe da dijete spava u tudjoj kuci ma kako bliska bila dokle god ne stane na noge, tj ja ne bi ostavila malog ni do 2-3 godine, a ni tada ne znam zasto bi. To spavanje kod drugih doduse ne znaci da ce se dijete emocionalno udaljiti i osamostaliti kao sto ni ostajanje uz majku ne znaci da ce ostati vezano uz majku. Kao sto si spomenula, i ja sam sa 11-12 god bila pretjerano samostalna, i sada se cudim sta sam tada radila i sta su mi dopustili a vrlo rijetko sam nocila kod drugih. Ali danas mi mama stalno daje savjete "da bi meni bilo lakse" odnosno da se oglusim na djetetove potrebe da bi se ja odmorila ili sta vec (pa predpostavljam da je tako radila samnom). To ostavljanje na nocenje mi je u rangu ostavljanja djeteta da se isplace da se ne bi naucilo na ruke i sl. I naravno da je normalno sto strepis unaprijed, ne znam jos ni jednu mamu koja se nije brinula kako ce dijete provesti noc bez nje i kako se drugi brinu o bebici, hehe obicno to prodje bez vecih teskoca, ali svejedno posto nema potrebe ne vidim razlog treniranja zivaca ni svojih ni djetetovih a ni tog kod koga bi ga ostavila jer neko tamo smatra da bi mogli biti pretjerano vezaniuser posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 10:05:35   
mamina cura
Evo mi u nedelju aBd putujemo na more avionom u Tursku. Ne bih mogla zamisliti svoj odmor bez svoje djece. A ima i takvih roditelja. Kad bih morala ici negdje bez njih pa koji dan to bi mogla ali ici svojom voljom a bez djece da se pitam cijeli odmor kako su i sta radeuser posted image  ne bih mogla izdrzati i jedva bih cekala da se vratim. Ja znam preko dana poslati djecu u vikendicu kod mojih roditelja - da se malo odmorim ili ako imam po kuci da radim - ali zato da njima bude ljepse i da budu malo i sa nanama i dedama.

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 10:09:04   
Suzana
Ja sam nedavno prvi put svoje dječake ostavila kod mojih roditelja na 'konaku'! user posted image
Dojili smo 13 mjeseci i naravno, to u tom periodu nije ni bilo moguće, a ni meni nije bilo na kraj pameti.
Bilo mi je baš neobično, ali su oni uživali kod nane i dede. A MM i ja smo nakon 1000 godina izašli sa prijateljima, bio je SFF, u gradu je bilo super, a i mi smo zaslužili jedan izlazak nakon toliko dugo vremena. Vani mi je bilo super, promjena mi je godila, ali smo ujutro odmah otišli po naše dečke.
Znam za slučajeve gdje su žene ostavljale još manje bebe kod roditelja i sa mužem otišle na more 10 dana - to nikako ne mogu da shvatim, ja bih poludila bez njih.



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 10:21:25   
M kao Mama
A, kako da ne, ja znam u mom komšiluku ima žena čuva malog, i pitam ja to to ti nisi dobila odmor, kaže jesm, nego ovo mi je produženji, otišli mu na roditelji na more, njega ostacvili, malo ga čuvam ja malo nana, kao malo je dijete ne zna on šta je more, ma ja u šoku ostalča, meni je moja Lajla na prvom mjestu. Svakakvih roditelja ima, ali isto tako znam da ovaj mali svoje roditelje više cjeni i sluša, nego mene moja Lajla, jer ih je željan i strepi kada je s njima.

Ne znam, ja svoju Lajlu ne mogu nikome da ostavim, takva sam nekakva, evo muž je na godišnjem i sada stalno s njom hoda, a ja ljubomorna, što ja s njom ne provodim vrijeme. Moja dajdžinica me molila da povede Laju na more i znam da bi je pazila i čuvala, ali ja nisam mogla da se odvojim, nema šanse.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 10:22:10   
Anoniman
Joj dobro je kad pročita ovo...ja mislila da sam luda pošto ne mogu nikome ostaviti svoje dijete...On je sad beba od 7,5 mjeseci al poznavajući sebe ne znam da ću moć i kasnije ostaviti ga gdje, možda u slučaju kad budem baš morala. 

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 7
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 10:27:03   
mamina princeza
Ja sam dzelilu ostavila nedavno prvi put kod moje mame da prespava i to jedva ...nagovarala me dugo vremena. Njoj je bilo super cak je i bolje psvala nije bilo nikakvih problema a ja sam se eto malo kao odmorila mada sam se milion puta probudila i gledam gdje je sta je ....

U principu nisam za to da se djeca precesto ostavljaju ko nekog na spavanju. OK je ponekad da mozes izaci ako je bas nesto ili eto bas nisi dugo ili je ne daj Boze bolest u pitanju al meni je to maksimalno 1 u mjesecu (mada ja ne vjerujem da cu i toliko cesto moci)
Mozda sam ja luda ... kukam da sam umorna ovo ono ne mogu nista - a onda ne mogu da je ostavim.
Nije sad meni ni do nekih posebnih izlazaka ( hihi menije izlazak s njom ) al eto dobro bi mi doslo da se odmorim da malo popustim.
Nekad je ostavim kod mojih ili muzevih preko dana da nesto zavrsim.

A to sto se tice odlaska na odmor bez beba (djece) to mije bezveze skroz. Mozda kad bude veca ali sad...ma nema sanse. Bas juce sa jednom zenom pricam koja isto ima bebu i kao mogla bi je uvijek poslati sa bilo kim na more .... ma ja ne bih. Jeste fino je na moru za nju al kako bi je ostavila toliko daleko od mene ....nema sanse!!!

Znam ija ljude koji su isli na put i ostavljali djecu od godinu po 10 dana al meni je to nezamislivo u mom slucaju.
Mozda nekad skroz popustim pa kazem dosta vise i ostavljam je svako m!!!! :))
Za sada ne....
I da....ne dojim je od njenog treceg mjeseca tako da to ne bi uopste predstavljalo problem. Al eto opet isto :)


< Poruku je uredio mamina princeza -- 28.8.2009 10:28:33 >


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 10:55:06   
Nedi
Nisam još  to uradila jer ja  nisam spremna i mislim da jos dugo necu biti, preko dana sat-dva ali naveče jok. A i ja sam čula da roditelji odu na more a ostve bebu od 7-8 mjeseci 7 dana kod nene, i na to kažu "šta fali neće mu ništa biti", oni su super roditelji a ja sam posesivna

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 11:01:21   
Skvo RR
Nisam jos to uradila. Hvala Bogu nema potrebe, a nisam jos psihicki spremna....user posted image
Smijesno, ali istinito....To meni ne bi bilo spavanje, jer bi samo razmisljala, kako spava, jel se budi, kako se okrenula, gdje joj je duda...i sl....ne..definitivno nisam spremna!

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 11:02:44   
emma.L
Drage moje, hvala vam user posted image . Moj problem ostaje, jer će me MM opet ubjeđivati kako je to ok, ali bar znam da nisam luda (ili da nas ima još takvih luđaka user posted image - baš nas briga).
Ma iziđemo mi, nana je pokretna i vozi i dođe kod nas i čuva je. Evo sad sam se zadala da nađem babysittera za zimu, jednom tjedno po par sati uvečer. Ok je izići, ali kad dođem doma opet je noć na meni i blizu mi je.
Nemojte me pogrešno shvatiti, moja svekrva je zaista mislila da se odmorimo, i uvijek je spremna doći i čuvati je do kojih god doba (žena je bez zadnjih misli stvarno i kad sam joj rekla da nisam spremna, odmah je rekla "ok, nema problema, kad god budeš spremna, ali meni zaista nije problem ni doći"). Nego mi se njen prijedlog jutros sastao sa muževim prijedlogom od sinoć- njihovoj strani je to najnormalnija stvar na svijetu i sva djeca su spavala kod familije. Ništa im ne fali, naravno, ali meni to nije ok.
Tnx again!

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 14:49:04   
M kao Mama
RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.11.2011 11:02:44


HAHAHAHA, Bogati Enna sječaš li se kada si ovo pisala prije dvije godine, hahaha, sada je Ena velika i ostavljaš li je sad kod nane na spavanju, ja LAjlu i dalje NE.

(Morala sam se malo našaliti, kada sam vidjela datu)

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 15:23:00   
Anoniman
Nisam ni ja ZA da se tako mala djeca ostavljaju. Tek kad je kćerka imala neke 3 god. počela je spavati kod nane i dede, prije ne. Na more (od 3 god.) ide prvo sa nama pa onda opet sa nanom i dedom. Vrlo često spava kod njih (to su od mm roditelji i 2 sprata su iznad nas), čak zna čitav vikend biti sa njima ali je to nekako kao da je kod nas. user posted image  još uvijek nisam nikome ostavila, osim kad sam bila bolesna, pa morala dr. a to je bilo na 2,3h. Opet kažem, nisam za to da se ostavljaju sve dok ne budu dovoljno "veliki" da sami izraze želju za spavanjem kod nane i dede i tad samo i isključivo kod njih. Ostatak porodice (tetke, amidže, dajidže..... ne, za to nisam definitivno).

(odgovor članu M kao Mama)
  Neposredna veza do poruke: 13
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 15:36:59   
bebacha
Ajla je dosad tri puta nocila kod moje mame.prvi put je bilo kad je imala godinu dana,ja imala ispit i trebala sam ja ujutru u 6 odvesti mojoj mami.posto mi je bilo zao da je budim a i ja sam morala jos malo spremin ispit ona je nocila kod moji.jednom smo je ostavili da izademo a neznam sta je bilo treci put,sva tri put sam ja prvo navece otplakala pa onda zaspala.jednostavno nisam mogla bez nje.tako da vise ne praktikujemo spavanje odvojenouser posted image user posted image user posted image user posted image .preko dana nekad ode mojoj mami kad ja trebam nesto uradit ili ucit.nikad nebi mogla otic negdje na par dan a nju ostavit kod nekog.jednostavno nemogu.

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 15:56:20   
dana3
Ne dao Bog  belaja pa da mora ostati kod nekog.Najgore sto nema kod koga.
Jedan dan ,kad je imao 5 mjeseci,morali smo MM i ja na duzi put a dojila.Ostao je sa mojom mamom i davala mu moje mlijeko casicom a ja ludila cijeli dan kako ce i sta ce biti.Kad smo dosli kuci oko 3 ujutro ,probudio se i tako me cvrsto zagrlio ,uh koji divan osjecaj.
Trenutno,ovako malog ne bih ga ostavljala,a vec sa 2,3 godine bih kod mame ili svekrve a drigo ne dolazi u obzir trenutno.

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 16:00:56   
emma.L
user posted image ma ja jesam za to da djeca idu na vikende kod nana i deda, ali veća djeca. Mada ću i tada otplakati prvi put, sigurno. Nikada je ne bih bolesno vezala za sebe, ma kako meni teško bilo. Ali jednostavno mislim da to vrijeme nije došlo. Eto super, nek vas ima još.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 17:14:09   
tea lana
Lani je dvije godine i tri mjeseca i nisam je nikome ostavila nikada,Nedavno je i mm prvi put sam bio sa njom,ja sam uzasno vezana za nju i ne mogu se zamisliti da ne spavamo zajedno.Izadjemo mi ona je vec u krevetu spava nana je cuva mi kad dodjemo ja legnem sa njom i ona je ujutro sa svojom mamom.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 17:20:53   
Lulu_
nikada jos nije ostala preko noci,ali ne znaci da je necu ostaviti kada joj bude 3-4 godine ali iskljucivo kod moje mame,kojoj beskrajno vjerujem i znam da ce da je pazi kao i ja.
ne razumijem mame koje kako kazes moraju otici kozmeticaru svake sedmice i ostavljaju bebe kod bilo koga (od 2 mjeseca)
a znam da je takvih mnogo.i neka ih , ali ja ne mogu i ne zelim.
prvi put sam ostavila naomih od 13 popodne do 23 sahti kod moje sestre kojoj skoro isto kao i mami vjerujem(mama bila na putu) da bih otisla na svadbu.htjela sam je povesti aliu mislim da joj to vozanje i cekanje na mladu nikako nebi godila.ovako je moja sestra sa njom crtala,setala,isla u posjetu kod svog momka i njegovog cuke(naomih odusevljena),jela ono sto sam ja pripremila i spavala u miru...tad je imala vec 16 mjeseci.
mislim da ostavljanje djece kod majke i dede kojima se moze vjerovati je sasvim ok...ali gledati da tutnes djete bilo kome i ne uzimati u obzir jeli djete spremno za to, mislim da nije ok.
jos jedan razlog zbog kojeg ostavljam naomih vrlo rado svojoj mami je taj sto ona starsno voli moju mamu i znam da sa njom provodi kvalitetno vrijeme i nekad kada moram da radim kucu i znam da ce mi djete ostati uskraceno igre i moje paznje, dogovorim se sa mamom i ona je cuva...

_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 17:22:08   
R&T@
Žene moje, kao da slušam sebe prije tri godine.
A moja mama mi tada tvrdila da ce doći vrijeme da mi to bude normalno. I stvarno, sada kcerka vrlo često provodi vikende kod nana i deda, meni jeste neobično,ali nije briga. Čak je i na moru ostala, a mi se vratili.Prvi put je prespavala sa dvije godine, kad je sama rekla da želi.
Ja bila spremna u po noći da idem po nju, ali ništa.
I pošto sad imam malu bebaru čak mi je i olakšanje.
Nadam se da cete i vi brzo doći u tu fazu.

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 17:22:17   
mnn
mi bi uskoro trebali na svadbu otiči a ja se brinem kako sa malenim,najradije bi ga uzela...neznam ni sama ali ako ga bude čuvala moja sestra i baka onda če biti svakako kod nas u stanu jer bi ja poludila da ode kod mojih i ako su blizu nas..auto svega 5minuta...ali Aleksandar voli svoj krevet i da zaspe negdje drugdje to ne bi mogla....jer meni je moje djete najvažnije.da je veče bio bi kod bake ali ovako maleni ne.

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 17:40:14   
stojadinka
Mislim da je u redu po potrebi ostaviti dete kod nekoga u koga imamo poverenje, bez obzira bila to majka, sestra, zaova, svekrva! Ako je ta osoba, kod koje ostavljamo dete, osoba od poverenja i osba koja voli to dete, ne vidim u čemu bi bio problem!
Naravno, niko normalan neće BEZ POTREBE ostaviti dete kod nekoga, ili zato što mu je dete "dodijalo" ili zato da nešto eksperimentiše... Ali zašto ne ostaviti dete da bi otišla na kafu negde sa mužem, prijateljicama...user posted image
Biti nervozan, kad ostavite dete kod sestre, majke, svekrve, sasvim je normalna situacija, jer u podsvesti nosimo "znanje" da se o našoj bebi NIKO ne može brinuti i starati kao mi same. Bez obzira koliko je neko voli! (našu bebu)!
Pozdrav!

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 17:52:13   
bebbe RR
Ja te potpuno razumijem!
Emu sam ostavila jednom, 25. juna, na par sati! I to, dok smo MM i ja bili na kocertu, Emu je čuvala seka koja je s prijateljicama bila blizu dvorane, kako bi me svakog trenutka mogla nazvati ako zatreba... Uh... I ja razmišljam o tome da je na par sati ponekad ostavljam, ali, što je neko rekao, nisam spremna. A kamoli noć... Ne pada mi napamet! Iako se moja svekrva nudi, ali ne provodi puno vremena sa Emom i ne poznaje je dobro, tako da se ne bih usudila.  Kada bude veća razmotrićemo opcije, ali malo dijete... Nema šanse.


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu stojadinka)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 19:13:55   
lejlašh
Ja sam svoju Merjem prvi put ostavila na konak sa 13 mjeseci kod moje mame, još je dojila , ali je kod nje spavala bez problema, i od tada povremeno prenoći ili kod majke ili kod nene.
Super joj odgovara, oni joj svi posvećuju punu pažnju i nikada ne plače za nama. One mi kažu da ih lijepo sluša, čak bolje nego mene, i lijepo je nekada se posvetiti i svome mužu.

_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 21:03:48   
Anoniman
ja sam što se toga tiče kako moja mama kaže ludaaaaa,ja kad Asja iziađe sa nanom vani ja stalno mislim o tome,zovem gdje ste,šta radite,pazi preko ceste,heheeh ja mami svojoj kažem pazi preko ceste kao da ona nije mene rodila i odgojilauser posted image ,najrahatnija sam kad je Asja pored mene,a spavanje.....ma kakvi stalno govorim još je mala pa i jeste 2 joj je godine nazdravlje,ali i ona neće da zaspe ako ja nisam tu. Ja sam bila na proslavi svoje godišnjice mature i mene je MM zvao u 11 da dođem samo da je uspavam ona me tražila i počela da se baca po krevetu mama mama,ja sam ko bez duše dotrčala kući (restoran gdje smo slavili je blizu) i rekjla sam tebe mama ne ostavlja više,svako nek ide nek slavi,pjeva ja svoju dušu ne ostavljam,ona po danu hoće bez mene sa nanom i dedom,sa svojom kumom al kad treba da spava samo mama. Znam da mi to nije u redu al jednostavno ne mogu protiv toga u meni,te pretjerane brige. Moja kolegica da ne bi plaćala ženu da joj čuva dijete ona je malu vodila kod svoje mame od ponedjeljka do petka i viđala je samo vikendom i kad je na godišnjem i tako 4 godine,a mama joj je u drugom gradu udaljen od Sarajeva 1 sahat vožnje,ja neznam kad ću moju Asju ostaviti kod nane dede da  prespava il da bude par dana,kaže MM kad bude imala 18 user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lejlašh)
  Neposredna veza do poruke: 24
   RE: ostavljanje bebe na spavanju kod nekoga
28.8.2009 22:28:58   
new mama
Ja takodje nisam za ostavljanje djeteta da prespava kod nekoga barem ne jos, cak dok nisam pocela raditi nismo se razdvajale vise od dva-tri sata i to bi mi tesko padalo kad je ostavim,nekako sam se navikla na nju i sad kad sam pocela raditi i kad se moramo duze razdvojiti jedva podnosimuser posted image ,a ne ostavljanje da prenoci,ja mislim da ne bih zaspala cijelu noc razmisljajuci kako joj je,da li fino spava,a jos ja je dojim pa tako da svakako to nije izvodljivo sad,vjerovatno kad bude veca da cu je nekad ostaviti kod nana da prespava,a sad o tome ne razmisljam,a svakako da ima ljudi koji ostave bebicu cak i kad je vrlo malauser posted image ,pa odu i na more,ma ja se ne bi mogla opustiti,meni je i ovako super,nije mi naporno,nemam potrebu nikakvu da je vodim nikome hB,a eto vidim da nas ima jos pa mi je lakse da samo ja tako ne razmisljamuser posted image

_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *