|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Fitolat - Za dovoljno mlijeka i lakše dojenje

Uredništvo Ringeraja.ba, 4.3.2015
Stimuliše laktaciju i poboljšava nutritivnu vrijednost majčinog mlijeka!

image
/11


Dojenje je blagodet za majku i dijete!


Majčino mlijeko je najveće bogatstvo koje mama može da pokloni svom djetetu odmah po rođenju.

Majčino mlijeko je nezamjenjivo i jedinstvena hrana po svom sastavu koja omogućava pravilan rast i razvoj djeteta pored hranljivih materija sadrži: imunoglobuline, lipozome, makrofage odnosno sve neophodne faktore rasta i razvoja.

Mlijeko je za novorođenče prva imunizacija koja ga štiti od mnogih bolesti a to je veoma značajno jer imunološki sistem beba fiziološki-prirodno po rođenju nije kompletno završen i sazreo.

Naučno je dokazano da bebe koje se doje rijeđe oboljevaju u prvoj godini života od šećerne bolesti, anemije, malokrvnosti, pothranjenosti a takođe dva puta rijeđe oboljevaju od raka pre 15 godine života.

Još je veoma važno naglasiti da dojenje blagotvorno djeluje na emocionalni, psihički i intelektualni razvoj djeteta što su pokazale brojne studije širom svijeta.

Naša zemlja se po procentu majki koje doje nalazi na veoma niskom mjestu jer se manje od četvrtine beba doji manje od 6 mjeseci.

Preporuka Svjetske zdravstvene organizacije je da treba dojiti bebu minimum 6 meseci.

 

Takođe majke koje doje imaju veliku korist.

Naučno je dokazano je da majke koje doje imaju bolju mineralizaciju kostiju i za 50% manji rizik od pojave karcinoma dojke prije menopauze.

"Kontakt koji se ostvaruje između majke i djeteta prilikom dojenja je nezamjenljiv osjećaj spokoja, sreće, ljubavi i mira" kažu majke.


U cilju stimulacije laktacije i poboljšanja kvaliteta odnosno nutritivne vrijednosti i količine majčinog mlijeka, tu su Fitolat tablete!

 

 

Fitolat tablete su prirodni tradicionalni preparat namjenjen dojiljama za:

  • poboljšanje laktacije
  • održavanje laktacije tokom cijelog perioda dojenja

 

fitolat

 

Sastav:

  • suhi ekstrakt hmelja
  • suhi ekstrakt komorača
  • suhi ekstrakt piskavice
  • suhi ekstrakt verbene

 


Dejstvo:

  • podstiče laktaciju i povećava količinu majčinog mlijeka
  • neposredno poslije porođaja doprinosi poboljšanju kvaliteta majčinog mlijeka koje postaje bogatije hranljivim sastojcima

 


Upotreba:

Preporučuje se upotreba preparata odmah nakon porođaja i tokom cijelog perioda dojenja.


O načinu i dužini primjene konsultovati se sa ljekarom.

 


Doziranje:

2 puta po 1 do 2 tablete dnevno, prije glavnih obroka.

 

pharmalife

Pharmalife research je farmaceutska kompanija iz Italije sa dugom tradicijom proizvodnje prirodnih dijetetskih i kozmetičkih  preparata namenjenih djeci i odraslima.

Svi proizvodi su proizvedeni po najvišem proizvođačkom standardu (GMP).

Za sprovođenje farmakoloških analiza i kliničkih studija, saradnja se ostvaruje sa najznačajnijim institucijama koje rade na području fitoterapije (Univerzitet MESSINI, Centar za prirodnu medicinu bolnice u Empoliju, univerzitetski centri u Italiji). Stručni radovi redovno se objavljuju u poznatim farmaceutskim časopisima.  


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2
Priprema na život sa bebom
Dolazak bebe će zasigurno unijeti i nešto nemira u vaš život. Na dolazak djeteta se pripremite već prije poroda.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *