|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Dječji govor

Pampers.ba, 23.4.2017
Da li vaše dijete priča sa sobom kada je samo u krevetu? Njegovi monolozi će mu možda pomoći da jednog dana razvije razumijevanje samog sebe.
Ključne riječi:

image
/11


Pričanje u krevetiću: Dječiji govor prije spavanja

Da li vaše dijete priča sa sobom kada je samo u krevetu? Njegovi monolozi će mu možda pomoći da jednog dana razvije razumijevanje samog sebe. To je, barem, teorija Katherine Nelson, psihologa na City University of New York . Nelson i njene kolege su proučavali “govor u krevetiću” i otkrili da je veoma bogat.

Iskustva novog svijeta

Dokazi ove grupe pokazuju da mala djeca koja čavrljaju sa sobom rekreiraju svoj svijet prepričavajući i tumačeći ključna iskustva, kao što je boravak u jaslicama ili susret sa novim kućnim ljubimcem. Prepričavajući ova iskustva, vaše dijete u njima pronalazi značenja i ovo, zauzvrat, poboljšava njegovo razumijevanje samog sebe.

Slušajte i učite

Ovi posebni izrazi dubokog razmišljanja predstavljaju dio sve razvijenijih djetetovih emocionalnih i spoznajnih vještina. Iz tog razloga slušajte šta ima da vam kaže bez prekidanja. Nemojte biti iznenađeni ako čujete svoj prijekorni glas ili imitaciju svog utješnog govora. Dijete procesuira sve što se dešava oko njega, što naravno uključuje i  ono što se dešava u vašoj porodici.

Ono će nastaviti procesuirati sve što se dešava, čak i kada spava.

 

 

Iz tog razloga trebate osigurati da je djetetu udobno i svježe cijelo vrijeme. Novi Pampers Premium Care sa 5 Star Skin Protection – zaštitom kože sa 5 zvjezdica  omogućava da vaše dijete ostane suho do 12 sati.

Novi Pampers Premium Care je prva pelena koja predstavlja Pampers Magical Pods – Pamper magične pregrade koje pomažu da se vlažnost rasporedi ravnomjerno. Indikator vlažnosti vam pokazuje kada ćete morati promijeniti pelenu kako bi vaš dijete moglo da nastavi uživati u svoj vašoj ljubavi.

Magične pregrade su nova inovacija u tehnologiji pelena koju je razvio Pampers. Naša nova Magical Pod tehnologija pomaže u distribuciji urina unutar pelene kako bi koža vašeg djeteta ostala suha. Sa novim svilenkastim površinskim slojem i sa sa suhoćom do 12 sati sve što koža vaše djece osjeća je ljubav.

 

Još zanimljivih tekstova možete pročitati na Pampers zajednici roditelja

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Imunizacija: Dijalog roditelja i ljekara
Zavod za javno zdravstvo FBiH i UNICEF u nastavku aktivnosti Evropske sedmice imunizacije kroz radionice i okrugle stolo...
13
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
5
NOVEMBAR - Zvijezda baby kalendara za 2022...
Večeras će na Ringerajinom nebu zasjati jedanaesta, novembarska zvijezda!
4
Svi hoće da drže bebu, ali ko drži mamu?
Majčinstvo je neprestano donošenje odluka, pravljenje uspomena, pokušavanje i pravljenje grešaka. Pokušavamo da odgojimo...
4






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *